Užíváním této stránky souhlasíte s všeobecnými podmínkami.
Tato stránka používá cookies.

Téma: Které hollywoodské studio vyhraje rok 2018? (2/2)


ikona
TedGeorge
box officebumblebeedeadpool 2fantasticka zvirata a kde je najitFoxjason stathamjay chandrasekharmission: impossiblemission: impossible 6paramountready player onerocktržbywarner bros.
Budou u Paramountů za největší loosery i s Mission: Impossible? 

Minulý týden jsme si posvítili na Disneyho, Universaly a Sony. Když se řekne A, musí se říci i B. Tím pádem si dnes můžete přečíst rozbor Warnerů, Foxů a Paramountu. Znovu si rozebereme všechny větší premiéry výše jmenovaných studií a znovu vás odkáži na svůj článek, který hodnotil výkon studií za rok 2017. K pití si otevřete dobré červené víno. Jaké? Vyberte si něco v neselhávajícím Vinařství Veverka a teď už směle do toho.

Fox

Počet premiér v roce 2018: 12 -15 (Podle toho, jestli počítáme i větší projekty Fox Searchlight)
Kolik odhaduji, že studio celkem vydělá v Americe: 1,7 miliardy dolarů
Kolik odhaduji, že studio celkem vydělá ve světě (včetně USA): 4,4 miliardy dolarů
Mezi studii se umístí na: 4. místě
KarelR se od Foxů nejvíce těší: Na Predátora, tohle Shane Black prostě musí dát.


Jaro

Abych řekl pravdu, tak jsem před týdnem a půl očekával od třetího Labyrintu přece jenom víc, než americký otvírák 24 mega. Vzhledem k vyšším poklesům bude závěrečný díl postapokalyptické teenage ságy ještě rád za 70 kulatých z USA. Vše bude zase jednou zachraňovat svět, ve kterém se teprve začíná „premiérovat“ a Foxové jistě očekávají skoro až klasických 300 melounů celkově. Vzhledem k rozpočtu 62 mega to docela dává smysl, ale za pár let už po této trojdílné akční hlouposti neštěkne ani pes. Dobrá, jednička byla docela fajn.

 

V únoru bude od Lišáků pokoj a do živého tnou zvířata dávající dobrou noc až 2. března. To se do zámořských kin podívá odkládaná Rudá volavka. Já bych se na ten špionážní film odehrávající se zčásti v Rusku vlastně i docela těšil (režisér Francis Lawrence podle mne ještě neřekl poslední slovo), ale Jenifer Lawrence je tam jako drsná špiónka sbírající tajné informace přes postel vyloženě na zabití. Uvidíme, jestli se v Americe dostaneme za hranici 100 mega. Pokud ne, tak je to jasný signál, že její hvězda pohasíná. Ambice tu totiž jsou.

Vzpomínáte si na úspěšnou romantiku Hvězdy nám nepřály? Od stejných lidí zamíří 16. března do kin srdceryvný snímek Love, Simon. V tom bude teenager Simon komunikovat on-line s jakýmsi „Blue“, který se brzy stane jeho nejlepším přítelem, a tak mu Simon zjeví velké tajemství – je gay. Informace se bohužel dostane mezi jeho spolužáky a Simon si tak prožije svoje vlastní peklo na střední. Trailer už je venku a mně se při sledování nechtělo ani brečet, ani smát. Což není zrovna dobré znamení. Nicméně nejsem cílovka a proti gustu žádný dišputát.

 

Poslední březnový týden si premiéru odbude jeden z mých nejočekávanějších filmů jara – Psí ostrov. Za tento animovaný film není zodpovědný nikdo jiný než čím dál lepší Wes Anderson a já se na ty pejsky bojující s krutou společností vážně docela těším. Kdyby to bylo alespoň z 80 % stejně dobré jako Fantastický pan Lišák, tak jsem naprosto spokojený. Film sice distribuuje Fox Searchlight, ale já očekávám překvapivý úspěch a desítky milionů dolarů do plusu.


