Užíváním této stránky souhlasíte s všeobecnými podmínkami.
Tato stránka používá cookies.

Diskuze k článku Šéf Pixaru končí kvůli sexuálnímu obtěžování

příspěvky 1 - 20 Napsat příspěvek
reaguje na: studo

popik

ale prd ?)
666254
ale prd *?)*
popik
666056
0 -5
reagovat

je mi ľúto žien

hlavne keď si prečítam túto diskusiu.

tí "jedinci" čo tu furt omieľajú tie isté nezmysly a hlúposti typu: môžu si za to sami, mali to nahlásiť, prečo mlčali, vsak obchytkávanie-bozkávanie-narážky sú v pohode a je to "súčasť" kultúry by si mali dať preventívnu facku.

tí, čo sa im to tu snažíte vysvetliť, congratz, ste tá polovica mužov, ktorá nie je TEN problém, ktorý tak vehementne ženy dávajú do popredia.

pre tých, čo majú plnú hubu debilných kecov, najlepšie z vlastnej hlavy: ťažko vám poviem, vymeňte si to so ženou a vyskúšajte si to. ALE to čo môžete spraviť je: predtým ako odpíšete do diskusie sem, alebo kdekoľvek inde ohľadom tejto témy, bežte za svojou mamou, sestrou, priateľkou, kamarátkou a opýtajte sa ich úprimný názor na to, či sa im zdá také správanie v poriadku, či sa s tým niekedy stretli a či proti tomu niečo robili - áno/nie a prečo. Možno vám to konečne otvorí oči.
666056
hlavne keď si prečítam túto diskusiu. tí "jedinci" čo tu furt omieľajú tie isté nezmysly a hlúposti typu: môžu si za to sami, mali to nahlásiť, prečo mlčali, vsak obchytkávanie-bozkávanie-narážky sú v pohode a je to "súčasť" kultúry by si mali dať preventívnu facku. tí, čo sa im to tu snažíte vysvetliť, congratz, ste tá polovica mužov, ktorá nie je TEN problém, ktorý tak vehementne ženy dávajú do popredia. pre tých, čo majú plnú hubu debilných kecov, najlepšie z vlastnej hlavy: ťažko vám poviem, vymeňte si to so ženou a vyskúšajte si to. ALE to čo môžete spraviť je: predtým ako odpíšete do diskusie sem, alebo kdekoľvek inde ohľadom tejto témy, bežte za svojou mamou, sestrou, priateľkou, kamarátkou a opýtajte sa ich úprimný názor na to, či sa im zdá také správanie v poriadku, či sa s tým niekedy stretli a či proti tomu niečo robili - áno/nie a prečo. Možno vám to konečne otvorí oči.
je mi ľúto žien
8 -5
reagují: popicek
reagovat
ohľadom toho kafe som si spomenul na jeden školský fór:
"Slečna, nejdete so mnou na kávu?" "Nie, ďakujem. Už som jebala" ;)
666000
ohľadom toho kafe som si spomenul na jeden školský fór: "Slečna, nejdete so mnou na kávu?" "Nie, ďakujem. Už som jebala" *;)*
12 -3
reagovat
"Ten "konflikt" medzi tymi svetmi tam vidis v com a preco ho povazujes za neprekonatelny? Preco drviva vacsina ludi tento "konflikt" zvlada a
ina nie?"

...to by byly fakt dobrý otázky, kdyby tě na ně opravdu zajímala odpověď.

Ale i když podle všeho nezajímá, pro jistotu odpovím: ke konfliktu světa práce a světa intimity konkrétně viz Bataille - Erotismus. Freud o něm píše pod pojmy Id a Superego, Levi-Strauss třeba jako o "vařeném" a "syrovém" atd. Je to celkem dobře rozpitvané téma a málo kdo ten konflikt zpochybňuje.

