Užíváním této stránky souhlasíte s všeobecnými podmínkami.
Tato stránka používá cookies.

Víkendový výplach #426 o Star Wars a Matrixu


ikona
Mr. Hlad
bladematrixpokemonstar warsvíkendový výplach
Co dělají vozítka z Hvězdných válek v New Yorku? Co znamená kód v Matrixu? A jak moc divné jsou japonské horory?  

Listopadový výplach

Vozítko týdne
Na Halloween se v Americe spousta lidí převleče za slavné filmové hrdiny a vyrazí do ulic lovit bonbóny nebo chlast. Podle toho, kolik jim je let. Ti největší borci se však nespokojí s kostýmem jen pro sebe, ale vyrobí si vlastní dopravní prostředek. A jak už to v podobných případech bývá, ti nejkreativnější milují Hvězdné války.

Fotky týdne
Někdy bych rád věděl, co se těm lidem odehrává v hlavě, když vymýšlí voloviny, o kterých pak píšu ve Výplachu. Třeba jak a proč napadlo francouzského fotografa Sachu Goldbergera udělat sérii fotek s comicsovými hrdiny, kteří jsou oblečení do hadrů ze sedmnáctého století. Ale za pozornost to určitě stojí, ne že ne. 

 

Kód týdne
Nejsem úplně technický typ, elektřina pro mě víceméně začíná vypínačem a končí rozsvícenou žárovkou a kdyby po mně chtěl někdo něco naprogramovat, dopadlo by to asi ještě hůř, než kdybych měl operovat srdce. Nikdy jsem se tedy nepokoušel rozluštit, co je vlastně zač ten kód, který vidíme v Matrixu. A teď už se o to ani snažit nemusím, protože Simon Whitley, který ho vymyslel a na filmu pracoval jako production designer, prozradil, co všechna ta čísla a písmenka znamenají. A možná budete trochu překvapení

 

Jízda týdne
V Universal Studios se na jaro připravuje nová atrakce vycházející ze série Rychle a zběsile. Takže u toho asi bude hodně smrdět benzín a spálené pneumatiky a podle všeho dorazí i záporák Owen Shaw, kvůli kterému návštěvníky čeká pořádně divoká jízda. Momentálně se to celé připravuje, ale o tom, jak to bude vypadat, si můžete udělat obrázek tady

 

Horory týdne
Horor je žánr, který je asi nejbohatší na různé styly a přístupy. Na jedné straně tu je torture porno, na druhé psychologické napínáky bez kapky krve. Vedle sebe můžou být řezník Jason Voorhees i elegantní kanibalský génius Hannibal Lecter. A to jsme pořád v západním světě. Japonský horor, který si asi většina z nás představuje Ring nebo Ju-On, je ale možná ještě zajímavější. Posuďte sami

 

Pokémoni týdne
Hra Pokémon Go už má asi období své největší slávy za sebou a v ulicích už moc lidí, kteří se pokoušejí chytit Pikachua, asi nenajdete. A přitom by pro zvýšení popularity nebylo potřeba moc, prostě by to chtělo jen přitvrdit. A nebo máte pocit, že nahánění roztomilých potvůrek s mobilem je zábavnější než blbnutí s motorovou pilou a brokovnicí?

Song týdne
Kristen Bell je v pohodě. Kdyby do konce života zpívala písničky z disneyovky Ledové království, nejspíš by se měla jako prase v žitě. Když navíc u songu Do You Wanna Build the Snowman spojí síly s Davem Grohlem z Foo Fighters a řízne to Metallicou, je to fakt celkem fajn. Jo a navíc u toho vypadá jako Tom Selleck z Magnum, co sakra chcete víc? 

 

Oldschool týdne
Filmové strašení není zrovna jednoduchá disciplína a ne každý je James Wan nebo John Carpenter, aby ji zvládl mistrovsky. Všichni víme, že na jeden dobrý horor připadá minimálně desítka mizerných a člověk se musí hodně snažit, aby nezačal opakovat takovou tu idiotskou frázi o tom, že „tenkrát se ty filmy dělaly líp“. No ale na druhou stranu nezaškodí podívat se, jak se strašilo v době, kdy byl barevný film hudbou daleké budoucnosti. 

 

Meč týdne
To, že Wesley Snipes úplně nezvládl platit daně, skončil za katrem a teď je herecky víceméně vyřízený, mě docela mrzí. Má charisma, hrát umí a jeho Blade je i po skoro dvou dekádách sakra zábavná podívaná a zasloužila by si hollywoodský návrat. Sice se o něm mluví, ale ještě to asi bude chvilku trvat. Na druhou stranu fandové nezapomínají a ti největší si dokonce doma vyrábějí bladeovské meče

 

Duel týdne
Minule jsme se ptali, která trojka od Marvelu je podle vás nejlepší a celkem s přehledem vyhrál Iron Man 3. Což mě docela těší, protože ho mám rád a tak nějak jsem žil v dojmu, že ho většina světa nenávidí. 

 

Dnes se podíváme trochu víc do minulosti. V Hollywoodu se uvažuje o pátém dílu série Smrtonosná zbraň. Nás by zajímalo, která filmová série, která má pauzu alespoň patnáct let, by si podle vás zasloužila pokračování. Názvy pište do předmětu, v textu se vykecejte.

Za týden zdar

© copyright 2000 - 2024.
Všechna práva vyhrazena.

Registrace

Nemáte svůj účet? Registrací získáte možnosti:
  1. Komentovat a hodnotit filmy a trailery
  2. Sestavovat si žebříčky oblíbených filmů a trailerů
  3. Soutěžit o filmové i nefilmové ceny
  4. Dostat se na exklusivní filmové projekce a předpremiéry

Zapomenuté heslo

Pokud jste zapomněli vaše heslo nebo vám nedorazil registrační e-mail, vyplňte níže e-mailovou adresu, se kterou jste se zaregistrovali.

Přihlášení


Registrace