Užíváním této stránky souhlasíte s všeobecnými podmínkami.
Tato stránka používá cookies.

Diskuze k článku První dojmy: Star Wars: Poslední z Jediů

příspěvky 21 - 40 Napsat příspěvek
reaguje na: Hairy_Ass
to ti môže byť jedno, lebo v Jedi Outcast nie je Porgy :D:D:D
668312
to ti môže byť jedno, lebo v Jedi Outcast nie je Porgy *:D**:D**:D*
668311
1 0
reagovat
Dotaz: má EP. 8 děj lepší než hra Jedi Outcast, nebo horší? :D
668311
Dotaz: má EP. 8 děj lepší než hra Jedi Outcast, nebo horší? *:D*
0 0
reagují: pepo
reagovat
oto už nebolo Star Wars, ale akýsi sebauvedomelý, meta, sebaparodický konštrukt, ktorý sa celým konceptom Star Wars len hrá. Johnson dekonštruuje, mení, presúva čo sa len dá a dej pritom stojí v podstate na mieste. Na konci filmu sme de facto tam kde na začiatku, postavy sa nijako nezmenili, nikam neposunuli, varíme z vody. Totálna hra na efekt, ktorá vie, že po obsahovej stránke nemá čo povedať a tak len kopí jeden efektný experiment, twist a pod. za druhým. Dokonca mám pocit, že celé Force awakens aj jeho postavy má Johnson úplne na párku, pretože to čo Abrams vybudoval je buď relativizované, alebo odstavené nabok.

Už sme len kúsok od toho, aby sa v "trojke" objavil Darth Vader, zakopol o hrable, alebo sa šmykol na banánovej šupke, zatiaľ čo prehovorí priamo na diváka a povie: "tak toto by ste nečakali, že?". Napriek tomu, že Force awakens nijak neadorujem, možno to čo Abrams urobil spätne doceňujem. Abrams totiž pochopil, že celé Star Wars sú dnes už aj tak len film na objednávku a film pre fanúšikov. 

Rešpekt Johnsonovi, že mal gule dovoliť si čo si dovolil a že išiel s kožou na trh. Mne sa takáto odvaha páči pri akomkoľvek filme. Je frajer aj v tom zmysle, že z tej odstátej vody vyvaril dvojapolhodinovú zábavu. To chce kumšt. Otázne je či jeho hrátky s kánonom a postavami sú dobrý krok z hľadiska nadväznosti na Force awakens a z hľadiska, že máme vidieť ešte jeden diel. Po Last Jedi ma totiž všetky postavy zaujímajú o dosť menej ako predtým, na Epizódu IX nie som po dejovej stránke vlastne zvedavý a vôbec nemám pocit, že by sa schyľovalo k finále. Jediné na čo som naozaj zvedavý je ako Abrams na Johnsonove meta, sebauvedomelé jamovanie a dekonštrukciu nadviaže. 

Najviac WTF blockbuster tohto roka. Obdobne ako Thor: Ragnarok, Star Wars skĺzli určitým spôsobom do frašky, ktorej cieľom je za cenu sebaparodovania a sebaspochybňovania ešte aspoň raz pobaviť (čo sa podarilo). Vôbec by som sa neprekvapil, keby Last Jedi bol nakoniec ešte polarizujúcejší film ako Phantom Menace a viem si veľmi dobre predstaviť ako ho niektorí ľudia budú nenávidieť a druhí úplne žrať. Na dve miliardy môžu zabudnúť. 1,5 a budú radi. 7-8/10
668309
oto už nebolo Star Wars, ale akýsi sebauvedomelý, meta, sebaparodický konštrukt, ktorý sa celým konceptom Star Wars len hrá. Johnson dekonštruuje, mení, presúva čo sa len dá a dej pritom stojí v podstate na mieste. Na konci filmu sme de facto tam kde na začiatku, postavy sa nijako nezmenili, nikam neposunuli, varíme z vody. Totálna hra na efekt, ktorá vie, že po obsahovej stránke nemá čo povedať a tak len kopí jeden efektný experiment, twist a pod. za druhým. Dokonca mám pocit, že celé Force awakens aj jeho postavy má Johnson úplne na párku, pretože to čo Abrams vybudoval je buď relativizované, alebo odstavené nabok. Už sme len kúsok od toho, aby sa v "trojke" objavil Darth Vader, zakopol o hrable, alebo sa šmykol na banánovej šupke, zatiaľ čo prehovorí priamo na diváka a povie: "tak toto by ste nečakali, že?". Napriek tomu, že Force awakens nijak neadorujem, možno to čo Abrams urobil spätne doceňujem. Abrams totiž pochopil, že celé Star Wars sú dnes už aj tak len film na objednávku a film pre fanúšikov.  Rešpekt Johnsonovi, že mal gule dovoliť si čo si dovolil a že išiel s kožou na trh. Mne sa takáto odvaha páči pri akomkoľvek filme. Je frajer aj v tom zmysle, že z tej odstátej vody vyvaril dvojapolhodinovú zábavu. To chce kumšt. Otázne je či jeho hrátky s kánonom a postavami sú dobrý krok z hľadiska nadväznosti na Force awakens a z hľadiska, že máme vidieť ešte jeden diel. Po Last Jedi ma totiž všetky postavy zaujímajú o dosť menej ako predtým, na Epizódu IX nie som po dejovej stránke vlastne zvedavý a vôbec nemám pocit, že by sa schyľovalo k finále. Jediné na čo som naozaj zvedavý je ako Abrams na Johnsonove meta, sebauvedomelé jamovanie a dekonštrukciu nadviaže.  Najviac WTF blockbuster tohto roka. Obdobne ako Thor: Ragnarok, Star Wars skĺzli určitým spôsobom do frašky, ktorej cieľom je za cenu sebaparodovania a sebaspochybňovania ešte aspoň raz pobaviť (čo sa podarilo). Vôbec by som sa neprekvapil, keby Last Jedi bol nakoniec ešte polarizujúcejší film ako Phantom Menace a viem si veľmi dobre predstaviť ako ho niektorí ľudia budú nenávidieť a druhí úplne žrať. Na dve miliardy môžu zabudnúť. 1,5 a budú radi. 7-8/10
5 0
reagovat
Eště jedna poznámka/předpověď. 
Die hard fandové, kteří to uvidí dneska, v pátek, o víkendu budou strašně nasraní. Ale strašně.

