Užíváním této stránky souhlasíte s všeobecnými podmínkami.
Tato stránka používá cookies.

Letní nářez 2018: Černí koně


ikona
Mr. Hlad
alitadundeedwayne johnsonléto 2018predatorsandra bullocksicario
Velkolepá adaptace klasické mangy, návrat vesmírného lovce, další otravný popík, drsňák Dwayne Johnson a zlodějské superhvězdy  

První část letního nářezu s potenciálními megahity máme za sebou, takže je na čase podívat se na filmy, které můžou překvapit. A nebo ošklivě zklamat. Každopádně na pár z nich jsme hodně zvědaví. Uspěje návrat Predátora, ženská verze Dannyho parťáků, Dwayne Johnson ve variaci na Smrtonosnou past, nebo někdo další? Je jasné, že ne každý si zvládne z kin vybojovat tolik, aby se mohl zařadit mezi hity, pár potenciálních nářezů tu ale najdeme bez problémů. A některým z nich i hodně držíme palce.

ČTĚTE TAKÉ: LETNÍ NÁŘEZ 2018: TUTOVKY A MEGAHITY

 

Life of the Party (CZ premiéra: 10. května 2018 :: US premiéra: 11. května 2018)

Komedie s Melissou McCarthy obvykle za moc nestojí, ale ty, které točí s manželem Benem Falconem, bývají většinou ještě horší. Její novinka Life of the Party bohužel bude další z nich. Komediální hvězda, které nastartovaly kariéru Ženy sobě a nezabili ji Krotitelé duchů, si tu zahraje profesionální ženu v domácnosti Deannu, které se jednoho krásného dne zhroutí celý svět. Její manžel jí totiž dá kopačky a vyžene ji do světa. Tenhle problém se dá řešit různými způsoby, ale Deanna si vybere ten nejdivnější. Půjde do školy. 

 

No a nebude to jen tak nějaká škola, Deanna se rozhodne přihlásit na stejnou školu, kam začala chodit její dcera a vybrala si úplně stejné předměty, takže z mámy a dcerky jsou najednou spolužačky a ta mladší z toho není ani trochu nadšená. A čtyřicetiletá maminka tu najednou zjišťuje, jak chutná svoboda, večírky, studentský život a nulová zodpovědnost. A začíná ji to zatraceně bavit. Extra originální tahle zápletka není a čekat od ní komediální nářez roku by asi bylo hodně naivní. Prostě další film s Melissou McCarthy. S nadšením to vyhlížet určitě nebudeme, ale při vzpomínce na překvapivě hodně povedenou komedii Špión budeme doufat v zázrak. (Mr. Hlad)

Index natěšenosti: 4/10

Dundee: The Son of Legend Returns Home (CZ premiéra: nevíme :: US premiéra: 1. června 2018)

Asi nejsem jediný, koho před týdnem zastihla dokonale nepřipraveného upoutávka na čtvrtého (nebo snad nultého?) Krokodýla Dundeeho. Byť je poslední dobou velkou hollywoodskou módou remakeovat a "zkomediálňovat" legendární filmy a série z 80. a 90. let minulého století, nástup vyloženě hovádského Dannyho McBridea na scénu byl opravdu nečekaný a šokující. Překvapení bylo tak dokonalé, že polovina internetu (včetně KarlaR) začala spekulovat, jestli se nejedná o nějaký šprým lidí s velkým množstvím času a ještě větším množstvím peněz. Podle všeho se však létě opravdu chystá do kin regulérní pokračování Krokodýla Dundeeho!

