Užíváním této stránky souhlasíte s všeobecnými podmínkami.
Tato stránka používá cookies.

Téma: Všechno, co potřebujete vědět o třetích Avengers


ikona
imf
avengersavengers: infinity warblack pantherblack widowdoctor strangehulkiron mankapitan amerikamarvelspider-man
Třetí fáze a první marvelácká dekáda se chýlí ke konci, takže budou vzduchem létat nejen superhrdinové, ale i třísky! 

Marvel na to jde chytře. Hezky si počkal na to, jak dopadne Justice League, historicky první (klaďácká) týmovka od DC, a nyní do otevřené rány vysypal první hrst soli, když vypustil teaser třetích Avengers. Do květnové premiéry času dost, ale tenhle odjištěný granát samozřejmě způsobí, že se kola dost možná největší filmové události nadcházející sezóny začínají otáčet. A my jsme tu s prvním spekulačním článkem. MarvelZone ano či ne, podobných rozumování si užijete ještě dost. Asi proto píši to první já, protože Karel se zavřel v knihovně a znovu poctivě načítá všechny marvelácké klasiky, aby vám za pár týdnů přinesl další a další souvislosti.

Tím se dostáváme nejen na tenký led spekulací o tom, co která scéna znamená, ale také k tzv. krabici živých. Dokážete si tipnout, kdo přežije oba filmy a kdo nikoliv? Kevin Feige slibuje, že s uzávěrkou první dekády dojde k mnoha změnám a novým pořádkům. Pokud vezmeme v úvahu komu dobíhá smlouva a kdo teprve začíná, je celkem snadné si zahrát na sázkovou kancelář. Ant-Man určitě Infinity War přežije, protože ho jen o pár měsíců později čeká druhá sólovka. Stejně tak asi Marvel nemůže Sony zabít Spideyho. Jednak je na cestě další sólovka a jednak je Spidey kámoš ze sousedství a typický identifikační hrdina pro mladé publikum. A takoví vždy přežijí. Nezapomeňte, že v marveláckém vesmíru je občas smrt pouze dočasná - zvlášť když máte Time Stone. Vlastně tak nějak čekám, že s ním Doctor Strange uteče při první možné příležitosti do nějakého alternativního vesmíru a povede se mu tak Thanose trochu zdržet. Anebo s ním ještě někoho oživí, než definitivně skončí v záporákově rukavici.

Jednou z klíčových scén bude zjevně invaze do Wakandy, která dá Avengers znovu dohromady. Bok po boku tu můžeme vidět nejen Stevea Rogerse s plnovousem, Buckyho s novou rukou, Pantera a jeho crew, blonďatou Black Widow (Natasha zjevně prchá před zákonem) a Falcona, ale i War Machina a Iron Mana, dokonce v plné polní s Hulkbusterem. Velmi pravděpodobně ale bohují jen s Thanosovými pohůnky, protože přímá konfrontace s hlavním záporákem se odehrává v New Yorku, kde má Tony jiné brnění a je tu i Peter Parker v Iron Spider obleku, který (ne)vyfasoval na konci sólovky Homecoming.

V té druhé potyčce, které se osobně zúčastní Thanos, už lze opravdu očekávat nějaké ztráty. A doufejme, že v tu chvíli už bude mít Steve Rogers opět štít, jak ostatně Black Panther naznačuje (tahle scéna trochu evokuje Fishburnovu hlášku v druhém Johnu Wickovi mimochodem). Kdo umře na konci třetích Avengers a kdo až ve čtyřce? A co se vlastně musí stát, aby vůbec nějaká čtyřka byla... jednoduše dojde stopáž, nebo příchod Thora a Strážců v poslední chvíli donutí Thanose, aby si dal menší pauzu? Otázky, samé otázky. Mezi třetí a čtvrté Avengers se vejdou ještě dva filmy. U Captain Marvel se nemusíme o kontinuitu strachovat, protože se snímek odehrává v devadesátých letech, což samozřejmě přináší celou řadu dalších dotazů, ale to už bychom opravdu zabrušovali. Captain Marvel, jedna z nejsilnějších členek Avengers, se jako divoká karta určitě objeví až ve čtyřce, poté co si Marvel její příchod v sólovce přichystá. Jenže co ten Ant-Man?

Je nepravděpodobné, že by se druhá Ant-Manova sólovka odehrávala v poločase mezi Avengers, protože film si jednoduše nemůže dovolit nekomentovat tak zásadní události. Mnohem spíš se bude jednat o prequel, který skončí první Ant-Manovou scénou v Infinity War. Což by mimochodem znamenalo, že se v Infinity War dočkáme i výraznější role pro Wasp. Bude to další uzel do marvelácké časové osy, která už ovšem - zejména kvůli Homecoming - vůbec nesedí napříč všemi MCU fázemi, takže je potřeba některé souvislosti a kauzality brát s velkou rezervou. Jednou z variant je, že se velká část druhého Ant-Mana bude odehrávat v kvantové dimenzi, tj. mimo vnímání běžného světa. To si pak Ant-Man a Wasp ani nemusí všimnout, že ve "velkém" světě probíhá nějaká mimozemská invaze.

Jisté je, že po čtvrtých Avengers (premiéra v létě 2019), vstoupíme do čtvrté fáze MCU, která bude postrádat celou řadu povědomých tváří. Ant-Man, Spider-Man, Doctor Strange, Captain Marvel a Strážci Galaxie budou opěrnými body nového týmu. Z takových už se dá postavit nová úderka připravená čelit dalším hrozbám - z hlavy můžeme vyjmenovat např. Skrully, kteří se objeví už ve flashbackové sólovce Captain Marvel a budou dalším milníkem, v němž se střetne zásadní komiksový event s filmovou adaptací.

Marvel touhle čistkou hodně riskuje, ale dřív nebo později k ní dojít musí - herci nehodlají zabít půl své kariéry jednou jedinou postavou. Jisté je, že se na začátku čtvrté fáze někam vypravíme se Strážci Galaxie, protože čím hlubší vesmír, tím víc roztodivných charakterů v něm lze najít. Záporáka už možná máme (Adam Warlock), tak teď jen doufat, že se v těch kosmických zapadákovech najdou slibní kandidáti do soupisky Avengers. Show must go on... a i kdyby se to náhodou někde zadrhlo, tu první dekádu s miliardami utržených dolarů i spokojených fanoušků už Marvelu nikdo neodpáře.

© copyright 2000 - 2024.
Všechna práva vyhrazena.

Registrace

Nemáte svůj účet? Registrací získáte možnosti:
  1. Komentovat a hodnotit filmy a trailery
  2. Sestavovat si žebříčky oblíbených filmů a trailerů
  3. Soutěžit o filmové i nefilmové ceny
  4. Dostat se na exklusivní filmové projekce a předpremiéry

Zapomenuté heslo

Pokud jste zapomněli vaše heslo nebo vám nedorazil registrační e-mail, vyplňte níže e-mailovou adresu, se kterou jste se zaregistrovali.

Přihlášení


Registrace