Jsem rád, že se nám povedlo zaběhnout na to kombo VII & VIII hnedka po tom.
V pátek večer jdu zase, už ve větší skupině lidí, kteří před těma dvouma rokama zvládli na půlnočce vyhejtit TFA už jenom za úvodní titulky. Takže zítra budu připraven :D
668307
Eště jedna poznámka/předpověď.  Die hard fandové, kteří to uvidí dneska, v pátek, o víkendu budou strašně nasraní. Ale strašně. Jsem rád, že se nám povedlo zaběhnout na to kombo VII & VIII hnedka po tom. V pátek večer jdu zase, už ve větší skupině lidí, kteří před těma dvouma rokama zvládli na půlnočce vyhejtit TFA už jenom za úvodní titulky. Takže zítra budu připraven *:D*
1 0
reagovat
Když tak pročítám tyhle komenty před dnešním večerem, v hlavě mi vyvstala jedna zásadní otázka: Byly prapůvodní SWm jakožto film SW (bez podtitulu, doufám, že mi rozumíte) koncipovány jako střípek něčeho většího, nebo se na ni další díly věšely až zpětně?
Mi totiž příjde, že pokud dnes nemá někdo koncept propracovaný na šest filmů a tři Fáze dopředu, jako by ani nebyl. Neříkám, že to nemá opodstatnění, nebo logiku. Ostatně Lucas E1 až E3 takto točil, což moc dobře vím. Jenže ten volnější koncept nemusí být ještě nutně na škodu a popravdě - imo jestli se takto točila stará stará trilogie, není to další úlitba fanservisu a "kopírka" původního konceptu?
668306
Když tak pročítám tyhle komenty před dnešním večerem, v hlavě mi vyvstala jedna zásadní otázka: Byly prapůvodní SWm jakožto film SW (bez podtitulu, doufám, že mi rozumíte) koncipovány jako střípek něčeho většího, nebo se na ni další díly věšely až zpětně? Mi totiž příjde, že pokud dnes nemá někdo koncept propracovaný na šest filmů a tři Fáze dopředu, jako by ani nebyl. Neříkám, že to nemá opodstatnění, nebo logiku. Ostatně Lucas E1 až E3 takto točil, což moc dobře vím. Jenže ten volnější koncept nemusí být ještě nutně na škodu a popravdě - imo jestli se takto točila stará stará trilogie, není to další úlitba fanservisu a "kopírka" původního konceptu?
2 0
reagují: RainMakeR
reagovat

do_Od

JJ ma na praci urobit pribeh ktory nasteluje na obe casti aby davali zmysel. Dufam ze sa nato nevykasle a otazky nam budu vysvetlene. Myslim ze je v najlepsom zaujme studia aby sa veci vysvetlili. Nehovoriac o tom ze im to dava obrovsku moznost zarobku v podobe knih, serialov, hier. Ludia budu zo zvedavosti zrat vsetko. Cakal som ze Snoka zostrelia v poslednom diele. V style Kylo Ren mu odtne hlavu a prehlasi sa za novu hlavu nie prveho radu ale  da si meno Darth Renovatus( latinsky nieco ako obnovovatel)  Nie je nic horsie ako nasrana komunita fanusikov. Predsa len oni to podavaju dalej v okruhu priatelov, oni na to ucia svoje deti. Oni kupuju detom hracky. Ocakavam teda ze to da zmysel vsetko v tretej casti. 
668304
JJ ma na praci urobit pribeh ktory nasteluje na obe casti aby davali zmysel. Dufam ze sa nato nevykasle a otazky nam budu vysvetlene. Myslim ze je v najlepsom zaujme studia aby sa veci vysvetlili. Nehovoriac o tom ze im to dava obrovsku moznost zarobku v podobe knih, serialov, hier. Ludia budu zo zvedavosti zrat vsetko. [spoiler]Cakal som ze Snoka zostrelia v poslednom diele. V style Kylo Ren mu odtne hlavu a prehlasi sa za novu hlavu nie prveho radu ale  da si meno Darth Renovatus( latinsky nieco ako obnovovatel) [/spoiler] Nie je nic horsie ako nasrana komunita fanusikov. Predsa len oni to podavaju dalej v okruhu priatelov, oni na to ucia svoje deti. Oni kupuju detom hracky. Ocakavam teda ze to da zmysel vsetko v tretej casti. 
do_Od
2 0
reagovat
reaguje na: verbst
Myslíš random lidi x ovládnutí Síly? Rey je doslova nicka, z které se naprosto uměle stane badass v centru Rebelů. Luke měl aspoň vysvětlený svůj původ, kolem Anakina se zase točila rouška tajemství midichlorianů (nikdy jsem proti tomu nic neměl) / Palpatinova mentora. Tady mám pocit, že chtěli primárně oživit starý hrdiny a místo aby k tomu vymysleli smysluplnou trilogii, začali jedním filmem, do kterého zasadili pár nových postav (nových čti holka v hl. roli a černoch, ne že bych proti tomu někdy něco měl, je to ale naprosto průhledný) a načrtli rádoby nějakou linku, která když se na ni zaměříš, už ve druhým filmu absolutně nedrží pohromadě.

