Užíváním této stránky souhlasíte s všeobecnými podmínkami.
Tato stránka používá cookies.

Téma: Které hollywoodské studio vyhraje rok 2018? (2/2)


ikona
TedGeorge
box officebumblebeedeadpool 2fantasticka zvirata a kde je najitFoxjason stathamjay chandrasekharmission: impossiblemission: impossible 6paramountready player onerocktržbywarner bros.
Budou u Paramountů za největší loosery i s Mission: Impossible? 

Minulý týden jsme si posvítili na Disneyho, Universaly a Sony. Když se řekne A, musí se říci i B. Tím pádem si dnes můžete přečíst rozbor Warnerů, Foxů a Paramountu. Znovu si rozebereme všechny větší premiéry výše jmenovaných studií a znovu vás odkáži na svůj článek, který hodnotil výkon studií za rok 2017. K pití si otevřete dobré červené víno. Jaké? Vyberte si něco v neselhávajícím Vinařství Veverka a teď už směle do toho.

Warner Bros.

Počet premiér v roce 2018: 20 – 21 (!)
Kolik odhaduji, že studio celkem vydělá v Americe: 2,2 miliardy dolarů
Kolik odhaduji, že studio celkem vydělá ve světě (včetně USA): 5,4 miliardy dolarů
Mezi studii se umístí na: 2 - 3 místě
KarelR se od Warnerů nejvíce těší: Na Ready Player One! Jestli Spielberg nezaboduje teď, tak už to s ním vážně bude špatné.

Jaro

Jako pomalu každý rok, Warneři do toho šlapou naplno a příliš nehledí na náklady. Ale 20 premiér? To je vážně hodně. Dva filmy z jejich stáje si svoji chvilku slávy v amerických kinech už odbyly. Už 12. ledna šel do široké distribuce v zámoří méďa Paddington 2. Zatímco celosvětově přepočítává milovaný (nejlepší Rotten Tomatoes skóre všech dob!) film skoro 200 milionů babek, v Americe to taková sláva není. Po třech týdnech rotování v multiplexech mají Warneři 33 milionů dolarů a nepůjdou daleko za 40. Vzhledem k faktu, že americká práva odkoupili od Weinsteinů za 30 melounů a podobnou částku nacpali do reklamní kampaně, na tom budou tratit.

Před dvěma týdny šel do kin válečný film 12 Strong a tady už jsou warneráčtí bossové spokojení. Při relativně nízkém rozpočtu 30 mega jsou prozatím v zámoří na 37 milionech a díky rozumnému přerozdělení distribuce s Alcony si přijdou na pěkných pár milionů do plusu. Svět totiž premiéru teprve očekává a já bych si troufnul tvrdit, že celkově půjdeme za 100 mega. Slušné.

Konečně se dostáváme do současnosti. Už tento pátek zamíří do kin nejnovější film Clinta Eastwooda Paříž 15:17. V něm si partičku teroristů podá skupinka amerických vojáků v civilu. Clint se rozhodnul k zajímavému kroku a do hlavních rolí hrdinů zachraňujících vlak obsadil opravdové vojáky, kteří svojí rozhodností před pár lety zachránili nemálo životů. Eastwoodovi bych úspěch velmi přál, ale moc bych ho nepředpokládal. O filmu se skoro vůbec nemluví a trailery zatím na nějaký adrenalinem nabitý majstrštyk nelákají. Zbytek jara to však Warnerům bohatě vynahradí.

Všechno odpálí komedií Noční hra, která si to do kin zamíří 23. února. Trailer je výborný a už teď si dovedu představit, že některé scény (mytí psa ruluje) budou kultovní. Dvojka Rachel McAdams a Jason Bateman je také trefa do černého a už v upoutávce dávají povedeným špičkováním zapomenout na nepovedený casting Stevea Carella a Tiny Fey v žánrově velmi podobné Date Night. Kolem a kolem očekávám jednu z nejúspěšnějších komedií roku a moc bych se nedivil, kdyby 80 mega z Ameriky podpořila ještě o něco větší částka ze zbytku světa.

