Užíváním této stránky souhlasíte s všeobecnými podmínkami.
Tato stránka používá cookies.

Víkendový výplach #434 o Silvestru a Star Wars


ikona
Mr. Hlad
star trekstar warsvíkendový výplach
Chcete oslavit Nový rok s filmovými hrdiny? Jak se stavěla Hvězda smrti? A co by šlo vylepšit na Nové naději?  

Silvestrovský výplach

Odpočet týdne
Pokud čtete tenhle výplach v neděli 31. prosinec, tak tohle video prostě potřebujete. Konec roku 2017 se blíží a jen máloco je stylovější než uzavřít ho s Georgem Clooneym, Leonardem DiCapriem, Ryan Goslingem, Meg Ryan, Clintem Eastwoodem, Ripleyovou, Hansem Gruberem nebo Boratem. Nebo vám vaši blízcí připadají zajímavější?

Fanfilm týdne
Zatím jsme tedy jenom u traileru, ale už tak asi můžeme říct, že se na fanouškovský animák Warhammer 30k: Death of Hope docela těšíme, protože to asi bude solidní maso a navíc to vypadá dost k světu. Svět Warhammer 40 000 je navíc něco, co na velkém plátně asi jen tak neuvidíme, ta temnota a brutalita by filmu stoprocentně zajistily eRkovou přístupnost a dělat kompromisy kvůli PG-13 ratingu by asi nikdo nechtěl. Tohle ale fakt vypadá dobře. 

 

Srovnání týdne
Válečný Dunkerk Christophera Nolana je jeden z nejlepších filmů letošního roku a samozřejmě za to může i fakt, že režisér nepodcenil přípravu a snažil se zachytit celou Operaci Dynamo co možná nejvěrněji. Jak se mu to povedlo, to můžete posoudit sami na tomhle videu, které porovnává dobové záběry s tím, co nám v kině předvedl Nolan.

 

Stavba týdne
Hvězdu smrti jsme ve filmových Star Wars viděli třikrát. V Nové naději, Návratu Jediho a Rogue One. Nikdy jsme ale neviděli, jak se tahle vesmírná stanice, se kterou chtělo Impérium likvidovat celé planety, vlastně staví. Benjamin Botkin a jeho brácha Isaac se to ale rozhodli s pomocí programu Lightwave 3D změnit. A tady je výsledek. 

 

Stavitel týdne
A když jsme u těch stavitelů, asi jste zaznamenali, že Rimsy dostal k vánocům za svoje pevné nervy od Lega Millenium Falcon, takže si svátky poctivě užil obklopený kostičkami a těsně před koncem roku hlásí, že má hotovo. Ten člověk umí žít! 

 

Bitka týdne
Čtvrtá epizoda Hvězdných válek je už absolutní filmová klasika, svoje roky ovšem má a občas to na ní je vidět. Především při souboji Obi-Wana Kenobiho a Dartha Vadera, tam ta choreografie a vůbec tempo trochu haprují. Stačí ale pár úprav a najdnou se na to kouká podstatně lépe.

Spolupráce týdne
Make love, not war nebo jak se to říká. Hádky o to, jestli jsou lepší Hvězdné války nebo Star Trek, nejspíš jen tak neskončí. A přitom by stačilo, kdyby Han Solo a posádka Enterprise spojili síly a nakopaly imperiální řiť společně. V Hollywoodu se toho asi jen tak nedočkáme, takže se toho fandové ujali sami

 

Song týdne
Nejslavnější písničkou spojenou s Rockym je bez nejmenších pochyb Eye of the Tiger od Surivor, ale tenhle hit zazněl až ve trojce. I první dva filmy však mají ikonický song a to je Gonna Fly Now. Jak tahle pecka přišla na svět, můžete zjistit tady

 

Záběry týdne
Sofia Coppola natočila pár hodně dobrých filmů, ale Ztraceno v překladu se jí nikdy nepovedlo překonat. Příběh stárnoucího herce Billa Murrayho a mladé a tak trochu opuštěné Scarlett Johansson je pecka i po letech a i když by člověk mohl mít pocit, že jde o romanci, ve skutečnosti je ten film hlavně o samotě. A v tomhle videu zjistíte, jak pocit samoty dovedla režiséra dostat na plátno

 

Duel týdne
Minule jsme se ptali na nejpřeceňovanějším vánoční film. A vypadá to, že vám nesedí Pretty Woman, Tři oříšky pro Popelku nebo Mrazík. 

 

Vzhledem k tomu, že dnes končí rok 2017, bychom chtěli vědět, na kterou filmovou párty byste se nejradši vydali. Jména filmů piště do předmětu, v textu se rozkecejte.

Za týden zdar

© copyright 2000 - 2024.
Všechna práva vyhrazena.

Registrace

Nemáte svůj účet? Registrací získáte možnosti:
  1. Komentovat a hodnotit filmy a trailery
  2. Sestavovat si žebříčky oblíbených filmů a trailerů
  3. Soutěžit o filmové i nefilmové ceny
  4. Dostat se na exklusivní filmové projekce a předpremiéry

Zapomenuté heslo

Pokud jste zapomněli vaše heslo nebo vám nedorazil registrační e-mail, vyplňte níže e-mailovou adresu, se kterou jste se zaregistrovali.

Přihlášení


Registrace