Užíváním této stránky souhlasíte s všeobecnými podmínkami.
Tato stránka používá cookies.

TOP 11 filmů, které v roce 2018 zaútočí na miliardu


ikona
TedGeorge
avengers: infinity warbox officeJurský svět 2miliardapixarready player onerobert downey jrtom hardy
Příští rok se hollywoodská studia budou mít dobře... 

Vítejte u další Top jedenáctky, přátelé. Dnes si proklepneme filmy startující v roce 2018, které mají (byť jen malou) šanci útočit na miliardu dolarů z kin. V současné chvíli Hollywood přepočítává 31 zástupců kdysi exkluzivního miliardového klubu a letos to nebyla žádná sláva. Rank slavných a bohatých rozšířili akorát Kráska a zvíře (vzpomínáte?), poslední díl Rychle a zběsile a před nedávnem také třetí Já, padouch. Ragnarok se pravděpodobně zastaví někde u hranice 900 mega a posledním miliardovým zástupcem tak letos bude Poslední z Jediů. Docela slabota. Něco mi říká, že příští rok tu miliardu urve přece jenom víc filmů. Pojďme si nejpravděpodobnější kandidáty projet. Málem bych zapomněl – pokud jste již plnoletí, ke čtení si otevřete Merlot 2012 z vinařství Dvořáček a pijte tu lahůdku prosím s mírou.

11. Ready Player One: Hra začíná

Film startuje v amerických kinech: 30. března (2018)
Pravděpodobnost, že z toho bude víc jak miliarda: 30 %
Můj odhad celkových amerických tržeb: 240 (milionů dolarů)
Můj odhad celkových světových tržeb: 750 (včetně tržeb z Ameriky)
KarelR od filmu očekává: Pecku, proboha!
Vytáhni v hospodě: Ve filmu nás čeká plno více či méně skrytých pomrknutí pro všechny fanoušky pop-kultury. V knize se mrká i na Stevena Spielberga. Ten v reakci na tento fakt slíbil, že ve filmu nic takového nebude. Jenom bych chtěl říct, že kdyby šlo o mě, tak to tam nechám.

Musím se přiznat, že po přečtení naprosto perfektní knižní předlohy je pro mě Ready Player One dost možná nejočekávanějším filmem příštího roku. Proč? Protože jsme před si před pár měsíci užili výborný trailer a film režíruje Steven Spielberg. Ten nám sice posledních pár let nevyráží dech s takovou intenzitou, jakou bychom si přáli, ale podle mne má v sobě pořád ještě nějakou tu nezapomenutelnou pecku. Tak proč by to nemohlo vyjít už na konci března?

Co se tržeb týče, tak očekávám velký úspěch a radost v centrále produkujících Warnerů. Je miliarda reálná? Spíše bych řekl, že ne. V tomto článku dost možná zazní následující sousloví ještě několikrát: Musela by se zbláznit Čína. Ne že by v této zemi nebyly milióny teenagerů závislých na on-line zábavě, ale přece jenom to nedosahuje úrovně sousední Koreji. Prostě a jednoduše – aby v dnešní době biják urval miliardu, musí být přístupný nejenom teenagerům a mladé generaci. A to film o virtuální realitě prostě není. Ano, padesátníci chodí i na to Rychle a zběsile. Ale v sálech promítajících Ready Player One jich podle mě bude pomálu.


10. Avengers: Infinity War

Film startuje v amerických kinech: 4. května
Pravděpodobnost, že z toho bude víc jak miliarda: 99,99 %
Můj odhad celkových amerických tržeb: 480
Můj odhad celkových světových tržeb: 1580
KarelR od filmu očekává: Nejepičtější comicsárnu všech dob?
Vytáhni v hospodě: Film je už nějakou dobu hotový a Marvel usilovně hlídá Marka Ruffala, aby zase někde něco neprokecl.

Tady není o čem. Už roky očekáváná a vše měnící bitva nejmocnějších dobráků obývajících naši (a sousední) galaxii s ultra-nebezpečným záporákem Thanosem má na čele napsáno „miliarda do tří týdnů v kinech“. O pohodlnou a penězo-nosnou režijní židličku se znovu rvou talentovaní bráchové Russoovi a já si myslím, že se jim to celé nerozsype pod rukama. Už ve třetím Capovi si totiž dala dostaveníčko většina Avengerů a stejně to vůbec nepůsobilo roztříštěně. Do rovnice si přidejte fakt, že Tony „RDJ“ Stark a další marvelovští super-hrdinové se ve 3. a 4. Avengerech ve svých rolích představí dost možná naposledy.