Tomb Raider se do kin chystá 16. března. Patřím sice k lidem, kteří trochu prskají nad (podle mého názoru vyloženě nevhodným) castingem Alicie Vikander do role Lary Croft, ale třeba se stane zázrak a její archeoložka nám všem zavře ústa. Co se možných tržeb týče, tak tady budu mírný optimista. Ne že bych snad v dáli cítil možnou půl miliardu ze světa, ale to snad ani nikdo nepředpokládá. Rozpočet totiž rozhodně nebude 200 mega. Spíš tak polovina a já ve svém okolí vidím, že potenciální diváky tento film zajímá. Odhaduji 130 z Ameriky a dalších 230 ze světa, což by mohlo všechny zainteresované strany uspokojit.

Jaro zakončí Warneři 29. března ve velkém stylu. Radost nám totiž doufejme udělá Ready Player One režírovaný neúnavným Stevenem Spielbergem. Ten si v současnosti líže rány z pouhých dvou oscarových nominací pro jeho chválené drama Akta Pentagon. Už za necelé dva měsíce ale bude (snad) slavit. Ready Player One je natočený podle parádní knižní předlohy Ernesta Clinea a já větřím slušný hit. Jistě, pořád tu mluvíme o originálním filmu bez velkých hvězd, ale trailery vládnou a já věřím tomu, že do kina zamíří houfy diváků toužící po kvalitní a originální sci-fi. Nemluvě o čtenářích, kteří na to půjdou skoro až povinně. Americká dvě kila celkově zas tak velký důvod k oslavě nebudou, ale dalších 400-500 kulatých ze světa už ano. Jen počkejte na čísla z Číny, Koreje a Japonska.


Léto

Zahrajeme si teď takovou malou hru. Schválně, kdo první napíše do diskuze poslední propadák, ve kterém si zahrál Dwayne „The Rock“ Johnson. A ne, Pobřežní hlídku neberu, to by bylo až příliš jednoduché. Nemůžu si pomoci, ale po Jumanji se jedná o dost možná největší hollywoodskou hvězdu současnosti a pokud uspěje i v červenci startující Skyscraper (jakože uspěje), bude to jasné. Nemluvě o Rampage. Ten startuje v amerických kinech 20. dubna, a kdyby tam nehrál Rock, tak po tom neštěkne ani pes. Příběh o zmutované gorile, která začne terorizovat digitální město, totiž nemá moc co nabídnout. Jenomže ten herec z toho bez problémů udělá hit, který dá 400 mega celosvětově. Uvidíte.

 

Co tam máme dál? Jedenáctého května se v multiplexech představí snímek Life of the Party. V tom bude Melissa McCarthy chodit na vejšku a humor se bude snažit její manžel (a režisér) Ben Falcone dělat z toho, že už je na to moc stará. Mňoch, souhlasím s vámi. Ale v Americe se na tuto komickou paní, která nás potěšila snad jenom povedenou rolí ve Špiónovi, pořád chodí, a tak je 60 - 70 mega ze zámoří klidně možných.

Mnohem větší ambice bude mít dámská týmovka Debbie a její parťačky. Přiznaný spin-off Dannyho parťáků bohužel nemá za kormidlem Stevena Soderbergha, ale rutinéra Garyho Rosse. Ten bude 8. června sázet především na hvězdné obsazení v čele se Sandrou Bullock, Cate Blanchett, Anne Hathaway a Rihannou. Abych řekl pravdu, tak vůbec netuším, jak tohle v pokladnách dopadne. Skoro bych si myslel, že nás čeká menší propadák. A po traileru se na něj ani trochu netěším.

