Užíváním této stránky souhlasíte s všeobecnými podmínkami.
Tato stránka používá cookies.

Diskuze k článku Blade Runner kasovně zklamal, hit se nekoná

příspěvky 21 - 40 Napsat příspěvek
A jinak:
Gravitace - ta "sci" část koncepce, vývoj technologie, nehostinnost prostředí a jeho působení na psychickou stránku člověka. "Fi" část kolotoče, ony atrakce a celá zápletka.
Marťan - nerozumím, na co se ptáš s tou nosnou myšlenkou (a jestli je to na ten odkaz Dicka, pak já se s tou jeho definicí stoprocentně neslučuji), ale i kdyby - kde je psáno, jaké téma, myšlenka, nebo zápletka je nosná? Survivor téma naopak dokáže pěkně podepřít onu "Sci" část, můžeš přece zkoumat psychologii postav.
The Man from Earth - Viděl a nevím, co bych na tom měl považovat za sci-fi. Ta "vědecká" část není dle mého vědecká, ale filozofická. A pokud mluvíme o samotném tématu filmu, tak to není ani vědecká, ani filozofická, ale právě fantaskní část. Jinak je film velmi dobrý, ale mnohem víc by mu to slušelo v divadle.
390704
A jinak: Gravitace - ta "sci" část koncepce, vývoj technologie, nehostinnost prostředí a jeho působení na psychickou stránku člověka. "Fi" část kolotoče, ony atrakce a celá zápletka. Marťan - nerozumím, na co se ptáš s tou nosnou myšlenkou (a jestli je to na ten odkaz Dicka, pak já se s tou jeho definicí stoprocentně neslučuji), ale i kdyby - kde je psáno, jaké téma, myšlenka, nebo zápletka je nosná? Survivor téma naopak dokáže pěkně podepřít onu "Sci" část, můžeš přece zkoumat psychologii postav. The Man from Earth - Viděl a nevím, co bych na tom měl považovat za sci-fi. Ta "vědecká" část není dle mého vědecká, ale filozofická. A pokud mluvíme o samotném tématu filmu, tak to není ani vědecká, ani filozofická, ale právě fantaskní část. Jinak je film velmi dobrý, ale mnohem víc by mu to slušelo v divadle.
0 0
reagovat
V tom případě děkuji za tip bro.
390703
V tom případě děkuji za tip bro.
0 0
reagovat
Ne, jen sem ten dodatek z Libre Office zapomněl a neprohnal přes writer... ?):D
390702
Ne, jen sem ten dodatek z Libre Office zapomněl a neprohnal přes writer... *?)**:D*
0 0
reagovat

Karlos technická:

nestačí, stalo se ti přesně to samé. :D
390700
nestačí, stalo se ti přesně to samé. *:D*
Karlos technická:
0 0
reagovat

Re Karlos

Gravitace - tržby v USA: 274 x budget: 100
- souhlasím, ale spíše než o sci-fi s novou ideou šlo o atrakci  
Interstellar - tržby v USA: 188 x budget 168
- nebýt zbytku světa nesouhlasil bych, otázka jak by si obdobné téma vedlo bez značky Nolan
Marťan - tržby v USA: 228 x budget 108
- souhlasím, ale opět kde tam vidíš nosnou myšlenku, je to spíše variace na trosečníka než na SF.
Arrival - tržby v USA: 100 x budget 47
- souhlasím, ale to mohu jen díky nižším nákladům.

A ano, už nikdy neuvidíme 150+M sci-fi jako sci-fi. - 100% souhlasím.