Nabízí se tedy unikátní příležitost přidat do komiksového filmu onu osudovost a dosud absentující pocit, že o něco opravdu jde. A někomu na plátně opravdu hrozí smrtící nebezpečí. Pokud se to povede a diváci budou v multiplexech chrochtat blahem, nebál bych se v tomto případě spekulovat i o dost vyšším čísle, než jsem vám vyjevil výše. Já vím, že už teď je vám z těch zmínek o Číně skoro až špatně, ale já si nemůžu pomoct. Ta země prostě roste neskutečně rychlým tempem. Do kin nedávno poslala film, který utržil více než 870 milionů dolarů a já bych se vůbec nedivil, kdyby právě první díl Infinity War byl tím hollywoodským blockbusterem, který tam jako první v historii překoná hranici 400 milionů babek.


9. Solo: A Star Wars Story

Film startuje v amerických kinech: 25. května a pořád se mi tomu datu nechce věřit
Pravděpodobnost, že z toho bude víc jak miliarda: 85 %
Můj odhad celkových amerických tržeb: 410
Můj odhad celkových světových tržeb: 1130
KarelR od filmu očekává: Bolestivě průměrnou zbytečnost z ranku Rogue One.
Vytáhni v hospodě: Mezi kandidáty na hlavní roli mladého pašeráka prý byli Dave Franco, Rami Malek, Scott Eastwood, Chris Pratt (muhehe), Taron Egerton, Logan Lerman, Ansel Elgort, Tom „Draco Malfoy“ Felton, Miles Teller a nespočet dalších. Jednu dobu sem si v té roli dovedl představit právě mladého Eastwooda, ale jeho nevýraznost v Suicide Squad mě z toho vyléčila.

Ono to opravdu vypadá, že se distribuční termín nebude měnit. Produkční problémy vrcholící vyhazovem rejžů Lorda s Millerem a pohled na relativně prázdné (i když…) Vánoce 2018 k tomu přitom vyloženě vybízí. Že by si to Disney vážně pohlídal a vše se stihlo včas? Uvidíme. U Sola se obávám jedné věci: scénáře. Už Rogue One nebyl právě vysokou školou scenáristického umu a info prosakující ze zákulisí mě nenaplňuje zrovna největším optimismem. Co mě naopak neděsí je výběr Aldena Ehrenreicha do hlavní role. Ten kluk v sobě to „hajzlíkovství“ prostě má a když se podívám, kdo místo něj hrozil, je mi vlastně docela dobře. Co se režiséra Rona Howarda týče, tak ten může jenom příjemně překvapit.

Bylo by asi naivní domnívat se, že miliarda v tomto případě nepadne. Lidé budou pořád u vytržení z cliffhangeru, který nám jistě nabídne Poslední z Jediů a Disney rozjede svoji pověstnou marketingovou mašinérii na 110 %. V Americe z toho podle mě budou o něco menší čísla než v případě „Darebáka jedna“ a to kvůli tomu, že Solo pravděpodobně nebude startovat o Vánocích, kdy se do kin chodí nejenom během prvních dvou víkendů. Ve světě se naopak dočkáme klasických front před multiplexy orámovanými geeky se světelnými meči u opasků a budou z toho větší čísla než u Rogue One. V jedné nejmenované zemi to navíc podle mne trhne rekord tržeb ze Star Warsovského universa.

© copyright 2000 - 2024.
Všechna práva vyhrazena.

Registrace

Nemáte svůj účet? Registrací získáte možnosti:
  1. Komentovat a hodnotit filmy a trailery
  2. Sestavovat si žebříčky oblíbených filmů a trailerů
  3. Soutěžit o filmové i nefilmové ceny
  4. Dostat se na exklusivní filmové projekce a předpremiéry

Zapomenuté heslo

Pokud jste zapomněli vaše heslo nebo vám nedorazil registrační e-mail, vyplňte níže e-mailovou adresu, se kterou jste se zaregistrovali.

Přihlášení


Registrace