Užíváním této stránky souhlasíte s všeobecnými podmínkami.
Tato stránka používá cookies.

Cruiseův Barry Seal lítá natěsno s To i Kingsmany


ikona
Cival
american madebarry sealdarren aronofskyellen pagehráči se smrtíkingsmankingsman: zlatý kruhlegolego: ninjagomatka!motherreese witherspoontotom cruisetržby
Blade Runner se za týden nemusí bát kdovíjaké konkurence. 

Nebude to hvězdný rok pro Toma Cruise. Ale řadu rozpaků z něj se podařilo zahnat. Mumie sice kvalitativně zklamala a v amerických pokladnách ji nelítostně rozemlela Wonder Woman, hlavně Čína a zbytek světa ale zvládly vytáhnout film na snesitelných 407 milionů dolarů celosvětově. Což už není úplná katastrofa. Barry Seal taky velké peníze z pokladen nevytřese, v krimi retru American Made se mu ale povedlo aspoň protlačit se do špičky kasovního žebříčku, jen pár desítek tisíc dolarů za fenomenální To.

Získaných sedmnáct milionů samozřejmě není kdovíjak úžasný výkon. Jde dokonce o jeden z nejhorších výsledků v Cruiseově kariéře. Jeho star-power logicky slábne. Barry Seal ale není ani primárně koncipován jako kdovíjak mocný blockbuster, není to triková popcornovka, ale spíš skromné retro - naštěstí aspoň velmi poctivě odkroucené a zahrané, jak si všimli i zámořští recenzenti, kteří film vybavili 87% pozitivních recenzí. A to už potěší.

 

Produkce navíc nebyla kdovíjak nákladná: Padesát milionů dolarů bylo v rozpočtu, pade přiteče na tržbách z Ameriky, pade už padlo ze zbytku světa, takže Universal nějak extra smutnit nemusí. Z odkládaného projektu, který zaváněl velkým průšvihem, se vyklubal dobrý film s nadstandardním Cruisem a nakonec i snesitelnou obchodní bilancí, kterou v budoucnu jistě vylepší uvedení v domácích kinech, na VOD platformách a v televizích. Ten očekávaný a proklamovaný Cruiseův definitivní pád se zkrátka úplně nekoná.

Bok po boku na cílové pásce kasovního víkendu se tenhle týden seřadily hned tři filmy se sedmnácti melouny: Zlato nakonec uzmulo neskutečně úspěšné To, jež dál naprosto válcuje veškerou americkou hororovou konkurenci a s 291 miliony dolarů je už jen kousilínek od Šestého smyslu a tedy i od titulu neúspěšnější horor v zámoří všech dob. Výnosy To jsou po všech stránkách úžasné, protože film má celosvětově na kontě už 553 milionů. Evropa i Asie sice nejsou tak štědré jako Kingova domovina, u Warnerů by byli ale totálně nenažraní a nesoudní, když by nad touhle bilancí nejásali.

 

Do rozpaků se naopak noří Foxové kvůli Kingsmanům, protože je zjevné, že tohle bude jeden z těch sequelů, co zaostane za jedničkou. V Americe to po přisypání už zmíněných sedmnácti milionů a poskočení na 66 mega bude výšlap jen těsně přes stovku, celosvětově to ale taky kdovíjaká trvalka nebude a z průběžných 192 melounů se na 414 mega jedničky Zlatý kruh nevyškrábe. Takže v trojku bych moc nevěřil. Škoda.

Furt jsou na tom ale Kingsmani výrazně líp než filmy za jeho zády: Lego Ninjago je v Americe totálním failem, protože vymámit po deseti dnech z víc jak čtyř tisícovek kin 35 milionů dolarů, to je opravdu bída. Zvlášť pro rodinný animák a při takové kampani.

To nové Hráče se smrtí studio alespoň zavčas odepsalo a do propagace moc dalších peněz nenarvalo. Jenom dobře, protože katastrofálně hodnocený thrillerový remake si zapsal nejen ostudných 0% kladných recenzí, ale i hanebných šest milionů z úvodního víkendu. Totální propadák ve všech ohledech a další horký kandidát na nejhorší snímek roku - a nikdo se tomu ani moc nemůže divit, snad kromě agenta Ellen Page.

 

Na šesté příčce se snaživě uvedlo další retro, tentokrát tenisové: Hezkých 85% pozitivních recenzí hlásí Battle of the Sexes, v nichž se o oscarovou nominaci uchází Steve Carell a Emma Stone jako hašteřící se Bobby Riggs a Billie Jean Kingová. Prý jde o hodně slušnou sportovní oddychovku, tři miliony z prvního víkendu a dvanácti stovek kin ale žádnej šlágr.

Do desítky se pak vešel ještě slabý Americký zabiják, nenáviděná i milovaná matka! Darrena Aronofskyho i romantická komedie Který je ten pravý?. S milionem a půl mezi ně doslova zapadl černošský thriller Til Death Do Us Part, který nikdo z vás nikdy neuvidí... a trápit vás to fakt nemusí. 

Kompletní žebříček tržeb zde.

Za týden zkusí luxusně hodnocený Blade Runner 2049 rozemlít drama A Mountain Between Us a animák pro nejmenší My Little Pony.

© copyright 2000 - 2024.
Všechna práva vyhrazena.

Registrace

Nemáte svůj účet? Registrací získáte možnosti:
  1. Komentovat a hodnotit filmy a trailery
  2. Sestavovat si žebříčky oblíbených filmů a trailerů
  3. Soutěžit o filmové i nefilmové ceny
  4. Dostat se na exklusivní filmové projekce a předpremiéry

Zapomenuté heslo

Pokud jste zapomněli vaše heslo nebo vám nedorazil registrační e-mail, vyplňte níže e-mailovou adresu, se kterou jste se zaregistrovali.

Přihlášení


Registrace