Užíváním této stránky souhlasíte s všeobecnými podmínkami.
Tato stránka používá cookies.

Diskuze k článku Star Wars: Poslední z Jediů: Protirecenze

příspěvky 61 - 80 Napsat příspěvek
reaguje na: Robur
Za toho Pána Prsteňov palec hore ;):+

Aký ľudia ho sklamali? To myslíš toho jeho nepodareného synovca? A to
akože mi chceš povedať že ak ťa sklame tvoj synovec upadneš do depky a
odstrihneš sa od sveta? Všetko zahodíš za hlavu a necháš toho spratka
nech ti rozbije všetko čo si vybudoval? Prežil som toho veľa ale toto mi
vážne nejde do hlavy, plus to bol Jedi ktorého trénoval sám Yoda. Či to
sa teraz nepočíta? Kde bol Obi Van ktorý mu radil celý čas? Kde bol
Yoda? Kde bol jeho otec Anakin? To sa akože nikto nemohol ukázať a
spojiť sa sním, usmerniť ho, poradiť mu? Ja neviem, mne sa zdá že ty tam
vidíš len to čo chceš vidieť a ku všetkému ostatnému si slepý.
669622
Za toho Pána Prsteňov palec hore *;)**:+* [spoiler] Aký ľudia ho sklamali? To myslíš toho jeho nepodareného synovca? A to akože mi chceš povedať že ak ťa sklame tvoj synovec upadneš do depky a odstrihneš sa od sveta? Všetko zahodíš za hlavu a necháš toho spratka nech ti rozbije všetko čo si vybudoval? Prežil som toho veľa ale toto mi vážne nejde do hlavy, plus to bol Jedi ktorého trénoval sám Yoda. Či to sa teraz nepočíta? Kde bol Obi Van ktorý mu radil celý čas? Kde bol Yoda? Kde bol jeho otec Anakin? To sa akože nikto nemohol ukázať a spojiť sa sním, usmerniť ho, poradiť mu? Ja neviem, mne sa zdá že ty tam vidíš len to čo chceš vidieť a ku všetkému ostatnému si slepý.[/spoiler]
669620
4 -4
reagují: Hosokawa
reagovat
reaguje na: FallenMaia
Tys nikdy neviděl člověka, kterého zklamali lidé okolo a který si připisuje svůj díl viny? Evidentně ne. Ano, ze sedačky v kině se ti popisuje velmi dobře, jak by se měli chovat lidé na plátně. Jde ale vidět, že jsi ještě nic neprožil sám. Lukovo chování i změna je vykreslena uvěřitelněji, než chování postav například v původní trilogii. A ne, nejsem zarytý fanoušek Hvězdných válek, jsem zarytý fanoušek pouze Pána prstenů, což je klenot, všechno ostatní jsou "pouze" dobré nebo špatné filmy.
A k tomu Paulovu mimóznímu výlevu, vezmu to postupně. Prvnímu řádu se nestaví na odpor nikdo slabší (tudíž zřejmě nikdo) ze stejného důvodu, jako se nikdo slabší, kdo nebyl napaden nestavěl ani fašistům, když už o nich píše.
Pohnutku zabití Bena sám Luke vysvětluje s tím, že ho napadla na pouhý okamžik a hned se za to zastyděl. Když nahlédl do jeho hlavy a zjistil, co napáchal Snoke, je to celkem pochopitelné.
Vysvětlovačky naprosto všeho, co se děje, to jako vážně? To máme ztratit vlastní fantazii? On snad někdo v původní trilogii vysvětloval původ a background Žvejka, Hana, Malého sokola nebo Obi Wana? Někdo vysvětlil, proč se z Anakina stal Darth Vader? Ne, to všechno přišlo až v další trilogii a stejně to ve své době ty filmy neumenšovalo.
Motivace Snoka je stejná jako Sidiuse nebo jakéhokoliv Sitha v historii SW. A jeho smrt je dokonalá, přestože čte Benovi myšlenky, celý jeho monolog krásně zapadá do toho, co se stane. Navíc zapadá do vývoje Bena, který se vůbec nepřiklání k světlé straně, ale vyvíjí se striktně lineárně a jeho motivace je zřejmá.
Žádný vývoj a žádná motivace je největší žvást celého Paulova projevu a už jsme tady o tom popsali papír z několika sekvojí. Tenhle film jde kromě trojky nejdál s vývojem charakterů a rozhodně je podává uvěřitelněji, než když Anakin těsně po přechodu k temné síle v době své rozervanosti chladnokrevně povraždil malé děti.
Zničení lodě skokem do hyperprostoru nenabourává mechaniku filmových SW. Za prvé se zřejmě jednalo o skok na souřadnice Snokovi lodě, ne o pouhý průlet. A to, že ho ještě nepoužili na plátně může být taky tím, že povstání nikdy nemělo lodě nazbyt a taky nikdy nebylo v situaci, kdy by o tu loď stejně přišli a takhle její zánik alespoň využili. Každopádně jakákoliv nová taktika se objeví, budeš křičet, proč tohle ještě někdo nepoužil?
A takhle můžu pokračovat dál. Takže jen opět dodám, v Paulovo obludném megaodstavci jsem nenašel jediné slovo, které by bylo použito správně ;)
669620
Tys nikdy neviděl člověka, kterého zklamali lidé okolo a který si připisuje svůj díl viny? Evidentně ne. Ano, ze sedačky v kině se ti popisuje velmi dobře, jak by se měli chovat lidé na plátně. Jde ale vidět, že jsi ještě nic neprožil sám. [spoiler]Lukovo[/spoiler] chování i změna je vykreslena uvěřitelněji, než chování postav například v původní trilogii. A ne, nejsem zarytý fanoušek Hvězdných válek, jsem zarytý fanoušek pouze Pána prstenů, což je klenot, všechno ostatní jsou "pouze" dobré nebo špatné filmy. A k tomu Paulovu mimóznímu výlevu, vezmu to postupně. Prvnímu řádu se nestaví na odpor nikdo slabší (tudíž zřejmě nikdo) ze stejného důvodu, jako se nikdo slabší, kdo nebyl napaden nestavěl ani fašistům, když už o nich píše. Pohnutku [spoiler]zabití Bena[/spoiler] sám