Proč to někdo zvládá a někdo ne, na to je nejjednodušší odpověď, že společenská pravidla je možné nastavit v téhle oblasti (a ve většině jiných) tak, že někomu vyhovují, někomu vadí a někdo je nezvládá dodržovat (ideálně co nejmenší skupina). Proto taky k sexuálním deliktům vždy docházelo a docházet bude. Myslím si tedy, že bychom měli být na sexuální násilníky hodní, protože za to nemůžou? Ne. Absolutně ne, ač mě furt někdo do téhle role staví.

Myslím si ale že: buď existuje "systémový problém" tedy v současné společnosti vzniká zbytečně velký prostor pro takové delikty a nebo ne a vyskytují se v v té nepříjmené ale nutné minimální míře. Pokud platí druhá možnost, žádná kampaň to nezmění. Pokud platí první možnost, pak ta kampaň může situaci zlepšit, povede-li k "systémovému řešení". Ty jsi přesvědčen, respektive podle všeho víš, že to řešení je:

" UVEDOMIT, ze aj ked sme zvierata, za dlhe roky sme sa dokazali v ramci spolocnosti prisposobit pudom a vieme ich OVLADAT. A ze ta EMPATIA,
ktora nam vela krat chyba je niekedy klucom k tomu, ako bude nase
spravanie sa k zenam posudzovane."

což jsem já vyhroceně parafrázoval, že je to řešení založené na:

"empatii a hlubokém porozumění a sebeovládání " omlouvám se moc za tu příšerně přemrštěnou dezinterpretaci.

Tak či tak, budu rád, pokud to bude skutečně výsledek tohohle procesu, ale na rozdíl od Tebe si nejsem jist, že nemůže mít i jiné, méně příznivé vedlejší účinky a že tohoto určitě dosáhne. To podle tebe moje strašící demagogie.