Nicméně KarelR mě tady půl hodiny přesvědčoval, že se pletu, a že to tam všechno je. Takže možná to fakt jen potřebuju vidět ještě jednou s čistou hlavou.
668302
[spoiler]Myslíš random lidi x ovládnutí Síly? Rey je doslova nicka, z které se naprosto uměle stane badass v centru Rebelů. Luke měl aspoň vysvětlený svůj původ, kolem Anakina se zase točila rouška tajemství midichlorianů (nikdy jsem proti tomu nic neměl) / Palpatinova mentora. Tady mám pocit, že chtěli primárně oživit starý hrdiny a místo aby k tomu vymysleli smysluplnou trilogii, začali jedním filmem, do kterého zasadili pár nových postav (nových čti holka v hl. roli a černoch, ne že bych proti tomu někdy něco měl, je to ale naprosto průhledný) a načrtli rádoby nějakou linku, která když se na ni zaměříš, už ve druhým filmu absolutně nedrží pohromadě.[/spoiler] Nicméně KarelR mě tady půl hodiny přesvědčoval, že se pletu, a že to tam všechno je. Takže možná to fakt jen potřebuju vidět ještě jednou s čistou hlavou.
668296
1 -2
reagovat
6/10
Star Wars jsou mrtvý. Řemeslně dobře zvládnutý, ale tonalitně hrozně rozhádaný. Narvat tam tolik slapstick humoru je Fail, dramatický scény pak nejsou vůbec úderný. Jediný chvíle spokojenosti jsou ty, kde se vyskytujou starý postavy a zazní stará hudba a to je kurva málo, ty nový nemaj vůbec co nabídnout a i přes  nucenou snahu nevykreslovat je černobíle jsou mi vícemeně u prdele. Celá pasáž z kasina a s "horseracing" zívačka až oči v sloup. Finn + Číňanka zbytečný, Phasma - jako vážně? U flying Leia jsem se propadl do sedačky.  Jak už někdo psal, chybí tomu nějakej celkovej vyšší děj, nosná linka která se táhne všema novejma dílama. Pořád se nesmířim s tím, že po pádu Palpatina a Impéria je New Order vybavením a počtem několikanásobně nad Rebelama, šlo to pojmout obráceně. Celkově mi to přišlo, že je film poslepovanej ze scén, který už ve Star Wars byly, ale hlavouni seděj u stolu  a vymejšlej - Hele co vzít závěrečnou scénu z Návratu Jediho, ale uděláme tam epickej zvrat že Kylo zabije Snoka, to lidi nebudou čekat a bude to epický, nebo - potřebujem něco jako bitva na Hothu, ale nemůžem se opakovat, co je bílý a není to sníh? Mam to woe, sůl! Joo, a rači to ještě necháme říct nějakou postavu, ať to jako ty lidi věděj, že to není ten sníh a neopakujem se.  Cajk, a co ta pecková scéna jak v Impériu vytahuje Yoda stíhačku z bažiny, co udělat něco podobnýho? Co třeba, že Leia vyletí do vesmíru a místo stíhačky přitáhne sebe k lodi?  Joo, prostě vezmem co maj lidi rádi a malinko to pozměníme-otočíme a bude to pecka.. Fuck It. Jediná scéna která stojí zapamatování je Hyperjump do Stardestroyeru, palec hore.
668300
6/10 [spoiler]Star Wars jsou mrtvý. Řemeslně dobře zvládnutý, ale tonalitně hrozně rozhádaný. Narvat tam tolik slapstick humoru je Fail, dramatický scény pak nejsou vůbec úderný. Jediný chvíle spokojenosti jsou ty, kde se vyskytujou starý postavy a zazní stará hudba a to je kurva málo, ty nový nemaj vůbec co nabídnout a i přes  nucenou snahu nevykreslovat je černobíle jsou mi vícemeně u prdele. Celá pasáž z kasina a s "horseracing" zívačka až oči v sloup. Finn + Číňanka zbytečný, Phasma - jako vážně? U flying Leia jsem se propadl do sedačky.  Jak už někdo psal, chybí tomu nějakej celkovej vyšší děj, nosná linka která se táhne všema novejma dílama. Pořád se nesmířim s tím, že po pádu Palpatina a Impéria je New Order vybavením a počtem několikanásobně nad Rebelama, šlo to pojmout obráceně. Celkově mi to přišlo, že je film poslepovanej ze scén, který už ve Star Wars byly, ale hlavouni seděj u stolu  a vymejšlej - Hele co vzít závěrečnou scénu z Návratu Jediho, ale uděláme tam epickej zvrat že Kylo zabije Snoka, to lidi nebudou čekat a bude to epický, nebo - potřebujem něco jako bitva na Hothu, ale nemůžem se opakovat, co je bílý a není to sníh? Mam to woe, sůl! Joo, a rači to ještě necháme říct nějakou postavu, ať to jako ty lidi věděj, že to není ten sníh a neopakujem se.  Cajk, a co ta pecková scéna jak v Impériu vytahuje Yoda stíhačku z bažiny, co udělat něco podobnýho? Co třeba, že Leia vyletí do vesmíru a místo stíhačky přitáhne sebe k lodi?  Joo, prostě vezmem co maj lidi rádi a malinko to pozměníme-otočíme a bude to pecka.. Fuck It. Jediná scéna která stojí zapamatování je Hyperjump do Stardestroyeru, palec hore.[/spoiler]
2 -2
reagovat
reaguje na: mecano
Máš tam palec :) Sice ne za všechno, ale pracovní proces volá a nemám čas. do_Od mě časově vyčerpal :D


