Užíváním této stránky souhlasíte s všeobecnými podmínkami.
Tato stránka používá cookies.

Šéf Pixaru končí kvůli sexuálnímu obtěžování


ikona
Mr. Hlad
cocojohn lassetermetoopixartoy story
Režisér Toy Story sahal, kam neměl.  

Kampaň #metoo hýbe nejenom Hollywoodem. Obvinění ze sexuálního obtěžování si zatím nejvíc vyžrali Harvey Weinstein a Kevin Spacey, teď ale došlo na další velké jméno z filmové branže. John Lasseter možná není běžným divákům tak známý, rozhodně jde však o jednoho z nejvýznamnějších hollywoodských tvůrců současnosti. Lasseter pomáhal zakládat studio Pixar a od roku 2006 šéfuje nejen jemu, ale celému Walt Disney Animation Studios. Režíroval první dva díly Toy Story a Aut nebo Život brouka a u Disneyho patřil mezi nejvýznamnější a nejvlivnější tvůrce vůbec. A teď ho čekají problémy. 

 

Lasseter a Disney se domluvili na tom, že šéf Pixaru si udělá dlouhodobější volno a pokusí se nějakým způsobem vyřešit obvinění ze sexuálního obtěžování. Další Weinstein to naštěstí asi není, ale několik zaměstnanců a zaměstnankyň studia si stěžovalo na jeho chování, to bylo prý často neuctivé a urážlivé. Šéf Pixaru prý rád lidi líbal, chytal je a objímal nebo komentoval, jak jeho kolegyně vypadají. Prý to došlo tak daleko, že zaměstnanci vymysleli úhybný manévr nazvaný The Lasseter, kterým se mu pokoušeli zabránit v tom, aby jim sahal na nohy. Krom toho se objevilo obvinění, že dost nepříjemně vyjížděl po herečce a scenáristce Rashidě Jones, která měla napsat čtvrté Toy Story a kvůli němu projekt opustila. 

 

Lasseter se teď veřejně kaje. Říká, že Pixar a lidi v něm jsou pro něj jako rodina a snažil se vytvořit ideální podmínky pro všechny animátory a vypravěče a evidentně v tom zklamal. Každému, koho urazil nebo se kvůli jeho chování cítil nerespektovaný nebo dokonce ponižovaný, se omlouvá a uznává, že je potřeba stanovit si na place hranice, za které se prostě nemůže jít. A že on je měl podle všeho trochu dál než ostatní. Teď ho prý čeká šest měsíců volna, během nichž hodlá přemýšlet o sobě a svém chování a věří, že tahle pauza pročistí vzduch, prospěje studiu a především jemu. U Pixaru by ale asi stejně byli raději, kdyby se tohle řešilo kdykoliv jindy. Ne pár dní před premiérou animáku Coco.  

Komentáře
VŠECHNY KOMENTÁŘE (149)
© copyright 2000 - 2024.
Všechna práva vyhrazena.

Registrace

Nemáte svůj účet? Registrací získáte možnosti:
  1. Komentovat a hodnotit filmy a trailery
  2. Sestavovat si žebříčky oblíbených filmů a trailerů
  3. Soutěžit o filmové i nefilmové ceny
  4. Dostat se na exklusivní filmové projekce a předpremiéry

Zapomenuté heslo

Pokud jste zapomněli vaše heslo nebo vám nedorazil registrační e-mail, vyplňte níže e-mailovou adresu, se kterou jste se zaregistrovali.

Přihlášení


Registrace