Luke vysvětluje s tím, že ho napadla na pouhý okamžik a hned se za to zastyděl. Když nahlédl do jeho hlavy a zjistil, co napáchal Snoke, je to celkem pochopitelné. Vysvětlovačky naprosto všeho, co se děje, to jako vážně? To máme ztratit vlastní fantazii? On snad někdo v původní trilogii vysvětloval původ a background Žvejka, Hana, Malého sokola nebo Obi Wana? Někdo vysvětlil, proč se z Anakina stal Darth Vader? Ne, to všechno přišlo až v další trilogii a stejně to ve své době ty filmy neumenšovalo. Motivace [spoiler]Snoka[/spoiler] je stejná jako Sidiuse nebo jakéhokoliv Sitha v historii SW. A [spoiler]jeho smrt[/spoiler] je dokonalá, přestože čte Benovi myšlenky, celý jeho monolog krásně zapadá do toho, co se stane. Navíc zapadá do vývoje Bena, který se [spoiler]vůbec nepřiklání k světlé straně[/spoiler], ale vyvíjí se striktně lineárně a jeho motivace je zřejmá. Žádný vývoj a žádná motivace je největší žvást celého Paulova projevu a už jsme tady o tom popsali papír z několika sekvojí. Tenhle film jde kromě trojky nejdál s vývojem charakterů a rozhodně je podává uvěřitelněji, než když Anakin těsně po přechodu k temné síle v době své rozervanosti chladnokrevně povraždil malé děti. [spoiler]Zničení lodě skokem do hyperprostoru[/spoiler] nenabourává mechaniku filmových SW. Za prvé se zřejmě jednalo o [spoiler]skok na souřadnice Snokovi lodě[/spoiler], ne o pouhý průlet. A to, že ho ještě nepoužili na plátně může být taky tím, že povstání nikdy nemělo lodě nazbyt a taky nikdy nebylo v situaci, kdy by o tu loď stejně přišli a takhle její zánik alespoň využili. Každopádně jakákoliv nová taktika se objeví, budeš křičet, proč tohle ještě někdo nepoužil? A takhle můžu pokračovat dál. Takže jen opět dodám, v Paulovo obludném megaodstavci jsem nenašel jediné slovo, které by bylo použito správně *;)*
669610
9 -6
reagovat
Nikdo tu ještě nezminil, ze Luke nabidl tri lekce, ale naucil jen dve. Treti byla vystrihnuta a bude na blucku...
669615
Nikdo tu ještě nezminil, ze Luke nabidl tri lekce, ale naucil jen dve. Treti byla vystrihnuta a bude na blucku...
1 0
reagovat
tak po plnych sesti dnech si vede Last Jedi nejhur ze všech osmi filmu a mych 1,2 predpoved ještě před premiérou je docela realny výsledek. Nerikam to s radosti, ale proste 1,5 to neda...
669614
tak po plnych sesti dnech si vede Last Jedi nejhur ze všech osmi filmu a mych 1,2 predpoved ještě před premiérou je docela realny výsledek. Nerikam to s radosti, ale proste 1,5 to neda...
0 0
reagovat
reaguje na: Bobby6killer
Zoberme si to takto, ty si očividne skôr fanúšikom starej trilógie a týchto nových žvástov. Ja zas mám radšej novú trilógiu, KOTOR, The Old Republic, Force unleashed  I a II atď. Z toho vyplýva že tebe vyhovuje viac Yoda ako zelená žaba v bažine :)) mne Yoda ako majster Jedi, ochranca republiky. Pre teba je duel Obi Van/Anakin naprostá príšernosť, pre mňa vrcholom SW. Má zmysel sa tu ďalej naťahovať kto má pravdu?
669613
Zoberme si to takto, ty si očividne skôr fanúšikom starej trilógie a týchto nových žvástov. Ja zas mám radšej novú trilógiu, KOTOR, The Old Republic, Force unleashed  I a II atď. Z toho vyplýva že tebe vyhovuje viac Yoda ako zelená žaba v bažine *:))* mne Yoda ako majster Jedi, ochranca republiky. Pre teba je duel Obi Van/Anakin naprostá príšernosť, pre mňa vrcholom SW. Má zmysel sa tu ďalej naťahovať kto má pravdu?
669603
1 -6
reagovat
reaguje na: Robur
Ani slovo není správne? Počuj buď zájdi k očnému a nauč sa čítať alebo prestaň trepať nezmysli. Všetci tu už dávno vieme že si zarytý fanúšik, ale toto už hraničí s pomätením. Veď to tam máš všetko krásne vypísané. Čo prosím ťa nie je správne?
669611
Ani slovo není správne? Počuj buď zájdi k očnému a nauč sa čítať alebo prestaň trepať nezmysli. Všetci tu už dávno vieme že si zarytý fanúšik, ale toto už hraničí s pomätením. Veď to tam máš všetko krásne vypísané. Čo prosím ťa nie je správne?
669596
1 -6
reagovat
reaguje na: Robur
Počkaj to mi chceš povedať že to že sa choval skoro celý film ako absolútny ignorant znamená že dospel? Čo si sa už ozaj pomiatol? ;) A to čo predviedol na konci ma v momentálnej situácii nejak nezaujíma keďže mi to jeho správanie skazilo celkový zážitok a zničilo mi to môj pohľad na neho ako na postavu. To že sa na konci obetoval beriem, ale nemalo to pre mňa ten požadovaný efekt.
669610
Počkaj to mi chceš povedať že to že sa choval skoro celý film ako absolútny ignorant znamená že dospel? Čo si sa už ozaj pomiatol? *;)* A to čo predviedol na konci ma v momentálnej situácii nejak nezaujíma keďže mi to jeho správanie skazilo celkový zážitok a zničilo mi to môj pohľad na neho ako na postavu. To že sa na konci obetoval beriem, ale nemalo to pre mňa ten požadovaný efekt.
669597
2 -6
reagují: Robur
reagovat
Si vzpominam na uzasnou trojku SW, "vsichni" se tehdy tesili na duel Yody se Sidiousem, Bena s Anakinem...vsechno lidi dostali... :+
link