P.S.: Kdo všechno si při jedné scéně vzpomněl na Diska? 
668298
Máš tam palec *:)* Sice ne za všechno, ale pracovní proces volá a nemám čas. do_Od mě časově vyčerpal *:D* P.S.: Kdo všechno si při jedné scéně vzpomněl na Diska? 
668288
2 0
reagovat
reaguje na: do_Od
Snoke byl docela fail. Čekal jsem, že vydrží dýl. Toto se mi moc nelíbilo. Ale pořád je to pro mě Kylo > Anakin/Vader. A po tomhle díle už tuplem.

Na co narážíš první větou druhýho odstavce?

Zametení s Lukem Ti vyvrátím klidně celý:
Jako hele. Já to viděl tak, že se odstřihnul, ne kvůli zradě, ale kvůli tomu, že ho chtěl zabít. Že zašel prostě tak daleko, že se málem nevrátil zpátky do Světla. Na ostrov utekl ne aby se schoval, ale aby umřel. A ne kvůli tomu, že Kylo začal ničit. To byl side effect toho jeho selhání. Nebezpečí mu bylo jedno, protože prostě to chtěl zabalit.
Smysl to dávalo perfektní a nebylo to, narozdíl od Leina plutí vesmírem WTF. To jakože vážně? Najednou jsem si připadal, že koukám na... no, určitě ne Star Wars.

Což mi přišlo i humorem. Ale zase na druhou stranu - před dvouma rokama všichni hejtili, že je to kopírka čtyřky, a já nevím co ještě. Do jistý míry byla. 
Tohle šlo jinam. Jinudy.

Za mě to tam došlo. Ale jestli je to dobře se budu muset přesvědčit ještě jednou zítra. A pak asi ještě jednou. A pak zase.
Bylo to dobrý. Bylo to asi nejvíc neStar Warsovský jak jen mohlo být, ale prostě furt strašně super.


Asi bych to paradoxně shrnul parafrází Star Trek hlášky: Rian Johnson boldly went, where no man has gone before.
668296
[spoiler]Snoke byl docela fail. Čekal jsem, že vydrží dýl. Toto se mi moc nelíbilo. Ale pořád je to pro mě Kylo > Anakin/Vader. A po tomhle díle už tuplem. Na co narážíš první větou druhýho odstavce? Zametení s Lukem Ti vyvrátím klidně celý: Jako hele. Já to viděl tak, že se odstřihnul, ne kvůli zradě, ale kvůli tomu, že ho chtěl zabít. Že zašel prostě tak daleko, že se málem nevrátil zpátky do Světla. Na ostrov utekl ne aby se schoval, ale aby umřel. A ne kvůli tomu, že Kylo začal ničit. To byl side effect toho jeho selhání. Nebezpečí mu bylo jedno, protože prostě to chtěl zabalit. Smysl to dávalo perfektní a nebylo to, narozdíl od Leina plutí vesmírem WTF. To jakože vážně? Najednou jsem si připadal, že koukám na... no, určitě ne Star Wars. Což mi přišlo i humorem. Ale zase na druhou stranu - před dvouma rokama všichni hejtili, že je to kopírka čtyřky, a já nevím co ještě. Do jistý míry byla.  Tohle šlo jinam. Jinudy. Za mě to tam došlo. Ale jestli je to dobře se budu muset přesvědčit ještě jednou zítra. A pak asi ještě jednou. A pak zase. Bylo to dobrý. Bylo to asi nejvíc neStar Warsovský jak jen mohlo být, ale prostě furt strašně super.[/spoiler] Asi bych to paradoxně shrnul parafrází Star Trek hlášky: Rian Johnson boldly went, where no man has gone before.
668285
3 0
reagují: do_Od
reagovat
Zavidim lidem, kteri mohou ve spoiler tagu pojmenovat vsechno, kolem ceho jsme museli v dojmech i v MZ Live neobratne tancovat. Ale nebojte... chystame nejaky material pro vsechny, co uz videli. Mecano nektere veci moc vystizne nacrtnul. :)
668295
Zavidim lidem, kteri mohou ve spoiler tagu pojmenovat vsechno, kolem ceho jsme museli v dojmech i v MZ Live neobratne tancovat. Ale nebojte... chystame nejaky material pro vsechny, co uz videli. Mecano nektere veci moc vystizne nacrtnul. *:)*
4 0
reagovat

