Užíváním této stránky souhlasíte s všeobecnými podmínkami.
Tato stránka používá cookies.

MZ Live Speciál: Smrtonosná past


ikona
imf
bruce willisdie hardjoel silverjohn mctiernanmz livemz speciál
Fanouškům MZ Live a VIM jsme k výročí slavného akčňáku připravili něco speciálního 

Napsat macatý článek k třicátému výročí Smrtonosné pasti bychom samozřejmě mohli. A možná to i uděláme, protože slavit se bude doopravdy až v létě, kdy měla tahle akční pecka premiéru a přepsala pravidla žánru, nebo spíš vytvořila úplně nový. Od roku 1988 jsme tu měli rychle Smrtonosnou past na letadlové lodi (Přepadení v Pacifiku), v letadle (Přepadení ve vzduchu), v Bílém domě (Pád Bílého domuÚtok na Bílý dům), na horách (Cliffhanger), v hokejové aréně (Náhlá smrt), vesmírné stanici (Útěk z MS-1), prezidentském speciálu (Air Force One)... seznam jde dál a dál, spadá do něj i Raid nebo nový Dredd. Jednoduchá zápletka s jednotlivcem, který se ocitne v uzavřeném prostoru a musí čelit mnohonásobné přesile, se dá recyklovat pořád dokolečka. Asi bychom ji vysledovali i před Smrtonosnou past, ale Bruce Willis v tílku spustil lavinu. A proto ho máme v redakci tak hrozně rádi, a když jsme mluvili o novém videoformátu, v němž budeme řešit filmové klasiky, padla Smrtonosná past mezi prvními kandidáty.

Ano, vítejte u nové videosérie, která bude na rozdíl od MZ Live natáčená dopředu bez “živého” publika, v menším obsazení a s větším důrazem na konkrétní téma. Detaily jako název a znělku teprve vychytáváme, ale začínáme na dobře osahané ploše - půlhodinový speciál o Smrtonosné pasti je v podstatě rozšířeným zářezem z rubriky V.I.M. Nemusíte se bát, že bychom na textové profily velmi důležitých filmů zanevřeli, ba právě naopak. Občas vám ale chceme nabídnout velký profil, ve kterém bude kromě zákulisí a trivie i pár osobních postřehů a nějaký ten kontext. Pokud si tedy s námi rádi zavzpomínáte, nebo naopak patříte k mladším ročníkům a kouzlo Smrtonosné pasti teprve objevujete, můžete s námi strávit příjemnou půlhodinku. 

 

Žádáme za to jediné, abyste nám do komentářů napsali, co si o novém formátu myslíte, případně nás povzbudili do dalších epizod (zatím máme předtočené dvě, ale další budou rychle následovat). Nebojte se, MZ Live bude pokračovat v tradičním tempu, tohle je náš pokus rozšířit naší nabídku videoformátů tím správným směrem. Nepište nám vaše tipy na další filmy do téhle rubriky, chceme vás podobně jako u V.I.M. překvapovat, ačkoliv pojedeme po klasikách a srdcovkách, takže to zas tak velké překvapení být nemusí. V té půlhodince ale nechceme jít jen po povrchu, a tak věříme, že se něco nového nebo nečekaného dozví i ti největší fandové.

 

U Smrtonosné pasti rozhodně bylo o čem povídat, takže jsme se od prvního dílu odpíchnuli i k těm dalším, ale hlavně ke stopě, kterou tahle značka v Hollywoodu zanechala. Kromě komentářů k samotné relaci nám tak můžete napsat i váš vztah k celé sérii. Jsem zvědav, kolik se najde čtyřkařů, tj. lidí, co berou na milost i akčnější a trochu jiný čtvrtý díl. Např. moje manželka ho miluje ze všech Pastí nejvíc. Omlouvá jí snad i to, že viděla Smrtonosné pasti odzadu a hrozně ji pobavilo, jak Willisovi postupně rostou vlasy. Pokud máte nějakou podobně zábavnou historku, podělte se o ní v komentářích. A těšte se na další díly s dalšími klasikami. 

Komentáře
VŠECHNY KOMENTÁŘE (36)
© copyright 2000 - 2024.
Všechna práva vyhrazena.

Registrace

Nemáte svůj účet? Registrací získáte možnosti:
  1. Komentovat a hodnotit filmy a trailery
  2. Sestavovat si žebříčky oblíbených filmů a trailerů
  3. Soutěžit o filmové i nefilmové ceny
  4. Dostat se na exklusivní filmové projekce a předpremiéry

Zapomenuté heslo

Pokud jste zapomněli vaše heslo nebo vám nedorazil registrační e-mail, vyplňte níže e-mailovou adresu, se kterou jste se zaregistrovali.

Přihlášení


Registrace