Užíváním této stránky souhlasíte s všeobecnými podmínkami.
Tato stránka používá cookies.

Coco drží zlato, oscarovky nabírají na síle


ikona
Cival
box officecocoDCguillemo del torojames francojustice leaguelady birdliga spravedlnostimartin mcdonaghmarvelpixarthe disaster artistthe shape of waterthorthor: ragnaroktržbyVražda v orient expresuwill ferrell
Letos bude do žebříčků nej filmů rozhodně z čeho vybírat... 

Po Díkuvzdání to bývá vždycky trochu vystřizlivění, takže se nenechte zmást nulovým přísunem novinek a žádnou extra výdrží stabilních hitů - poklesy kolem 45% jsou taková posváteční klasika. Stejně tak bývá zvykem, že se na první pozici udrží nějaký velký rodinný hit: Letos je to animák, jmenuje se Coco a vydělává hodně slušné peníze v Americe, Mexiku i v dalších destinacích. Jen my si počkáme až do ledna, což je trochu mrzuté, ale ne vyloženě na pěst.

Coco bude v tu dobu vybaveno skvělým renomé, nejen díky diváckým ohlasům a velmi pozitivním recenzím, ale i kvůli jistému vstupu mezi favority na Oscara v animované kategorii... a taky díky solidním tržbám, samozřejmě. V Americe se o druhém víkendu adekvátně přisypávalo, tak aby to stačilo na jasné první místo s 26 miliony dolarů. Průběžných 108 mega z Ameriky i 279 v úhrnu celosvětově je uspokojujících, byť ne vyloženě oslnivých.

 

Druhou příčku si taky v klidu uhájila Liga spravedlnosti. Moc vyšších met si před sebe klást nemůže - od chvíle, co je jasné, že film studiu Warner Bros. pár desítek milionů dolarů prodělá a že vyhlídky na další rozvíjení comicsového univerza se budou muset redefinovat, jedou si superhrdinové svoji mátožnou sólojízdu za co nejvýraznějším umazáváním ztrát. Další propad o 59% bolí, 16,5 přisypaných milionů neonadchne a celkové mezisoučty - 197 v Americe a 567 celosvětově - tváří v tvář slávě spojených comicsových ikon vyděsí. A Zack Snyder s Jossem Whedonem si dál vzájemně lajkují tweety, které pomlouvají práci toho druhého. To nevymyslíš. 

Naopak po neonově úderné kampani se dalo tušit, že comicsová bída DC jen podtrhne triumf Marvelu. Thor: Ragnarok se dál suverénně tlačí k To na piedestal pro největší hity podzimu a užívá si každý dolar. Není to konec Asgardu, ale jeho hvězdná hodina, která aktuálně čítá 291 mega z Ameriky a 816 celosvětově. Čistá práce.

 

Před Thorem se pohodlně udrželo ještě jedno velké překvápko podzimu, které ale operuje v trochu jiných kasovních dimenzích. Náklady na dojemné drama Wonder s Julií Roberts a Owenem Wilsonem jsou nicméně hotový pakatel proti aktuálně utrženým 88 milionům (a globálně už je to za rovný kilo). Takže tady se vydělává v čistém a ještě se budou hrotit nějaké ty šance na herecké sošky. Lidi totiž rádi tleskají postavám z filmů, co je rozpláčou, a Wonder to prý dokáže... i když nejspíš ne v českých kinech (prozatím?).

Po sedmi milionech si připsaly komedie Táta je doma 2 a detektivka Vražda v Orient Expresu - a jak kvůli kvalitám, tak kvůli výdělkům uvidíme pokračování jen druhého jmenovaného. Will Ferrell s Markem Wahlbergem si ale výhledově určitě najdou jinou zakázku...

 

Na sedmé a osmé příčce nám pak dělají velkou radost první z regulérních oscarových želízek, které shodně nastřádaly čtyři a půl milionu. Oficiálně nejlépe hodnocený film na RottenTomatoes všech dob a taky vítěz prvních anket o nej film roku, ženský snímek Lady Bird, k tomu potřeboval dvanáct set kin a je celkově už na 17 melounech. Nový film Martina McDonagha Tři billboardy... pak provedl expanzi do čtrnácti stovek kin se stejným výsledkem a na účtu tak už svítí šťastná třináctka. Moc hezký rozjezd pro náročnější skoro-artovku bez velkých hvězd a jednu z velkých pecek roku.

Do desítky se pak vešly ještě dva filmy, které nechci nikdy vidět, totiž Matky na tahu o Vánocích a mizerně vyhlížející animák The Star.

Ještě níž byste ale měli dávat pozor na skvělé rozjezdy dalších velebených novinek The Disaster Artist od Jamese Franca a The Shape of Water aka Tvář vody od Guillerma Del Tora, oba s parádními finančními průměry na jedno kino (1,2 mega z devatenácti, resp. 166 tisíc z pouhých dvou kin). 

 

Kompletní žebříček tržeb zde.

Za týden bude v nabídce jen nová a nepříliš vzhledná komedie Just Getting Started. Nečekejte proto žádná velká škatulata.

Komentáře
VŠECHNY KOMENTÁŘE (20)
© copyright 2000 - 2024.
Všechna práva vyhrazena.

Registrace

Nemáte svůj účet? Registrací získáte možnosti:
  1. Komentovat a hodnotit filmy a trailery
  2. Sestavovat si žebříčky oblíbených filmů a trailerů
  3. Soutěžit o filmové i nefilmové ceny
  4. Dostat se na exklusivní filmové projekce a předpremiéry

Zapomenuté heslo

Pokud jste zapomněli vaše heslo nebo vám nedorazil registrační e-mail, vyplňte níže e-mailovou adresu, se kterou jste se zaregistrovali.

Přihlášení


Registrace