Užíváním této stránky souhlasíte s všeobecnými podmínkami.
Tato stránka používá cookies.

První dojmy: Ready Player One: Hra začíná


ikona
KarelR
ernest clineprvni dojmyready player onesimon peggsteven spielberg
Steven Spielberg zadaptoval nejgeekovštější bestseller posledních let. Měli byste vyrazit do kina? 

Cival, Imf a Hlad dopoledne lítali bůh ví kde, takže jsem musel Ready Player One absolvovat s Rimsym, který jako jediný z redakce nečetl předlohu. Inu... alespoň máte dojmy od obou táborů.

Jak to vidí Rimsy

Jsem překvapen, jak málo to frčí na retro-nostalgické vlně a naopak jak moc se to snaží být svébytným filmem. Zcela ve spielbergovském duchu se nejedná o žádný geekfest, nýbrž o poctivý dobrodružný příběh ve videoherním hávu. Z hlediska techniky jsem byl spokojen, ačkoli v tomhle ohledu velké nároky určitě nemám; těch 140 minut však docela uteče, což jsem popravdě nečekal. Pomrknutí na fanoušky osmdesátek je samozřejmě dost, ale většinou nikam dál nepokračují a trestuhodně tak nedochází k naplnění geekovských mokrých snů, jak jsem i já doufal. Prostě Spielberg to vzal pevně do ruky a vznikla z toho fajn popcornovka, ze které ale bude hotový málokdo. Ke srovnání s knihou bohužel nemám co říct, jelikož jsem ji stále nečetl. Takže za mě určitě lepší dojem než z fádních trailerů, ale plakát si nad postel vážně nepověsím…

Jak to vidí KarelR

Z Ready Player One určitě mohla být rozpliznutá katastrofa, jíž se Spielberg obratně vyhnul. Zároveň ale látku adaptuje až moc přísně a vlastně jsem měl pocit, že je v ní málo geekovského blbnutí. Spielberg výrazné pomrkávací radosti ořezal na minimum a jede si hlavně svůj akční blockbuster, který je překvapivě svižný a chvílemi i dost zábavný. Tlukoucím srdíčkem nicméně není Sheridanův hlavní hrdina, ale (podobně jako v Mostu špiónů a Dunkerku) Mark Rylance, jenž tu svůj herecký minimalismus dotáhnul k dokonalosti. Škoda trochu slabšího dění v realitě (hlavně ve druhé půlce) a minima velkých geekovských nirván. I přes tyhle výtky je ale Ready Player One docela výhra, a rozhodně jde o velmi líbivý popcorn, jemuž všechna ta (anti)virtuální moudra bez problému uvěříte.

Recenzi čekejte v nejbližších dnech.

© copyright 2000 - 2024.
Všechna práva vyhrazena.

Registrace

Nemáte svůj účet? Registrací získáte možnosti:
  1. Komentovat a hodnotit filmy a trailery
  2. Sestavovat si žebříčky oblíbených filmů a trailerů
  3. Soutěžit o filmové i nefilmové ceny
  4. Dostat se na exklusivní filmové projekce a předpremiéry

Zapomenuté heslo

Pokud jste zapomněli vaše heslo nebo vám nedorazil registrační e-mail, vyplňte níže e-mailovou adresu, se kterou jste se zaregistrovali.

Přihlášení


Registrace