Užíváním této stránky souhlasíte s všeobecnými podmínkami.
Tato stránka používá cookies.

Diskuze k článku Blade Runner 2049: Recenze

příspěvky 41 - 60 Napsat příspěvek
Karel: Jo. 8)
TommyAngello: Imo nepotřebuješ. :)
390589
Karel: Jo. *8)* TommyAngello: Imo nepotřebuješ. *:)*
1 0
reagovat
Marlek:

Jeho hudba evidentne málo evokovala Vangelisa. Villeneuve sa k tomu stručne vyjadril v jednom rozhovore.

"The thing I will say is that making movies is a laboratory. It's an artistic process. You cannot plan things. Jóhann Jóhannsson is one of my favorite composers alive today. He's a very strong artist. But the movie needed something different, and I needed to go back to something closer to Vangelis. Jóhan and I decided that I will need to go in another direction - that's what I will say. I hope I have the chance to work with him again because I think he's really a fantastic composer. "
390586
Marlek: Jeho hudba evidentne málo evokovala Vangelisa. Villeneuve sa k tomu stručne vyjadril v jednom rozhovore. "The thing I will say is that making movies is a laboratory. It's an artistic process. You cannot plan things. [url=http://www.imdb.com/name/nm0433580?ref_=nmbio_qu_15]Jóhann Jóhannsson[/url] is one of my favorite composers alive today. He's a very strong artist. But the movie needed something different, and I needed to go back to something closer to [url=http://www.imdb.com/name/nm0006331?ref_=nmbio_qu_15]Vangelis[/url]. Jóhan and I decided that I will need to go in another direction - that's what I will say. I hope I have the chance to work with him again because I think he's really a fantastic composer. "
1 0
reagovat
vidím že čtenári sú spokojní :+ 
390537
vidím že čtenári sú spokojní *:+* 
1 0
reagovat
Film naprosto skvělý, 1. Blade Runner jsem neviděl, schválně si to chci dát "naopak" a přistoupit k prvnímu dílu jako k prequelu. Audiovizuál úžasný, stejně tak atmosféra. Co mě zaujalo, bylo velké množství maďarských jmen v titulcích, a jak koukám, téměř celý film se natáčel v Maďarsku.
390534
Film naprosto skvělý, 1. Blade Runner jsem neviděl, schválně si to chci dát "naopak" a přistoupit k prvnímu dílu jako k prequelu. Audiovizuál úžasný, stejně tak atmosféra. Co mě zaujalo, bylo velké množství maďarských jmen v titulcích, a jak koukám, téměř celý film se natáčel v Maďarsku.
1 0
reagovat
Je to pecka. Velmi mě to sedlo, a celou dobu jsem si film užíval, kochal se v nádherných obrazech, parádní hudbě a užíval si skvělé výkony. 9/10

PS: Jediná věc, která mě mrzí, že to není ještě více artovější, jelikož by pak do kina na to nechodili takový blbečci, kteří neustále chrastí popcornem, povídají si, svítí telefonem a smějí se blbým vlastním vtipům. Stálo mě to dost sil, abych je neposlal do prdele.

Child: Pod to co si napsal bych se klidně podepsal.
390531
Je to pecka. Velmi mě to sedlo, a celou dobu jsem si film užíval, kochal se v nádherných obrazech, parádní hudbě a užíval si skvělé výkony. 9/10 PS: Jediná věc, která mě mrzí, že to není ještě více artovější, jelikož by pak do kina na to nechodili takový blbečci, kteří neustále chrastí popcornem, povídají si, svítí telefonem a smějí se blbým vlastním vtipům. Stálo mě to dost sil, abych je neposlal do prdele. Child: Pod to co si napsal bych se klidně podepsal.
1 0
reagovat

TommyAngelo

Pustil bys někomu Terminátora 2, aniž by viděl Terminátora 1? :)
390530
Pustil bys někomu Terminátora 2, aniž by viděl Terminátora 1? *:)*
TommyAngelo
1 0
reagovat

Je potreba videt prvni dil?

Je.nutnost videt prvni dil pro pochopeni tady toho noveho dilu? Nebo na to muzu v poho zajit jako divak, co jednicku nevidel..
390529
Je.nutnost videt prvni dil pro pochopeni tady toho noveho dilu? Nebo na to muzu v poho zajit jako divak, co jednicku nevidel..
Je potreba videt prvni dil?
1 0
reagovat
Dávám 9/10.

