Užíváním této stránky souhlasíte s všeobecnými podmínkami.
Tato stránka používá cookies.

Ententyky, dva špalíky...


ikona
imf
comics
 

Zak Penn někde v L.A. otevírá už desátou láhev šampaňského a přijímá gratulace. Z comicsového geeka se stal scenárista jednoho z nejúspěšnějších filmů letošní sezóny. Už to dnes můžeme říct, i když výsledky víkendové návštěvnosti budou k dispozici až během zítřka (prodloužený víkend). X-Men 3 za první den vydělali neuvěřitelných 44 milionů a na chvilku teď zatratili spekulace o apokalyptickém úbytku diváků. A ať už to bylo jakkoliv, začnou si teď na ně producenti ukazovat a prohlašovat... "Tudy! TUDY! A rychle, ať nám to zas někdo nevyžere!". Můžeme tak očekávat nejen nakopnutí chystaných prequelů, ale také zásadní posun ve třetím spinoffu, který Foxové slíbili Pennovi v případě úspěchu třetího dílu.

Zak Penn ale není naivní a již dříve prozradil, že si nebude moci hlavního hrdinu filmu sám vybrat. Je v tom až příliš mnoho milionů a tak se jeví jako velmi reálné, že producenti zvolí někoho z existujících mutantů, kteří už se mihli v X-Men 1-3. Po masakru ve trojce sice pole favoritů prořídlo (kdo by měl pocit, že následují spoilery, nebo má nadprůměrné analytické schopnosti a film neviděl, ten by možná se čtením zbytku novinky měl počkat až po zhlédnutí filmu). Ve trojce se každopádně objevila i řada nových postav, kterým by prostor navíc určitě prospěl. Představme si tedy nejzajímavější možnosti. Abyste měli snažší výběr, připravili jsme i jejich comicsové medailonky:

Kitty Pryde - Velezajímavá postava, kterou si ve třetích X-Menech zahrála Ellen Page. Kitty umí procházet objekty, díky "fázování" umí vyvinout nadlidskou rychlost, je expertka na počítače a také se časem přejmenovala na Shadowcat, v kteréžto inkarnaci obdržela rozsáhlý výcvik v bojových uměních. S Icemanem měla Kitty jen krátký románek a časem se zamilovala do Colossa (viz níže). Stihla projít mnoha superhrdinskými týmy, je geniální a tak trochu ninja. Smrtonosná kombinace.

Iceman - Bobby Drake si užil hodně prostoru ve druhém a třetím díle a ve trojce dokonce zvládnul zmorfovat do druhé fáze (proměna vlastního těla v led), což naznačuje, že jeho vývoj zdárně postupuje. Ve filmu jsme ještě neviděli, že Iceman umí "surfovat" vzduchem, když dělá "klouzačky" zkondenzováním a zmražením vzduchu, zvládne i rozklad na molekuly a zpátky bez jakéhokoliv poškození. Bobby je hodně věrný X-Menům i dalším X-teamů, ale stejně jako všichni ostatní už byl párkrát samotářem a musel vyřešit pár věcí na vlastní pěst. V comicsu s Rogue vůbec nechodí, ta má oči jenom pro Gambita.

Pyro - Ve filmu mnohem důležitější a možná i propracovanější postava než v comicsu. Pyro umí ovládat (mentálně), zesilovat a udržovat oheň, což možná není taková "pecka", ale ve druhém a hlavně třetím díle je velkým pomocníkem na straně záporáků. I v comicsu se Pyro dostal na šikmou plochu a po opuštění Magnetova Bratrstva dlouho terorizoval smrtelníky jen tak pro radost a pro peníze, což mu do cesty postavilo nejednoho mutanta-dobráka. V tomhle ohledu by spinoff vůbec nebyl od věci, otázkou je, zda se dá z Pyra vykřesat nějaká zajímavá story.

