Užíváním této stránky souhlasíte s všeobecnými podmínkami.
Tato stránka používá cookies.

Nejlepší DVD a Blu-ray: Listopad 2017


ikona
KarelR
baby driverblu-raydvdspider-man: homecomingvalka o planetu opic
Měli byste si pořídit tři řemeslné jistoty, které se občas perou samy se sebou? 

Blůčkový listopad se nesl ve znamení filmů, které byly dobré, ale ne úplně parádní. I ty nejlepší kousky prostě měly pár much, tak si je pojďme probrat.

Baby Driver
Vyšlo: 29. října 2017
Cena: 268 Kč (DVD), 448 Kč (Blu-ray), 808 Kč (UHD Blu-ray + Blu-ray)

Jako velký fanda Edgara Wrighta jsem prostě čekal víc. Už redakční ohlasy byly varováním, že se z Baby Drivera jásá hlavně za mořem, a nakonec tvrdá realita dorazila i ke mně. Jasně, všechna ta rytmika je fajn a hudebně to taky docela šlape. Památné momenty ale nedorazily a hlavní postavy se nikdy nepromění v ultimátní romantické duo. Dost mě překvapilo, že je nejnapínavější a nejlepší scénou filmu návštěva bistra, při níž se Baby tváří, že svou milou vůbec nezná. Ve zbytku času jako by Wright nedokázal úplně šlápnout, což je zrovna u takového filmu veliká škoda. (6/10)

Spider-Man: Homecoming
Vyšlo: 8. října 2017
Cena: 268 Kč (DVD), 448 Kč (Blu-ray), 538 Kč (Blu-ray + komiks), 628 Kč (3D Blu-ray + Blu-ray ve Steelbooku), 808 Kč (UHD Blu-ray + 3D Blu-ray + Blu-ray)

U Spideyho jsem si letos říkal, že už jsem možná starej. Jako uctívač prvních dvou dílů s Maguirem jsem totiž čekal na něco, co Homecoming vykopne z nadprůměru k srdcovce, a nic bohužel nedorazilo. Ano, školní linie je hezky civilní i zábavná a v té pavoučí nejsou žádné zásadní vady. Na druhou stranu ale (snad kromě památníku) nedorazila žádná famózní akční scéna a těch 133 minut je na středoškolský romcom s trochou superhrdinství prostě moc. Hlavně všechno to lovení záporáků se dost vleče. A většinou to nezachrání ani parádní Keaton, jehož scéna v autě by možná dala i nějaký marvelácký top ten. (7/10)

Válka o planetu opic
Vyšlo: 15. října 2017
Cena: 268 Kč (DVD), 448 Kč (Blu-ray), 538 Kč (3D Blu-ray + Blu-ray), 808 Kč (UHD Blu-ray + 3D Blu-ray + Blu-ray)

Po skvělém Zrození a ještě lepším Úsvitu byla očekávání Války maximální. Americké recenze hned zkraje jásaly, o to víc mě tedy překvapilo, že závěr opičí trilogie není nějaká zásadní pecka. Jasně, první půlka nemá chybu a luxusně čerpá z Eastwoodových pozdních westernů. Jakmile se ale film zlomí do zajateckého dramatu, v němž je těžký nedostatek Woody Harrelsona, je to o úroveň horší. I tak se samozřejmě jedná o precizní hollywoodskou prácičku, která oslní triky a má patřičně hluboký příběh. Nikdy jsem se ale nezbavil pocitu, že to celé mohlo šlapat o úroveň lépe. (7/10)

Dále v listopadu vyšlo: Auta 3, Já, padouch 3, Jackie, Milovník po přechodu, Svět podle Daliborka, Viking

Nashle u prosincového přehledu.

Komentáře

  • Do této diskuze ještě nikdo nepřispěl, buďte první.
VSTOUPIT
© copyright 2000 - 2024.
Všechna práva vyhrazena.

Registrace

Nemáte svůj účet? Registrací získáte možnosti:
  1. Komentovat a hodnotit filmy a trailery
  2. Sestavovat si žebříčky oblíbených filmů a trailerů
  3. Soutěžit o filmové i nefilmové ceny
  4. Dostat se na exklusivní filmové projekce a předpremiéry

Zapomenuté heslo

Pokud jste zapomněli vaše heslo nebo vám nedorazil registrační e-mail, vyplňte níže e-mailovou adresu, se kterou jste se zaregistrovali.

Přihlášení


Registrace