8/10

Porgs rule
668289
Porgs rule
8/10
3 0
reagovat

7/10

Pratele, protože mi furt nejde davat veci do spoiler tagu, budu hodnotit vseobecne. O filmu jsem vedel všechno par dni předem a dej a zvraty jsem primo nesnasel :-) pak jsem videl film a....nebylo to tak hrozny, jak to vypadalo na papire. Docela dobra jizda, vtipy me bavily dost a veci, kterých jsem se bal, nevypadaly vůbec spatne. Jina věc je, ze jsem si predstavoval jiny pribeh, jiné postavy, asi jako Mark Hamill. Taky se mi nelibi, ze si každý reziser dela co chce. Rian si vyzadal R2 místo BB8 a to je asi tak všechno. Zcela vazne verim jeho tvrzeni, ze dostal bilej papir a absolutne zadny zachytny bod, kterym se ridit. Verim i tomu, ze v sedmicce nikdo netusil, kdo je Rey, kdo je Snoke, kdo je Luke a kam je pribeh zavede. To "Kdo je Luke" je dulezity, tahle otázka primela JJ, aby to sel natocit. Tak nejak vysumela, protože Rian si tuhle otázku nekladl. Rian ukazal vsem prst a natocil si to svoje. Kylo REN, pan Rytiru pani Colombove, tajuplny prastary Snoke, jenz zazil vzestup a pad Imperia (jeho puvod a zamery vam budou v osmicce objasneny). Kdo je Rey taky bude vyjeveno (ehm, pokud ovšem Benicek nekecal, na coz docela sazim, protože devítku JJ chytne zase od prazdnyho papiru). - Film byl dobrej, byla to jizda, byly tam super chvile, ale hlavni fail je, ze je videt, ze si každý reziser hraje na svém pisecku a ze jednoduse není dana zadna kostra, zadna backstory ci motivace, postavy jednaji, jak jednaji dle logiky daného režiséra, McGufiny se objevuji a mizi bez vysvetleni, protože "to je dobry pribeh.....ale az nekdy jindy"....někdo je desne mocny a pak zas tolik ne, někdo je jen ucednik a nebo ani to ne a pak silnej jak krava, v jednom dile nam umyslne taji nektera prijmeni a pozadi nekterych psotav, abychom zjistili, ze to byla jen nahodna mlha vlastní nevedomosti, nektere postavy se zdaji (v obou dilech) zbytecne (protože se objevily prave na tu chvili, aby posunuli dej dal) - a ja tomu rikam lazy writing, neinvence, berličky, presne ve stylu Lost. Pouzijeme, zahodíme, diváci si svy teorie vymyslej sami, aby to fungovalo. My nic vysvětlovat nebudem, pripadne to casem hodíme do comicsu a Jonnas si to precte a poinformuje všechny ostatní. Vzdycky bude šest dilu Lucasovo, které at jsou jake jsou drzi se svých pravidel dobra a zla, pohádky s princeznou a honzou, kde je vsechn jednoduchy a docela to i funguje. Tyhle dva dily nejsou prilis soudrzne, prilis nenavazuji, někdo tomu říká odvaha delat veci jinak, ve scifi ale plati jedna zásada, a sice, ze pribeh musí byt koherentni - nastavite nejaka pravidla a pak, aby se vam vytvoreny vesmir nezhroutil, se jich musite drzet. Když si tam budete delat, co chcete, protože můžete, a pak to nejak okecat (nebo třeba nevysvětlit vůbec), tak pak bude plno divaku, kteří si budou klast otázky, a budou spis nasrani, ze jim to nedava smysl, nez ze si chteji rozsirit obzor. Za me 7/10, je klidne mozne, ze se číslo zmeni nahoru nebo dolu s další projekci nebo s odstupem casu. Ted ale, nez se trilogie uzavre, ji nemuzu merit s předchozími dily. Rikal jsem před dvěma lety, ze to dalším dilem muzou kralovsky posrat, a ze trilogie muze jit do prdele. Uvidíme za dva roky. JJ to bude mit tezky. Bud bude lepit hodne hodne der, nebo si vymysli další divoky pribeh a dle svého zvyku nevysvetli vůbec nic. A pak je to jasny. Porad nam zustane Pariz.
668288
Pratele, protože mi furt nejde davat veci do spoiler tagu, budu hodnotit vseobecne. O filmu jsem vedel všechno par dni předem a dej a zvraty jsem primo nesnasel :-) pak jsem videl film a....nebylo to tak hrozny, jak to vypadalo na papire. Docela dobra jizda, vtipy me bavily dost a veci, kterých jsem se bal, nevypadaly vůbec spatne. Jina věc je, ze jsem si predstavoval jiny pribeh, jiné postavy, asi jako Mark Hamill. Taky se mi nelibi, ze si každý reziser dela co chce. Rian si vyzadal R2 místo BB8 a to je asi tak všechno. Zcela vazne verim jeho tvrzeni, ze dostal bilej papir a absolutne zadny zachytny bod, kterym se ridit. Verim i tomu, ze v sedmicce nikdo netusil, kdo je Rey, kdo je Snoke, kdo je Luke a kam je pribeh zavede. To "Kdo je Luke" je dulezity, tahle otázka primela JJ, aby to sel natocit. Tak nejak vysumela, protože Rian si tuhle otázku nekladl. Rian ukazal vsem prst a natocil si to svoje. Kylo REN, pan Rytiru pani Colombove, tajuplny prastary Snoke, jenz zazil vzestup a pad Imperia (jeho puvod a zamery vam budou v osmicce objasneny). Kdo je Rey taky bude vyjeveno (ehm, pokud ovšem Benicek nekecal, na coz docela sazim, protože devítku JJ chytne zase od prazdnyho papiru). - Film byl dobrej, byla to jizda, byly tam super chvile, ale hlavni fail je, ze je videt, ze si každý reziser hraje na svém pisecku a ze jednoduse není dana zadna kostra, zadna backstory ci motivace, postavy jednaji, jak jednaji dle logiky daného režiséra, McGufiny se objevuji a mizi bez vysvetleni, protože "to je dobry pribeh.....ale az nekdy jindy"....někdo je desne mocny a pak zas tolik ne, někdo je jen ucednik a nebo ani to ne a pak silnej jak krava, v jednom dile nam umyslne taji nektera prijmeni a pozadi nekterych psotav, abychom zjistili, ze to byla jen nahodna mlha vlastní nevedomosti, nektere postavy se zdaji (v obou dilech) zbytecne (protože se objevily prave na tu chvili, aby posunuli dej dal) - a ja tomu rikam lazy writing, neinvence, berličky, presne ve stylu Lost. Pouzijeme, zahodíme, diváci si svy teorie vymyslej sami, aby to fungovalo. My nic vysvětlovat nebudem, pripadne to casem hodíme do comicsu a Jonnas si to precte a poinformuje všechny ostatní. Vzdycky bude šest dilu Lucasovo, které at jsou jake jsou drzi se svých pravidel dobra a zla, pohádky s princeznou a honzou, kde je vsechn jednoduchy a docela to i funguje. Tyhle dva dily nejsou prilis soudrzne, prilis nenavazuji, někdo tomu říká odvaha delat veci jinak, ve scifi ale plati jedna zásada, a sice, ze pribeh musí byt koherentni - nastavite nejaka pravidla a pak, aby se vam vytvoreny vesmir nezhroutil, se jich musite drzet. Když si tam budete delat, co chcete, protože můžete, a pak to nejak okecat (nebo třeba nevysvětlit vůbec), tak pak bude plno divaku, kteří si budou klast otázky, a budou spis nasrani, ze jim to nedava smysl, nez ze si chteji rozsirit obzor. Za me 7/10, je klidne mozne, ze se číslo zmeni nahoru nebo dolu s další projekci nebo s odstupem casu. Ted ale, nez se trilogie uzavre, ji nemuzu merit s předchozími dily. Rikal jsem před dvěma lety, ze to dalším dilem muzou kralovsky posrat, a ze trilogie muze jit do prdele. Uvidíme za dva roky. JJ to bude mit tezky. Bud bude lepit hodne hodne der, nebo si vymysli další divoky pribeh a dle svého zvyku nevysvetli vůbec nic. A pak je to jasny. Porad nam zustane Pariz.
7/10
9 -1
reagují: verbst
reagovat
reaguje na: do_Od
Je to tak. Ale to nutné neznamená zklamání.

