Diskuze k článku Black Panther: Recenze

příspěvky 1 - 20 Napsat příspěvek
20.02.2018 21:22:37

6/10

Keby som to mal hodnotiť jednou vetou tak poviem že Marvel v zásade správne namiešal všetky dobré ingrediencie, ale nakonec to trochu  zriedil pretože si zároveň uvedomuje, že predáva dlho trvajúcu sériu filmov a nechce nastaviť latku príliš vysoko. 

Ak chcem svoj komentár trochu rozvinúť tak poviem že nadšené reakcie sú prehnané. A tak teda vytiahnem niekoľko vecí čo mi asi najviac utkveli v pamäti.:  
Film nepochybne má svoje momenty a Wakanda ako štát kde sa mieša Africka Etno kultúra s high tech sci fi má niečo do seba. A ako divák a fanúšik Marvel univerza som chcel vidieť viac. No popravde som bol trochu sklamaný, pretože film toho zas tak moc neukázal. A prakticky celá Wakanda sa scvrkáva na pár záberov na mesto, farebných kostýmov a vibrániovú baňu.

Soundtrack bol pre mňa zväčša tiež sklamanie. Pár krát to malo nábeh na zaujímavý mix Etno-trip soundtracku a napríklad také gradujúce bojové bubny by pri záverečnom súboji prípadne automobilovej naháňačke boli hodne cool. Namiesto toho sme dostali štandartný soundtrack, kde si  Ludvig Goransson občas prihodil nejaký ten Africký spev pretože "sa to predsa odohráva v Afrike, tak by to tam asi správne malo byť."

Na druhú stranu sa musím súhlasiť s masami ktoré vychvaľujú záporáka. Netvrdím že je najlepším záporákom marvelu vôbec. Loky alebo Kingpin z Netflixového Daredevila ostávajú neprekonaný. 
A sice ak vezmeme do úvahy že ani jeden z dvojice nie sú antagonisti na "jedno použite", tak zrejme áno v rámci "hlavnej" produkcie má tento záporák na vrch už len za motiváciu a "styl".

Zvyšok filmu môžeme hodnotiť ako "Marvelácky štandart". Pobaví, neurazí, ale ani nijako extra nenadchne. 
Na druhú stranu ma príjemne prekvapilo že Marvelu dorastajú koule a nebojí sa Odpraviť Andyho Serkinsa a nechať jeho telo ťahať v igelite po africkej stepi 

PS. Politická agitka aj keď nie výrazná, mi v tomto filme bola vcelku proti srsti, ale priznávam že to môže byť len môj pocit, keďže sa danou problematikou viac zaoberám a tak som na podobné "sluníčkovské" názory krapek dosť citlivý.
A v rámci toho od Marvelu žiadam aby bol férový voči ostatným etnikám a spravil podobný film o Dimitrim z Ruska ktorý má high tech oblek Červeného medveďa a chráni tajnú osadu na Sibíri, ktorá je plná slovanských tradícií. 8)
2 0
reagovat
18.02.2018 23:55:40
Ten film je v pohodě. Ovšem ten děj je tak strašně předvídatelný až to hlavně ke konci vážně bolí. Jakoby tvůrci nebyli schopni vymyslet jediný originální zvrat nebo něco nečekaného. Moc bych si přál, aby například záporák aspoň jednou vyhrál, protože ten jeho plán mohl být solidní masakr. Prostě Black Panther neurazí, ovšem když se na něj podívám objektivně bez toho, abych hodnotil jeho význam pro Afroameričany tak je to jen další klasická marvelovka, která pobaví, ale nenadchne. 7/10 
4 -1
reagovat
18.02.2018 22:59:21
6/10,ale nie som cieľovka, až na Thora 3 ma žiadny Marvel nebavil.  Chodím na ne aby som nerozbil partiu :D
1 -2
reagovat
18.02.2018 21:39:10

trochu přehypované...

