Diskuze k článku Star Wars: Poslední z Jediů: Recenze

příspěvky 1 - 20 Napsat příspěvek
16.12.2017 15:26:23
nemozem za to ale pocity su stale horsie a horsie, zabili star wars a pokracovanie je na tych dvoch, co to spravili, tak mam obavy ... posledna nadej je teraz howard a han solo... Padme to zakliala
4 -4
reagovat
16.12.2017 14:17:50

Palec dolů (omlouvám se předem)

Bohužel jsem velmi nespokojen :( Asi tak od půlky jsem jen čekal, kdy přijde další dementní Deux Ex Machina. Vůbec nejsem spokojený.
Je to zatím stručný a velmi emotivní názor, objektivnější recenzi napíšu později. Jelikož mám Star Wars fakt hodně rád, štvou mě ty negativní pocity o to víc :(
4 -5
reagovat
16.12.2017 12:12:16
Ještě, že tady máme ty pluska a minuska, takže můžu být v klidu, že Gwyn je s timhle svým extremnim nazorem sam :D Chápu ze se někomu ten film nemusí libit ale sracka to snad podle žádných aspon trochu objektivních hledisek proste neni, i lidi co jsou relativně zklamani dávaj na csfd 4 hvezdicky. Tohle je jenom hysterie ze to překvapivě neni nejlepsi film jakej kdy videli.
11 -3
reagovat
16.12.2017 11:57:21
reaguje na: Robur
Hype je podľa mňa proste ten obrovský humbuk okolo daného filmu alebo hry alebo hocičoho, ktorý je cítiť z každej strany. Je to nejaká tá natešenosť, príliš veľké očakávania a to všetko zmiešané dokopy. ;)

A nemáš pravdu že každý kto má rád fantasy bude mať rád aj tento film. Poznám množstvo ľudí ktorý fantasy milujú tak ako ja, ale o nových SW hovoria ako o sklamaní. 
2 0
reagovat
16.12.2017 11:42:19

Tržby

Pátek s čtvrtečníma večerníma premiérama je dle odhadů za 100 mega a víkend kolem 208 až 214 mega.
Trochu sešup oproti sedmičce která měla víkend za 247 mega, ale za to může nejspíš zklamání částí fanoušků z Probouzející se Síly Nové naděje a trapného záporáka:+
Já tipují víkend za 210mega a celkové tržby 700 až 750 mega v US.Celosvětové někde mezi 1,7 až 1,9 miliardy.:+
1 -1
reagovat
16.12.2017 10:18:25
reaguje na: Robur
kecáš nesmysly, fanoušci se rozhodně neshodnou s kritiky 56% na rajčatech.
link
Tady máš dokonce více negativních recenzí než pozitivní, jen se snažíš obhájit svou 9/10 pro tuhle trapnost. 

Takže přestaň fabulovat, jsi k smíchu...h
4 -12
reagovat
16.12.2017 09:51:05

7/10

Viděno 2D atmos - problém v kina: hlavně dementi co zážitek z filmu hodně kazí, 30-45let, co si hrají, že jsou cool a raději by měli sedět u piva a měřit si tam přirození - doporučuji počkat, až opadne hype. film je moc dlouhý, pár krásných momentů a mimo ostrovních "tučńáčků" se nová fauna moc povedla. Nelogicky se tu něco řeší, pak se opět ... po 150té něco musí v určitý čas zničit a někdo umírá. Je to vyčpělé a mimo původních "old" hereckých veteránů jsou ti noví herci hrozně nesympatičtí a chemie vůbec nefunguje mezi nima. Strážci galaxie, Avengers atd. jsou mnohem zábavnější. Tohle se veze na vlně 35-45 cátníků, co jdou znovu na pokračování svého dětství.
2 -2
reagovat
16.12.2017 08:55:04
No podle tech vic a vic nastvanych komentu bych si dovolil tipnout, ze tady ten multiple effect bude maly a celkove to neda vic jak 1,5.
1 0
reagovat
16.12.2017 08:33:28

