Diskuze k článku To: Recenze

příspěvky 41 - 60 Napsat příspěvek

váš komentář



zrušit
08.09.2017 00:03:05

Pozor, v průběhu komentu, především níže, budou asi (mírné, spíš pro čtenáře) Spoilery.

V pravdě téměř (viz níže) bezchybná adaptace poloviny bichle, ze které by šlo udělat né jednu trilogii, ale rovnou dvě. Ano, z jedné knihy.
Jistě, že valná část knižního obsahu letěla oknem a že se většina motivů a dětských her smrskla na nezbytné minimum. Pořád ale velmi hezky vystihnuté vztahy mezi dětskými postavami, než otrocký přepis, ze kterého by nic nebylo. Že mi chyběla klubovna, přehrada a celkově Lada? Nechyběla, byť sem je v duchu oplakal, funkčně je film na jedničku. Ano, četl jsem, ano, dočetl jsem před týdněm. Takže oproti nečtenářům mám(e) obrovskou výhodu. Na druhou stranu ty poznámky, že jsme nedostali mytologii Toho a že to celé působí zmatečně, navíc si to "drze připravuje píseček pro dvojku"... To jsou všechno liché výtky, i v knize jsme se o Tom dozvěděli víc prakticky až na konci. Je ale jasné, že dělit linie není v tuhle chvíli pro nečtenáře nejšťastnější...
Trumfové esa? Děcka, jejich charaktery a vzájemná chemie. Ano, zmiňuje to snad každé hodnocení, ale tohle je prakticky malý zázrak, že to sedlo naprosto na jedničku.
Oceňuju, jak si film vyhrál s vlastním Tím. Zde jsou asi největší odlišnosti od knížky, ale naprosto oprávněné a funkční.
Audiovizuálně možná popík, ale líbivý. Výtvarná stránka super. Vlastě víc jak super. Jestli To pořídili za čtyřicet mega, pak klobouček.
Pochopitelné, ale nejvíc oplakané - Henry a vlastně všechny charaktery mimo Loosery. Ta Henryho linka byla tak přizdi*******, že to hodně mrzelo. Z psychopata, který dělal Smolařům vrásky na čele mnohem víc, jak celé To dohromady, zbyla jen figurka, u které jsem neměl sebemenší ponětí, kam by měla v pojetí adaptace směřovat. Korunu tomu nasadila "Apokalyptická bitva s šutráky". Myslím, že Sám doma dvojka s cihlama dostal silného konkurenta.
Největší výtka - on to nebyl horor. Ano, OK, v tomhle jsem asi jediný, ale Annabelle a Wanovky všeobecně fakt za horory, tak, abych se u nich opravdu bál, fakt nepovažuju. Uznávám, že knížka v tomhle směru moc filmu nepomáhá, když To je v pravdě spíš tuctovější příšerka a jeho pravá podstata děsu spočívá spíš v imaginárnu. A tohle se do filmu přenáší dost těžko. ALe spolehnout se čest vyjímkám na lekačky... Ty fádní, nudné lekačky. Ne, fakt se už nevystraším tím, že se postava otočí a za ní stojí příšerka. Přitom sám film ukazuje cestu, kudy se měl ve strašení vydat. Samotný Klaun je boží a to především, když má těch nekolik málo dialogů. Pak z něj jde vážně strach. Neříkám, že ty scény s příšerkama nebyly místy fajn a celková koncepce Toho a jeho imaginace nebyla špatná. Ale co šlo u Edieho, Mika a Beverlly, to zazdili zpracováním Billa, Stana a Bena (přitom Ben a prvé To bylo v knížce naprosto luxusní).
Kapitolou sama pro sebe je pak finále, které je z celého filmu nejslabší. Né tím, že už by bylo všeho hodně, naopak jde vidět, že tvůrci pochopili, že tady musí jít vlastní cestou a oproti knize je to vlastně o dost komornější a umírněnější verze. Jenže zjevně už rejžovi docházely síly (nápady tam vidět byly, ne že né) a celé je to level pod zbytkem filmu. Především atmosférou.
Ta mi hororová fakt nepřišla. Je to druhé SUper 8, Stranger things atd, prostě fajn pohodová dětská atmoška, jen trochu okořeněná temnější (ano, tentokrát v pravém slova smyslu) atmosférou. Tíživost tu prosím nehledat. Ovšem díky tomu, že film bere především z těch pasáží knížky, které mají atmosféru úplně stejnou, pak je to spíš win-win situace.

Celkově 8/10*. Rimsiho chápu a možná (jen možná) jedničku docení po dvojce. Míň lekaček a bylo by to za 9/10*. Doklepnuté vedlejší postavy v čele s Henrym a bylo by to za deset jak vyšité. Pořád mi ale hlodá hlavou, co by s tím udělal Cary... který je uznán i v titlích, takže asi toho ve scénáři po něm zůstalo dost na to, aby mu ti kredity alespoň částečně uznali.

ps: Všem z redakce omluva za grafomanství. Do BR si dám zase pohov, slibuju.

0 0
07.09.2017 14:04:30

Podle některých reakcí je 135 minut málo, chtělo to aspoň 3hodinový film. Ono adaptovat pořádně 500 stran není vůbec lehké, zvlášť u knihy, kde je tolik hlavních postav a vedlejších zápletek, které všechny tvoří tu úžasnou mozaiku.