 

O týden později startuje komedie Tag, o které toho zatím moc nevíme. Hlavní role si střihnou Jeremy Renner, Ed Helms a Annabele Wallis. Ve filmu budou hrát na babu. Pointa je, že se jejich hrátky neomezí na prostor jednoho baráku, ale budou se honit po celých Spojených státech amerických. Že by další úspěšná komedie? Warneři se letos s těmi hrami docela rozšoupli a já pomalu začínám hledat, kdo bude adaptovat do celovečerní podoby ty Monopoly.

Pro mě osobně je jednou z nejočekávanějších letních premiér Jeptiška. James Wan sice jenom produkuje, ale to vůbec nevadí. Prequel Conjuring právě teď dokončuje talentovaný režisér Corin Hardy a já už se nemůžu dočkat temných zákoutí rumunského kláštera, do kterého vyšle Vatikán svého kněze. Tipuji, že stejně jako (skoro) všechny Annabelly a Conjuringy půjdeme za 300 mega celosvětově. Vzhledem k tomu, že rozpočet ani tentokrát rozhodně nepřekročí 40 mega, to pro Warnery bude jeden z největších úspěchů roku.

Jeden z nejméně zajímavých filmů roku půjde do kin 27. července. Jmenuje se Teen Titans Go! To the Movies. Je to animák, ve kterém si hlavní role zahrají Kristen Bell a Will Arnett. Mám vás rád, ale nehodlám se pídit po historických souvislostech a důvodech, proč právě tohle studio pošle do x tisíců kin. Musí vám tedy stačit informace, že ve filmu bude nějaký maniak usilovat o světovou nadvládu a bránit mu v tom bude pětice teenagerů, kteří se při tom zároveň snaží prorazit v Hollywoodu. Rozumíte tomu správně, Rimsy půjde do kina.

Úplně vidím ten rozhovor, který se před nějakým rokem a půl odehrával na place Rychle a zběsile 8. Rock si vzal stranou Jasona Stathama: „Jasone, ty vole, já za pár týdnů odjíždím do Číny točit velkej katastrofickej film. Oni mi dají 20 mega na dřevo plus procenta z profitu. Na tebe ti Čínani slyší, tady máš číslo na jednoho producenta. Brnkni mu a určitě se domluvíte. Oni nevědí co s prachama.“ Desátého srpna jde do kin film Meg, ve kterém bude Jason Statham bojovat s obřím žralokem.

 

A když už jsme u toho, warnerácké léto by nebylo kompletní bez filmu Crazy Rich Asians. Ne, ten název jsem si právě nevycucal z prstu. V půlce srpna jde do kin film režiséra Jona M. Chu (Podfukáři 2, G. I. Joe 2), ve kterém se jistá Rachel Chu vydá do Singapuru a zjistí tam, že je rodinka jejího přítele nechutně bohatá a divná. Mr. Hlad tvrdí, že film vychází z úspěšné knížky, do které málem vrazil v knihkupectví, a právě to mi na tom přijde asi nejzajímavější.


Podzim

Horory vládnou a studio si ve spolupráci se svou filiálkou New Line zarezervovalo na 9. září premiérový slot. Do kin pustí horor. Zatím nevíme, jak se bude jmenovat, natož o čem bude. Díky tomu narvu do jednoho odstavce ještě jednu premiéru, jíž bude 28. září startující Smallfoot. O co půjde? Channing Tatum v animáku namluví yettiho, kterého jeho komunita šikanuje. Proč? Protože věří, že mýtičtí „lidé“ opravdu existují. Další hlas poskytne čím dál populárnější Zendaya a já vůbec nejsem zvědavý. Tržby si na základě průměrného traileru vážně netroufnu tipovat.