Opening

Kolik tipujete otviraci vikend?? 200 Usa, 450 celkem?? A celkove?? 
0 0
reagovat
16.12.2017 07:35:06

Axtom, DCR

:+:+:+
0 -1
reagovat
16.12.2017 07:34:23
Škoda té dlouhé stopáže, ta filmu dost škodí. A s tím související příliš velké množství "konců". Celá ta část od okamžiku evakuace z mateřské lodi povstalců mi přišla, jako kdyby ji tam uměle přidali z dalšího filmu. Finální scéna klidně mohla být to prohlášení se Rena za nového supreme leadera a řešit Lukův konec až do příště.  Dnes můžu říct, že z nových SW filmů je zatím nejlepší Rogue One, klidně si mě zatraťte. 
11 -1
reagovat
16.12.2017 07:30:11
reaguje na: Gwyn
Zkusím si tedy ujasnit pojmy.

Významy slova hype:
1. hype - reklamní trik
2. hype - fígl {m} [hovor.]
3. hype [slang] - přehnané tvrzení
4.hype - trik {m} [hovor.]
5. hype (také: hoax) - švindl {m} [hovor.]

Významy slova přehypovaný:
halasně vychvalovaný, přeceňovaný, nafouknutý, široce medializovaný apod. Nejčastěji se objevuje ve spojení s počítačovými hrami, filmy nebo
elektronikou. Pochází z angl. "hyped up".
Zdroj: Jazyková poradna ÚJČ

Podle všeho jsi spíše myslel přehypovaný než hype. Nicméně když si projdu význam slova hype, na Epizodu VIII. mi nesedí ani jeden. Recenze se shodnou s běžnými diváky, obecně kdo má rád fantasy s prvky sci-fi, bude mít rád i tenhle film, kdo čekal ortodoxní přístup k celému universu bude zklamanej, ale to by byl u jakéhokoliv výsledného produktu a kdo nemá rád podobné filmy a přesto do kina šel je mamlas a své zklamání si plně zaslouží.
Závěrem, hype vnímáš především ty a stejně snadno ovlivnitelní lidé, ostatní vidí naprosto stejný mediální přístup jako u každých SW a předem věděli, jestli do kina půjdou nebo ne 8)
2 -1
reagují: FallenMaia, Gwyn
reagovat
16.12.2017 03:17:30
reaguje na: LivingTribunal
Koukal jsem nedávno na Lucasovu novou trilogii a mohu konstatovat, že tato prostřední trilogie, i přes svůj nespočet chyb, nestárne jako stará trilogie. Zároveň každý díl má nějakou tu bombastickou wow  scénu. Epizoda 1 má epický závod kluzáků a neskutečně grandiózní finále. Čtyři dějové linky nádherně sestříhané do jednoho finálového celku. E2 dala pryč otravného Jar Jara a snad špatně castingově obsaženého Anakina a trapné scény s C3PO měla opět krásné finále (aréna, souboj s hrabětem Dooku). Tím chci říct, že tenkrát byl hate na nové SW možná i větší než dnes. V dnešní době, s odstupem času, vzali i tyto dva rozverné díly fanoušci SW na milost a získaly si jakýsi respekt. Možná to zachránila vynikající Epizoda 3, kterou považuji za nejlepší po Impériu vrací úder. Buďme tedy rádi, že SW pokračuje a nabízí nám opět něco nového. Bourá původní dějový koncept, protože Lucas plánoval SW jako hexalogii. Kterýkoliv scénář tedy nebude každému po chuti. Je těžké navázat na staré příběhy a vymýšlet nové postavy, jak napsal Cival veteráni umírají a nové postavy příběh těžko tahají. Musíme jim dát šanci...
8 -3
reagovat
16.12.2017 01:29:50
reaguje na: Axtom
Už mlčím :D Co by dělal JEDI v minometné palbě?
3 -2
reagovat
16.12.2017 01:25:50
reaguje na: cain.pullo
Nie je to klasický TIE Fighter, ale modernizovaný TIE/sf Space Superiority Fighter. Okrem life supportu má napríklad aj štíty a hyperpohon 8).
A je to veru "vybroušené" a logické. Príklad z našej galaxie: najnovšia varianta stíhačky F-16 vyzerá na prvý pohľad tak isto ako F-16 z roku 1974. V skutočnosti je to už o dosť iné, podstatne vylepšené lietadlo.
1 0
reagují: cain.pullo
reagovat
16.12.2017 01:20:20
reaguje na: Gorecki
Proč vždyť je to tu v pohodě :D Tobě nepřijde, že si každý režisér a scénárista dělá se světem SW co chce, mne je fanoušků upřímně líto, to si nezaslouží :D
2 0
reagovat
16.12.2017 01:08:04
reaguje na: cain.pullo
To akoze za tych 30 rokov ich nemohli modernizovat?
Co aj urobili btw, vyzeraju inak, su dvojmiestne a pod. To uz je co za hnidopisstvo?:))