Jen se s tím musím vyrovnat. 
668287
Je to tak. Ale to nutné neznamená zklamání. Jen se s tím musím vyrovnat. 
668280
2 0
reagovat

4/10

Ne. Není to tam. Po JL další obrovské zklamání. Film nefunguje v žádné rovině - scénář vypadá, jako kdyby ho psali dvanáctiletí kluci a ze všeho nejvíc připomíná dobrodružství pro nějakou RPG hru; humor je buď naprosto mimo, nebo spočívá v roztomilých zvířátkách; osudovost je dolována odněkud z paty a rádoby dramatické dialogy šustí papírem. Celá část filmu na ostrově Jediů připomíná nudnější epizodu Lost a mnohé další epizody jsou často těžké WTF (viz princezna Leia nebo události na planětě hazardu). Bohužel i režie kulhá a připomněla mi lepší kousky Uwe Bolla. Jediné, co zůstává skvělé, jsou triky a modely lodí. A to je na tříhodinovou stopáž sakra málo. Po nezajímavé Epizodě 7 je jasné, že naděje na slušný film ze světa SW nás už skoro opustila. Tak snadten mladý Han Solo příjemně překvapí. Truchlivých 4/10
668286
Ne. Není to tam. Po JL další obrovské zklamání. Film nefunguje v žádné rovině - scénář vypadá, jako kdyby ho psali dvanáctiletí kluci a ze všeho nejvíc připomíná dobrodružství pro nějakou RPG hru; humor je buď naprosto mimo, nebo spočívá v roztomilých zvířátkách; osudovost je dolována odněkud z paty a rádoby dramatické dialogy šustí papírem. Celá část filmu na ostrově Jediů připomíná nudnější epizodu Lost a mnohé další epizody jsou často těžké WTF (viz princezna Leia nebo události na planětě hazardu). Bohužel i režie kulhá a připomněla mi lepší kousky Uwe Bolla. Jediné, co zůstává skvělé, jsou triky a modely lodí. A to je na tříhodinovou stopáž sakra málo. Po nezajímavé Epizodě 7 je jasné, že naděje na slušný film ze světa SW nás už skoro opustila. Tak snadten mladý Han Solo příjemně překvapí. Truchlivých 4/10
4/10
1 -8
reagovat
Přišlo mi, že ten svět tady definitivně ztratil jakákoliv pravidla. A budu pro to vysvětlení muset použít spoilertagy. A taky o něco delší text. Sorry.

