Užíváním této stránky souhlasíte s všeobecnými podmínkami.
Tato stránka používá cookies.

Téma: Všechno, co nám prozradil nový trailer osmých Star Wars


ikona
KarelR
mz skalpelrian johnsonstar warsstar wars: posledni z jediu
Fanoušci předaleké galaxie dostali novou dávku pitevního materiálu. Co se dá vykoukat z nového traileru a co stále halí rouška tajemství? 

J. J. Abrams natočí po sedmé epizodě Star Wars i devítku, takže je bezesporu hlavním strůjcem nového příběhu. Mezi jeho práci se nicméně "vklíní" Rian Johnson, jenž to nebude mít úplně snadné. Proč? Po tom, jak moc se Epizoda VII inspirovala Epizodou IV, se bude osmička přirovnávat k pětce. A dosavadní materiály ukazují, že od toho Lucasfilm zase tolik neutíká.

Důkazy se na nás hrnou už řadu měsíců a po novém traileru jich začíná být přehršel. Na samotě uklizený mentor, co se bojí trénovat spásu galaxie? Check. Bitva na bílé planetě, kde se chodící tanky záporáků snaží dobýt tajnou základnu klaďasů? Check. Antagonistovo lákání protagonisty k temné straně síly? CHECK! Určitě jste si ale všimli, že Luke v traileru pronese větu: "Tohle nedopadne tak, jak si myslíš." A velmi správně tušíte, že to neplatí jen pro Rey, nýbrž i pro každého, kdo si chce po traileru rozkreslit celý film.

Sám Johnson přiznal, že s Lucasfilmem pečlivě řešil, co bude v trailerech a co ne. Všechny důležité věci se přísně drží pod pokličkou a upoutávky jsou záměrně nastříhané tak, aby mohli fanoušci teoretizovat, ale prakticky ničeho se nedobrali. U půlky promluv tedy netušíme, komu jsou adresovány, a záběry, které na první pohled patří k sobě, budou nejspíš z úplně jiných scén. O Epizodě VIII se tak dají psát jen domněnky a očividné věci, tak si těch pár jasných věcí pojďme projít.

Začneme u Rey a Lukea, jejich setkání nebude tak veselé, jak jste možná doufali. Pořád netušíme, proč se Poslední z Jediů (alespoň zatím!) ukryl na odlehlé planetě Ahch-To a neřešil zradu Kylo Rena nějak jinak. Odhalení tohohle tajemství je samozřejmě blízko a dostaneme k němu i flashback, v němž se Luke vyhrabe z trosek nové jedijské akademie. V přítomnosti ale trailery ukazují jen těžkou depresi a strach z toho, aby Rey nebyla ještě mocnější padouch než Vader a Kylo.

Bude Luke Rey opravdu cvičit? Vezme znovu do ruky světelný meč? A setká se po letech s Leiou? Logika velí, že spíš ano, upoutávky nám ale tyhle věci jen tak nepotvrdí. Víme jen to, že Rey Ahch-To časem opustí, setká se se Snokem a bude po někom žádat, aby jí ukázal, co má sakra dělat.

Mluví slečna z Jakku ve finální scéně traileru s Kylo Renem, Snokem, Lukem, Finnem nebo s Leiou? Anebo s někým úplně jiným? Fandové sázejí na tip číslo jedna, i tady však platí, že nás k tomu může vést zákeřný střihač. Spíš počítejte s tím, že Kylo nabízí svoji ruku někomu jinému než Rey a že se ještě budeme hodně divit tomu, co se v Epizodě VIII bude dít.

© copyright 2000 - 2024.
Všechna práva vyhrazena.

Registrace

Nemáte svůj účet? Registrací získáte možnosti:
  1. Komentovat a hodnotit filmy a trailery
  2. Sestavovat si žebříčky oblíbených filmů a trailerů
  3. Soutěžit o filmové i nefilmové ceny
  4. Dostat se na exklusivní filmové projekce a předpremiéry

Zapomenuté heslo

Pokud jste zapomněli vaše heslo nebo vám nedorazil registrační e-mail, vyplňte níže e-mailovou adresu, se kterou jste se zaregistrovali.

Přihlášení


Registrace