 

To už máme několikátý film v řadě, který rozhodně Warnerům nevydělá na dlouhou a studenou zimu. To se pokusí změnit dlouho připravovaný projekt Bradleyho Coopera známý jako Zrodila se hvězda. Jedná se už o třetí pokus Hollywoodu vyhrát jackpot s příběhem starým, jako je továrna na sny sama. Příběh zpěvačky, která se stane slavnou, je srdcovým filmem Bradleyho (ten i režíruje) a ukecal do něj Lady Gagu. Něco mi říká, že vzhledem k zacílení na country to bude v Americe docela slušný úspěch (100 mega?), ale svět po tom x-krát vyprávěném příběhu ani neštěkne. Málem bych zapomněl – premiéra je naplánovaná na 5. října.

Studio si jistě hodně slibuje od filmu, který odstartuje svoji pouť za stovkami miliony dolarů 19. října. Mowgli se bude snažit zopakovat obří úspěch Knihy džunglí. Film se (bohužel) připravuje už dobře čtyři roky, byl několikrát odkládán a kdo ví, jestli se na podzim do multiplexů opravdu dostane. Režíruje ho Andy Serkis a vzhledem k proklamovanému cílení na dospělejší diváky bych obřímu úspěchu zase tak moc nevěřil. Počkejme si však na první trailer. Hlasové obsazení je každopádně luxusní – ve filmu totiž uslyšíme Benedicta Cumberbatche, Cate Blanchett a Christiana Balea.

 

Který blockbuster letos vydělá Warnerům tu vytouženou miliardu? Vsadil bych si na Fantastická zvířata: Grindelwaldovy zločiny. Sequel povedené a úspěšné fantasy, která se odehrává ve světě Harryho Pottera, zamíří do kin 16. listopadu a bude tam chtít vydržet minimálně do Vánoc. Internet zaplavily první obrázky Judea Law v roli „mladého“ Albuse Brumbála a vrátí se samozřejmě i Johnny Depp a další známí z jedničky. Jsem jediný, který tu miliardu na obzoru jasně vidí?


Zima (respektive Vánoce)

Tak co myslíte, trefí se James Wan 21. prosince do vkusu diváků svým Aquamanem? Přál bych mu to, ale nebude to mít lehké. Všichni si velmi dobře pamatujeme, jakou pachuť v ústech zanechala polovině civilizovaného (a do kina chodícího) světa Liga spravedlnosti. Dalším problémem je, že Jason Momoa prostě neumí hrát a jeho charisma leckdy zasahuje do záporných hodnot. Kdyby se Wan dočkal 200 mega z Ameriky a 400 ze zbytku světa, byl by ještě rád.

 

Untitled WB event film NO. 2“. Právě tak zní název tajemné premiéry, která je naplánovaná na 25. prosinec. BoxOfficeMojo pořád trvá na tom, že film na Vánoce půjde do kin, ale já bych na to nevsadil ani zlámanou grešli. Pokud vás napadá, o co by se mohlo jednat, ozvěte se v diskuzi. Něco mi však říká, že půjde o DC komiksovku, které Warneři naplánovali premiéru už někdy před dvěma roky a jaksi se neobtěžovali svět informovat, že bude muset uhnout právě Aquamanovi.

No a to je všechno. Byla to fuška se tím vším prokousat, co? Jak už u Warnerů bývá zvykem, zase vsázejí na velké množství premiér a znovu se dočkají nejednoho propadáku. Pokud bych si měl tipnout, tak na Universaly a druhé místo v žebříčku studií za rok 2018 to těsně stačit nebude. Nic to však nemění na tom, že těm střelcům fandím.

© copyright 2000 - 2024.
Všechna práva vyhrazena.

Registrace

Nemáte svůj účet? Registrací získáte možnosti:
  1. Komentovat a hodnotit filmy a trailery
  2. Sestavovat si žebříčky oblíbených filmů a trailerů
  3. Soutěžit o filmové i nefilmové ceny
  4. Dostat se na exklusivní filmové projekce a předpremiéry

Zapomenuté heslo

Pokud jste zapomněli vaše heslo nebo vám nedorazil registrační e-mail, vyplňte níže e-mailovou adresu, se kterou jste se zaregistrovali.

Přihlášení


Registrace