Užíváním této stránky souhlasíte s všeobecnými podmínkami.
Tato stránka používá cookies.

Na co do kina: 10 originálních listopadových filmů


ikona
KarelR
120 bmp7 zivotudokud nas svatba nerozdelikvartetomiladanadech pro laskurock n rollsuburbiconvsechno nejhorsizabiti posvatneho jelena
Dramata, komedie, horory, artovky... tenhle měsíc vážně není jen o superhrdinech! 

Letos v listopadu se všechno točí kolem Justice League. Člověk by málem zapomněl, že jde do kin dalších 26 filmů, ze kterých jsem jako tradičně vybral deset nejvýraznější (a "neznačkových") kousků. Občas se bude lákat, občas odrazovat, většinou u toho bude Rimsy ... však už to znáte, no ne?

2. listopadu

Milada

Hned zkraje tu je hlasité varování - na Miladu proboha nechoďte, protože vás podle recenze čeká "dvě a čtvrt hodiny střídání nesmyslů a nudy. Příběh Milady Horákové je obrovsky silným materiálem, o to víc ale zabolí, jak nenápaditě a nedotaženě jeho filmová verze dopadla." Hodnocení 3/10 je ostatně výmluvné až až. Kdybych Lídu Baarovou nepsal já, možná bych Rimsyho i litoval.

Všechno nejhorší

Hororová verze Na Hromnice o den více má na ČSFD solidních 68%. Mr. Hlad ale v recenzi došel ke 4/10 a tvrdí, že tahle novinka "bohužel nedovede nápad využít tak, jak by si zasloužil, a navíc zklamává i jako film, který by měl děsit a vystrašit. Průměrná podívaná s jedním chytrým nápadem, jenž je využití jen napůl. Hororovou událost podzimu si představuji o dost jinak." Kino tedy na vlastní nebezpečí, kdo ví, na které straně barikády skončíte.

Zabití posvátného jelena

Když se před dvěma lety objevil Humr od řeckého režiséra Yorgose Lanthimose, málem jsem ve Varech nevěřil vlastním očím. Jak se povedla jeho další WTF podívaná s Colinem Farrellem? Tentokrát podává zprávu Rimsy, který je s Jelenem osmičkově spokojený: "Těžko uchopitelný, ale o to silnější zážitek v další morální bizarnosti pro otrlé. Colin Farrell a Nicole Kidman v pomalu plynoucím hororu, drsně odkopávajícím zdánlivou rodinnou pohodu. Škoda občasné utahanosti, Lanthimos má však stále co říct." Pokud nečekáte něco přístupného a jednoduchého, hurá do kina!

9. listopadu

Suburbicon: Temné předměstí

George Clooney znovu za kamerou a další rána vedle. Dodnes nechápu, jak mohl zazdít Památkáře, Suburbicon ale dopadl ještě hůř. Za měsíc totiž vydělal jen 5 milionů dolarů (!) a to nejpozitivnější, co se o něm lze dočíst, jsou výkřiky o totálně nevýrazné průměrnosti. Viz Rimsyho šestková recenze, jejíž verdikt zní: "George Clooney natočil černohumornou krimi podle scénáře bratří Coenů, ale vlastní stín nepřekonal. Klasický coenovský příběh je tentokrát trochu detektivnější, jelikož postupně rozkrýváme, co se v bizarní rodině Matta Damona vlastně děje. Hromada talentu před i za kamerou však nestačila k tomu, aby vznikl film, který si zapamatujete."

Dokud nás svatba nerozdělí

Režiséři Nedotknutelných se po záseku se Sambou (viděl ten film někdo?) zkouší vrátit na výslunní. A... relativně se jim to povedlo? ČSFD hlásí 78%, Rimsyho šestková recenze je nicméně skeptičtější a láká na "příjemnou konverzační komedii mísící prvky situačního humoru a společenské satiry. Oproti předchozím dílům Nakacheho a Toledana je příběh stárnoucího organizátora svateb méně výrazný, zabavit však umí. V žádném ohledu se ale bohužel nejedná o zlomové či fascinující dílo."