Jeste nedavno se fanousci tesili na nejaky mega fight s Lukem - nedostali ho, ale za to si kazdy z nas vzpomene na dojeni priserky a letajici Leiu :) 

Do toho reziser vsude vysvetluje, jak to bylo s Leiou, jak nekteri fanousci budou zklamani, ze by to jinak (dle rezisera) nefungovalo...- jsem zvykly na vysvetlovani u DC filmu, ale tady fakt ne e...je to divne :-
669607
Si vzpominam na uzasnou trojku SW, "vsichni" se tehdy tesili na duel Yody se Sidiousem, Bena s Anakinem...vsechno lidi dostali... *:+* http://film.moviezone.cz/star-wars-epizoda-iii---pomsta-sithu/recenze Jeste nedavno se fanousci tesili na nejaky mega fight s Lukem - nedostali ho, ale za to si kazdy z nas vzpomene na dojeni priserky a letajici Leiu :)  Do toho reziser vsude vysvetluje, jak to bylo s Leiou, jak nekteri fanousci budou zklamani, ze by to jinak (dle rezisera) nefungovalo...- jsem zvykly na vysvetlovani u DC filmu, ale tady fakt ne e...je to divne *:-*
3 -8
reagovat
reaguje na: FallenMaia
“You will know. When you are calm, at peace. Passive. A Jedi uses the Force for knowledge and defense, never for attack.” 