Léto

V létě Foxové nikam nespěchají. Jinak by totiž nenechali jedinou svoji dubnovou premiéru (konkrétně 20. dubna) své nezávislé pobočce Fox Searchlight a do kin v ten den neposlali mysteriózní krimi komedii Super Troopers 2. Za ni je zodpovědný v jistých kruzích nesmírně populární režisér Jay Chandrasekhar. Pokud máte slabost pro jeho humor (polovina první upoutávky je o holení slabin), tak jste v kině vítáni. Já tu však nějaký potenciál na velký hit nevidím.

 

Toho nejzajímavějšího ze stáje Foxů se dočkáme 18. května. Týden před plánovanou premiérou Hana Sola se do toho totiž pořádně opře dvojka Deadpoola v režii Davida Leitche. Vidím (spíše menší) šanci na miliardu celosvětově. Bordel bude znovu dělat Wade Wilson s tváří Ryana Reynoldse, a byť mě jednička tenkrát v kině trochu zklamala, na dvojku se hodně těším. Na tomto místě je třeba dodat, že šance Deadpoola 2 na miliardu snižuje pravděpodobný (stejně jako u jedničky) ban v Číně. Soudruhům se bohužel nepozdává nekompromisní komiksový humor a miliardě + čtvrt Číňanů asi nezbyde nic jiného, než film natvrdo pirátit.

Foxové si následně dají dva měsíce pohov. Až 20. července se v kinech představí dlouho očekávaná Alita: Bojový anděl. Bohužel to dopadlo asi nejhůř, jak mohlo. James Cameron se rozhodnul posledních 20 let svého života věnovat čtyřem pokračováním Avatara a o „jeho“ projekt se postará Robert Rodriguez. Nezlobte se na mě, ale tenhle pán na to prostě NEMÁ a já bych se vůbec nedivil, kdyby Alita v kinech velmi škaredě propadla. Což ostatně potvrzuje univerzálně nenáviděný trailer.

 

Chuť si spravíme 3. srpna. Jako kdyby u Lišáků slyšeli ty stovky tisíc lidí nadávající na režiséra Ality. Proto se u fanoušků kvalitních filmů budou snažit o reparát Predatorem. Posuďte sami – rozpočet by měl být podle nepotvrzených zpráv někde v okolí 150 milionů babek. O režii a scénář se postará Shane Black. Celé by to prý mělo připomínat Blízká setkání třetího druhu. Nezbývá říci nic jiného než: „Shut up and take my money!“. Za všechny doufám, že se film nejenom povede, ale i zaplatí. V budoucnu bych si totiž dal líbit více podobných plnění snů.


Podzim

Léto je za námi, čím odstartují podzim v kinech Foxové? V polovině září to bude biják The Darkest Minds. Půjde o sci-fi, ve které se bude Mandy Moore (ne, nejedná se o tu choreografku La La Landu) snažit bojovat s americkou vládou, která drží zbytky dětí v koncentračních táborech. Celých 98 % jich totiž zabila podivná nákaza a zbylá 2 % mají nadpřirozené schopnosti, které ohrožují postapokalyptickou společnost. Záporačku by si měla vystřihnout Gwendoline Christie, kterou všichni znáte ze Hry o trůny. Já nevím jak vy, ale mě to docela zaujalo. Jenom s těmi tržebními predikcemi si počkejme na první trailer.

 

Bad Times at the El Royale bude v zámoří startovat 5. října a zní to teda sakra lákavě. Mělo by totiž jít o noir thriller o skupince "hrdinů", kteří se v 60. letech z jistých důvodů sejdou u jezera Tahoe a budou tam dělat neplechy. To nejlepší si schovávám na závěr. Režírovat bude Drew Goddard (yes!) a na place se ukázali Chris Hemsworth, Russell Crowe, Dakota Johnson a Jeff Bridges. Sem s tím.

