Užíváním této stránky souhlasíte s všeobecnými podmínkami.
Tato stránka používá cookies.

Letní nářez 2018: Tutovky a megahity


ikona
Mr. Hlad
ant-mandeadpoolincrediblesjurassic worldleto 2018solostar warstéma
Rozjetý Deadpool, hladoví dinosauři z Jurského světa, kompletní Avengers, návrat Úžasňákových a další potenciální megahity. 

Léto je ještě daleko, ale to filmové naštěstí začíná dřív než to opravdové. V květnu si možná ještě k moři nevyrazíte, v kině na vás ale budou touhle dobou čekat velké hollywoodské pecky. O pozornost a prachy filmových fanoušků budou tenhle rok bojovat comicsovky, návraty animovaných klasik (a menších klasik), znovu dorazí i dinosauři a na léto se přestěhoval i další spin-off ze světa Hvězdných válek. Zkrátka toho bude docela dost a vybere si každý, kdo má rád velké, drahé a epické filmy. Prostě takové, na jaké jsme v létě zvyklí. Samozřejmě dostanou prostor i menší, ale v tomhle článku řešíme hlavně takové, u nichž věříme, že půjde o velké hity. To samozřejmě nemusí znamenat i kvalitní podívanou, bez debat však půjde o premiéry, o nichž se bude hodně mluvit, i když mají abice akorát pobavit. A to vlastně taky není málo. Tak se na ně podíváme. 

Ant-Man a Wasp (CZ premiéra: 5. července 2018 :: US premiéra: 6. července 2018)

Z letošního marveláckého hattricku je Ant-Man asi nejméně zajímavý. Částečně tím, že ho už známe - na rozdíl od vyloženě exoticky vypadajícího Black Panthera a výpravy do Wakandy - ale také proto, že moc netušíme, co od něj dějově čekat. Třetí Thor končí v podstatě na prahu nových Avengers, Black Panther je jejich pozemskou předehrou, a tak netušíme, kde a kdy se bude Ant-Man, jež se nachází chronologicky mezi oběma snímky, vlastně odehrávat. Spekuluje se o velkém dobrodružství v malé, menší, úplně nejmenší kvantové dimenzi. A taky tu máme Evangeline Lilly, která konečně oblékne kostým Wasp. Obsazení ovšem láká i na původní nositele tohoto jména - Michaela Douglase a Michelle Pfeiffer. A opěrným bodem může být i Peyton Reed, jež coby režisér jedničky dokázal, že u Marvelu lze udělat kasovní trhák i z neuchopitelného mixu žánrů. 

 

Druhý Ant-Man pravděpodobně opět vsadí na humor, který ostatně Paula Rudda provázel i v onom spíše cameu ze trojce Captaina Americy. Nezapomínejme, že Ant-Man se teď umí proměňovat i opačným způsobem, změnit se v téměř nezastavitelného obra. To rozšiřuje paletu gagů, ale když už mluvíme o smíchu, nesmíme zapomínat na emoce. Postava Wasp má v marveláckém kánonu hodně zářezů a romantické linie spolu se silnými ženskými hrdinkami jsou právě to slabé místo, jež musí Marvel co nejrychleji zalepit. Ekvivalentem Wonder Woman bude až Captain Marvel, ale Wasp bude k nepřehlédnutí, vždyť se dostala i do názvu filmu! Její duo s Ant-Manem asi nebude komiksovou událostí roku, ale právě proto si Peyton Reed může dovolit být civilní a "jiný". V další sezóně s přetlakem komiksů to může být svým způsobem spása. (imf)

Index natěšenosti: 5/10

Hotel Transylvánie 3: Příšerózní dovolená (CZ premiéra: 12. července 2018 :: US premiéra: 13. července 2018)

Adam Sandler se upsal Netflixu a točí pro něj ne moc dobré, ale úspěšné komedie. Je otázka, jak by se jim dařilo v kinech, ale Sandler to naštěstí moc neřeší. A i když ho na velkém plátně nevídáme, díky animované sérii Hotel Transylvánie tam přeci jenom je. A boduje. Oba dva filmy byly slušné hity, ale především i docela dobrá zábava. Drákula si uprostřed divočiny postavil hotel, kam si můžou jezdit orazit všechna možná monstra. Zároveň se tu pokouší vychovávat svou dceru Mavis, skrývat se před lidmi a nezbláznit se z té hromady vlkodlaků, zombíků a dalších potvor. Ve dvojce se pak vyrovnával s rolí dědečka i s faktem, že na návštěvu přiletěl jeho upíří konzervativní táta. No bylo toho na něj dost. Takže potřebuje volno. 