Ultra mocnej Snoke se jeden celý film profiluje jako ultra mocná / inteligentní figurka tahající za nitky v pozadí jenom aby byl zrazen svým slabomyslným žákem během pár vteřin? Anakinovi tenhle přerod trval tři filmy. Přišel o matku, bál se, že přijde o lásku svého života, do toho cítil neustálé opovržení ze strany mentorů atd., co měl Kylo? Pořád nevíme, jak ho Snoke zlákal na temnou stranu, přesto ho Kylo v rámci pár vteřin zabije tím nejvíc pussy způsobem, co mohl scenárista vymyslet. 

Síla se náhle objevuje u kompletně random lidí a to i v takové míře, že z nich dělá hrdiny galaxie. OK? Btw. jaký smysl vlastně měla ta díra na ostrově? Co se tam Rey přesně dozvěděla? Protože z toho co jsem viděl to stejně jako zbytek filmu působilo cool na povrchu, ale v zásadě to nemělo absolutně žádný smysl, nijak to neprohloubilo lore okolo Síly a pár hodin po zhlédnutí to totálně vyšumělo.

Ostatně jako všechno ostatní. Nedokážu vybrat jedinou scénu, kterou bych označil za kulervoucí, nebo si z ní mohl radovat podobně jako ze smrti Hana Sola, či chycení lightsaberu / duelu v lese ze sedmičky. Byla tu Leia ve vesmíru (wtf), Luke pod palbou AT-AT (hezký, tedy aspoň do chvíle, než zjistíme, že to byla další lame zkratka ve scénáři) a Rey s kameny, nic z toho ale nemělo absolutně žádný emocionální dopad, protože nic z toho neřešilo ústřední konflikt. Btw. když už měl Luke předat Rey závěrečnou lekci, bylo by fajn, aby u ní třeba byla. Ale to jen tak střílím od boku. 

Celkově se mi vůbec nelíbilo, jak zametli s Lukem a jeho schopností vnímat věci v galaxii. Dobře, odstřihnul se od Síly, ale proč? Kvůli zradě jednoho ze žáků, který začal vše decimovat? Takže jako utekl na poustevnický ostrov, aby se schoval, ale to furt nestačilo, a tak přerušil i spojení se Sílou, která jediná by ho mohla varovat před potenciálním nebezpečím pro něj, jeho sestru, nebo nejbližší přátele? Not cool. A hlavně not in character. 

Zkrátka, těch nesmyslů je tam na mě asi až moc. Čímž ale v žádném případě netvrdím, že to je špatný film. Ne, je to skvěle natočený, skvěle zahraný, a v rámci blockbusterů stále slušný nadprůměr. Dokonce mi nevadil ani ten všudypřítomný humor, bez kterého to dnes Disney v kinech už patrně neumí (podle mě existuje nějaká tajná kvóta, kterou musí všichni režiséři pokaždé naplnit, jinak letí). Ale co se toho Star Wars kouzla týče, a především pak směru, jakým bych si přál, aby se to celé ubíralo, tam cítím zklamání na plné čáře.


Hejtujte prequely jak chcete, ale ty filmy se pořád držely nějakých hranic (či pravidel), zatímco do světa přidávaly něco nového. Mělo to prostě jasně danej začátek a jasně danej konec. To samé svým způsobem platí i o té staré, pohádkovější trilogii. Tady mám ale po dvou filmech pocit, že si s tím každý dělá co chce a ta koherence je náhle fuč. A abych řekl pravdu, celkem mě to se*e.

