Užíváním této stránky souhlasíte s všeobecnými podmínkami.
Tato stránka používá cookies.

Správní lidé na špatných místech


ikona
imf
len wisemanscott speedmanwachowski bros.
 

Nad režisérským castingem Die Hard 4 se kolega Cival rozčiloval před několika dny a rozhodně nebyl sám. Lena Wisemana sice filmová kritika i fanoušci uznávají jako solidního rutinéra a víc než solidního playboye, ale když dojde na jeho jméno v souvislosti s rodinným stříbrem akčního žánru, začnou všichni couvat. Jenže z kachny se pomalu klube jistota, protože už se mluví i o Scottu Speedmanovi v roli hlavního záporáka. A to mě roztáčí ještě víc. To studio nechá Wisemana, aby si do filmu natahal celou "rodinu"? Nechtěla by Kate Beckinsale hrát McClaneovu dceru? Už by mě to vážně nepřekvapilo. Speedman není úplně beznadějný, ale internetového teroristu mu nevěřím ani z vlaku a jeho fešácká image rozhodně není v linii McClaneových nepřátel - vyšinutý Alan Rickman, chladnokrevný William Sadler, psychopatický Jeremy Irons a teď Speedman? Chápu, že doba pokročila, ale jestli to bylo tímhle směrem, tak by vážně zodpovědní lidé měli jít raději od válu.

I Wachowští mě udivili svými nejnovějšími spekulacemi. Po celkem zvládnuté Vendettě (v redakci jsme tak napůl... Kocourovi a mně se líbí, Cival a Shushika to vidí max. průměrně) jim asi budu tolerovat cokoliv, ale adaptaci prastaré závodní anime Speed Racer? To už je trochu silná káva. Celkem chápu snahu bratrů přenést na plátno další ze svých velkých lásek - anime - ale proč zrovna tuhle? Speed Racer má statut kultu a o práva na celovečerní hranou verzi už se kdysi pokoušelo Carolco, ale myslím si, že osmnáctiletých mladíků řídících sci-fi auta s přídavným spalováním a raketomety místo blinkrů už tu máme dost. Rock navíc připravuje Spy-Huntera a možná se dočkáme i toho celovečerního Knight Ridera. Tak proč tohle? Na světě je přece tolik jiných anime, které by si zasloužily zadaptovat někým šikovnějším. Wachowským by tak slušela např. Saikano (ale tu už si Japonci adaptují sami), Serial X: Lain nebo i ten zpropadený Akira nebo celovečerní výcuc z Cowboye Bebopa. To jsou sice tituly, na které by si slušný fanda nenechal sáhnout, ale jestli by to dal někdo dohromady, tak tihle dva. Ale ne... oni ulítávají na Speed Racer. Svět je někdy zatraceně krutý. :)

© copyright 2000 - 2024.
Všechna práva vyhrazena.

Registrace

Nemáte svůj účet? Registrací získáte možnosti:
  1. Komentovat a hodnotit filmy a trailery
  2. Sestavovat si žebříčky oblíbených filmů a trailerů
  3. Soutěžit o filmové i nefilmové ceny
  4. Dostat se na exklusivní filmové projekce a předpremiéry

Zapomenuté heslo

Pokud jste zapomněli vaše heslo nebo vám nedorazil registrační e-mail, vyplňte níže e-mailovou adresu, se kterou jste se zaregistrovali.

Přihlášení


Registrace