Bez Jareda Leta i Harrisona Forda se ten film podle mě zcela obejde, stačí jen prostředky jejich činů - vraždící replikantka a dcerka. Zcela by také stačil záznam z minulého filmu, aniž by tam Ford vůbec musel být, ale...budiž, ok. Jejich herecký výkon byl parádní a nevadí mi to. Wallace byl démonický, prodávající pomíjivost lidského chtíče a to byl také největší symbol filmu, který jsem v něm viděl - sexuální otroctví, naprosto neskrývané, drsné a svým způsobem krásně provedené. Všimněte si, že jakákoliv žena je buď - asexuální šéfka policie, vražedkyně, nebo zástupy prostitutek a virtuální sexuální otrokyně, jejichž existence je navíc legitimizována hlavním hrdinou. Erotická scéna a jejich vztah jsou tak intenzivní a krásně provedené, až se mi tajil dech. Vzájemné dotyky, které vlastně dotyky nejsou, splynutí s prostitutkou a symbol toho, že se emoce replikanta a vizuální postavy dostávají na povrch uvědoměním si určitého typu vlastní existence a tím i hrdina získává motivaci pro následné jednání - krásná evoluce starších typů replikantů z minulého filmu. Jediná čistá žena, nesloužící mužskému zotročení je dcera, naivní, izolovaná od světa. Bravo, wow. Bohužel není dovysvětlená linka o jisté revoluci replikantů proti lidem a druhým replikantům. Další věc - vizuál, kamera, hudba. Všimněte si, jak malá akce je na konci filmu ve vyústění souboje dvou postav. Je to polozatopené vznášedlo a pouhé škrcení. Stačí prostředí, vizuál a hudba a z tak jednoduchého souboje máte atmosféru, jak kdyby mezi sebou bojovali dva terminátoři a všude okolo vybuchovali atomovky.Každý tón, každý záběr fungoval a to, že se to táhlo - ten film si opravdu dává na čas a plně mu to patří - to vůbec nevadí. V dnešní době akčních filmů je to unikát a já si toho nesmírně cením. Prostě nic neřešte, posaďte se a vnímejte tu atmosféru, celý ten film, totálně vypněte, ono vás to unese samo. Kdo čeká svižný sci-fi akčňák...nečekejte. Trailery dokonale mátly. Také nechápu kritiku na Goslinga, naopak, uhrál to přesně tak, jak by měl. Jeho herectví totálně koresponduje s jeho postavou. A když se mají dostavit emoce, jsou tam jako prase. Super. Film roku a společně s mým oblíbeným Šíleným Maxem jsou to dva nejlepší filmy dekády. Chci na to jít znova. Některé věci jsem možná i špatně pochopil, nebo jsem jim nestačil rozumět, ale ten film si to může dovolit. Díky rejžo. 
390523
Dávám 9/10. [spoiler]Bez Jareda Leta i Harrisona Forda se ten film podle mě zcela obejde, stačí jen prostředky jejich činů - vraždící replikantka a dcerka. Zcela by také stačil záznam z minulého filmu, aniž by tam Ford vůbec musel být, ale...budiž, ok. Jejich herecký výkon byl parádní a nevadí mi to. Wallace byl démonický, prodávající pomíjivost lidského chtíče a to byl také největší symbol filmu, který jsem v něm viděl - sexuální otroctví, naprosto neskrývané, drsné a svým způsobem krásně provedené. Všimněte si, že jakákoliv žena je buď - asexuální šéfka policie, vražedkyně, nebo zástupy prostitutek a virtuální sexuální otrokyně, jejichž existence je navíc legitimizována hlavním hrdinou. Erotická scéna a jejich vztah jsou tak intenzivní a krásně provedené, až se mi tajil dech. Vzájemné dotyky, které vlastně dotyky nejsou, splynutí s prostitutkou a symbol toho, že se emoce replikanta a vizuální postavy dostávají na povrch uvědoměním si určitého typu vlastní existence a tím i hrdina získává motivaci pro následné jednání - krásná evoluce starších typů replikantů z minulého filmu. Jediná čistá žena, nesloužící mužskému zotročení je dcera, naivní, izolovaná od světa. Bravo, wow. Bohužel není dovysvětlená linka o jisté revoluci replikantů proti lidem a druhým replikantům. Další věc - vizuál, kamera, hudba. Všimněte si, jak malá akce je na konci filmu ve vyústění souboje dvou postav. Je to polozatopené vznášedlo a pouhé škrcení. Stačí prostředí, vizuál a hudba a z tak jednoduchého souboje máte atmosféru, jak kdyby mezi sebou bojovali dva terminátoři a všude okolo vybuchovali atomovky.[/spoiler]Každý tón, každý záběr fungoval a to, že se to táhlo - ten film si opravdu dává na čas a plně mu to patří - to vůbec nevadí. V dnešní době akčních filmů je to unikát a já si toho nesmírně cením. Prostě nic neřešte, posaďte se a vnímejte tu atmosféru, celý ten film, totálně vypněte, ono vás to unese samo. Kdo čeká svižný sci-fi akčňák...nečekejte. Trailery dokonale mátly. Také nechápu kritiku na Goslinga, naopak, uhrál to přesně tak, jak by měl. Jeho herectví totálně koresponduje s jeho postavou. A když se mají dostavit emoce, jsou tam jako prase. Super. Film roku a společně s mým oblíbeným Šíleným Maxem jsou to dva nejlepší filmy dekády. Chci na to jít znova. Některé věci jsem možná i špatně pochopil, nebo jsem jim nestačil rozumět, ale ten film si to může dovolit. Díky rejžo. 
1 0
reagovat
Proč nesložil hudbu JóJó? ?)
