Užíváním této stránky souhlasíte s všeobecnými podmínkami.
Tato stránka používá cookies.

Nejlepší DVD a Blu-ray: Prosinec 2017


ikona
KarelR
annabelle 2: zrozeni zlablu-raycervenadunkerkdvdvalerian a mesto tisice planet
Tom Hardy za kniplem, Cara Delevingne ve vesmíru a panenka Annabelle znovu ve formě. Blůčkový konec roku vůbec nebyl špatný. 

Distributoři se snaží mít co nejvíc blůček na pultech před Vánoci. To znamená velkou nadílku v říjnu a hlavně v listopadu, ani prosinec ale tentokrát nebyl chudý. Dorazily totiž hned dva obrovské bijáky, kterým sekundovalo pár menších povedených zářezů.

Annabelle 2: Zrození zla
Vyšlo: 6. prosince 2017
Cena: 268 Kč (DVD), 448 Kč (Blu-ray)

Ačkoliv se o dvojce Annabelle mluvilo jako o jednom z nejlepších sequelů roku, nikdo z redakce do kina nevyrazil. Ani vytížený Rimsy si na děsivou panenku nenašel dvě hodiny, takže situaci zachraňoval kolega Spooner z TVZone, podle kterého se Annabele "konečně dočkala poctivého hororového zpracování. Scénář je sice až příliš jednoduchý, David F. Sandberg ho ale těží na maximum a ve strašidelných scénách či lekačkách divákovi prakticky nedá vydechnout. Horor roku se sice nekoná, nadprůměrné hororové řemeslo však určitě také nikoho neurazí." Pro žánrové nadšence tak očividně povinnost! (7/10)

Červená
Vyšlo: 13. prosince 2017
Cena: 268 Kč (DVD)

Možná vás trochu podceňuju, ale skoro bych se vsadil, že vám jméno Soňa Červená vůbec nic neříká. Nelekejte se, my jsme na tom podobně. Naštěstí ale máme Rimsyho, jenž kromě filmových peklíček umí najít i poctivý biják pro lehce starší cílovku. Co jsme zjistili z jeho recenze? Veskrze nadšený ortel zní: "Dokumentární portrét Soni Červené je sice formálně nepřekvapivý, ovšem zručně natočený a sestříhaný. Shrnuje všechny podstatné životní události a citlivě nastiňuje profil dámy s velkým D. Dobrá práce a pro každého inspirativní pokoukání." Tak se případně inspirujte dodatečně na DVDčku, ok? (8/10)

Dunkerk
Vyšlo: 18. prosince 2017
Cena: 358 Kč (DVD), 448 Kč (2x DVD), 538 Kč (Blu-ray), 698 Kč (2 xBlu-ray v Digibooku), 698 Kč (2 xBlu-ray ve Steelbooku), 808 Kč (UHD Blu-ray + 2x Blu-ray)

Nouléééééééén! Ano, už to začíná být trochu předvídatelné, Christopher Nolan ale znovu usedl za kameru a znovu natočil luxusní biják, u něhož vám hned několikrát spadne čelist až na zem. Dunkerk je řemeslně precizní podívanou, u níž si budete pravidelně říkat: "Jak to sakra udělali?!" V jádru nicméně nejde jen o filmařské cvičení, nýbrž o vyhrocený thriller, který soustavně utahuje šrouby a precizně ukazuje jednu z odvrácených tváří války. Kdo ví, kam se Nolan vydá příště. Po Dunkerku má ale člověk zase jednou pocit, že by nám vytřel zrak i reklamou na jar. (9/10)

Valerian a město tisíce planet
Vyšlo: 6. prosince 2017
Cena: 268 Kč (DVD), 358 Kč (DVD v Mediabooku), 448 Kč (Blu-ray), 538 Kč (3D Blu-ray + Blu-ray), 698 Kč (3D Blu-ray + Blu-ray v Mediabooku)

Tak se nám z Valeriana vyklubal další John Carter. Nejdražší francouzský film to mohl hrát na jistotu proměnit se v přímočarou akční sci-fi s hollywoodskými hrdiny. Luc Besson ale místo toho zkusil "další Pátý element" a natočil velkou a hlasitou divočinu, která je na Ameriku příliš hravá a divná. Není tedy divu, že na Valeriana (stejně na Cartera) prakticky nikdo nepřišel. Když však přehlédnete finanční aspekty, dostanete osobitý biják s řadou zajímavých nápadů, jenž táhne nečekaně šmrncovní Cara Delevingne a dokonce je v něm fajn i Rihanna. Enchantress ze Suicide Squad je zapomenuta, Caro. A docela mě mrzí, že se Laureline nevrátí ve Valerianovi 2! (7/10)

Dále v prosinci vyšlo: Atomic Blonde: Bez lítosti, Čára, Chuckyho kult, Emoji ve filmu, Nejsledovanější, Po strništi bos, Špína

Nashle u lednového přehledu.

Komentáře

  • Do této diskuze ještě nikdo nepřispěl, buďte první.
VSTOUPIT
© copyright 2000 - 2024.
Všechna práva vyhrazena.

Registrace

Nemáte svůj účet? Registrací získáte možnosti:
  1. Komentovat a hodnotit filmy a trailery
  2. Sestavovat si žebříčky oblíbených filmů a trailerů
  3. Soutěžit o filmové i nefilmové ceny
  4. Dostat se na exklusivní filmové projekce a předpremiéry

Zapomenuté heslo

Pokud jste zapomněli vaše heslo nebo vám nedorazil registrační e-mail, vyplňte níže e-mailovou adresu, se kterou jste se zaregistrovali.

Přihlášení


Registrace