Užíváním této stránky souhlasíte s všeobecnými podmínkami.
Tato stránka používá cookies.

MZ Live Speciál: Predátor


ikona
imf
arnold schwarzeneggerjohn mctiernanmz livemz speciálpredator
Nový Predátor je za humny. Nejvyšší čas zavzpomínat na originál z roku 1987. 

Dneska už si svět bez Predátora neumíme představit, ale hlavní záminka k natočení téhle sci-fi byla vlastně hodně béčková. Scenáristé, bratři Thomasové, se nechali inspirovat hláškou, že po čtvrtém Rockym už nemá Italský hřebec s kým boxovat, leda by mu přivezli soupeře z vesmíru. A tak napsali story o sci-fi bubákovi, co v džungli uprostřed Guatemaly porcuje protřelé mariňáky. A nebylo to pro Slye, ale pro Arnieho, protože produkoval Joel Silver, který z Predátora vlastně udělal Komando, tentokrát už nikoliv o jednom muži, ale skutečně plnohodnotnou jednotku superchlapů. Proto se do obsazení k Arniemu dostal i hřmotný Bill Duke, indián a bývalý pornoherec Sonny Landham, wrestler Jesse Ventura nebo sám Apollo Creed - Carl Weathers. Do vedlejších roliček a na posty kaskadérů pak Arnie ještě obsadil pár známých z posilovny, takže je Predátor dost možná nejtestosteronovější film všech dob.

Na Predátora se nám s Mr. Hladem před kamerou vzpomínalo snadno, až se sám divím, že jsme stopáž ukočírovali na příjemných pětatřiceti minutách. Ať už jde o zmíněný all-star all-muscle casting nebo o vskutku přelomové triky, Predátor zůstává v našich vzpomínkách jako vojenský macho kult i jako příkladná reprezentace jednoho z nejikoničtějších vesmírných záporáků. A možná ani ne tak záporáků, protože jak jste se dozvěděli z dalších filmů, ale mnohem spíš komiksů a videoher, predátoři jsou tu za zlé hochy tak trochu omylem. I o tom jsme si v rámci vzpomínání na osmdesátkovou klasiku povídali a samozřejmě jsme nevynechali ani plány na oživení téhle legendy. Shane Black se snad co nevidět blýskne trailerem na nového Predátora a nám se chce věřit, že to nepohnojí - už proto, že byl součástí originálu. 

 

Přejeme vám tedy příjemné pokoukání a těšíme se na vaše komentáře pod článkem, ať už se budou týkat Predátora, jeho pokračování nebo pozdějších spinoffů. A pokud vás snad navnadíme, zkuste si sehnat komiksové omnibusy predátorů, vetřelců a vetřelců vs. predátorů. Stojí to za to a o svých oblíbených hrdinech ze stáje 20th Century Fox se tu dozvíte mnohem víc než na stříbrném plátně. 

 

Na závěr vás žádáme o jediné: napište nám do komentářů, co si o novém formátu myslíte, případně nás povzbudili do dalších epizod (zatím máme předtočené tři, ale další budou rychle následovat). Nebojte se, MZ Live bude pokračovat v tradičním tempu, tohle je náš pokus rozšířit naší nabídku videoformátů tím správným směrem. Nepište nám vaše tipy na další filmy do téhle rubriky, chceme vás podobně jako u V.I.M. překvapovat, ačkoliv pojedeme po klasikách a srdcovkách, takže to zas tak velké překvapení být nemusí. V té půlhodince ale nechceme jít jen po povrchu, a tak věříme, že se něco nového nebo nečekaného dozví i ti největší fandové. Momentální plán je mít pro vás každý týden na střídačku MZ Live a MZ Speciál. Tak nám i sobě držte palce, ať se to podaří.

Komentáře
VŠECHNY KOMENTÁŘE (31)
© copyright 2000 - 2024.
Všechna práva vyhrazena.

Registrace

Nemáte svůj účet? Registrací získáte možnosti:
  1. Komentovat a hodnotit filmy a trailery
  2. Sestavovat si žebříčky oblíbených filmů a trailerů
  3. Soutěžit o filmové i nefilmové ceny
  4. Dostat se na exklusivní filmové projekce a předpremiéry

Zapomenuté heslo

Pokud jste zapomněli vaše heslo nebo vám nedorazil registrační e-mail, vyplňte níže e-mailovou adresu, se kterou jste se zaregistrovali.

Přihlášení


Registrace