povazuju se taky za skutecnyho fanouška SW a tohle je pro me pravej Yoda a prava podstata síly. Pochybuju o tom, ze kdyz Yoda mluvil o tom, ze na jeho velikosti nezáleží, ze mel na mysli to ze to vykompenzuje saltama a skákáním po zdech:D Pro me je Yoda hlavně spiritualni postavou a fakt nepotrebuju vidět jak se s nekym v komplet CGI scene seká 1v1. A naopak to jak Luke přistoupil ke konfrontaci v VIII je daleko vic v souladu s pacifistickym učením Jediu a s tim citátem Yody vyse.
669603
“You will know. When you are calm, at peace. Passive. A Jedi uses the Force for knowledge and defense, never for attack.”  povazuju se taky za skutecnyho fanouška SW a tohle je pro me pravej Yoda a prava podstata síly. Pochybuju o tom, ze kdyz Yoda mluvil o tom, ze na jeho velikosti nezáleží, ze mel na mysli to ze to vykompenzuje saltama a skákáním po zdech*:D* Pro me je Yoda hlavně spiritualni postavou a fakt nepotrebuju vidět jak se s nekym v komplet CGI scene seká 1v1. A naopak to jak Luke přistoupil ke konfrontaci v VIII je daleko vic v souladu s pacifistickym učením Jediu a s tim citátem Yody vyse.
669587
4 -2
reagují: FallenMaia
reagovat
reaguje na: FallenMaia
Naopak, konečně dospěl a navíc předvedl parádní kousek na konci. Nechtěl bych, aby to dopadlo podle nějaké kopírky typu bude mít brutální našláplej souboj typu Achilleus vs. Hector (nejlepší filmový souboj vůbec) a na jeho konci umře. To by bylo laciné. Takhle ta postava má mnohem větší hloubku. Ale chápu, že kdokoliv chtěl hloupoučkou pohádku, jakou byla čtyřka, bude zklamanej.
669597
Naopak, konečně dospěl a navíc předvedl parádní kousek na konci. Nechtěl bych, aby to dopadlo podle nějaké kopírky typu bude mít brutální našláplej souboj typu Achilleus vs. Hector (nejlepší filmový souboj vůbec) a na jeho konci umře. To by bylo laciné. Takhle ta postava má mnohem větší hloubku. Ale chápu, že kdokoliv chtěl hloupoučkou pohádku, jakou byla čtyřka, bude zklamanej.
669594
6 -5
reagují: FallenMaia
reagovat
reaguje na: 8Paul
Nejdřív argumentuješ nelogičnostmi a nakonec chceš, aby se Rey zachovala úplně proti své povaze jen kvůli twistu. Jak by řekl klasik, tak dlouhý příspěvek a ani slovo není správně. A používej spoiler tagy.
669596
Nejdřív argumentuješ nelogičnostmi a nakonec chceš, aby se Rey zachovala úplně proti své povaze jen kvůli twistu. Jak by řekl klasik, tak dlouhý příspěvek a ani slovo není správně. A používej spoiler tagy.
669592
7 -5
reagují: 8Paul, FallenMaia
reagovat
reaguje na: 8Paul
Krásne napísané :+:+:+ Proste je to celé v kýbli.
669595
Krásne napísané *:+**:+**:+* Proste je to celé v kýbli.
669592
3 -6
reagovat
reaguje na: Robur
Na létajícího čestmíra som úplne zabudol :D:D Dobre že si ho pripomenul, to bol teda tiež pekný omyl :)) Ale myslel som Luka, zaslúžil si oveľa dôstojnejší odchod, ja som v ňom videl len zdeprimovaného starého frfloša, nič viac, proste ma sklamal. Čo už. Ale v porovnaní s ním mi skákajúci a mečom sa oháňajúci Yoda prišiel ako splnený sen všetkých SW fanúšikov, ten jeho boj so Sidiousom v priestoroch senátu za doprovodu Duel of the Fates ma zarazil do sedadla a to nepreháňam ;) Hlavne teda pri prvom zhliadnutí.
669594
Na létajícího čestmíra som úplne zabudol *:D**:D* Dobre že si ho pripomenul, to bol teda tiež pekný omyl *:))* Ale myslel som [spoiler]Luka, zaslúžil si oveľa dôstojnejší odchod, ja som v ňom videl len zdeprimovaného starého frfloša, nič viac, proste ma sklamal.[/spoiler] Čo už. Ale v porovnaní s ním mi skákajúci a mečom sa oháňajúci Yoda prišiel ako splnený sen všetkých SW fanúšikov, ten jeho boj so Sidiousom v priestoroch senátu za doprovodu Duel of the Fates ma zarazil do sedadla a to nepreháňam *;)* Hlavne teda pri prvom zhliadnutí.
669591
3 -6
reagují: Robur
reagovat
reaguje na: 8Paul
krásně sepsaný. Vpodstatě máš ve všech těchto negativech pravdu. 
Přesto si myslím, že se ten film nemá zatracovat, resp kvůli tomuto filmu začít nenávidět celou ságu Star Wars. Jak psal někdo o pár stánek zpět. Ono to funguje jako uzavření starých postav a otevření příběhu pro nové postavy. A navazuje to ihned na E7. Takže to že se ihned někdo z dalších planet/frakcí nezapojil do boje s povstalci proti 1. řádu po zničení těch republikových planet je celkem i logický.
Když se dva perou, třetí se směje .... 