 

Na tomto místě by se asi slušelo napsat, o cěm to vlastně celé bude. Imdb uvádí něco v tomto smyslu: "Krokodýl Dundee je zpět. Akorát je ztracen v divočině. Po jeho stopě se vydává dlouho ztracený a pořádně hubatý syn Bryan, který je nucen vyměnit pohodlí Ameriky za australskou divočinu." A víte co? Já tomu také pořád nedokážu uvěřit. Pokud se tvůrci snažili první upoutávkou přesvědčit celý svět, že tohle přece nemůžou myslet vážně, tak se jim to dokonale povedlo. (TedGeorge)

Index natěšenosti: 4/10

Debbie a její parťačky (CZ premiéra: 7. června 2018 :: US premiéra: 8. června 2018)

Dannyho parťáci, alespoň ti první, jsou lehká a pohodová podívaná a přesně ten typ filmu, který když někde běží, člověk najednou zjistí, že má dvě hodiny volna a že by nebylo od věci strávit je s partou George Clooneyho. Dvojka a trojka mají taky svoje momenty, ale že bychom nějak zásadně vyhlíželi čtvrtý díl, respektive holčičí spin-off, to se úplně říct nedá. První upoutávka ukázala, že Sandra Bullock, Cate Blanchett, Rihanna nebo Helena Bonham Carter postrádají chemii, kterou měla parta hereckých hvězd u Stevena Soderbergha. Ale třeba nás ještě zvládnou překvapit. 

 

V každém případě Debbie Sandry Bullock je nejen profesionální zlodějka, ale i sestra Dannyho Oceana a i ona má talent na podrazy, miluje luxus a spoléhá na svůj šarm. A společně s partou dalších dam, které by rády přišly k velkým penězům, se rozhodne ukrást náhrdelník v hodnotě několika desítek milionů dolarů. Musí se kvůli tomu dostat nejen na prominentní newyorský ples, ale ještě si poradit s nelítostnou Anne Hathaway. Casting je papírově hodně dobrý a když se nakonec herečkám povede naladit se na stejnou vlnu, nemuselo by to být zlé. Soderberg navíc produkuje a za kamerou je Gary Ross, který krom Hunger Games natočil třeba i skorooscarového Seabiscuita nebo skvělé Pleasentville: Městečko zázraků. Přesto všechno zatím Debbie a její parťačky působí jako tak trochu vychtěný a umělý projekt. Tak uvidíme. (Mr. Hlad)

Index natěšenosti: 6/10

Sicario 2: Soldado (CZ premiéra: 28. června 2018 :: US premiéra: 29. června 2018)

Když se v roce 2015 objevil v kinech thriller Sicario: Nájemný vrah, byla to sice pecka, komerční hit ale ne. Naštěstí vydělal dost na to, aby se dočkal pokračování. Vrací se scenárista Taylor Sheridan, ale tentokrát bohužel nemá čas Denis Villeneuve, místo něj se ale za kameru postaví Ital Stefano Sollima, který má na kontě mafiánskou a hodně povedenou Suburru. Budeme se taky muset obejít i bez Emily Blunt, o to víc prostoru však dostanou drsňáci Josh Brolin a Benicio Del Toro. 

 

Když americká vláda zjistí, že drogové kartely pašují do USA nejen narkotika, ale i teroristy, rozhodnou se jednat a pověří agenta Matta Gravese tím, aby problém vyřešil. Což znamená, že musí do služby povolat hitmana Alejandra Gillicka a společně vyráží za hranice likvidovat každého, kdo nemá čistá svědomí. Gillick je navíc odhodlaný využít celou situaci i k tomu, aby dotáhl do konce svou osobní pomstu. Neúčast Villeneuva nás možná trošku znervózňovala, ale po vynikajícím traileru, který naznačil, že nás čeká stejně temná podívaná jako minule a že to opět bude pořádně drsné, se těšíme. A hodně. (Mr. Hlad)

Index natěšenosti: 8/10

© copyright 2000 - 2024.
Všechna práva vyhrazena.

Registrace

Nemáte svůj účet? Registrací získáte možnosti:
  1. Komentovat a hodnotit filmy a trailery
  2. Sestavovat si žebříčky oblíbených filmů a trailerů
  3. Soutěžit o filmové i nefilmové ceny
  4. Dostat se na exklusivní filmové projekce a předpremiéry

Zapomenuté heslo

Pokud jste zapomněli vaše heslo nebo vám nedorazil registrační e-mail, vyplňte níže e-mailovou adresu, se kterou jste se zaregistrovali.

Přihlášení


Registrace