0 0
07.09.2017 14:02:31

Freya

Prvni cast je o dost koukatelnejsi, nez druha, mozna proto to zatracovani

0 0
07.09.2017 09:42:18

Rozčarování z recenze

Přiznávám, že ani já jsem u takto (i na Moviezone) ostře sledovaného filmu tak slabou recenzi nečekala. Předpokládala jsem, že dostaneme důkladný rozbor a ne základní informace (děj, postavy) a kupu zajímavostí. Co takhle nějaké informace o hudbě, výpravě, kostýmech, efektech? Překvapuje mě i stejné bodové hodnocení staré a nové verze. Oki, původní verzi jsem neviděla, ale koukatelné filmy jsou u mě tak za 4-5/10 a dosud jsem žila v domnění, že původní verze je celkem nepovedený kousek, fanoušky Kingovy tvorby spíše zatracovaný.

0 0
07.09.2017 07:22:49

No mne to zase prijde na adaptaci poloviny knihy malo:D

0 0
07.09.2017 07:07:18

135 znie ako až moc

0 0
07.09.2017 06:51:41

Ja jdu az v sobotu, ale pripojili se lidi z prace co ani normalne do kina nechodeji. Ono to asi vazne bude hustej uspech

0 0
06.09.2017 23:43:20

Dojmy

Pripájam sa k Diskovi. Hoci výhrady mám. Ale len drobnosti. Dĺžka mi nevadila, mohlo to mať sj o 10 minút viac. Pennywise desivý ale podľa mňa mohol dostať viac priestoru. Decká skvelé. Technická stránka veci (hudba, kamera) super. Zmeny oproti knihe ok. Brutality podľa mňa málo, tá snaha o hororový crowd pleaser tam je cítiť. Ale fakt je, že mimo hororových scén je to Stand By Me update ako vyšitý.  Tá atmosféra leta a detstva je úžasná. Na dvojku sa teším a dúfam, že decká ešte dostanú priestor. 
9/10

0 0
06.09.2017 23:36:40

Zase lekačky? :( Neměl to být náhodou horor?

0 0
06.09.2017 23:09:40

7/10

Strašně dlouhý. Atmosféra parádní, hrdinové sympatičtí, lekačky povedené, ale ta délka to prostě sráží. Např. ta podzápletka se šikanujícím spolužákem je tam úplně zbytečná.

0 0
06.09.2017 21:55:32

wat?

no tiež som z tej recenzie prekvapený, a k tomu že skomolíte "najviac badass" priezvisko Wolfhard v popise k filmu...to je už trochu "lemplovina"...to by som čakal od Blesku a podobných medii.

0 0
06.09.2017 20:49:16

Subjektivní recenze autora. Takhle to viděl, takhle to napsal. Pokud v něm film neprobudil tolik, aby napsal lepší recenzi, je tenhle text ohodnocený 7/10 v pořádku. Možná jsem čekal o bodík míň.

0 0
06.09.2017 20:45:05

Rimsy by si měl znovu zajít na Temnou věž, nechat tu recenzi někomu jinému a vrhnout se jenom na české komedie a biblické animáky :)) Já se pořád těším jako kráva a jestli dostanu to, co popisuje Disketa, budu hodně spokojenej. 

0 0
06.09.2017 19:30:10

Podla mna to Rimsy urobil schvalne. Nechcel vytvorit prilis velky hajp a napisal neutralnu recenziu, no v kine nam to vyrazi dekel ;)

0 0
06.09.2017 19:25:12

Fuka psal, ze jim zakazali v recenzich mluvit o deji, tak mozna je ta recenze takova nemastna, neslana...
Trevize: Resilo se to tu nekolikrat, neni to tam...

0 0
06.09.2017 19:12:38

sirek

Jo, no. Mám pocit, že nikdo jiný než Rimsy to zatím ani neviděl.

0 0
06.09.2017 19:10:11

Na klauna v To už dnes ľudí navnadila S07E01 seriálu American Horror Story.  Tržby budú existuje vyššie. :D

0 0
06.09.2017 18:51:15

Rimsy

Daj sa vypchat Rimsy

0 0
06.09.2017 18:50:19

Tak jsem zvědavý - recenze teda nic extra ale co, ne vždy se zadaří. :) Doufám, že To spíš budu cítit jako Disketa1, rád bych dostal nějakou atmosféru - lekačky jsou fajn, ale... samotné horor nedělají (viz dvojka Annabelle). Ale pokud to nabídne kvalitní příběh, potom bych i nedostatek atmosféry dokázal odpustit (se špetkou zklamání, samozřejmě).
Je možné, že bychom se dočkali nějaké nadšené protirecenze, nebo to všichni z redakce, co chtěli, už viděli? ?):D

0 0
06.09.2017 18:44:51

Závěrečný dětský gang-bang ve stoce předpokládám vypustili? :D

0 0
Komentáře
© copyright 2000 - 2017.
Všechna práva vyhrazena.
Hosting zajišťuje: Stable.cz
Kontakty: Technická podpora | Redakce

Registrace

Nemáte svůj účet? Registrací získáte možnosti:
  1. Komentovat a hodnotit filmy a trailery
  2. Sestavovat si žebříčky oblíbených filmů a trailerů
  3. Soutěžit o filmové i nefilmové ceny
  4. Dostat se na exklusivní filmové projekce a předpremiéry

Zapomenuté heslo

Pokud jste zapomněli vaše heslo nebo vám nedorazil registrační e-mail, vyplňte níže e-mailovou adresu, se kterou jste se na MovieZone zaregistrovali.

Přihlášení

Zapomenuté heslo
Přihlašte se jedním kliknutím přes facebook:

Registrace

Nemáte svůj účet? Registrací získate možnosti:
  1. Komentovat a hodnotit filmy a trailery
  2. Sestavovat si žebříčky oblíbených filmů a trailerů
  3. Vytvářet filmové blogy
  4. Soutěžit o filmové i nefilmové ceny
  5. Dostat se na exklusivní filmové projekce a předpremiéry
registrovat se