Užíváním této stránky souhlasíte s všeobecnými podmínkami.
Tato stránka používá cookies.

Smrtonosná past 4 už má rejžu


ikona
Cival
bruce willislen wiseman
 

Předem upozorňuju, že dnes není 1. dubna. Opakuji, tohle není apríl. Dál čtěte jen na vlastní nebezpečí.

Zvěsti o čtvrtém akčním rambajzu s Johnem McClanem se po vzoru Indiana Jonese vrací neustále od premiéry třetího dílu. V posledních měsících se spekulace o Smrtonosné past 4i množí přímo úměrně klesající hvězdnosti toho nejpovolanějšího - Bruce Willise. Ne že by Bruce nebyl s padesátkou na krku pořád kanón, ale už to je šest let (od Shyamalanova Vyvoleného), co film postavený výhradně na jeho jménu naposledy úspěšně naplnil kinosály.

Už před čtrnácti dny, při svém lenošení v Cannes, si Bruce pustil pusu na špacír. Zatímco domácí média propírala jeho techtle s českou modelkou Petrou Němcovou, v zámoří se divili Willisově poznámce o Smrtonosné pasti 4 (aka Die Hard 4.0), jejíž natáčení by Bruce prý nejraději odmávnul už příští léto. Jasně, Harrison Ford by se k Indymu taky rád vrátil už nějakých deset let, ale pořád se blíží spíš k důchodu než k biči a klobouku. Jenže v případě Smrtonosné pasti se věci rozeběhly nečekaným směrem...

Zkrátka, jeden z neočekávanějších projektů filmové komunity má režírovat Len Wiseman, v jehož rozmanité filmografii najdete pouze Underworld a Underworld: Evolution. Když jsem se před čtvrt rokem ptal (kvůli propagačním záležitostem MZ) kolegy imfa, jaký že hrdina historie je podle něj nejvíc cool, jmenoval stejně jako já právě smrtonosného Johna McClanea. Určitě jedním z posledních tvůrců (někde mezi Norou Ephron a Jurajem Jakubiskem), na které bych si v rámci jeho resuscitace vzpomněl, by byl právě sci-fi béčkař Wiseman, kterého můžeme obdivovat jenom proto, že sbalil Kate Beckinsale (a vzal si jí, parchant... názorná ukázka výhod takového kroku viz zde).

Znovu opakuji, nejde o opožděný aprílový žert... možná tak kachnu maximální velikosti, ale právě proto jí nejde odolat (zvlášť když v ní věří ty nejslovutnější novinkové servery v zámoří). Ono by se vlastně ani nešlo moc divit – Hollywood zvláštním způsobem taktizuje čím dál tím častěji a Wiseman má na rozdíl od obskurních zjevů typu Davida Yatese (Potter 5), Tima Storyho (Fantastic 4) nebo Erica Breviga (Journey 3-D) na pažbě alespoň nějaký ten miliónek zisku díky Underworldům. Jenže zatímco se v dobách mého mládí (jo, to už je pane let) nečekaně, nebo „proti svému typu“ obsazovaly skutečné režisérské persóny, dnes to berou producenti pěkně šmahem. Těžko říct, zda v zájmu prosazování svých vlastních zájmů na place, nebo prostě jen kvůli lenosti hledat „toho pravého“ (á la Paul Greengrass, Bryan Singer nebo Francis Lawrence). Každopádně něco je špatně.

Za příjemný bonus lze považovat, že se McClane postaví „internetovým teroristům“ (eh?). Konec jedné legendy na spadnutí a apríl v nedohlednu. Ouvejs.

© copyright 2000 - 2024.
Všechna práva vyhrazena.

Registrace

Nemáte svůj účet? Registrací získáte možnosti:
  1. Komentovat a hodnotit filmy a trailery
  2. Sestavovat si žebříčky oblíbených filmů a trailerů
  3. Soutěžit o filmové i nefilmové ceny
  4. Dostat se na exklusivní filmové projekce a předpremiéry

Zapomenuté heslo

Pokud jste zapomněli vaše heslo nebo vám nedorazil registrační e-mail, vyplňte níže e-mailovou adresu, se kterou jste se zaregistrovali.

Přihlášení


Registrace