Gratuluju. Jsem demagog, protože nevěřím v jediný možný, ideální výsledek. Vyhráls, tleskáme, lajkujeme. Kdybyste nevěděli jak diskutovat věcně, správně a nepovýšeně, ptejte se Goreckého :+:+:+
665998
"Ten "konflikt" medzi tymi svetmi tam vidis v com a preco ho povazujes za neprekonatelny? Preco drviva vacsina ludi tento "konflikt" zvlada a ina nie?" ...to by byly fakt dobrý otázky, kdyby tě na ně opravdu zajímala odpověď. Ale i když podle všeho nezajímá, pro jistotu odpovím: ke konfliktu světa práce a světa intimity konkrétně viz Bataille - Erotismus. Freud o něm píše pod pojmy Id a Superego, Levi-Strauss třeba jako o "vařeném" a "syrovém" atd. Je to celkem dobře rozpitvané téma a málo kdo ten konflikt zpochybňuje. Proč to někdo zvládá a někdo ne, na to je nejjednodušší odpověď, že společenská pravidla je možné nastavit v téhle oblasti (a ve většině jiných) tak, že někomu vyhovují, někomu vadí a někdo je nezvládá dodržovat (ideálně co nejmenší skupina). Proto taky k sexuálním deliktům vždy docházelo a docházet bude. Myslím si tedy, že bychom měli být na sexuální násilníky hodní, protože za to nemůžou? Ne. Absolutně ne, ač mě furt někdo do téhle role staví. Myslím si ale že: buď existuje "systémový problém" tedy v současné společnosti vzniká zbytečně velký prostor pro takové delikty a nebo ne a vyskytují se v v té nepříjmené ale nutné minimální míře. Pokud platí druhá možnost, žádná kampaň to nezmění. Pokud platí první možnost, pak ta kampaň může situaci zlepšit, povede-li k "systémovému řešení". Ty jsi přesvědčen, respektive podle všeho víš, že to řešení je: " UVEDOMIT, ze aj ked sme zvierata, za dlhe roky sme sa dokazali v ramci spolocnosti prisposobit pudom a vieme ich OVLADAT. A ze ta EMPATIA, ktora nam vela krat chyba je niekedy klucom k tomu, ako bude nase spravanie sa k zenam posudzovane." což jsem já vyhroceně parafrázoval, že je to řešení založené na: "empatii a hlubokém porozumění a sebeovládání " omlouvám se moc za tu příšerně přemrštěnou dezinterpretaci. Tak či tak, budu rád, pokud to bude skutečně výsledek tohohle procesu, ale na rozdíl od Tebe si nejsem jist, že nemůže mít i jiné, méně příznivé vedlejší účinky a že tohoto určitě dosáhne. To podle tebe moje strašící demagogie. Gratuluju. Jsem demagog, protože nevěřím v jediný možný, ideální výsledek. Vyhráls, tleskáme, lajkujeme. Kdybyste nevěděli jak diskutovat věcně, správně a nepovýšeně, ptejte se Goreckého *:+**:+**:+*
7 -1
reagovat
někteří jedinci si to tady pletou se zpovědnicí.cz:D.. už je to trapný
665996
někteří jedinci si to tady pletou se zpovědnicí.cz*:D*.. už je to trapný
4 -3
reagovat
reaguje na: KARLOS
Taky jsem zazil par romanku na pracovisti, bylo to se stejne postavenymi devcaty, ale to bylo v mladi, kdy clovek kosi, co prijde do cesty, kdyz to reknu neromanticky. A i kdyz jine oddeleni, presto stejny barak a dnes bych nikoho nepobizel ke vztahum na pracovisti. To ovsem kvalitni sef (s durazem na sef, nikoli na osobnost) vi a do podobnych experimentu by se vuci podrizenym nepoustel. Mimochodem, z kolegovo Libis se mi, zajdem ke mne na sklenicku se stalo Zajdem na kafe, a ja tyhle dve vety nevnimam jako stejne.
665988
Taky jsem zazil par romanku na pracovisti, bylo to se stejne postavenymi devcaty, ale to bylo v mladi, kdy clovek kosi, co prijde do cesty, kdyz to reknu neromanticky. A i kdyz jine oddeleni, presto stejny barak a dnes bych nikoho nepobizel ke vztahum na pracovisti. To ovsem kvalitni sef (s durazem na sef, nikoli na osobnost) vi a do podobnych experimentu by se vuci podrizenym nepoustel. Mimochodem, z kolegovo Libis se mi, zajdem ke mne na sklenicku se stalo Zajdem na kafe, a ja tyhle dve vety nevnimam jako stejne.
