Užíváním této stránky souhlasíte s všeobecnými podmínkami.
Tato stránka používá cookies.

Proč má Justice League jen dvě hodiny?


ikona
KarelR
joss whedonjustice leagueliga spravedlnostizack snyder
Za kratší stopáží DCčkové týmovky se skrývá příběh, který vás asi moc nepřekvapí... 

Fanoušci DC stále nevěří tomu, že má Justice League jen dvě hodiny. Zack Snyder je proslulý dlouhými filmy, a jak nejspíš víte, Watchmeni mají 162 minut, Muž z oceli 143 minut a Batman vs. Superman 151 minut (nemluvě o rozšířené verzi, která je ještě o půl hodiny delší). Poté, co se i Wonder Woman vyšplhala na 141 minut, je tedy 119 minut pro Justice League trochu podivné číslo. A teď konečně víme, odkud se vzalo.

Dvouhodinová Justice League samozřejmě není dílem Snydera (jeho první verze filmu nejspíš byla mnohem delší). Může za ní nejvyšší šéf Warner Bros. Kevin Tsujihara, jenž po trápení s Batman vs. Superman nařídil, že se přes dvě hodiny znovu nepůjde. K požadavku na "méně temné" pojetí se tak časem přidala i jasně určená stopáž. A právě tady začala složitá postprodukce, která nemá zas tak daleko k čachrům se Suicide Squad.

Snyder na začátku odevzdal svůj první sestřih, který vycházel z narychlo přepsané finální verze scénáře (Geoff Johns a Jon Berg měli filmu zajistit víc optimismu). Už tady se Justice League tónově blížila studiovým plánům, velké nadšení však nevyvolala, takže Warneři najali Josse Whedona. Ten měl původně jen sepsat pár scén pro dotáčky. Jak ale víte, po Snyderově odchodu se ujal i režie a rozpočet se po jeho zásazích vyšplhal na 300 milionů dolarů.

Velkou část peněz prý spolklo slévání Snyderovy a Whedonovy verze Justice League do jednoho filmu. Zprvu se tahle rovnováha moc nedařila, nakonec se ale film sestříhal do podoby, v níž ho testovací publikum hodnotilo stejně dobře jako Wonder Woman. V tu chvíli byli Warneři spokojení a dali mu zelenou do kin - samozřejmě se zmíněnou omezenou stopáží, která vzešla z mnoha zapeklitých kompromisů.

Kéž by tahle dřina vedla k povedenému filmu. Johns a Berg totiž mají s DC velké plány, které budou ignorovat pečlivé skládání comicsovek za sebe (tedy to, co dělá Marvel) a zaměří se na to, aby jednotlivé celovečeráky fungovaly samy o sobě a pouze koexistovaly se vším okolo. Ono stačí, že Justice League stála dvakrát víc než Wonder Woman a neměla by mít o moc vyšší otvírák. Finančně to tak nebude žádná hitparáda a dobrý film je to jediné, co může DC přihrát naději do budoucnosti.

---

Vytáhni v hospodě: Snyder se kdysi rozpovídal o tom, že mu Warneři nadiktovali i dvouapůlhodinovou stopáž Batman vs. Superman. Holt prý není James Cameron, aby měl tyhle věci stoprocentně pod kontrolou.

Komentáře
VŠECHNY KOMENTÁŘE (50)
© copyright 2000 - 2024.
Všechna práva vyhrazena.

Registrace

Nemáte svůj účet? Registrací získáte možnosti:
  1. Komentovat a hodnotit filmy a trailery
  2. Sestavovat si žebříčky oblíbených filmů a trailerů
  3. Soutěžit o filmové i nefilmové ceny
  4. Dostat se na exklusivní filmové projekce a předpremiéry

Zapomenuté heslo

Pokud jste zapomněli vaše heslo nebo vám nedorazil registrační e-mail, vyplňte níže e-mailovou adresu, se kterou jste se zaregistrovali.

Přihlášení


Registrace