Fakt už musím na tu druhou projekci .... 
669593
krásně sepsaný. Vpodstatě máš ve všech těchto negativech pravdu.  Přesto si myslím, že se ten film nemá zatracovat, resp kvůli tomuto filmu začít nenávidět celou ságu Star Wars. Jak psal někdo o pár stánek zpět. Ono to funguje jako uzavření starých postav a otevření příběhu pro nové postavy. A navazuje to ihned na E7. Takže to že se ihned někdo z dalších planet/frakcí nezapojil do boje s povstalci proti 1. řádu po zničení těch republikových planet je celkem i logický. Když se dva perou, třetí se směje ....  Fakt už musím na tu druhou projekci .... 
669592
0 -7
reagovat
sem zkopíruju tohle..
SPOILERY!!! Masové zničení pěti planet z minulého dílu nikoho nezajímá. První řád, Rebely, ani nikoho dalšího v galaxii. Starkiller vybuchl, ale
opět žádná reakce. Žádné frakce, žádné vojska kohokoli, kdo by se
postavil šíleným fašistům, kteří provedli nejšílenější válečný akt v
historii celé ságy. A tak je odpor redukován na tři malé lodičky. WTF?!
Postavu Luka zašlapali do bahna. Disney mi chce namluvit, že Luke, který
byl ochotný konfrontovat mother fucking VADERA!!! a najít byť jen
drobeček dobra v jeho duši (i když ho od toho odrazovala i jeho sestra),
se připosere, když pocítí zlo ve svém synovci? A napadne ho, že ho...
zabije? WTF?! Syna své sestry a nejlepšího přítele?! Žádné vysvětlení.
Žádné rozumná backstory. Jde to přímo proti charakteru této postavy.
Vůbec to nedává smysl. Pokud chtěli, aby se Luke posral, musí nahradit
konflikt z minulosti ještě silnějším a nebezpečnějším konfliktem. Ale
hádejte co? Nic takového tam není. Kravina, kterou se Disney snaží uměle
našroubovat na postavu a zničit tak její odkaz. Ostatně stejně jako to v
VII. udělali s Hanem. Žádná informace o tom: kdo jsou rytíři Renu, kdo
je Snoke, jak přetáhl Bena na Temnou stranu, jak se dostal k moci První
řád, původ Rey, flashback a vysvětlení jejích superschopností, kde se
vzal Lukeův meč … nic. Ignorace vysvětlování je za hranicí rozumu. Proč
něco ukazovali v VII.? Proč nám ten příběh říkal: podívejte, tady je
otazník a tady další. Budujeme tajemno kolem Snoka a Rey. Bude to
zajímavé a spadne vám z toho čelist. A pak nám dají… nic. Snoke má ty
nejnudnější motivace, jaké vás napadnou, a v během 5 minut na scéně umře
(tento okamžik představuje jediný skutečný twist, který má rozumný
dopad na na děj: překvapivý, skvěle natočený a naprosto debilní). Žádná
historie, žádný vývoj, žádná motivace… NIC! Vše předchozí pohřbí
okamžik, kdy zjistíme, že generálka s růžovými vlasy je hodná a všem
zatajila naprosto podstatnou informaci (aniž by k tomu měla relevantní
důvod), což má za následek, že a) linka Finna a Rose je naprosto
zbytečná b) konflikt Poa je naprosto zbytečný… WHAT-THE-FUCK?!! Z toho
usuzuji, že tvůrci scénáře jsou: a) retardovaní b) na drogách c)
testují, jak moc je retardovaný současný divák. Naprostý příklad toho,
že scény, které neposunují děj nebo postavy vpřed, nemají ve vyprávění
místo. Generálka to pak napálí s lodí do destruktoru a zničí ho. Tahle
scéna je vizuálně úžasná a současně ničí podstatný lore světa. Pokud by
tohle mohli dělat, proč to nedělali dříve? Proč nevyrábějí lodě s
droidy, které jsou konstruované na ničení velkých křižníků? Tímhle
způsobem by mohli zničit i Hvězdu smrti, nemyslíte? Výborně Disney,
hlavně že jsi nám ukázal něco nového a originálního. Vůbec se tím pro
tohle universum nic nemění. Finn má v závěru jeden skvělý okamžik, který
může vrátit jeho postavě smysl. Je ochotný se obětovat za Odboj.
Zachránit všechny na základně, ale víte co? Posrali i tohle, protože mu v
tom Rose zabrání, aby pronesla jakýsi nelogický blábol (který si
protiřečí už jen z podstaty toho, co udělala její sestra na začátku) a
dala Finnovi pusu…. Demence filmu jde skutečně za hranu, co si může
Disney dovolit. Ničí vše, co bylo na SW dobré a nahrazuje to plytkostí,
