Užíváním této stránky souhlasíte s všeobecnými podmínkami.
Tato stránka používá cookies.

13 největších otázek po osmé epizodě Star Wars


ikona
KarelR
rian johnsonstar warsstar wars: posledni z jediu
Přemýšleli jste nad tím, kam se poděl Lando a kde byl schovaný Joseph Gordon-Levitt? Tady máte odpovědi. 

Na MovieZone se tak úplně neshodujeme, jestli jsou nové Star Wars jen snesitelné nebo vynikající. V žebříčku nejlepších filmů roku to nicméně dotáhly na osmé místo, takže od nás ultimátní hejt rozhodně nečekejte. V tuhle chvíli už jste snad všichni (alespoň jednou...) vyrazili do kina. Můžeme si tedy probrat pár detailů, zajímavostí a také teorií, které by fanouškům měly vydržet až do premiéry Epizody IX.

ČLÁNEK OBSAHUJE SPOILERY!

1) Kdo jsou rodiče Rey?

Ačkoli se v Epizodě VIII jasně vysvětlilo, že jsou rodiči Rey bezvýznamní alkoholici z Jakku, kteří ji za pár šupů prodali Unkaru Pluttovi, někteří diváci tohle vysvětlení prostě odmítají přijmout. Internet se holt zase jednou zbláznil a dělal z Rey vnučku Obi-Wana Kenobiho nebo císaře Palpatina, takže se úplně přehlédlo to nejlogičtější možné řešení. Díky bohu za něj. Dělat z Rey potomka slavné postavy by totiž bylo dost krkolomné (aneb stejně by se nadávalo, že to nedává smysl/měla být dcerou někoho jiného) a navíc by to podrylo celé poselství filmu, podle něhož může Síla provázet kohokoliv.

2) Bude mít Rey světelnou tyč?

Rey se od Epizody VII oháněla původním světelným mečem Anakina Skywalkera, který následně zdědil Luke a po duelu v Oblačném městě se nějak dostal k Maz Kanatě. Rian Johnson se neobtěžoval vysvětlit, kde ho Maz vzala, protože by to (podobně jako spousta dalších přeskočených vysvětlovaček) jen kradlo drahocenný čas a neposouvalo příběh kupředu. Meč je teď nicméně rozpůlený a my musíme doufat, že ho Rey jednoduše nespraví. Vzhledem k tomu, že se celý život oháněla bojovou tyčí, by jí totiž náramně slušelo vybavení Dartha Maula v modré (nebo zelené?) barvě. Tvůrců nových Star Wars se na to zatím nikdo nezeptal, takže reálně netušíme, jestli je tahle možnost vůbec ve hře. Vzhledem k tomu, že se v Epizodě IX určitě půjde naproti fandovským přáním, to ale není zase takový nesmysl!

3) Kdo byl Snoke?

Jednou z nejčastějších stížností na Epizodu VIII je, že nevysvětlila původ Snokea. Jenže... k čemu by to bylo? Zaprvé už je Snoke venku ze hry, zadruhé o něm víme zhruba stejně jako o Palpatinovi v původní trilogii (schválně se nad tím zamyslete) a zatřetí se stejně jako u rodičů Rey jedná o něco, co do přehnaných rozměrů nafoukly spíš debaty na internetu než Epizoda VII. Rian Johnson přiznal, že zvažoval zhruba půlminutovou vysvětlovačku ve scéně, kdy Snokea navštíví Rey. Rychle ale došel k závěru, že by tam moc nedávala smysl a navíc by brzdila děj, takže origin tajuplného padoucha smetl ze stolu. To se holt stává, když film raději hledí do budoucna, než aby se přehnaně hrabal v minulosti.

4) Uvidíme ještě Rytíře z Renu?

Další věcí, jíž J. J. Abrams věnoval pár vteřin, jen aby se pak řešila ostošest, byli Rytíři z Renu. Parta Kylových kámošů nebyla v Epizodě VIII ani zmíněna (Luke pouze naznačil, že si Kylo odvedl další studenty), na rozdíl od Snokea se ale může s klidem řešit v Epizodě IX. Pokud jsou Rytíři z Renu věrní Snokeovi, budou z nich Kylovi protivníci. Pokud jsou naopak věrní Kylovi, nejspíš stanou po jeho boku a vykosí je Rey. Možností je zkrátka vícero a záleží jen na Abramsovi, jak s nimi naloží.

Komentáře
VŠECHNY KOMENTÁŘE (64)
© copyright 2000 - 2024.
Všechna práva vyhrazena.

Registrace

Nemáte svůj účet? Registrací získáte možnosti:
  1. Komentovat a hodnotit filmy a trailery
  2. Sestavovat si žebříčky oblíbených filmů a trailerů
  3. Soutěžit o filmové i nefilmové ceny
  4. Dostat se na exklusivní filmové projekce a předpremiéry

Zapomenuté heslo

Pokud jste zapomněli vaše heslo nebo vám nedorazil registrační e-mail, vyplňte níže e-mailovou adresu, se kterou jste se zaregistrovali.

Přihlášení


Registrace