30. listopadu

120 BMP

140 minut dlouhé drama o tom, jak Francouzi v 90. letech bojovali proti AIDS? Někoho to děsí už teď, ohlasy na 120 BMP jsou ale nadmíru spokojené. Na ČSFD najdete 78%, Rotteny hájí průměrný rating 7,5/10 (64 z 65 recenzí přitom zvedá palec nahoru) a něco mi říká, že recenze od Rimsyho není daleko. Pomalu se tedy chystejte do kina, tohle by mohl být jeden z nejlepších evropských filmů letošního roku.

7 životů

Máme s Hladem tajný klub "přestaňte proboha obsazovat Noomi Rapace", takže nás film, ve kterém má sedm rolí, upřímně děsí. Hlad mi ale tvrdí, že u 7 životů vůbec netrpěl, a vzhledem k režijnímu dohledu (Tommy Wirkola má na kontě Jeníčka a Mařenku) mu asi budu věřit. Pokud tedy hledáte jednoduchý akční thriller, v němž Willem Dafoe vychová sedmero nebezpečných sester... můžete s klidem do kina?

Kvarteto

Díra u Hanušovic dvakrát nezabodovala, Miroslav Krobot to však moc neřešil a rovnou se vrhnul na další film. Jeho Kvarteto asi nemá zásadní komerční potenciál, na druhou stranu ale vypadá jako nejlépe natočený a zahraný český film roku. Oproti tuně domácích ptákovin prostě máte už z traileru pocit, že všichni před kamerou i za ní přesně vědí, co dělají. A jakmile dorazí spokojené reakce (už jich pár stihlo prosáknout), pevně doufáme, že se diváci přeci jen najdou.

Nádech pro lásku

Proč mo-capový průkopník Andy Serkis natočil drama o muži, jenž sice ochrnul, ale nikdy nepřestal žít svůj život? Odpověd asi bude zahrabaná někde v rozhovorech, většina lidí však tenhle detail řešit nebude. Spíš se zeptají na ohlasy, které jsou... veskrze průměrné? Na Rottenech se ustálil rating 6,3/10 (palec nahoru zvedá 81 recenzí ze 123) a ze všech stran to vypadá, že je Nádech pro lásku superpozitivní oscarovkou, která se pohybuje na hraně přepjatého kýče. Někdo bude brečet, někdo znuděně mávne rukou. A už po traileru vám možná bude jasné, do které skupiny se zařadíte.

Rock’n Roll

Film, v němž Guillaume Canet a Marion Cotillard hrají ujeté verze sebe sama, by měl mít pozornost automaticky. U Rock'n Rollu pak potěší i ohlasy, které jsou nečekaně pozitivní (74% na ČSFD), a do kina láká i Rimsyho sedmičková recenze, podle níž vznikla "příjemná francouzská podivnost, jíž není snadné uchopit, ale s trochou ochoty ze strany diváka se jedná o vtipný a pořádně drsný zážitek. Zábavně divný Canet a rozkošná Cotillard hrají sami sebe v projektu, na který jen tak nezapomenete." Takže... mise splněna, ne?

Co jste si vybrali z listopadové nabídky? Pochlubte se v diskuzi a nashle v prosinci!

Komentáře

  • Do této diskuze ještě nikdo nepřispěl, buďte první.
VSTOUPIT
© copyright 2000 - 2024.
Všechna práva vyhrazena.

Registrace

Nemáte svůj účet? Registrací získáte možnosti:
  1. Komentovat a hodnotit filmy a trailery
  2. Sestavovat si žebříčky oblíbených filmů a trailerů
  3. Soutěžit o filmové i nefilmové ceny
  4. Dostat se na exklusivní filmové projekce a předpremiéry

Zapomenuté heslo

Pokud jste zapomněli vaše heslo nebo vám nedorazil registrační e-mail, vyplňte níže e-mailovou adresu, se kterou jste se zaregistrovali.

Přihlášení


Registrace