390496
Proč nesložil hudbu JóJó? *?)*
1 0
reagovat
No a ja si myslel, ze ta slapka je Emily Blunt...
390489
No a ja si myslel, ze ta slapka je Emily Blunt...
1 0
reagovat
Jo tohle byl dobrej, filmy kámoš se však při tom chudák nudil. On by asi nudou chcípl kdyby musel sledovat Kino no Tabi.... ale to zase odbočuji. Docela mě i rozesmál konec, jak jedna postava, která tam byla jen chvíli byla vlastně to nejdůležitější. Přesto první films e mi líbil přece jen trochu více.
390481
Jo tohle byl dobrej, filmy kámoš se však při tom chudák nudil. On by asi nudou chcípl kdyby musel sledovat Kino no Tabi.... ale to zase odbočuji. Docela mě i rozesmál konec, jak jedna postava, která tam byla jen chvíli byla vlastně to nejdůležitější. Přesto první films e mi líbil přece jen trochu více.
1 0
reagovat
Ja neviem. Oproti jednotke o čosi lepšie, asi to bolo lepšie zrežírované, ten svet o čosi kompaktnejší, ale prišlo mi to ešte o čosi nediváckejšie a ten film požadoval po mne strašne veľa. Určite som rád ked musí dívák s filmom spolupracovať, no tu mi to prišlo, že pokiaľ nesúhlasíš, si odsúdený na nemilosť a film sa s tebou vôbec nemazná. Leto a Ford v pohode, Gosling bohužiaľ/naschvál nič nehrál, tá jeho hologramová čajka OK. Presah to určite má, EKO agitka vybalená v prvých desiatich minútach lepšie ako to spravil Cameron v Avatarovi za 3 hodiny, aj ten 5-stranový scenár nepílil uši. Ale pocit rozvláčnenosti a toho pohľadu cez jednu osobu v takom neživom svete... Nope. 6/10 
390478
Ja neviem. Oproti jednotke o čosi lepšie, asi to bolo lepšie zrežírované, ten svet o čosi kompaktnejší, ale prišlo mi to ešte o čosi nediváckejšie a ten film požadoval po mne strašne veľa. Určite som rád ked musí dívák s filmom spolupracovať, no tu mi to prišlo, že pokiaľ nesúhlasíš, si odsúdený na nemilosť a film sa s tebou vôbec nemazná. Leto a Ford v pohode, Gosling bohužiaľ/naschvál nič nehrál, tá jeho hologramová čajka OK. Presah to určite má, EKO agitka vybalená v prvých desiatich minútach lepšie ako to spravil Cameron v Avatarovi za 3 hodiny, aj ten 5-stranový scenár nepílil uši. Ale pocit rozvláčnenosti a toho pohľadu cez jednu osobu v takom neživom svete... Nope. 6/10 
1 0
reagovat
BTW cekal jsem, jestli se Ford vraci do svych starych roli, aby v nich umrel:D
390472
[spoiler]BTW cekal jsem, jestli se Ford vraci do svych starych roli, aby v nich umrel*:D*[/spoiler]
1 0
reagovat
Jak muze byt tak pomaly film tak zabavny? U puvodniho jsem trikrat usnul a na silu se dodival, tady jsem úplně nadseny. Ta hudba a vizual je naprosto bozi. Na to, jak se mi Prochozi kdovi jak nelibili, tak tohle chci videt co nejdriv znovu...
390471
Jak muze byt tak pomaly film tak zabavny? U puvodniho jsem trikrat usnul a na silu se dodival, tady jsem úplně nadseny. Ta hudba a vizual je naprosto bozi. Na to, jak se mi Prochozi kdovi jak nelibili, tak tohle chci videt co nejdriv znovu...
1 0
reagovat
Blade Runner 2049, to je master class toho ako sa toci science-fiction. Plnohodnotne, poctive sci-ficko, ktore mi pripomenulo preco tak milujem tvorbu z 80tych a aj skorsich rokov. Hutny, hmatatelny svet, ktory chcem preskumat do najmensich detailov pretoze ich ma. Namiesto nacancanych prezentacii ala iPhone, ktore pod povrchom neponukaju absolutne nic, ledva zakladne funkcie, tu nas tvorcovia nesetria a sypu jeden napad za druhym. Nic tu nieje len na paradu, z platna dycha svet ktory nas kedykolvek moze cakat. Jednotlive obrazy ho skladaju do prirodzeneho a funkcneho celku.Je to krasa, je to pribeh ktory kladie otazky, predstavuje napady, svet v ktorom sa pohybuju zive postavy a Replikanti naplnaju motto, More human than human. 9/10, I came.
390466
Blade Runner 2049, to je master class toho ako sa toci science-fiction. Plnohodnotne, poctive sci-ficko, ktore mi pripomenulo preco tak milujem tvorbu z 80tych a aj skorsich rokov. Hutny, hmatatelny svet, ktory chcem preskumat do najmensich detailov pretoze ich ma. Namiesto nacancanych prezentacii ala iPhone, ktore pod povrchom neponukaju absolutne nic, ledva zakladne funkcie, tu nas tvorcovia nesetria a sypu jeden napad za druhym. Nic tu nieje len na paradu, z platna dycha svet ktory nas kedykolvek moze cakat. Jednotlive obrazy ho skladaju do prirodzeneho a funkcneho celku.Je to krasa, je to pribeh ktory kladie otazky, predstavuje napady, svet v ktorom sa pohybuju zive postavy a Replikanti naplnaju motto, More human than human. 9/10, I came.
1 0
reagovat
Zítra jdu zas, včera jsem šel s partou kamarádu, jsem zvědav jak se bude zítra film líbit opačnému pohlaví. Protentokrát Dolby Atmos - kvalita ozvučení je klíčová (včera jsem byl v "normálním" sále na Floře). Víte co se mne na Blade Runner 2049 mimo jiné líbí - ty ženský - všech pět, každá zcela jiná. Co jsem se díval tak jen jedna z nich se narodila v  USA. Osobní žebříček:

1: Sylvia Hoeks (Holandsko) "Luv"
2: Robin Wright (USA) "Lieutenant Joshi"
3: Mackenzie Davis (Kanada) "Mariette"
4: Ana de Armas (Kuba) "Joi"
5: Carla Juri (Švýcarsko) "Dr. Ana Stelline"
390453
Zítra jdu zas, včera jsem šel s partou kamarádu, jsem zvědav jak se bude zítra film líbit opačnému pohlaví. Protentokrát Dolby Atmos - kvalita ozvučení je klíčová (včera jsem byl v "normálním" sále na Floře). Víte co se mne na Blade Runner 2049 mimo jiné líbí - ty ženský - všech pět, každá zcela jiná. Co jsem se díval tak jen jedna z nich se narodila v  USA. Osobní žebříček: 1: Sylvia Hoeks (Holandsko) "Luv" 2: Robin Wright (USA) "[url=http://www.imdb.com/character/ch0587212/?ref_=ttfc_fc_cl_t3]Lieutenant Joshi[/url]" 3: Mackenzie Davis (Kanada) "[url=http://www.imdb.com/character/ch0592535/?ref_=ttfc_fc_cl_t14]Mariette[/url]" 4: Ana de Armas (Kuba) "[url=http://www.imdb.com/character/ch0568416/?ref_=ttfc_fc_cl_t6]Joi[/url]" 5: Carla Juri (Švýcarsko) "Dr. Ana Stelline"
1 0
reagovat
okkac: Kdyby byl replikant rozpoznatelný jen z odrazu očí, k čemu by pak byl voight-kampffův test? A vůbec, to by celý univerzum Blade Runnera postavilo úplně na hlavu... :o
390447
okkac: Kdyby byl replikant rozpoznatelný jen z odrazu očí, k čemu by pak byl voight-kampffův test? A vůbec, to by celý univerzum Blade Runnera postavilo úplně na hlavu... *:o*
1 0
reagovat
Jedničku nemusím, i z dovodu, že z ní lidi dělají něco, co není. A je to jeden z mála filmů Ridleyho, který mi nesednul.
Dvojce bych ale dal z fleku plné hodnocení. Ať přemýšlím, jak přemýšlím, nemám, co bych vytkl. Formální i obsahová stránka prostě bezchybná. A pro mě osobně je ten obsah mnohem zajímavější, jak u jedničky. Byť nevím, jestli to chci vidět okamžitě znova, není to ten desítkový film, u kterého vylezete z kina a máte neutuchající potřebu jít na to okamžitě znova.
390435
Jedničku nemusím, i z dovodu, že z ní lidi dělají něco, co není. A je to jeden z mála filmů Ridleyho, který mi nesednul. Dvojce bych ale dal z fleku plné hodnocení. Ať přemýšlím, jak přemýšlím, nemám, co bych vytkl. Formální i obsahová stránka prostě bezchybná. A pro mě osobně je ten obsah mnohem zajímavější, jak u jedničky. Byť nevím, jestli to chci vidět okamžitě znova, není to ten desítkový film, u kterého vylezete z kina a máte neutuchající potřebu jít na to okamžitě znova.
1 0
reagovat