nelogičností, charaktery, které se během děje nikam neposunou. Nezáleží
na tom, co udělají, jak se rozhodnout. Na začátku máte skvadru, která je
na konci úplně stejná. Jako by si z diváka dělali srandu a lidé jim
ještě tleskají a rvou sem pět hvězd. Chtěl jsem, aby to bylo dobré.
Opravdu chtěl. Ale je to zmatlaný guláš. Posrali to. Zničili postavy
Snoka, Phasmy, Luka, Rey, Finna, Rose… a především zničili pravidla SW
universa obecně. Tohle není Marvel, kde má Leia lítat vesmírem jako
superman, kde duchové můžou zasahovat do reálného světa blesky (to teď
jako uvidíme bitvy i mezi duchy? Nebo duchové budou zasahovat do příběhu
živých? Nedivil bych se, kdyby nám za pár let Disney naservíroval
příběh Yody a Thora) a kde je nevhodný humor, který zesměšňuje nebezpečí
ala Strážci Galaxie. Tón filmu je v háji. Žádné napětí, žádná budovaná
atmosféra. Řemeslně je to ok, vesmírné i pozemní bitvy vypadají dobře,
kontaktní bitka hrdinů je super, herci obecně hrají dobře, a několik
překvapení je fajn. Líbilo se mi myšlenkové propojení Rey a Kyla, ale
opět… ty postavy to nikam neposune. Kylo je furt zlej, Rey furt hodná (a
stále fucking Mary Sue!). Proč se Rey nepřidala ke Kylovi? Proč
nepřešla na Temnou stranu? To by byl skutečný twist. To by mě překvapilo
a těšil bych se na další episodu. Takhle nezbylo nic. Jen prázdno a
nuda. Po Force Awakens se mohli tvůrci vydat mnoha směry, Abrams jim dal
volné ruce, ale oni systematicky zničili vše, co mohli. Vysvětlete mi,
co je na tom tak super? Já to nechápu. Nechápu, kdo mohl napsat a
schválit tenhle bordel. Nechápu, že mohli stvořit něco, co naprosto
zničilo SW v jediném dílu. Testuje snad Disney trpělivost fanoušků?
Snaží se je co nejvíc nasrat? Nejspíš ano. PS: Je mi líto Marka Hamilla,
že se k tomu upsal.
669592
sem zkopíruju tohle.. SPOILERY!!! Masové zničení pěti planet z minulého dílu nikoho nezajímá. První řád, Rebely, ani nikoho dalšího v galaxii. Starkiller vybuchl, ale opět žádná reakce. Žádné frakce, žádné vojska kohokoli, kdo by se postavil šíleným fašistům, kteří provedli nejšílenější válečný akt v historii celé ságy. A tak je odpor redukován na tři malé lodičky. WTF?! Postavu Luka zašlapali do bahna. Disney mi chce namluvit, že Luke, který byl ochotný konfrontovat mother fucking VADERA!!! a najít byť jen drobeček dobra v jeho duši (i když ho od toho odrazovala i jeho sestra), se připosere, když pocítí zlo ve svém synovci? A napadne ho, že ho... zabije? WTF?! Syna své sestry a nejlepšího přítele?! Žádné vysvětlení. Žádné rozumná backstory. Jde to přímo proti charakteru této postavy. Vůbec to nedává smysl. Pokud chtěli, aby se Luke posral, musí nahradit konflikt z minulosti ještě silnějším a nebezpečnějším konfliktem. Ale hádejte co? Nic takového tam není. Kravina, kterou se Disney snaží uměle našroubovat na postavu a zničit tak její odkaz. Ostatně stejně jako to v VII. udělali s Hanem. Žádná informace o tom: kdo jsou rytíři Renu, kdo je Snoke, jak přetáhl Bena na Temnou stranu, jak se dostal k moci První řád, původ Rey, flashback a vysvětlení jejích superschopností, kde se vzal Lukeův meč … nic. Ignorace vysvětlování je za hranicí rozumu. Proč něco ukazovali v VII.? Proč nám ten příběh říkal: podívejte, tady je otazník a tady další. Budujeme tajemno kolem Snoka a Rey. Bude to zajímavé a spadne vám z toho čelist. A pak nám dají… nic. Snoke má ty nejnudnější motivace, jaké vás napadnou, a v během 5 minut na scéně umře (tento okamžik představuje jediný skutečný twist, který má rozumný dopad na na děj: překvapivý, skvěle natočený a naprosto debilní). Žádná historie, žádný vývoj, žádná motivace… NIC! Vše předchozí pohřbí okamžik, kdy zjistíme, že generálka s růžovými vlasy je hodná a všem zatajila naprosto podstatnou informaci (aniž by k tomu měla relevantní důvod), což má za následek, že a) linka Finna a Rose je naprosto zbytečná b) konflikt Poa je naprosto