Užíváním této stránky souhlasíte s všeobecnými podmínkami.
Tato stránka používá cookies.

První reakce: Black Panther


ikona
KarelR
black panthermarvelprvni reakce
T’Challa se po událostech třetího Kapitána Ameriky vrací zpátky do Wakandy. Má cenu vypravit se tam s ním? 

Kolem Black Panthera je od začátku aura superhrdinského bijáku, u kterého Marvel nechce šlápnout vedle. Zazdění Ant-Mana nebo Doctora Strange by určitě zamrzelo, všichni by se z něj ale rychle oklepali a zkusili to zachránit u pokračování. Sólovka T’Chally je však v současném klimatu mnohem důležitější a očekávanější. A i proto vás stoprocentně potěší, že jsou z ní kritici nadšení.

Ano, už je to trochu nuda, ale Marvel opět těžce zabodoval. Jakoby nestačilo, že Black Panther otevře za 100-120 milionů dolarů (takže s klidem přejede i Justice League), ihned po premiéře se objevily tweety od kritiků, v nichž se chválí všechno od příběhu až po akci. Ryan Coogler (Creed) prý natočil přesně to, co se od něj čekalo. Výlet do Wakandy tedy vypadá nádherně, nedocházejí mu zvraty a navíc má jít o první marvelovku, která není jen klasickou superhrdinskou báchorkou.

V podstatě se máme připravit na futuristický politický thriller s přesahem, jehož největším trumfem je záporák. Už teď se ozývá pár hlasů, které Erika Killmongera pasují na nejlepšího padoucha z marveláckého vesmíru. Michael B. Jordan přitom ale není jediný, kdo se dočkal chvalozpěvů, protože se jásá i nad Danai Guririou (šéfka královských bodyguardek) a Leticiou Wright (T’Challova sestra).

Black Panther tak na první pohled splňuje všechna oblíbená kritéria. Má luxusní obsazení, silné ženské hrdinky i neokoukaný příběh, nás ale sobecky zajímají hlavně bondovské akční scény, v nichž prý Coogler (stejně jako v Creedovi) občas sází na poctivou řežbu v jediném dlouhém záběru. Na jednu stranu je jasné, že jsou reakce jako obvykle trochu přehrocené. Na druhou však začínám pomalu věřit tomu, že se Black Panther povedl a že se zařadí alespoň mezi pět nejlepších marvelovek.

© copyright 2000 - 2024.
Všechna práva vyhrazena.

Registrace

Nemáte svůj účet? Registrací získáte možnosti:
  1. Komentovat a hodnotit filmy a trailery
  2. Sestavovat si žebříčky oblíbených filmů a trailerů
  3. Soutěžit o filmové i nefilmové ceny
  4. Dostat se na exklusivní filmové projekce a předpremiéry

Zapomenuté heslo

Pokud jste zapomněli vaše heslo nebo vám nedorazil registrační e-mail, vyplňte níže e-mailovou adresu, se kterou jste se zaregistrovali.

Přihlášení


Registrace