665978
3 -3
reagovat
reaguje na: x_ander_jc
Vidis, ja zas tve "ke mne na sklenicku" memorizoval jen jako "na kafe", to jsem ťuňťa
665987
Vidis, ja zas tve "ke mne na sklenicku" memorizoval jen jako "na kafe", to jsem ťuňťa
665975
0 -1
reagovat
reaguje na: x_ander_jc
Tva veta znela LIBIS SE MI pujdem na kafe. Proti tomu jit s podrizenou na kafe jsem nic nenamital. Je srandovni, jak cloveku sem tam a jiste nahodne vypadnou detaily..
665986
Tva veta znela LIBIS SE MI pujdem na kafe. Proti tomu jit s podrizenou na kafe jsem nic nenamital. Je srandovni, jak cloveku sem tam a jiste nahodne vypadnou detaily..
665975
0 -3
reagovat
Kafe nebo obed bez baleni neni predmetem debaty.
665985
Kafe nebo obed bez baleni neni predmetem debaty.
0 -1
reagovat
reaguje na: KARLOS
Karlos
Nejak jsi opomel ono: "Libis se mi"
665984
Karlos Nejak jsi opomel ono: "Libis se mi"
665978
0 -1
reagovat
reaguje na: M.a.t.t.
Proste dostal banan, lebo bol debil8)
665979
Proste dostal banan, lebo bol debil*8)*
665974
5 -3
reagovat
mecamo: Dělám čistě v pánském kolektivu a navíc v dost malém, takže každý je tak nějak "svým pánem" a porřizuje se jen jednateli. ALe přijde mi zajímavé, že to bereš takto striktně. Osobně bych románek na pracovišti spíš nechtěl z principu, v práci stavím na hlavní místo práci a celkově si udržuju zdravý odstup a soukromí řeším jen ve veřejné rovině.
Takže možná mám zkreslený pohled přes růžové brýle, ale nabídka kafe je prostě u mě jen prostě nabídka kafe. Pokud se od toho odrazí něco dalšího, myslím, že není problém danou situaci, za předpokladu, že obě strany jsou si sympatické a hovor(/y) se čím dál tím víc blíží neformálnímu podání, vyhodnotit jako možnost k neinvazivnímu pozvání. A ano, to "neinvazivní" je tam velmi důležité a pokud se schyluje k románku na pracovišti, kde pracovní pozice nejsou rovnocenné, přijde mi přirozeně logické, že součástí onoho pozvání bude i ta definice "neovlivní to pracovní vztah a pokud nebudeš chtít, nic se neděje a vše zůstane při starém".
Ale jak říkám, s podobnou situací jsem se osobně nesetkal, takže určitě to může v reálu ve většině případů vypadat jinak.
665978
mecamo: Dělám čistě v pánském kolektivu a navíc v dost malém, takže každý je tak nějak "svým pánem" a porřizuje se jen jednateli. ALe přijde mi zajímavé, že to bereš takto striktně. Osobně bych románek na pracovišti spíš nechtěl z principu, v práci stavím na hlavní místo práci a celkově si udržuju zdravý odstup a soukromí řeším jen ve veřejné rovině. Takže možná mám zkreslený pohled přes růžové brýle, ale nabídka kafe je prostě u mě jen prostě nabídka kafe. Pokud se od toho odrazí něco dalšího, myslím, že není problém danou situaci, za předpokladu, že obě strany jsou si sympatické a hovor(/y) se čím dál tím víc blíží neformálnímu podání, vyhodnotit jako možnost k neinvazivnímu pozvání. A ano, to "neinvazivní" je tam velmi důležité a pokud se schyluje k románku na pracovišti, kde pracovní pozice nejsou rovnocenné, přijde mi přirozeně logické, že součástí onoho pozvání bude i ta definice "neovlivní to pracovní vztah a pokud nebudeš chtít, nic se neděje a vše zůstane při starém". Ale jak říkám, s podobnou situací jsem se osobně nesetkal, takže určitě to může v reálu ve většině případů vypadat jinak.
5 -1
reagují: mecano, mecano
reagovat