P.s.: viděl jsi toto scifi:
The Man from Earth
390699
Gravitace - tržby v USA: 274 x budget: 100 - souhlasím, ale spíše než o sci-fi s novou ideou šlo o atrakci   Interstellar - tržby v USA: 188 x budget 168 - nebýt zbytku světa nesouhlasil bych, otázka jak by si obdobné téma vedlo bez značky Nolan Marťan - tržby v USA: 228 x budget 108 - souhlasím, ale opět kde tam vidíš nosnou myšlenku, je to spíše variace na trosečníka než na SF. Arrival - tržby v USA: 100 x budget 47 - souhlasím, ale to mohu jen díky nižším nákladům. [b]A ano, už nikdy neuvidíme 150+M sci-fi jako sci-fi.[/b] - 100% souhlasím. P.s.: viděl jsi toto scifi: [url=http://www.imdb.com/title/tt0756683/]The Man from Earth[/url]
Re Karlos
0 0
reagovat
cain.pullo: Popis hezký, ale prostě stačí říct český název žánru - vědecko - fantastická/ý/é - a myslím, že to říká všechno.
A ne, za mě teda neumírá - 2013 Gravitace, 2014 Interstellar, 2015
Marťan, 2016 Příchozí a to jsou ti největší a nejzapamatovatelnější. BR
2049 jen "trochu" pošramotí tu podzimní linii, ale oproti létům minulým
jsme na tom naopak velmi dobře.
A ano, už nikdy neuvidíme 150+M sci-fi jako sci-fi.
Jinak do škatulky bez problémů spadají i Passengers, celá trilogie Opic,
imo i Mad Max, Ex-Machina, věci od Blomkampa, Inception a možná Super
8, Monstrum, Looper atd.
Pointa je ta, že byť ne všechno uspěje (kvalitativně/finančně) a byť se
do žánru leje úplně všechno možné a nemožné, pořád se pohybujeme plus
mínus sedm let dozadu a množstvím se to pořád vyrovná komiksovkám...
technická: Doplnil jsem koment.
technická 02: Stačí hodit do poznámkového bloku, aby se odstranilo zdrojové formátování.
390707
cain.pullo: Popis hezký, ale prostě stačí říct český název žánru - vědecko - fantastická/ý/é - a myslím, že to říká všechno. A ne, za mě teda neumírá - 2013 Gravitace, 2014 Interstellar, 2015 Marťan, 2016 Příchozí a to jsou ti největší a nejzapamatovatelnější. BR 2049 jen "trochu" pošramotí tu podzimní linii, ale oproti létům minulým jsme na tom naopak velmi dobře. A ano, už nikdy neuvidíme 150+M sci-fi jako sci-fi. Jinak do škatulky bez problémů spadají i Passengers, celá trilogie Opic, imo i Mad Max, Ex-Machina, věci od Blomkampa, Inception a možná Super 8, Monstrum, Looper atd. Pointa je ta, že byť ne všechno uspěje (kvalitativně/finančně) a byť se do žánru leje úplně všechno možné a nemožné, pořád se pohybujeme plus mínus sedm let dozadu a množstvím se to pořád vyrovná komiksovkám... technická: Doplnil jsem koment. technická 02: Stačí hodit do poznámkového bloku, aby se odstranilo zdrojové formátování.
0 0
reagovat

Karlos

technická: původní text jsem smazal, nefunguje zde formátování textu při vkládání, proto jsem jej celý ručně přepsal.
390698
technická: původní text jsem smazal, nefunguje zde formátování textu při vkládání, proto jsem jej celý ručně přepsal.
Karlos
0 0
reagovat

A než tu začne kdokoli opakovat nesmysl že StarWars, StarTrek je sci-fi:

Co je to science fiction? Začnu tím, že vymezím, co k ní nepatří. SF nemůže být definována jako próza odehrávající se v budoucnosti, protože existuje žánr vesmírné opery, jejíž děj je zasazený do budoucnosti a přesto to SF není, ve skutečnosti se jedná o směs dobrodružných příběhů, bojů a válek situovaných do budoucnosti a do vesmíru a roli tam hraje superdokonalá technika. Proč se ale tedy nedá říct, že se jedná o SF? Na první pohled se přece zdá, že tomu tak je. Nicméně vesmírné opeře chybí zřetelná nová idea představující zásadní ingredienci. Navíc SF se může odehrávat i v přítomnosti jako povídka či román z alternativního světa. Pokud tedy SF oddělíme od budoucnosti a ultramoderní technologie, o co se můžeme opřít při vymezení SF? V první řadě je tady imaginární svět: společnost ve skutečnosti neexistující, odvozená z naší známé společnosti, která funguje jako odrazový můstek k ní; společnost se jistým způsobem vyvíjí z naší vlastní, možná ortogonálně. Je to náš svět, který jistý druh autorova duševního úsilí posouvá, přeměňuje ve svět, jakým náš svět není nebo ještě není. Tento svět se od daného musí odlišovat alespoň v jednom ohledu a ten musí být natolik dostatečný, že podnítí události, jaké by se v naší společnosti nemohly objevit. Tento posun musí být podložený ucelenou myšlenkou, jinými slovy být pojmový, nikoli pouze triviální nebo bizarní - toto je podstatou science fiction, pojmové přemístění v rámci společnosti, v jehož důsledku autorova mysl vytvoří novou společnost, ta je přenesena na papír a odtud působí na čtenářovu mysl jako konvulzivní šok, jako šok z nepoznaného. On ví, že svět, o kterém čte, není jeho skutečný svět.
...
A nyní se věnujme definici dobré science fiction. Pojmový posun - čili nová idea - musí být skutečně nový (nebo musí být novou variací na staré téma) a musí čtenáře intelektuálně stimulovat; musí zaplavit jeho mysl a upozornit ho na možnost něčeho, o čem až doposud nepřemýšlel. ‚Dobrá SF' tedy není objektivní věcí, nýbrž hodnotovou kategorií, a přesto si myslím, že existuje objektivně dobrá science fiction. Podle mého názoru to nejlépe vyjádřil Dr. Willis McNelly z Kalifornské státní univerzity ve Fullertonu, když řekl, že opravdovým hrdinou žánru sci-fi není postava, ale idea. V případě dobré SF se jedná o ideu novou, stimulující, která spouští řetězovou reakci štěpení myšlenek v čtenářově mysli; takříkajíc uvolňuje čtenářovu mysl, aby se stejně jako autorova stala kreativní. Z tohoto důvodu je SF tvůrčí silou, povzbuzující k tvořivosti, což hlavní beletristický proud obecně nečiní. My, kteří čteme SF (nemluvím nyní jako autor, ale jako čtenář), činíme tak proto, že rádi prožíváme tuto řetězovou reakci myšlenek, kterou v našich myslích spustí něco, co čteme, co má v sobě novou ideu; tímto se nejlepší science fiction promění v dialog autora se čtenářem, při němž oba uplatňují svou tvořivost a činí tak s radostí. Radost z objevování novosti znamená podstatnou a konečnou ingredienci science fiction.