zbytečný… WHAT-THE-FUCK?!! Z toho usuzuji, že tvůrci scénáře jsou: a) retardovaní b) na drogách c) testují, jak moc je retardovaný současný divák. Naprostý příklad toho, že scény, které neposunují děj nebo postavy vpřed, nemají ve vyprávění místo. Generálka to pak napálí s lodí do destruktoru a zničí ho. Tahle scéna je vizuálně úžasná a současně ničí podstatný lore světa. Pokud by tohle mohli dělat, proč to nedělali dříve? Proč nevyrábějí lodě s droidy, které jsou konstruované na ničení velkých křižníků? Tímhle způsobem by mohli zničit i Hvězdu smrti, nemyslíte? Výborně Disney, hlavně že jsi nám ukázal něco nového a originálního. Vůbec se tím pro tohle universum nic nemění. Finn má v závěru jeden skvělý okamžik, který může vrátit jeho postavě smysl. Je ochotný se obětovat za Odboj. Zachránit všechny na základně, ale víte co? Posrali i tohle, protože mu v tom Rose zabrání, aby pronesla jakýsi nelogický blábol (který si protiřečí už jen z podstaty toho, co udělala její sestra na začátku) a dala Finnovi pusu…. Demence filmu jde skutečně za hranu, co si může Disney dovolit. Ničí vše, co bylo na SW dobré a nahrazuje to plytkostí, nelogičností, charaktery, které se během děje nikam neposunou. Nezáleží na tom, co udělají, jak se rozhodnout. Na začátku máte skvadru, která je na konci úplně stejná. Jako by si z diváka dělali srandu a lidé jim ještě tleskají a rvou sem pět hvězd. Chtěl jsem, aby to bylo dobré. Opravdu chtěl. Ale je to zmatlaný guláš. Posrali to. Zničili postavy Snoka, Phasmy, Luka, Rey, Finna, Rose… a především zničili pravidla SW universa obecně. Tohle není Marvel, kde má Leia lítat vesmírem jako superman, kde duchové můžou zasahovat do reálného světa blesky (to teď jako uvidíme bitvy i mezi duchy? Nebo duchové budou zasahovat do příběhu živých? Nedivil bych se, kdyby nám za pár let Disney naservíroval příběh Yody a Thora) a kde je nevhodný humor, který zesměšňuje nebezpečí ala Strážci Galaxie. Tón filmu je v háji. Žádné napětí, žádná budovaná atmosféra. Řemeslně je to ok, vesmírné i pozemní bitvy vypadají dobře, kontaktní bitka hrdinů je super, herci obecně hrají dobře, a několik překvapení je fajn. Líbilo se mi myšlenkové propojení Rey a Kyla, ale opět… ty postavy to nikam neposune. Kylo je furt zlej, Rey furt hodná (a stále fucking Mary Sue!). Proč se Rey nepřidala ke Kylovi? Proč nepřešla na Temnou stranu? To by byl skutečný twist. To by mě překvapilo a těšil bych se na další episodu. Takhle nezbylo nic. Jen prázdno a nuda. Po Force Awakens se mohli tvůrci vydat mnoha směry, Abrams jim dal volné ruce, ale oni systematicky zničili vše, co mohli. Vysvětlete mi, co je na tom tak super? Já to nechápu. Nechápu, kdo mohl napsat a schválit tenhle bordel. Nechápu, že mohli stvořit něco, co naprosto zničilo SW v jediném dílu. Testuje snad Disney trpělivost fanoušků? Snaží se je co nejvíc nasrat? Nejspíš ano. PS: Je mi líto Marka Hamilla, že se k tomu upsal.
19 -8
reagují: Robur, FallenMaia, RainMakeR
reagovat
reaguje na: FallenMaia
Kterou? Všechny postavy měly vynikající vývoj a všechny předvedly svoje maximum v rámci uvěřitelnosti, dokonce i létající Čestmír by se dal obhájit :D
669591
Kterou? Všechny postavy měly vynikající vývoj a všechny předvedly svoje maximum v rámci uvěřitelnosti, dokonce i létající Čestmír by se dal obhájit *:D*
669587
4 -5
reagují: FallenMaia
reagovat
reaguje na: Bobby6killer
Na mňa to teda pôsobí úplne normálne, aj ten Yoda, aj ten efektný fight. Nemám s tým žiadny problém. Skôr mám problém s tým ako zhovadili istú postavu v tejto poslednej epizóde.
669587
Na mňa to teda pôsobí úplne normálne, aj ten Yoda, aj ten efektný fight. Nemám s tým žiadny problém. Skôr mám problém s tým ako zhovadili istú postavu v tejto poslednej epizóde.
669586
2 -8
reagují: Bobby6killer, Robur
reagovat
reaguje na: FallenMaia
