Užíváním této stránky souhlasíte s všeobecnými podmínkami.
Tato stránka používá cookies.

Febiofest slaví 25 let


ikona
Mr. Hlad
febiofestfestivalpaul thomas andersonrichard linklater
Filmové klasiky, novinky z Hollywoodu i to nejzajímavější ze zbytku světa.  

Festival Febiofest slaví letos 25 let a radost z toho budou mít jako každý rok hlavně jeho návštěvníci. Letošní specialitou je totiž sekce Best of, která nabídne to nejlepší, co jste mohli na Febiu vidět v minulých letech a zároveň jde o filmy, jejichž hodnocení na CSFD nekleslo pod 80%. Čeká tu na vás Faunův labyrint, Hříšné noci P. T. Andersona, oscarový Pianista, Lola běží o život nebo Lynchova klasika Mulholland Drive. Pokud byste ale chtěli něco novějšího, doporučujeme sekci Central Park, v níž jsou čerstvější divácké filmy jako Poslední mise Richarda Linklatera, Roman J. Israel Esq. s Denzelem Washingtonem nebo Souboj pohlaví, v němž se střetnou Emma Stone a Steve Carell. 

Febiofest ale nabídne něco i náročnějším divákům. Sekce Asijský pohled to letos zkusí s více žánrovými filmy, v Made in USA zjistíte, co kutí v Americe mimo Hollywood, Nová Evropa představí soutěž talentovaných filmařů ze starého kontinentu a názvy sekcí Ozvěny Balkánu nebo Světla severu mluví asi za sebe. Čekají vás tu však i novinky Wima Wenderse Až na dno, Song to Song od Terrece Malicka nebo francouzské Podle skutečné události, které natočil Roman Polanski. A je toho mnohem víc. Nejjednodušší bude, když si kliknete na program, nebo si prohlédnete jednotlivé sekce. Febio Fest startuje dnes v Praze, kde končí 23. března a následně pokračuje v dalších městech po celé ČR. Tak vyrazte do kina, asi nebude problém vybrat si pár zajímavých věcí...

Mimochodem Catherine Deneuve se nakonec musela z festivalu ze zdravotních důvodů omluvit, takže ji u červeného koberce nevyhlížejte.  

© copyright 2000 - 2024.
Všechna práva vyhrazena.

Registrace

Nemáte svůj účet? Registrací získáte možnosti:
  1. Komentovat a hodnotit filmy a trailery
  2. Sestavovat si žebříčky oblíbených filmů a trailerů
  3. Soutěžit o filmové i nefilmové ceny
  4. Dostat se na exklusivní filmové projekce a předpremiéry

Zapomenuté heslo

Pokud jste zapomněli vaše heslo nebo vám nedorazil registrační e-mail, vyplňte níže e-mailovou adresu, se kterou jste se zaregistrovali.

Přihlášení


Registrace