nejvíc mě bolí mizerná nepřehledná choreografie bitek, která absolutně nesnese srovnání s WS. žádná zapamatování hodná. BP je jinak příjemně
jinde, barevně, obrazově. Příběh rovněž příjemně komorní, ale nijak
vtahující. takže někde na urovni Doktora Strange. 6/10.
4 -4
reagovat
18.02.2018 16:46:04
Přidávám se k názoru, že Winter Soldiera to nepřekonalo, ale také k tomu, že je to jedna z nejlepších marvelovek od myšáka. I já hlásím velkou spokojenost a z kina jsem po dlouhé době odcházel z MCU filmu velmi potěšen, namísto toho, abych ze sebe plival jed jako u předchozí marvelovky.
Vzhledem k tomu, jak mně ten film dokázal nadchnout mu pro teď dávám 9/10, i když objektivně bych měl bod ubrat, zatím se mi do toho moc nechce. Těším se na druhou projekci, uvidím, jestli do té doby "vystřízlivím".
A co se humoru ve filmu týče, není ho tolik a infantilní Thoro točení na řetězu a padouch zoufale čekající, než se k němu protagonista otočí čelem, tu naštěstí nemá svou obdobu, takže asi tak.
To, že ve finále Winter Soldiera přidaly na mohutnosti a odklonili se od komornějšího zbytku filmu mi nikdy nevadilo tolik, ale u Black Panthera bych asi opravdu ocenil trochu "menší" finálovou steč.
Hudba bezvadná.
5 -2
reagovat
18.02.2018 13:33:37
Za mě strašná spokojenost. Jedna z nejlepších MARVELovek, ale Winter Soldier nepřekonanej.
Strašně mi to sedlo, včetně soundtracku a všeho.
Určitě to chci vidět znova a znova a znova. Asi budu v menšině, ale to mě moc netrápí.
Nová generace má našlápnuto skvěle.
8-9/10
7 -4
reagovat
18.02.2018 12:31:29
reaguje na: crom
Ehm Sony? Nedělal ten film náhodou Marvel/Disney kde měl poslední slovo Fiege a Sony zajišťovalo distribuci a šli jim zisky?
3 0
reagovat
18.02.2018 12:28:10

6-7/10

Ještě nevím jakou tomu dát přesně známku, ale musím říct, že jsem docela zklamaný. Hlavně co se děje týče, nic zvláštního se tam nestane a všechno je to tak předvídatelné a podle šablony, že to chvílemi docela nudí. Hlavní záporák je fajn a dobře zahraný, ale taky nepředvedl něco extra. Originů už prostě bylo dost. 
4 -4
reagovat
18.02.2018 11:55:38
Pro neznalce pořád lehce WTF, zainteresovaným se po těch 10 letech dá prodat již opravdu cokoliv, klobouk dolů.
Opravdu mě ale baví, že to v podstatě kopíruje schéma vzniku původního komiksu, včetně všech důvodů a dopadů. Je v tom docela přesah a zase nám to jednou něco sdělilo.

Jinak film celkově převážně zábavný s dobře napsanými postavami (některými)a dějem (no to už trochu méně), s nástupem B. Jordana to bylo fajn, ale pak se to uspěchalo a šlo to dopr.
Nepovedená a nevzhledná bitka v dole mě vůbec nebavila a možná byla jedna z nejhorších v MCU, díky za rozhovor a odchod bratránka, natočeno hezky.