 

A přesně o tom bude trojka, což jste asi odtušili už z podtitulu. Drákula si vydá na prázdniny, aby se dal trochu do pohody a zarelaxoval si. Spolu s dalšími strašidláckými kámoši vyrazí na plavbu luxusní zaoceánskou lodí a chce si ji užít, ale nepočítá s tím, že tu narazí na někoho, kdo mu zcela změní život. Potká tu totiž kapitánku Eriku a zamiluje se až po uši. Je tu ale jeden problém. Erika pochází z rodu Van Helsingů, největších a nejnebezpečnějších lovců upírů, jaké svět kdy poznal. Takže sbalit ji nebude asi ani trochu jednoduché. Zvítězí láska, nebo nenávist mezi monstry a lidmi? Režíruje opět Genndy Tartakovsky a krom Sandlera se vrací i Kevin James, Steve Buscemi nebo Selena Gomez. Takže očekáváme to, co posledně, tedy neurážející a trošku divočejší rodinnou zábavu, která je nakonec lepší, než by člověk od sandlerovky čekal. A nejspíš zase hit. (Mr. Hlad)

Index natěšenosti: 6/10

Úžasňákovi 2 (CZ premiéra: 2. srpna 2018 :: US premiéra: 15. června 2018)

To, že se Pixar začal věnovat sequelům svých hitů, je rozhodnutí možná pochopitelné, ale nikdo se na nás nemůže zlobit za to, že nás to mrzí. Když už totiž tohle studio přijde s něčím originálním, obvykle to stojí za to a vyjma Toy Story se zatím nepovedlo natočit sequel, který by byl srovnatelný nebo dokonce lepší než první díl. Auta, Příšerky nebo Hledá se Dory nebyly extra pecky, ale tentokrát se na pokračování těšíme. Úžasňákovi jsou totiž i po letech dost možná nejlepší pixarovka a vlastně i jeden z nejlepších comicsových filmů vůbec. 

 

Dvojku bude mít na starost opět Brad Bird, takže by všechno mělo být v cajku a zatím to vypadá, že v příběhu se nedočkáme žádných divokých experimentů. Navazovat by se mělo totiž rovnou na konec jedničky, takže žádná několikaletá pauza nebo tak něco. Tátu Boba ale čeká nová role. Musí se s kariérou superhrdiny na chvilku rozloučit, protože dostal na starost mraňavého Jack-Jacka, o kterého se musí starat. Zachraňováním světa se teď zabývá jeho manželka. Když se ale na scéně objeví záporák Underminer, musí se do práce pustit celá rodina i její kámoši v čele s Frozonem. Očekáváme to, co minule. Skvělé řemeslo, luxusní akci, výborný humor, nadhled i nenásilné poučení o rodině. Očekáváme luxusní pixarovku a cokoliv jiného pro nás bude asi velké zklamání. (Mr. Hlad)

Index natěšenosti: 8/10

Mission: Impossible 6 (CZ premiéra: 2. srpna 2018 :: US premiéra: 27. července 2018)

Vždycky když doma potřebuju zaplácnout chvíli času, pouštím si na Netflixu nejlepší scény z Mission: Impossible 5. Otvírák s letadlem, rvačka v opeře, nahánečka na motorkách... Christopher McQuarrie stvořil famózní akční balet, u něhož skřípe snad jen záporák, takže na šestku čekám jako na smilování. Vůbec nepochybuju o tom, že se dočkáme nových neuvěřitelných kousků a dalších scén, které by z fleku mohly do učebnic akční filmařiny. A v ideálním případě to bude jen špička ledovce.

 

Příběh šesté nemožné mise zatím neznáme a je to dobře. Bohatě totiž stačí jména za kamerou a před ní (nově dorazí Vanessa Kirby, Angela Bassett a zejména Henry Cavill s teď už legendárním knírkem) a zbytkem se rád nechám překvapit a nadchnout až v kině. Snad bude trailerová kampaň velmi opatrná a McQuarrie potvrdí, že se po kupě výborných scénářů právem posunul o krok dál. Jako první režisér, co se k Mission: Impossible vrací, má totiž moji absolutní důvěru. (KarelR)

Index natěšenosti: 9/10

© copyright 2000 - 2024.
Všechna práva vyhrazena.

Registrace

Nemáte svůj účet? Registrací získáte možnosti:
  1. Komentovat a hodnotit filmy a trailery
  2. Sestavovat si žebříčky oblíbených filmů a trailerů
  3. Soutěžit o filmové i nefilmové ceny
  4. Dostat se na exklusivní filmové projekce a předpremiéry

Zapomenuté heslo

Pokud jste zapomněli vaše heslo nebo vám nedorazil registrační e-mail, vyplňte níže e-mailovou adresu, se kterou jste se zaregistrovali.

Přihlášení


Registrace