O dva týdny později se znovu projeví Fox Searchlight. Kinaři začnou promítat jejich film Can You Ever Forgive Me? Půjde o eRkové drama, ve kterém si proti všem předpokladům zahraje vážnou roli Melissa McCarthy. Ta se ve filmu živí jako oficiální autorka biografií celebrit. V jednu chvíli ji však přestane kvést pšenka a ona se rozhodne zkusit svoje štěstí na temné straně síly. Že by se Foxové pokoušeli o útok na Oscary?

 

Co se podzimu týče, tak to pořád není všechno. První víkend v listopadu do toho totiž Foxové pořádně šlápnou s Dark Phoenix alias dalšími X-Meny. V režii Simona Kinberga si posvítíme především na mladičkou Jean Grey, kterou hraje (nemám z toho zrovna velkou radost) Sophia Turner. Vrací se samozřejmě všichni obvyklí podezřelí v čele s McAvoyem, Fassbenderem a Jen Lawrence. Po průměrné Apokalypse nás tedy čeká pokus o reparát a já se akorát bojím, jestli to bez Wolverinea všechno bude šlapat tak, jak by mělo. Cameo Hugh Jackmana by mi vůbec nevadilo, ale plně chápu, že vážně nehrozí.

Podzim stojí u Foxů za to. Jinak by totiž neokupovali 16. listopadu kina s další premiérou. Jmenuje se Widows a režíruje ji pán s tím nejvíc cool jménem všech dob – Steve McQueen. Mr. Hlad láká na scénář z pera Gillian Flynn o vdovách, které se musejí vyrovnat se smrtí svých manželů. Jejich drahé polovičky totiž zemřely při nepovedené bankovní loupeži a ony se rozhodují, jakým směrem se v životě vydají. Rozumím tomu správně, že režisér Liama Neesona a Colina Farella odpraví už na začátku? Doufejme, že ne.


Zima (respektive Vánoce)

Konečně se dostáváme k nejoblíbenějšímu ročnímu období lyžařů. Jenom tři dny před štědrým dnem by se v multiplexech měl objevit dosud nepojmenovaný (a tím pádem tajemný) projekt, který Foxové vyvíjejí spolu se svou filiálkou Lightstorm Entertainment. Asi neumím pořádně googlit, protože jsem znovu nebyl schopný najít, o co by se mělo jednat. Zajímavé na tom nicméně je to, že Lightstorm Entertainment je společnost, která produkuje především menší nezávislé filmy a nestojí za ní nikdo jiný než James Cameron. Tak uvidíme, co (pokud něco) z toho bude.

No a i druhý vánoční film ze stáje Lišáků se bude možná odkládat. Nechci malovat čerta na zeď, ale Bohemian Rhapsody o Queenech je v produkčním pekle už nějaký ten pátek a na veřejnosti propírané odcházení režiséra Bryana Singera na optimismu zrovna nepřidává. Poslední informace hovoří o tom, že by film měl být skoro hotový a tím pádem 25. prosince do kin opravdu zamíří. Dokončit by ho měl Dexter Fletcher, kterého znáte především jako herce. A možná si vybavíte Orla Eddieho, kterého režíroval před dvěma lety.

Co se Foxů týče, tak je to všechno. Bude to stačit na penetraci do první trojky nejmocnějších hollywoodských studií? Nemyslím si. Deadpool, X-Meni a (snad) Predátor si sice vydělají svoje, ale jinak tam vidím spíše kvalitu, která si na tolik peněz nepřijde. Každopádně díky za ty zajímavé premiéry, Lišáci.

© copyright 2000 - 2024.
Všechna práva vyhrazena.

Registrace

Nemáte svůj účet? Registrací získáte možnosti:
  1. Komentovat a hodnotit filmy a trailery
  2. Sestavovat si žebříčky oblíbených filmů a trailerů
  3. Soutěžit o filmové i nefilmové ceny
  4. Dostat se na exklusivní filmové projekce a předpremiéry

Zapomenuté heslo

Pokud jste zapomněli vaše heslo nebo vám nedorazil registrační e-mail, vyplňte níže e-mailovou adresu, se kterou jste se zaregistrovali.

Přihlášení


Registrace