do_Od

Wait, já si nějak spojil, že ta nemoc byla ve skutečnosti zástěrka toho odbojovýho hnutí replikantů, kterou nakecali Deckardově dceři, aby vysvětlili, proč nikdy nemůže opustit tu svoji celu, a chránili ji tak od okolního světa.
390414
Wait, [spoiler]já si nějak spojil, že ta nemoc byla ve skutečnosti zástěrka toho odbojovýho hnutí replikantů, kterou nakecali Deckardově dceři, aby vysvětlili, proč nikdy nemůže opustit tu svoji celu, a chránili ji tak od okolního světa.[/spoiler]
do_Od
1 0
reagovat

okkac

Odvážnej napsat takovou teorii pod recenzi dvojky, když jsi ji ještě neviděl ;) moji odpověď si tím pádem přečti až v pondělí:

Dvojka tohle popírá, aspoň podle mě, protože se ze a) dožil dlouhého věku (což se tehdy nestávalo) a za b) měl dítě s Rachel, které je velmi nemocné, což nejspíš značí, že je z poloviny replikant a z poloviny lidské. A maličko mě štve, že se furt jen kecalo o dopadech a následcích a klíčích, ale neukázala se žádná "přesná" věda za tím, jak by se mohli replikanti rozmnožovat. Na to jak zásadně tu zápletku rozvedli, je v ní až příliš mnoho děr.  
390412
Odvážnej napsat takovou teorii pod recenzi dvojky, když jsi ji ještě neviděl *;)* moji odpověď si tím pádem přečti až v pondělí: [spoiler]Dvojka tohle popírá, aspoň podle mě, protože se ze a) dožil dlouhého věku (což se tehdy nestávalo) a za b) měl dítě s Rachel, které je velmi nemocné, což nejspíš značí, že je z poloviny replikant a z poloviny lidské. A maličko mě štve, že se furt jen kecalo o dopadech a následcích a klíčích, ale neukázala se žádná "přesná" věda za tím, jak by se mohli replikanti rozmnožovat. Na to jak zásadně tu zápletku rozvedli, je v ní až příliš mnoho děr.  [/spoiler]
okkac
1 0
reagovat
Komentáře
© copyright 2000 - 2024.
Všechna práva vyhrazena.

Registrace

Nemáte svůj účet? Registrací získáte možnosti:
  1. Komentovat a hodnotit filmy a trailery
  2. Sestavovat si žebříčky oblíbených filmů a trailerů
  3. Soutěžit o filmové i nefilmové ceny
  4. Dostat se na exklusivní filmové projekce a předpremiéry

Zapomenuté heslo

Pokud jste zapomněli vaše heslo nebo vám nedorazil registrační e-mail, vyplňte níže e-mailovou adresu, se kterou jste se zaregistrovali.

Přihlášení

Zapomenuté heslo
Přihlašte se jedním kliknutím přes facebook:

Registrace

Nemáte svůj účet? Registrací získate možnosti:
  1. Komentovat a hodnotit filmy a trailery
  2. Sestavovat si žebříčky oblíbených filmů a trailerů
  3. Vytvářet filmové blogy
  4. Soutěžit o filmové i nefilmové ceny
  5. Dostat se na exklusivní filmové projekce a předpremiéry
registrovat se