Jinak Cival má pravdu v tom, že nový postavy jsou o level slabší než původní trio. Vlastně mě spíš baví ty vedlejší role. Což byl možná důvod, proč jsem si tolik užil R1, protože to bylo celé o těch "vedlejších rolích". Nicméně už tak jsem se dost rozepsal, takže obranu R1 si holt nechám na jindy. 
668285
Přišlo mi, že ten svět tady definitivně ztratil jakákoliv pravidla. A budu pro to vysvětlení muset použít spoilertagy. A taky o něco delší text. Sorry. [spoiler]Ultra mocnej Snoke se jeden celý film profiluje jako ultra mocná / inteligentní figurka tahající za nitky v pozadí jenom aby byl zrazen svým slabomyslným žákem během pár vteřin? Anakinovi tenhle přerod trval tři filmy. Přišel o matku, bál se, že přijde o lásku svého života, do toho cítil neustálé opovržení ze strany mentorů atd., co měl Kylo? Pořád nevíme, jak ho Snoke zlákal na temnou stranu, přesto ho Kylo v rámci pár vteřin zabije tím nejvíc pussy způsobem, co mohl scenárista vymyslet.  Síla se náhle objevuje u kompletně random lidí a to i v takové míře, že z nich dělá hrdiny galaxie. OK? Btw. jaký smysl vlastně měla ta díra na ostrově? Co se tam Rey přesně dozvěděla? Protože z toho co jsem viděl to stejně jako zbytek filmu působilo cool na povrchu, ale v zásadě to nemělo absolutně žádný smysl, nijak to neprohloubilo lore okolo Síly a pár hodin po zhlédnutí to totálně vyšumělo. Ostatně jako všechno ostatní. Nedokážu vybrat jedinou scénu, kterou bych označil za kulervoucí, nebo si z ní mohl radovat podobně jako ze smrti Hana Sola, či chycení lightsaberu / duelu v lese ze sedmičky. Byla tu Leia ve vesmíru (wtf), Luke pod palbou AT-AT (hezký, tedy aspoň do chvíle, než zjistíme, že to byla další lame zkratka ve scénáři) a Rey s kameny, nic z toho ale nemělo absolutně žádný emocionální dopad, protože nic z toho neřešilo ústřední konflikt. Btw. když už měl Luke předat Rey závěrečnou lekci, bylo by fajn, aby u ní třeba byla. Ale to jen tak střílím od boku.  Celkově se mi vůbec nelíbilo, jak zametli s Lukem a jeho schopností vnímat věci v galaxii. Dobře, odstřihnul se od Síly, ale proč? Kvůli zradě jednoho ze žáků, který začal vše decimovat? Takže jako utekl na poustevnický ostrov, aby se schoval, ale to furt nestačilo, a tak přerušil i spojení se Sílou, která jediná by ho mohla varovat před potenciálním nebezpečím pro něj, jeho sestru, nebo nejbližší přátele? Not cool. A hlavně not in character.  Zkrátka, těch nesmyslů je tam na mě asi až moc. Čímž ale v žádném případě netvrdím, že to je špatný film. Ne, je to skvěle natočený, skvěle zahraný, a v rámci blockbusterů stále slušný nadprůměr. Dokonce mi nevadil ani ten všudypřítomný humor, bez kterého to dnes Disney v kinech už patrně neumí (podle mě existuje nějaká tajná kvóta, kterou musí všichni režiséři pokaždé naplnit, jinak letí). Ale co se toho Star Wars kouzla týče, a především pak směru, jakým bych si přál, aby se to celé ubíralo, tam cítím zklamání na plné čáře.[/spoiler] [spoiler]Hejtujte prequely jak chcete, ale ty filmy se pořád držely nějakých hranic (či pravidel), zatímco do světa přidávaly něco nového. Mělo to prostě jasně danej začátek a jasně danej konec. To samé svým způsobem platí i o té staré, pohádkovější trilogii. Tady mám ale po dvou filmech pocit, že si s tím každý dělá co chce a ta koherence je náhle fuč. A abych řekl pravdu, celkem mě to se*e.[/spoiler] Jinak Cival má pravdu v tom, že nový postavy jsou o level slabší než původní trio. Vlastně mě spíš baví ty vedlejší role. Což byl možná důvod, proč jsem si tolik užil R1, protože to bylo celé o těch "vedlejších rolích". Nicméně už tak jsem se dost rozepsal, takže obranu R1 si holt nechám na jindy. 
6 0
reagují: verbst
reagovat
reaguje na: do_Od
Na druhykrat je to trochu lepsie
668284
Na druhykrat je to trochu lepsie
668280
1 0
reagovat

Úplně náhodné číslo/10

Tohle už asi staré mámy a tátové těžko zkousnou, protože to je úplně něco jiného, duší. Druhé Star Wars, ze kterých mám regulérní deprese. Kudos, za to cislo si dosadte desítku, je to sakra působivý a jiný. A chápu, že to někomu nemusí sednout. Ale kvalita se neda zpochybnit.
668283
Tohle už asi staré mámy a tátové těžko zkousnou, protože to je úplně něco jiného, duší. Druhé Star Wars, ze kterých mám regulérní deprese. Kudos, za to cislo si dosadte desítku, je to sakra působivý a jiný. A chápu, že to někomu nemusí sednout. Ale kvalita se neda zpochybnit.
Úplně náhodné číslo/10
2 0
reagovat
závidím vám to nadšení, za mě asi nejkonfliktnější epizoda vůbec :o
668280
závidím vám to nadšení, za mě asi nejkonfliktnější epizoda vůbec *:o*
3 0
reagují: verbst, pepo
reagovat
:o No doprdele. :+
668279
*:o* No doprdele. *:+*
1 0
reagovat
© copyright 2000 - 2024.
Všechna práva vyhrazena.

Registrace

Nemáte svůj účet? Registrací získáte možnosti:
  1. Komentovat a hodnotit filmy a trailery
  2. Sestavovat si žebříčky oblíbených filmů a trailerů
  3. Soutěžit o filmové i nefilmové ceny
  4. Dostat se na exklusivní filmové projekce a předpremiéry

Zapomenuté heslo

Pokud jste zapomněli vaše heslo nebo vám nedorazil registrační e-mail, vyplňte níže e-mailovou adresu, se kterou jste se zaregistrovali.

Přihlášení

Zapomenuté heslo
Přihlašte se jedním kliknutím přes facebook:

Registrace

Nemáte svůj účet? Registrací získate možnosti:
  1. Komentovat a hodnotit filmy a trailery
  2. Sestavovat si žebříčky oblíbených filmů a trailerů
  3. Vytvářet filmové blogy
  4. Soutěžit o filmové i nefilmové ceny
  5. Dostat se na exklusivní filmové projekce a předpremiéry
registrovat se