Spíš mi vadí jak to působí. Jednu z nejmoudřejších postav, která když mluvila v EV o síle, tak jsem se málem rozbrečel, tu Lucas degradoval na poskakující opici, která má akorát vtipnej slovosled. Já opravdu nikdy nepotřeboval vidět Yodu jak bojuje se světelným mečem, stejně jako bych nepotřeboval vidět třeba Gandalfa nebo Brumbála jak metaj salta, nebo aby to kdyžtak působilo vzhledem k tý postavě nějak důstojně. A neříkám, že musí ty bitky působit nějak realisticky, ale aby kolem sebe Jediové točili úplně zbytečně mečema jen tak na efekt, to mi taky ani k tomu jejich učení vůbec nesedí.
669586
Spíš mi vadí jak to působí. Jednu z nejmoudřejších postav, která když mluvila v EV o síle, tak jsem se málem rozbrečel, tu Lucas degradoval na poskakující opici, která má akorát vtipnej slovosled. Já opravdu nikdy nepotřeboval vidět Yodu jak bojuje se světelným mečem, stejně jako bych nepotřeboval vidět třeba Gandalfa nebo Brumbála jak metaj salta, nebo aby to kdyžtak působilo vzhledem k tý postavě nějak důstojně. A neříkám, že musí ty bitky působit nějak realisticky, ale aby kolem sebe Jediové točili úplně zbytečně mečema jen tak na efekt, to mi taky ani k tomu jejich učení vůbec nesedí.
669583
5 -4
reagují: FallenMaia
reagovat
Rozhodně to bude chtít druhou projekci. Při té první ve mě něco umřelo :- 6/10
669585
Rozhodně to bude chtít druhou projekci. Při té první ve mě něco umřelo *:-* 6/10
5 -8
reagovat
reaguje na: Bobby6killer
A čo ja potrebujem vidieť vo fantasy/sci-fi filme ako je SW nejaký reálne vyzerajúci šerm? Si sa zbláznil? Ja chcem poriadnu epickú bitku na hrane schopností, keď budem chcieť vidieť nejaký šerm tak sa pozriem na nejaký dokument alebo video na youtube. Neťahaj mi sem prosím nejaké reálne pohyby a neviem čo všetko. Uvedom si že sme v preďalekej galaxii kde sa lieta vo vesmíre, kde gravitácia má úplne iné pravidlá ako u nás a kde sa používa  akási mystická sila ktorá všetko drží pokope. A keď môže Yoda behať ako degeš po močiaroch na Dagobah, prečo by nemohol skákať ako opica keď je to jeden z najmocnejších Jediov? A na Hobita mi prosím nešahaj ;) to je taktiež fantasy svet tak neviem prečo by ľahučký elf nemohol skákať po skalách keď v Spoločenstve chodil po metrovom snehu.
669583
A čo ja potrebujem vidieť vo fantasy/sci-fi filme ako je SW nejaký reálne vyzerajúci šerm? Si sa zbláznil? Ja chcem poriadnu epickú bitku na hrane schopností, keď budem chcieť vidieť nejaký šerm tak sa pozriem na nejaký dokument alebo video na youtube. Neťahaj mi sem prosím nejaké reálne pohyby a neviem čo všetko. Uvedom si že sme v preďalekej galaxii kde sa lieta vo vesmíre, kde gravitácia má úplne iné pravidlá ako u nás a kde sa používa  akási mystická sila ktorá všetko drží pokope. A keď môže Yoda behať ako degeš po močiaroch na Dagobah, prečo by nemohol skákať ako opica keď je to jeden z najmocnejších Jediov? A na Hobita mi prosím nešahaj *;)* to je taktiež fantasy svet tak neviem prečo by ľahučký elf nemohol skákať po skalách keď v Spoločenstve chodil po metrovom snehu.
669581
1 -8
reagují: Bobby6killer
reagovat
Komentáře
© copyright 2000 - 2024.
Všechna práva vyhrazena.

Registrace

Nemáte svůj účet? Registrací získáte možnosti:
  1. Komentovat a hodnotit filmy a trailery
  2. Sestavovat si žebříčky oblíbených filmů a trailerů
  3. Soutěžit o filmové i nefilmové ceny
  4. Dostat se na exklusivní filmové projekce a předpremiéry

Zapomenuté heslo

Pokud jste zapomněli vaše heslo nebo vám nedorazil registrační e-mail, vyplňte níže e-mailovou adresu, se kterou jste se zaregistrovali.

Přihlášení

Zapomenuté heslo
Přihlašte se jedním kliknutím přes facebook:

Registrace

Nemáte svůj účet? Registrací získate možnosti:
  1. Komentovat a hodnotit filmy a trailery
  2. Sestavovat si žebříčky oblíbených filmů a trailerů
  3. Vytvářet filmové blogy
  4. Soutěžit o filmové i nefilmové ceny
  5. Dostat se na exklusivní filmové projekce a předpremiéry
registrovat se