mecano:

Je fajn, ze me tak znas, ze me umis zaradit do jedné ze svých skupin. 

Ajinak, jsem rad, ze neziju v tvem svete, ale v takovem, kde muzu holku pozvat na kafe, aniz by me za to popravili.
665975
Je fajn, ze me tak znas, ze me umis zaradit do jedné ze svých skupin.  Ajinak, jsem rad, ze neziju v tvem svete, ale v takovem, kde muzu holku pozvat na kafe, aniz by me za to popravili.
mecano:
4 -2
reagují: mecano, mecano
reagovat
reaguje na: popicek
Tak to jo, potom sucitim a velmi rad by som ta z toho zakerneho trestu vykupil.:D
665974
Tak to jo, potom sucitim a velmi rad by som ta z toho zakerneho trestu vykupil.*:D*
665971
0 -1
reagují: Gorecki
reagovat
reaguje na: M.a.t.t.

popik

Asi na to ještě nemáš věk, tohle je totiž trest, který na mě kdysi v dávné historii uvrhla samotná MZ, protože jsem se nechtěl podvolit místnímu konzumnímu diktátu uživatelské smetánky 8)
665971
Asi na to ještě nemáš věk, tohle je totiž trest, který na mě kdysi v dávné historii uvrhla samotná MZ, protože jsem se nechtěl podvolit místnímu konzumnímu diktátu uživatelské smetánky *8)*
popik
665962
2 -3
reagují: M.a.t.t.
reagovat

popicek

Ronaky bullshit ako to, ze do predmetu spravy neustale uvadzas "popik"? ;)
665962
Ronaky bullshit ako to, ze do predmetu spravy neustale uvadzas "popik"? *;)*
popicek
4 -2
reagují: popicek
reagovat
Druha skupina napriklad povazuje za normalni, aby nadrizeny rekl podrizene, ze se mu libi a jestli by zasla na kafe/veceri. Tato skupina nechape, ze co muze sef vnimat jako signal k utoku, je jen zdvorilost, a ze ne kazda podrizena se citi tak sebejiste, aby bosse odpalkovala, vydesi se, nevi jak z toho ven, a razem je v pro ni neprijemne situaci. Sef gentleman si hledi sveho a pokud se mu podrizena natolik libi, ze by si s ni zacal, jedine spravne rozhodnuti je trpelive cekat, az prvni krok udela podrizena. Ovsem ten krok se nesmi odehrat pouze v sefove hlave
665961
Druha skupina napriklad povazuje za normalni, aby nadrizeny rekl podrizene, ze se mu libi a jestli by zasla na kafe/veceri. Tato skupina nechape, ze co muze sef vnimat jako signal k utoku, je jen zdvorilost, a ze ne kazda podrizena se citi tak sebejiste, aby bosse odpalkovala, vydesi se, nevi jak z toho ven, a razem je v pro ni neprijemne situaci. Sef gentleman si hledi sveho a pokud se mu podrizena natolik libi, ze by si s ni zacal, jedine spravne rozhodnuti je trpelive cekat, az prvni krok udela podrizena. Ovsem ten krok se nesmi odehrat pouze v sefove hlave
2 -3
reagovat
X_ander
Souhlasim s tebou. Obecne existuji dve skupiny a kazda to vnima jinak. v te jedne je vetsina zen a par gentlemanu, v te druhe jsou ti druzi, mozna mezi ne patris, sam to nevis
665960
X_ander Souhlasim s tebou. Obecne existuji dve skupiny a kazda to vnima jinak. v te jedne je vetsina zen a par gentlemanu, v te druhe jsou ti druzi, mozna mezi ne patris, sam to nevis
2 -3
reagovat
Bitvy skončili i z toho důvodu, že většinu koček diskutujeme v koutku TVZone v privátní diskuzi....a pak už jsem linej to zkopírovat i sem ;)
665957
Bitvy skončili i z toho důvodu, že většinu koček diskutujeme v koutku TVZone v privátní diskuzi....a pak už jsem linej to zkopírovat i sem *;)*
0 -1
reagovat

popik

:D musím se smát, prostě bullshit 8)
665947
*:D* musím se smát, prostě bullshit *8)*
popik
2 -7
reagovat
Komentáře
© copyright 2000 - 2024.
Všechna práva vyhrazena.

Registrace

Nemáte svůj účet? Registrací získáte možnosti:
  1. Komentovat a hodnotit filmy a trailery
  2. Sestavovat si žebříčky oblíbených filmů a trailerů
  3. Soutěžit o filmové i nefilmové ceny
  4. Dostat se na exklusivní filmové projekce a předpremiéry

Zapomenuté heslo

Pokud jste zapomněli vaše heslo nebo vám nedorazil registrační e-mail, vyplňte níže e-mailovou adresu, se kterou jste se zaregistrovali.

Přihlášení

Zapomenuté heslo
Přihlašte se jedním kliknutím přes facebook:

Registrace

Nemáte svůj účet? Registrací získate možnosti:
  1. Komentovat a hodnotit filmy a trailery
  2. Sestavovat si žebříčky oblíbených filmů a trailerů
  3. Vytvářet filmové blogy
  4. Soutěžit o filmové i nefilmové ceny
  5. Dostat se na exklusivní filmové projekce a předpremiéry
registrovat se