Užíváním této stránky souhlasíte s všeobecnými podmínkami.
Tato stránka používá cookies.

Rok v kostce 2017 - 1. část


ikona
KarelR
blade runner 2049dunkerkkral artusla la landloganmz nejrok v kostcestar warstémathor: ragnarokvetrelec: covenant
Nejlepší herci, nejbizarnější scény, nejvtipnější momenty, nejlepší bitky a spousta dalších věcí... 

Nejlepší a nejhorší filmy roku 2017 už jsme probrali, takže je nejvyšší čas jít trochu do hloubky. Kteří herce loni nejvíc bodovali, které soundtracky posloucháme pořád dokola a které scény nám vytřely zrak? To všechno zjistíte v tradičním roku v kostce, který se ohlíží za loňskými bestovkami a přihazuje i osobní tipy eMZáckých redaktorů.

NEJLEPŠÍ BITKA

Redakční tip - Berserk v Loganovi

Logan je řezník. A nikdy neměl pořádně možnost to na plátně předvést. Ve dvojce X-Menů mu sice trošku hráblo a zmasakroval půlku komanda, které přišlo bez pozvání do Xavierovy školy, ale teprve vloni nám ukázal, jak moc to umí rozjet. Závěr Logana, kdy se Wolverine přefetuje tak, že se z něj stane zvíře a mašina na zabíjení, nám slavného hrdinu ukázal v jeho nejdivočejší podobě. A dost možná nejzábavnější, protože jeho nekompromisní běh lesem, kdy se neohlíží na stromy, děti, protivníky ani obrněná auta, je přesně to, co jsme od něj vždycky chtěli vidět. A ještě před pár lety jsme nevěřili, že se toho někdy dočkáme. (Mr. Hlad)

Osobní tip Civala: Nej rubačka z Brawl in Cell Block 99 - Nesvatbovi už nikdy nebudou to, co dřív. Vince Vaughn jako lamač kostí v Brawl in Cell Block 99 a jeho vyrubání místnosti s úhlavními nepřáteli je až nepříjemný fyzický zážitek, kdy se žánr vězeňského thrilleru dostává na samou hranu tělesné únosnosti.

Osobní tip Imfa: Wolverine si klestí cestu hotelem - Logan je plný naprosto peckových akčních scén. A v téhle bojuje Logan sám se sebou. Ne, nespletl jsem si scény, ačkoliv bitka dvou Loganů je také památná - hlavně tím, že po dlouhé době máme bitku jednoho herce se sebou samým (to jsem miloval už v Dvojitém zásahu), ale tady v hotelu bojuje Logan s limity vlastní regenerace a nakonec ve zpomalovačce sejme pár pěšáků. Je to neuvěřitelně intenzivní scéna, kterou z hlavy jen tak nedostanete.

Osobní tip KarlaR: Čistka baráku v Atomic Blonde - Asi je to tím, že jsem ještě neviděl běsnícího Vince Vaughna, ale za mě loni vyhrál akční balet Charlize Theron. Už když se tahle scéna objevila v traileru, přišlo mi to jako John Wick na druhou. A jakmile jsem v kině zjistil, že šlo jen o střípek, který (v jediném záběru!) pokračuje další dlouhé minuty, málem jsem přestal dýchat. Dát doprostředka průměrného filmu tak famózní akci je nadmíru zákeřná věc.Všechno kolem totiž brutálně bledne a člověk touží jen potom, aby šla Charlize opět dokázat, že by nemá to Keanu Reevese zas tak daleko.

Osobní tip Mr. Hlada:  Jason Statham a s miminem vykydlí letadlo plné záporáků - Ať už si o sérii Rychle a zběsile myslíte cokoliv, jejím tvůrcům se nedají upřít nápady a hravost. A to se samozřejmě týká i posledního dílu. Ačkoliv v něm Charlize Theron kradla ponorku a na dálku ovládala stovky aut v New Yorku, nejlepší moment si pro sebe urvali Jason Statham a ten mrňous, kterým záporačka vydírala Vina Diesela. Bitka, při které se nesmí moc křičet, musí se mluvit slušně a poslouchají se ukolébavky, připomněla svou nápaditostí to nejlepší z Jackieho Chana a naznačila, že by nebylo od věci, kdyby Statham zase zkusil nějakou komedii. 

Osobní tip Rimsyho: Závěrečné lámání záporáka v Brawl in Cell Block 99 - Tahle kategorie je prostě jasná. Žádná akce mě minule nedostala tak jako skoro každá násilná scéna v tomhle nenápadném krváku. Permanentně otloukaný dobrák Vince Vaughn láme kosti s takovou suverenitou a vnitřním klidem, že jsme to už dlouho neviděli, a je skoro nemožné se rozhodnout, který jeho výstup je nejlepší. Takže... pro jistotu vyberu ten úplně poslední!

Osobní tip TedGeorge: John Wick utíká z Říma - Troufnu si tvrdit, že dvojka Johna Wicka udělala radost většině osazenstva MovieZone. Už jenom to, že se na pokračování našli peníze, je malé vítězství. Fakt, že jsme se v kině dočkali pecky, která jedničku v mnoha ohledech ještě překonala, je už jenom bonus. To je prostě taková nádhera, když za to vezmou lidé, kteří rozumí řemeslu, nemusí stříhat každé dvě vteřiny a vděčným divákům nabídnou jednu nezapomenutelnou sekvenci za druhou… Kdybych si měl vybrat jakýkoliv připravovaný film, který bych mohl vidět v kině hned zítra, volil bych Wicka trojku.

© copyright 2000 - 2024.
Všechna práva vyhrazena.

Registrace

Nemáte svůj účet? Registrací získáte možnosti:
  1. Komentovat a hodnotit filmy a trailery
  2. Sestavovat si žebříčky oblíbených filmů a trailerů
  3. Soutěžit o filmové i nefilmové ceny
  4. Dostat se na exklusivní filmové projekce a předpremiéry

Zapomenuté heslo

Pokud jste zapomněli vaše heslo nebo vám nedorazil registrační e-mail, vyplňte níže e-mailovou adresu, se kterou jste se zaregistrovali.

Přihlášení


Registrace