Juggernaut - Zřejmě nejdrsněji předělaná postava. V comicsu je Juggernaut Xavierovým nevlastním bratrem a své schopnosti čerpá nikoliv z mutace, ale z tajemného krystalu, který ho činí takřka nesmrtelným. Juggernauta NIC na světě nezastaví, probourá se čímkoliv, nemusí jíst, nemusí pít, nemusí dýchat. Jeho helma funguje podobně jako u Magneta, je díky ní odolný vůči psionickým silám. A Vinnie Jones ho navíc zahrál skvěle. Můj osobní favorit (i když uznávám, že v celovečerním podání už by možná ztratil svoje kouzlo). Můžete namítnout, že je to záporák, ale nebylo by originální natočit comics v hlavní roli se superhajzlem? :)

Beast - Beastův otec se stal obětí nehody v jaderné elektrárně a tím byla ovlivněna jeho genová struktura. Díky tomu se Beast narodil jako mutant a postupem času získal kromě masivní tělesné schránky i charakteristickou modrou barvu a ochlupení. Je velmi silný, rychlý a mrštný a po otci má i geniální mozek, takže je aktivním vědcem a umí velmi rychle analyzovat a řešit problémy všeho druhu. Dost zajímavá postava, jejíž schopnosti by se nedaly vypsat ani na extrémně dlouhý toaletní papír, problém je ale v tom, že ve třetím díle si jí zahrál Kelsey Grammer, hlavní hrdina známého seriálu Frasier. Bylo to napůl takové cameo a je nepravděpodobné, že by se Kelsey chtěl vrátit. I když... nikdy neříkejte nikdy.

Colossus - Wolverine mu přezdívá cínový vojáček a to oprávněně! Colossus se umí celý (včetně očí) pokrýt téměř nezničitelným kovovým povrchem, přičemž tím radikálně vzroste jeho síla i rychlost. V tomto stavu nepotřebuje kyslík a vydrží i extrémní teplotní výkyvy. Pokud ho však někdo zvládne omráčit, vrátí se do lidské podoby. V předloze je to Rus, ve filmu ho hraje Kanaďan (jako poleno) Daniel Cudmore. Pokud by producenti chtěli na hereckých honorářích šetřit, zřejmě by byl první volbou. V rodině má Colossus celkem veselo, jeho příjmení je Rasputin, což by vás mohlo navést na správnou kolej.

Angel - Ve třetím filmu se Warren Worthington jenom mihne a Ben Foster není úplně neznámou hereckou veličinou, což by mohlo hrát hodně v jeho prospěch. Postava Angela je navíc na samotném počátku své pouti. Angel má "jen" schopnost rychle a vysoko létat, nula procent tělesného tuku (heh) a zesílenou kostru, zrak a odolnost proti teplotním výkyvům. Jeho mutace však pokročí a stane se z něj Archangel, který se vylíže z každého zranění a umí vyléčit každou nemoc, která by napadla jeho tělo. Po menším tuningu navíc vymění původní křídla za kovové perutě, což mu umožňuje dále násobit své schopnosti.

Gambit - Kdo je Gambit? Správná otázka. Neobjevil se ani v jednom díle, i když Singer původně chtěl, aby se mihnul ve dvojce (nakonec to nevyšlo díky již tak dlouhé stopáži a těsnému rozpočtu). Gambit je Francouz (to je samo o sobě mutace ;))) a umí ovládat kinetickou energii ukrytou v každém neživém objektu. Stačí aby se ho dotknul a to mu umožní ho vrhnout s obrovskou rychlostí proti jakémukoliv cíli, přičemž objekt při kontaktu vybuchuje. Lze to dělat s hřebíky, židlemi či autobusy, ale Gambit nejčastěji používá běžné karty. Proč? Protože je to cool... Po menším tuningu zvládne tyto úkony dělat telepaticky a dokonce umí "vrhat" i lidi. Navíc v comicsu chodí s Rogue, má zvrhlý smysl pro humor a oblečení. Fanoušci ho milují, což mu asi do spinoffu nepomůže, ale malou zmínku na závěr si jistě zasloužil. Magazín Empire by v této roli rád viděl Joshe Hollowaye ze seriálu Lost. Dobrá volba.

A co vy? Už jste si taky vybrali? Dejte nám vědět v komentářích. :)

Komentáře
VŠECHNY KOMENTÁŘE (44)
© copyright 2000 - 2024.
Všechna práva vyhrazena.

Registrace

Nemáte svůj účet? Registrací získáte možnosti:
  1. Komentovat a hodnotit filmy a trailery
  2. Sestavovat si žebříčky oblíbených filmů a trailerů
  3. Soutěžit o filmové i nefilmové ceny
  4. Dostat se na exklusivní filmové projekce a předpremiéry

Zapomenuté heslo

Pokud jste zapomněli vaše heslo nebo vám nedorazil registrační e-mail, vyplňte níže e-mailovou adresu, se kterou jste se zaregistrovali.

Přihlášení


Registrace