Inak s komentarom k filmu si davam pauzu kym sa Gwyn neukludni, to sa neda citat tie arogantne zvasty8)
8 -1
reagují: cain.pullo
reagovat
16.12.2017 00:59:52
Technická: Před dávnými lety, jsem v krásném průvodci techniky SW četl že TIE stíhačka nemá podporu života, kdy pilot musí mít skafandr. Očividně Finnovi a Poeovi nedostatek kyslíku (v Epizodě 7) nevadil :D. Asi chci moc: dočkat se space opery, která bude vybroušená takřka k dokonalosti, kdy čím hlouběji se v ní budu "vrtat" tím více ocením pečlivou práci s výstavbou imaginárního světa.
2 -1
reagují: Axtom, Gorecki
reagovat
16.12.2017 00:37:44
reaguje na: Gwyn
Ach, takže už se snižujeme až sem? Já se tu biju hlavně za to, abys trochu ubral na flamu a uznal, že ne všechno, co se tobě nelíbí se musí nelíbit i ostatním. Ale začínám mít pocit, že jsem se pustil do něčeho, co nemá absolutně smysl...
2 -1
reagovat
16.12.2017 00:34:51
reaguje na: Gwyn
Ep.I (hlavně), ale i II a III mají obrovské "chyby" v příběhu. Ep. IV a zničení Hvězdy smrti je samo o sobě chyba v příběhu. Ep. VI má ewoky, RO snáší neuvěřitelnej hate pořád, stejně tak EP VII. Prakticky každá epizoda má něco a je protkaná "chybami a nesmysly". Takže ne, v rámci SW se určitě nejedná o "neskutečný průser" :D
A hype ti rozhodně neberu, ale opravdu chceš nařknout drtivou většinu hodnotících kritiků, lidí, kteří se tím živí, že jsou jako malí kluci strženi hypem?
5 -2
reagovat
© copyright 2000 - 2018.
Všechna práva vyhrazena.
Hosting zajišťuje: Stable.cz
Kontakty: Technická podpora | Redakce

Registrace

Nemáte svůj účet? Registrací získáte možnosti:
  1. Komentovat a hodnotit filmy a trailery
  2. Sestavovat si žebříčky oblíbených filmů a trailerů
  3. Soutěžit o filmové i nefilmové ceny
  4. Dostat se na exklusivní filmové projekce a předpremiéry

Zapomenuté heslo

Pokud jste zapomněli vaše heslo nebo vám nedorazil registrační e-mail, vyplňte níže e-mailovou adresu, se kterou jste se na MovieZone zaregistrovali.

Přihlášení

Zapomenuté heslo
Přihlašte se jedním kliknutím přes facebook:

Registrace

Nemáte svůj účet? Registrací získate možnosti:
  1. Komentovat a hodnotit filmy a trailery
  2. Sestavovat si žebříčky oblíbených filmů a trailerů
  3. Vytvářet filmové blogy
  4. Soutěžit o filmové i nefilmové ceny
  5. Dostat se na exklusivní filmové projekce a předpremiéry
registrovat se