(Philip Kindred Dick - 14. květen 1981)
390709
Co je to science fiction? Začnu tím, že vymezím, co k ní nepatří. SF nemůže být definována jako próza odehrávající se v budoucnosti, protože existuje žánr vesmírné opery, jejíž děj je zasazený do budoucnosti a přesto to SF není, ve skutečnosti se jedná o směs dobrodružných příběhů, bojů a válek situovaných do budoucnosti a do vesmíru a roli tam hraje superdokonalá technika. Proč se ale tedy nedá říct, že se jedná o SF? Na první pohled se přece zdá, že tomu tak je. Nicméně vesmírné opeře chybí zřetelná nová idea představující zásadní ingredienci. Navíc SF se může odehrávat i v přítomnosti jako povídka či román z alternativního světa. Pokud tedy SF oddělíme od budoucnosti a ultramoderní technologie, o co se můžeme opřít při vymezení SF? V první řadě je tady imaginární svět: společnost ve skutečnosti neexistující, odvozená z naší známé společnosti, která funguje jako odrazový můstek k ní; společnost se jistým způsobem vyvíjí z naší vlastní, možná ortogonálně. Je to náš svět, který jistý druh autorova duševního úsilí posouvá, přeměňuje ve svět, jakým náš svět není nebo ještě není. Tento svět se od daného musí odlišovat alespoň v jednom ohledu a ten musí být natolik dostatečný, že podnítí události, jaké by se v naší společnosti nemohly objevit. Tento posun musí být podložený ucelenou myšlenkou, jinými slovy být pojmový, nikoli pouze triviální nebo bizarní - toto je podstatou science fiction, pojmové přemístění v rámci společnosti, v jehož důsledku autorova mysl vytvoří novou společnost, ta je přenesena na papír a odtud působí na čtenářovu mysl jako konvulzivní šok, jako šok z nepoznaného. On ví, že svět, o kterém čte, není jeho skutečný svět. ... A nyní se věnujme definici dobré science fiction. Pojmový posun - čili nová idea - musí být skutečně nový (nebo musí být novou variací na staré téma) a musí čtenáře intelektuálně stimulovat; musí zaplavit jeho mysl a upozornit ho na možnost něčeho, o čem až doposud nepřemýšlel. ‚Dobrá SF' tedy není objektivní věcí, nýbrž hodnotovou kategorií, a přesto si myslím, že existuje objektivně dobrá science fiction. Podle mého názoru to nejlépe vyjádřil Dr. Willis McNelly z Kalifornské státní univerzity ve Fullertonu, když řekl, že opravdovým hrdinou žánru sci-fi není postava, ale idea. V případě dobré SF se jedná o ideu novou, stimulující, která spouští řetězovou reakci štěpení myšlenek v čtenářově mysli; takříkajíc uvolňuje čtenářovu mysl, aby se stejně jako autorova stala kreativní. Z tohoto důvodu je SF tvůrčí silou, povzbuzující k tvořivosti, což hlavní beletristický proud obecně nečiní. My, kteří čteme SF (nemluvím nyní jako autor, ale jako čtenář), činíme tak proto, že rádi prožíváme tuto řetězovou reakci myšlenek, kterou v našich myslích spustí něco, co čteme, co má v sobě novou ideu; tímto se nejlepší science fiction promění v dialog autora se čtenářem, při němž oba uplatňují svou tvořivost a činí tak s radostí. Radost z objevování novosti znamená podstatnou a konečnou ingredienci science fiction. ([b]Philip Kindred Dick[/b] - 14. květen 1981)
A než tu začne kdokoli opakovat nesmysl že StarWars, StarTrek je sci-fi:
0 0
reagovat
Prošel jsem si tržby sci-fi za posledních 8 let a pomalu nám tu za bílého dne chcípá...
390697
Prošel jsem si tržby sci-fi za posledních 8 let a pomalu nám tu za bílého dne chcípá...
0 0
reagovat
Tak těch 30+ mega mi na filozofující sci-fi přijde jako adekvátní částka a čekat víc bylo asi jen zbožným přáním. Průšvih je obří rozpočet. No, a dost se bojím, že po nešťastném Artušovi (který byl boží a v duchu stále roním slzy za pokračování, která nedostaneme) se teď nějakou dobu originálních počinů za větší peníze nedočkáme ...

Jo, ten DiCaprio by možná pomohl. A mohl se opakovat zázrak s Revenantem. 
390692
Tak těch 30+ mega mi na filozofující sci-fi přijde jako adekvátní částka a čekat víc bylo asi jen zbožným přáním. Průšvih je obří rozpočet. No, a dost se bojím, že po nešťastném Artušovi (který byl boží a v duchu stále roním slzy za pokračování, která nedostaneme) se teď nějakou dobu originálních počinů za větší peníze nedočkáme ... Jo, ten DiCaprio by možná pomohl. A mohl se opakovat zázrak s Revenantem. 
0 0
reagovat

jedendvatri

Ha! Měl jsem (teda snad) pravdu 8) Jenom teda doufám, že ten film Alcon nepoloží, těch 150 mega je imho zamaskovanejch víc ?)
390691
Ha! Měl jsem (teda snad) pravdu *8)* Jenom teda doufám, že ten film Alcon nepoloží, těch 150 mega je imho zamaskovanejch víc *?)*
jedendvatri
0 0
reagovat

jedendvatri

Zajimavy, kolikrat ma Forbes uplne jiny informace nez vsichni ostatni...
390684
Zajimavy, kolikrat ma Forbes uplne jiny informace nez vsichni ostatni...
jedendvatri
0 0
reagovat

winnie_the_pooh

Warner podľa toho čo som čítal vo Forbese hradil len distribučné poplatky plus dal možno trailery a tv spoty na svoj officiálny web/youtube kanál. Propagáciu v USA platil inak Alcon, mimo USA Sony.
390683
Warner podľa toho čo som čítal vo Forbese hradil len distribučné poplatky plus dal možno trailery a tv spoty na svoj officiálny web/youtube kanál. Propagáciu v USA platil inak Alcon, mimo USA Sony.
winnie_the_pooh
0 0
reagovat
Joo, kdyby tam dali více Bautisty, mohlo to bejt jinde :D8)
390682
Joo, kdyby tam dali více Bautisty, mohlo to bejt jinde *:D**8)*
0 0
reagovat

