Užíváním této stránky souhlasíte s všeobecnými podmínkami.
Tato stránka používá cookies.

Téma: Všechno, co nám prozradil nový trailer osmých Star Wars


ikona
KarelR
mz skalpelrian johnsonstar warsstar wars: posledni z jediu
Fanoušci předaleké galaxie dostali novou dávku pitevního materiálu. Co se dá vykoukat z nového traileru a co stále halí rouška tajemství? 

J. J. Abrams natočí po sedmé epizodě Star Wars i devítku, takže je bezesporu hlavním strůjcem nového příběhu. Mezi jeho práci se nicméně "vklíní" Rian Johnson, jenž to nebude mít úplně snadné. Proč? Po tom, jak moc se Epizoda VII inspirovala Epizodou IV, se bude osmička přirovnávat k pětce. A dosavadní materiály ukazují, že od toho Lucasfilm zase tolik neutíká.

Rey a Finna tedy máme z krku a zbývá nám kdo? Ano, jedna z nejzajímavějších postav Epizody VII, Kylo Ren. Originálně pojatý záporák, jehož řada lidí pořád nedocenila (měl to přeci být tajuplný badass jako Vader v Epizodě IV!), definitivně odhodí masku a nafasuje vlastní stíhačku nazvanou TIE Silencer. Že to v traileru vypadá, jako by se chystal zabít vlastní matku? Pravda. Znovu však platí, že může být všechno úplně jinak, a tihle dva se možná setkají na Craitu, kde bude Kylo očividně velet celému útoku.

Kylo v Epizodě VII zabil svého otce, což ho mělo definitivně zbavit svodů světlé strany. V Epizodě VIII ale zatím nevypadá moc vyrovnaně a je dost možné, že pro něj bude rozhodující až setkání s matkou (nebo s Lukem). Snoke už minule naznačil, že je pro něj Rey důležitější než Kylo, jenž nemá tak velký "mocenský" potenciál. Pomalu se tak suneme spíš k Epizodě VI, v níž se císař podobně snažil nahradit Vadera Lukem.

Kdekdo sází na to, že Kylo přivede Rey ke Snokeovi a čeká nás něco podobného. Hodně zajímavé by tudíž bylo, kdyby se celá situace nakonec otočila. Rey může propadnout temné straně a Kylo se naopak vrátit ke světlé. V Epizodě IX by tak Kylo s Lukem šli proti Rey, čímž by se evokovala spíš Epizoda III a... jo, těch možností je prostě tuna s trochou štěstí se nevyplní ta nejpředvídatelnější.

No a to je zhruba všechno, co se dá z traileru (a dalších materiálů) vyčíst a vykoukat. Leckoho bude určitě zajímat, jestli se v Epizodě VIII budou řešit i rodiče Rey. Fandovské teorie tvrdí, že by mohla být dcerou nebo vnučkou císaře Palpatina, hraběte Dooku, Obi-Wana Kenobiho a dalších zhruba sto padesáti lidí. Reálně tedy nevíme vůbec nic a Johnson má v kapse další trumf, kterým nás může překvapit.

Snad tuhle kartu zahraje správně, stejně jako všechny ostatní. Vzhledem k tomu, jak problémové bylo přijetí Rogue One a jak tragicky může skončit (taktéž přetáčený) Han Solo, by totiž prosincová trefa do černého vůbec nebyla od věci.

© copyright 2000 - 2024.
Všechna práva vyhrazena.

Registrace

Nemáte svůj účet? Registrací získáte možnosti:
  1. Komentovat a hodnotit filmy a trailery
  2. Sestavovat si žebříčky oblíbených filmů a trailerů
  3. Soutěžit o filmové i nefilmové ceny
  4. Dostat se na exklusivní filmové projekce a předpremiéry

Zapomenuté heslo

Pokud jste zapomněli vaše heslo nebo vám nedorazil registrační e-mail, vyplňte níže e-mailovou adresu, se kterou jste se zaregistrovali.

Přihlášení


Registrace