Na Winter Soldiera zatím nikdo nedosáhl...a sorry asi jen tak nedosáhne
1 -1
reagovat
18.02.2018 06:00:22
reaguje na: harsesis
Dekuji. Dobry komentar.
2 -6
reagovat
17.02.2018 23:49:59

7/10

Za mě lepší než Thor 3, o malinko slabší než Spidey :)
4 -3
reagovat
17.02.2018 22:40:33
Na film jsem se po trailer moc netěšil. A dost mě vadili výkřiky o nejlepší marvelovce. Film je v pohodě. Krásně si prodá sociálně etnické problémy, poukáže na rasismus, migrantskou krizi atd. S tímto jsem byl spokojený. Dost oceňuji samotný přístup k filmu a jeho vizuální pojetí, které je zajímavé. Líbilo se mi, že to režisér pojal trochu odvážněji, než jsem čekal. Po herecké stránce je to tak 50/50, někdo hraje výborně, a někdo je herecké dřevo. Bavil mě soundtrack a civilní souboje. A teď negativa. Nelíbila se mi část v Jižní Korei, finále plné digitálních efektů, které mohlo být komornější, vadilo mě hloupé chování postav a hlavně mě nebavily velké akční scény. Black Panther je typická marvelovka se vším dobrým a i tím špatným. 7/10
5 -4
reagovat
17.02.2018 19:35:00

5/10

Asi ma tu vyminuskujete, ale podelim sa o svoj nazor:

zacneme +
- casting (specialne ten herec z creeda si to neskutocne uzival)
- wakanda a ich technologie
- cela pasaz z juznej korei

minus:
- neprehladna akcia (niekto by mohol kameramanovi povedat, ze trasuca sa kamera uz nie je in)
- slabe CGI
- humor uplne mimo
- klise, klise , klise
- herecke drevo z "Get Out", co ma jeden vyraz cely film
5 -8
reagovat
17.02.2018 18:20:43

4/10

Horsi nez jsem cekal, ty recenze jsou totalni lzi. Tohle v Evrope nebude mit stejne dobre prijeti.
2 -8
reagovat
17.02.2018 08:53:12

popik

Tohle určitě pobaví :D link
3 -7
reagovat
17.02.2018 07:50:26
‘Black Panther’ Poised To Slash ‘Avengers: Age Of Ultron’ 4-Day Haul With $212M+

Navíc od diváků CinemaScore A+
Ten film je monstrum.
4 -2
reagovat
17.02.2018 01:28:20
reaguje na: crimson_moon
Ta hláška "The dude who look like Catwoman got a sex change " mě fakt dostala:D:D:D
1 -1
reagovat
17.02.2018 01:15:29
reaguje na: KarelR
Aj, máš recht, to jsem už nějak vytěsnil.. Asi mě zmátla ta chybějící končetina.. Jsem lama:D
0 -1
reagovat
17.02.2018 00:29:17
reaguje na: crom
:D:D 

Nebo to neni vtip a ptas se vazne?
3 -2
reagovat
17.02.2018 00:29:14
reaguje na: scatman

Akorát to není recenze

... sle tupý popis děje zakončený nesmyslnou domněnkou...
2 -2
reagovat
© copyright 2000 - 2018.
Všechna práva vyhrazena.
Hosting zajišťuje: Stable.cz
Kontakty: Technická podpora | Redakce

Registrace

Nemáte svůj účet? Registrací získáte možnosti:
  1. Komentovat a hodnotit filmy a trailery
  2. Sestavovat si žebříčky oblíbených filmů a trailerů
  3. Soutěžit o filmové i nefilmové ceny
  4. Dostat se na exklusivní filmové projekce a předpremiéry

Zapomenuté heslo

Pokud jste zapomněli vaše heslo nebo vám nedorazil registrační e-mail, vyplňte níže e-mailovou adresu, se kterou jste se na MovieZone zaregistrovali.

Přihlášení

Zapomenuté heslo
Přihlašte se jedním kliknutím přes facebook:

Registrace

Nemáte svůj účet? Registrací získate možnosti:
  1. Komentovat a hodnotit filmy a trailery
  2. Sestavovat si žebříčky oblíbených filmů a trailerů
  3. Vytvářet filmové blogy
  4. Soutěžit o filmové i nefilmové ceny
  5. Dostat se na exklusivní filmové projekce a předpremiéry
registrovat se