Užíváním této stránky souhlasíte s všeobecnými podmínkami.
Tato stránka používá cookies.

Vrátí se Riggs a Murtaugh?


ikona
Mr. Hlad
danny gloverlethal weaponmel gibsonrichard donner
Mel Gibson a Danny Glover se s legendární akční sérii rozloučili před téměř dvaceti lety. Ale možná, že přeci jen ještě neřekli své poslední slovo.  

Série Smrtonosná zbraň je klasika a to absolutní. Navíc ne taková ta umělecky hodnotná, kterou musíte vidět, abyste se ve filmových debatách necítili jako diletanti, ale prostě extrémně zábavný film. V roce 1987 napsal tehdy neznámý Shane Black scénář o dvou policajtech, z nichž jeden je magor a druhý se chystá do důchodu, zkušený Richard Donner do něj sehnal neokoukaného Mela Gibsona a Dannyho Glovera a když to poslal do kin, fandové to milovali. Kombinace akce, humoru, zajímavých a realistických charakterů a perfektní herecké chemie udělala z filmu legendu. Dvojka trošku přitvrdila, ale třetí a čtvrtý díl, které vznikly už bez Blacka, vsadily spíš na humor. Ne že by to bylo špatně, ale dneska si asi fandové radši pustí tu jedničku s dvojkou. Každopádně naposledy jsme tuhle sérii a s ní i Martina Riggse a Rogerta Murtaugha viděli v roce 1998 a asi jen málokdo čekal, že by se ještě vrátili. No ale v Hollywoodu je fakt možné všechno. 

 

Zatím ještě nejsme ve fázi, že bychom mohli oznámit začátek natáčení, zápletku nebo datum premiéry, ale Mel Gibson, Danny Glover a Richard Donner údajně o pětce dost uvažují. A já moc nevím, co si o tom mám myslet. Srdíčko říká „pošlete to do kin a pokud možno hned,“ ale když se nad tím člověk zamyslí, nejsem si jistý, jestli je to dobrý nápad. Gibson by to snad ještě uhrál, ale Gloverovi je jednasedmdesát a už od prvního dílu si stěžuje, že „na tohle už je trochu starej.“ No a Donner? Tomu je sedmaosmdesát a za kamerou stál naposledy před jedenácti lety u 16 bloků. Nevím, jestli z téhle spolupráce může vylézt něco, co bychom chtěli vidět. U Warnerů ale údajně už oslovili scenáristu čtvrtého dílu Channinga Gibsona, který by měl přijít s nějakými prvními nástřely příběhu. A pak se uvidí. Každopádně do té doby tu máme alespoň neurážející seriál. 

--- 

Vytáhni v hospodě: Před lety se o pětce uvažovalo a Riggs a Murtaugh v ní měli jet karavanem na road trip přes celou Ameriku a přimotat se k nějakému zločinu či co. Doufejme, že tenhle nápad už nikdo nebude chtít použít. 

© copyright 2000 - 2024.
Všechna práva vyhrazena.

Registrace

Nemáte svůj účet? Registrací získáte možnosti:
  1. Komentovat a hodnotit filmy a trailery
  2. Sestavovat si žebříčky oblíbených filmů a trailerů
  3. Soutěžit o filmové i nefilmové ceny
  4. Dostat se na exklusivní filmové projekce a předpremiéry

Zapomenuté heslo

Pokud jste zapomněli vaše heslo nebo vám nedorazil registrační e-mail, vyplňte níže e-mailovou adresu, se kterou jste se zaregistrovali.

Přihlášení


Registrace