Užíváním této stránky souhlasíte s všeobecnými podmínkami.
Tato stránka používá cookies.

13 největších otázek po osmé epizodě Star Wars


ikona
KarelR
rian johnsonstar warsstar wars: posledni z jediu
Přemýšleli jste nad tím, kam se poděl Lando a kde byl schovaný Joseph Gordon-Levitt? Tady máte odpovědi. 

Na MovieZone se tak úplně neshodujeme, jestli jsou nové Star Wars jen snesitelné nebo vynikající. V žebříčku nejlepších filmů roku to nicméně dotáhly na osmé místo, takže od nás ultimátní hejt rozhodně nečekejte. V tuhle chvíli už jste snad všichni (alespoň jednou...) vyrazili do kina. Můžeme si tedy probrat pár detailů, zajímavostí a také teorií, které by fanouškům měly vydržet až do premiéry Epizody IX.

ČLÁNEK OBSAHUJE SPOILERY!

10) Je Epizoda VIII propojená s Rogue One?

Když už jsme letmo zmínili Rogue One, v Edwardsově spin-offu je ukrytá drobná narážka na Epizodu VIII. Jyn tu totiž narazí na technologii sledování skrz hyperprostor, s níž si Impérium očividně hrálo už před Epizodou IV - trvalo ale dalších 34 let, než ji Hux rozfungoval a mohl s ní zlikvidovat většinu Odboje. Před premiérou Rogue One se mimochodem hlasitě spekulovalo o tom, že je Jyn matkou Rey. A to na základě toho, že... jsou obě herečky z Velké Británie a mají stejný přízvuk!

11) Co se bude dít s princeznou Leiou?

Asi nejzásadnější problém, který musí J. J. Abrams vyřešit v Epizodě IX, je absence princezny Leii. Carrie Fisher nás totiž před rokem opustila a v Lucasfilmu se museli důkladně zamyslet nad tím, jestli by to mělo ovlivnit Epizodu VIII. Kathleen Kennedy a Rian Johnson se rychle shodli na tom, že film ponechají bez jediné změny. O to náročnější úkol tak bude mít Abrams, jenž zahodil všechno, co přichystal (vyhozený) Colin Trevorrow, a začal s Epizodou IX od nuly. V tuhle chvíli nevíme o osudu princezny Leii zhola nic. Abrams už ale Disneyovcům nastřelil příběh velkého finále, takže výchozí řešení očividně existuje.

12) Vrátí se klučina s koštětem?

Epizoda VIII končí parádní scénou, v níž začíná legenda o Lukeu Skywalkerovi pomalu budovat novou generaci Rebelů. Mistr Jedi tak očividně dostál svojí (krapet přehnané) reputaci, což snad Rey a spol. přihraje tolik potřebné spojence. Bude k nim patřit i malý klučina ze stájí na Canto Bight, jenž si díky Síle přitáhne koště a má tedy potenciál být dalším Jediem? Moc s tím nepočítejte. Temiri Blagg (ano, tak zní jeho jméno) je totiž pouze symbolem toho, že Lukeova oběť sahá dál než k záchranně 20 lidí v jeskyni na opuštěné planetě. Předaleká galaxie je zkrátka plná lidí, kteří podobně jako Rey vzešli "odnikud" a umí využívat Sílu. A teď je konečně zažehnuta jiskřička naděje, která je může obrátit proti Prvnímu řádu.

13) Co všechno víme o Epizodě IX?

Tu nejzásadnější otázku si dáme nakonec, a jak nejspíš tušíte, odpověď vás moc neuspokojí. V kostce se totiž dá říct, že o Epizodě IX (alespoň co se týče děje) nevíme prakticky nic. Určitě v ní budou Rey, Kylo, Finn, Poe, Rose, C-3PO, R2-D2, Chewbacca a generál Hux. Na druhé straně je pak jistá absence princezny Leii, která původně měla být stěžejní postavou (jako Han v Epizodě VII a Luke v Epizodě VIII), po smrti Carrie Fisher se však předběžné plány musely změnit. A po vyhození Colina Trevorrowa se Epizoda IX překopala úplně, přičemž ji Abrams momentálně sepisuje s Chrisem Terriem, držitelem Oscara za Argo a Affleckovou pomocnou sílou u DC filmů. Natáčení má mimochodem začít v červnu 2018 a premiéra byla potvrzena na 20. prosince 2019. Abrams má tedy půl roku na scénář a dva roky na finální produkt, což ho po podobném sprintu se sedmičkou musí vyloženě těšit...

Máte nějaké další otázky ohledně nových Star Wars? Hoďte je do diskuze, třeba vám je někdo fundovaně zodpoví!

---

Vytáhni v hospodě: Nová Star Wars trilogie od Riana Johnsona nebude nijak svázaná s rodinou Skywalkerů a má se odehrávat v jiné době a v jiném koutu předaleké galaxie. Soustavné články o tom, že Johnson chystá Epizody X-XII, jsou tedy opravdové novinářské perly.

Komentáře
VŠECHNY KOMENTÁŘE (64)
© copyright 2000 - 2024.
Všechna práva vyhrazena.

Registrace

Nemáte svůj účet? Registrací získáte možnosti:
  1. Komentovat a hodnotit filmy a trailery
  2. Sestavovat si žebříčky oblíbených filmů a trailerů
  3. Soutěžit o filmové i nefilmové ceny
  4. Dostat se na exklusivní filmové projekce a předpremiéry

Zapomenuté heslo

Pokud jste zapomněli vaše heslo nebo vám nedorazil registrační e-mail, vyplňte níže e-mailovou adresu, se kterou jste se zaregistrovali.

Přihlášení


Registrace