Jarrin

Muze
390681
Muze
Jarrin
0 0
reagovat

DUNA

Nemuze tenhle vysledek nejak poznamenat vyrobu Duny?
390680
Nemuze tenhle vysledek nejak poznamenat vyrobu Duny?
DUNA
0 0
reagovat
Ani první Blade Runner nebyl nic pro masy - utahané nudné sci-fi s oslnivými scénami a HF. Reklamy na tohle byly rozpačité a tak se není čemu divit. Na tohle žádné dnešní adolescentní masy nepůjdou.
390679
Ani první Blade Runner nebyl nic pro masy - utahané nudné sci-fi s oslnivými scénami a HF. Reklamy na tohle byly rozpačité a tak se není čemu divit. Na tohle žádné dnešní adolescentní masy nepůjdou.
0 0
reagovat

asi se to dalo čekat...

Mně se ani moc nelíbil první díl, sorry... Nádherně vytvořený svět, nádherná kamera, skvělý Ford, ale asi jsem trouba - chvílemi jsem nevěděl, o co to)am komu vlastně jde... 8) U dvojky se asi žádná jízda konat nemohla, původním fanouškům je dnes 50 až 60 let, a ti do kina moc nechodí... Palec nahoru natočit po tolika letech pokračování... :)
390675
Mně se ani moc nelíbil první díl, sorry... Nádherně vytvořený svět, nádherná kamera, skvělý Ford, ale asi jsem trouba - chvílemi jsem nevěděl, o co to)am komu vlastně jde... *8)* U dvojky se asi žádná jízda konat nemohla, původním fanouškům je dnes 50 až 60 let, a ti do kina moc nechodí... Palec nahoru natočit po tolika letech pokračování... *:)*
asi se to dalo čekat...
0 0
reagovat
Asi budem jeden z mala, ale ak nahodou nevznikne adaptacia Duny, zily mi to trhat vobec nebude (Povodny Lynchov film inak nepovazujem za velmi vydareny, serialove spracovania su o nieco lepsie). Od Villeneuva by som si dal osobne radsej Rendezvous with Rama, co mi pride vylozene ako latka pre neho.
390677
Asi budem jeden z mala, ale ak nahodou nevznikne adaptacia Duny, zily mi to trhat vobec nebude (Povodny Lynchov film inak nepovazujem za velmi vydareny, serialove spracovania su o nieco lepsie). Od Villeneuva by som si dal osobne radsej Rendezvous with Rama, co mi pride vylozene ako latka pre neho.
0 0
reagovat

Muf

Jo, a proto jsou To a Dunkerk takový hity :D

Aneb fakt to není černobílý, že jo...
390673
Jo, a proto jsou To a Dunkerk takový hity *:D* Aneb fakt to není černobílý, že jo...
Muf
0 0
reagovat
© copyright 2000 - 2024.
Všechna práva vyhrazena.

Registrace

Nemáte svůj účet? Registrací získáte možnosti:
  1. Komentovat a hodnotit filmy a trailery
  2. Sestavovat si žebříčky oblíbených filmů a trailerů
  3. Soutěžit o filmové i nefilmové ceny
  4. Dostat se na exklusivní filmové projekce a předpremiéry

Zapomenuté heslo

Pokud jste zapomněli vaše heslo nebo vám nedorazil registrační e-mail, vyplňte níže e-mailovou adresu, se kterou jste se zaregistrovali.

Přihlášení

Zapomenuté heslo
Přihlašte se jedním kliknutím přes facebook:

Registrace

Nemáte svůj účet? Registrací získate možnosti:
  1. Komentovat a hodnotit filmy a trailery
  2. Sestavovat si žebříčky oblíbených filmů a trailerů
  3. Vytvářet filmové blogy
  4. Soutěžit o filmové i nefilmové ceny
  5. Dostat se na exklusivní filmové projekce a předpremiéry
registrovat se