Užíváním této stránky souhlasíte s všeobecnými podmínkami.
Tato stránka používá cookies.

Rok v kostce 2017 - 1. část


ikona
KarelR
blade runner 2049dunkerkkral artusla la landloganmz nejrok v kostcestar warstémathor: ragnarokvetrelec: covenant
Nejlepší herci, nejbizarnější scény, nejvtipnější momenty, nejlepší bitky a spousta dalších věcí... 

Nejlepší a nejhorší filmy roku 2017 už jsme probrali, takže je nejvyšší čas jít trochu do hloubky. Kteří herce loni nejvíc bodovali, které soundtracky posloucháme pořád dokola a které scény nám vytřely zrak? To všechno zjistíte v tradičním roku v kostce, který se ohlíží za loňskými bestovkami a přihazuje i osobní tipy eMZáckých redaktorů.

NEJPŮSOBIVĚJŠÍ SCÉNA

Redakční tip - Flashback ve Wind River

Komorní Wind River má hned několik momentů, které jsou hodné zapamatování, ale nade všechny ční jeden jediný. Scéna, ve které Elizabeth Olsen zaťuká na dveře přívěsu a my se přesuneme o pár dní zpátky a konečně vidíme, co se stalo a proč musela zemřít mladá indiánská dívka. A není to hezká podívaná. (NÁSLEDUJÍ SPOILERY!) Jeden z největších filmových drsňáků současnosti Jon Bernthal tu musí bezradně sledovat, jak jeho lásku znásilňuje parta ožralých agresivních hovad. A on se může jen dívat. Stejně jako vy. Ta bezradnost je až hmatatelná, a i když by následná likvidace záporáků měla fungovat jako satisfakce, pachuť a nepříjemný pocit z celé flashbackové scény přetrvá. Dost dlouho. (Mr. Hlad)

Osobní tip Civala: Falešné finále La La Landu - La La Land s divákem vyjebe tak zvláštním způsobem, že na konci cítí stejně tak hořkost, jako opojnou krásu z láskyplného vztahu. Tak jak se to u muzikálů hodí. Chazelle dva roky po Whiplashi dokázal, že je králem silných finále.

Osobní tip Imfa: Výroba vzpomínek v Blade Runnerovi 2049 - Spoustu scén a výjevů v novém Blade Runnerovi lze odsoudit jako pouhou inspiraci Scottovým originálem, ale zároveň Villeneuve nabízí okamžiky, při kterých se nejen tají dech, ale při nichž máte rovnou pocit, že se přepisuje filmová čítanka. Konečně nám někdo přesvědčivě ukázal, jak se vyrábí taková implementovaná vzpomínka. Způsobem, na který nezapomeneme.

Osobní tip KarlaR: Luke se vrací - Chápu, že Poslední z Jediů leckoho znechutil. Já jsem to ale Johnsonovi slupnul i s navijákem a finální scéna mi z fleku přišla ikonická. Legendární Jedi Luke Skywalker vychází proti armádě Prvního řádu, zatímco John Williams servíruje svoji nejlepší novou melodii? Osudovost by se tu dala krájet, takhle se plní fandovské sny!

Osobní tip Mr. Hlada: Finále Rozpolceného - Poslední thriller M. Night Shyamalana jsem zvládl časem docenit. James McAvoy je v něm skvělý, Anya Taylor-Joy taky, ale samozřejmě jsem si užil hlavně poslední scénu. A to i napoprvé. Moment, kdy mi došlo, že tenhle komorní psycho thriller se odehrává ve stejném světě jako Vyvolený (a že Shyamalan se podle všeho teprve rozjíždí), mi vykouzlil na ksichtě úsměv nadšeného fandy a donutil se mě těšit na to, co přijde dál. A vzhledem k tomu, že to měl být film s do té doby odepisovaným režisérem a s vyhaslým Willisem v hlavní roli, je to sakra dobrý výkon.

Osobní tip Rimsyho: Sebevražda v O těle a duši - Maďarský klenot O těle a duši jsem chválil už v recenzi, teď se bude i ucházet o Oscara, což mu rozhodně přeju. A co víc, scéna pokusu o sebevraždu v této posmutnělé romantické komedii byla jednou z nejupřímnějších a lidsky nejsilnějších, které loňský rok nabídl. Občas ke zdrcujícímu tíživosti bytí nejsou potřeba velkolepá gesta a patetické záběry, nýbrž stačí jedna písnička a všechno je jasné. Evropská kvalita v nejlepší podobě.

Osobní tip TedGeorge: Rozhovor v autě ve Spider-Manovi - A ještě jednou Spider-Man: Homecoming. Scéna v autě, ve které Michael Keaton vyjeví Tomovi jedno velké tajemství, mi prostě udělala radost. Zkušenější diváci sice mohli něco podobného očekávat, ale já osobně si nevzpomínám na překvapivější pointu ve velkém blockbusteru. Když už jsem nakousnul toho Keatona… Jeho „záporák“ se povedl a já doufám, že se Volture na plátna ještě někdy vrátí.

© copyright 2000 - 2024.
Všechna práva vyhrazena.

Registrace

Nemáte svůj účet? Registrací získáte možnosti:
  1. Komentovat a hodnotit filmy a trailery
  2. Sestavovat si žebříčky oblíbených filmů a trailerů
  3. Soutěžit o filmové i nefilmové ceny
  4. Dostat se na exklusivní filmové projekce a předpremiéry

Zapomenuté heslo

Pokud jste zapomněli vaše heslo nebo vám nedorazil registrační e-mail, vyplňte níže e-mailovou adresu, se kterou jste se zaregistrovali.

Přihlášení


Registrace