Užíváním této stránky souhlasíte s všeobecnými podmínkami.
Tato stránka používá cookies.

Na co do kina: 7 originálních prosincových filmů


ikona
KarelR
borg/mcenroecukrarmanzel a manzelkamuj zivot cuketkynejvetsi showmanthelmaztracen v dzungli
Hugh Jackman, Shia Labeouf, Daniel Radcliffe a spousta rozmanitých novinek z Evropy. 

Letošní prosinec (stejně jako dva předcházející) patří hlavně návratu do předaleké galaxie. Nejen Jedii je však filmový divák živ! Poslední měsíc v roce jde totiž do kin sedmero filmů, které se rozhodně nevyplatí ignorovat. Že nevydělají ani zlomek toho co Star Wars? Pravda. Režiséři tohohle výběru ale po miliardě dolarů stejně nikdy nekoukali.

7. prosince

Můj život Cuketky

Správně si pamatujete, že se Můj život Cuketky v únoru porval o Oscary. Nakonec odjel domů s prázdnou, i tak si nicméně posílil distribuční pozici a teď se ho (po pár festivalech) konečně dočkáme i české distribuci. Příběh devítiletého chlapce, který se po smrti matky ocitá v dětském domově, nezní jako námět na veselý animák. Švýcarský režisér Claude Barras ale tohle téma bere vážně tak akorát a prý z něj vyždímal zábavný, dojemný a vcelku osobitý biják. Na ČSFD ostatně září 82%, takže si po všech těch Mimoních a Mazlíčcích můžeme konečně dopřát něco "hodnotnějšího".

14. prosince

Manžel a manželka

Upřímně... už trailer mě dost děsí. Komedií o výměně myslí jsme tu měli nespočet, Manžel a manželka však působí o úroveň zvráceněji než většina předchůdců. Vyspali byste se s vlastní ženou (nebo mužem), kdybyste si vyměnili těla? A jaké další nástrahy by to přineslo? Amíci by z toho určitě vytřískali přepálenou taškařici s dvěma pokračováními. V italském podání mi to ale přijde stejně zábavné jako zvrhlé, v čemž docela tuším původní tvůrčí záměr.

Thelma

Na Thelmu vyrazil starý dobrý Rimsy, jenž hlásí další skandinávskou kvalitu. Joachim Trier mu tentokrát naservíroval "norský hororový thriller o dospívání a problémech, které si člověk může přinést z rodiny. Chladná a místy děsivá atmosféra je samozřejmostí, lehký závan mysteriózna pak příjemně překvapí." Ne, taky moc netuším, co tím sakra myslí. Ale nemám úplně daleko k tomu, abych se to vydal zjistit.

21. prosince

Cukrář

Izraelsko-německé drama o nevyzpytatelném homosexuálním románku a spoustě lahodného jídla? Není mi úplně jasné, jak tahle kombinace funguje v celovečerní stopáži, trailer Cukráře je ale nadmíru přesvědčivý a na ČSFD září nádherných 81%. Film tak očividně zaválel ve Varech, a i když to v klasické distribuci bude mít těžké, v nezávisláckých topkách by letos chybět nemusel.

28. prosince

Borg/McEnroe

V osobním životě se Shia možná proměnil v průšviháře, v tom pracovním si však našel svoje jasné místo. Skoro každý rok se totiž objeví v zajímavém menším filmu, a letos je to tenisové drama Borg/McEnroe. Zápletku o duelu dvou sportovních velikánů snad není potřeba rozebírat. Spíš se tedy mrkneme na ohlasy, které se pohybují mezi 6,2/10 na Rottenech, 7,1/10 na IMDb a 78% procenty na ČSFD. Ne, Oscary z toho nebudou. Jinak to ale nezní jako nějaké velké zklamání!

Největší showman

Z Největšího showmana nová muzikálová klasika nebude. Jasně, cirkusový biják s Jackmanem, Efronem a božskou Rebeccou Ferguson už má na kontě tři nominace na Zlaté glóby. Zámořští kritici ale dvakrát nejásají (Rotteny hlásí 5,9/10) a diváckých 74% na ČSFD nejspíš brzy sleze dolů. Prostě to bude hezká vánoční jednohubka, po které si člověk řekne: "Hm, další Moulin Rouge se nekoná." Vzhledem k tomu, že je podobných filmů jako šafránu, je však i takový výsledek docela přijatelný.

Ztracen v džungli

Měli byste se s Danielem Radcliffem ztratit v džungli? Odpověď nabízí věhlasný Rimsy, který v kině dostal "až příliš rutinní a konzervativní podání jednoho nepravděpodobného přežití. Zarostlý a pohublý Daniel Radcliffe dává vydatně zapomenout na Harryho Pottera, avšak jeho snaha vychází bez invence za kamerou trochu vniveč. Respektive vytahuje výsledek pouze k lehkému nadprůměru." Útěk do divočiny tak očividně zůstává nepřekonán a... pár let starý Everest taky!

Co jste si vybrali z prosincové nabídky? Pochlubte se v diskuzi a nashle v lednu!

Komentáře

  • Do této diskuze ještě nikdo nepřispěl, buďte první.
VSTOUPIT
© copyright 2000 - 2024.
Všechna práva vyhrazena.

Registrace

Nemáte svůj účet? Registrací získáte možnosti:
  1. Komentovat a hodnotit filmy a trailery
  2. Sestavovat si žebříčky oblíbených filmů a trailerů
  3. Soutěžit o filmové i nefilmové ceny
  4. Dostat se na exklusivní filmové projekce a předpremiéry

Zapomenuté heslo

Pokud jste zapomněli vaše heslo nebo vám nedorazil registrační e-mail, vyplňte níže e-mailovou adresu, se kterou jste se zaregistrovali.

Přihlášení


Registrace