Diskuze k článku Po strništi bos: Recenze

příspěvky 1 - 20 Napsat příspěvek

váš komentář



zrušit
25.08.2017 10:35:28

Dielo mimoriadne zdatného režiséra, ktorému chýba scenáristická opora jeho otca. Našťastie je natoľko zdatný, že sa mu túto slabinu darí počas celej stopáže umne maskovať. Ak budete kvalitatívne očakávať novú Obecnú školu, Tmavomodrý svet, Jízdu alebo Kolju odídete trochu sklamaní. Ale iba trochu. Takže kľudne zoberte do kina okrem svojho partnera aj rodičov, pretože cieľovkou takto univerzálny počin tu zase dlho nebude 7/10

24.08.2017 22:58:54

7/10

Nakonec prekvapive celkem velka spokojenost. Remeslne na mezinarodni urovni, Sverak to ma v ruce jako nikdo tady. Trosku me vadilo, ze na konci nebyla zadna katarze a revize vztahu otec vs deda, ale ok beru to tak, ze takhle se to tehda udalo a vlastne by to slo i proti naturelu Vetcheho postavy.

Kaiser samozrejme nekolik levelu nad ostatnima. Kluci vyborne nacastovani

22.08.2017 12:01:13

7/10

Naprosto to postrádá nějakou ústřední zápletku, sled neustálých epizodek z Edova života po nějaké době na chvilku omrzí - na druhou stranu to má fakt pěknou svěrákovskou atmosféru. Takový feel-good film, neměl jsem žádná očekávání, a i přes to, že jsem měl problém se scénářem, jsem odcházel z kina spokojen.

22.08.2017 10:53:50

7/10

Příjemná oddechovka. Souhlas s recenzí. Jen 5* mi přijde zbytečně přísné, stále se jedná o špičku české tvorby. Ale to je na každém, jak to zhodnotí.

22.08.2017 00:07:27

7/10

Možná i 8/10, je to super :)

20.08.2017 18:32:50

Osobně jsem na to moc do kina nechtěl, ale přátele mě vytáhli. Je to celkem fajn věc, která má pár luxusních momentů a vizuálně film vypadá nádherně, někteří herci jsou hodně dobrý, ale to je asi tak vše. Filmu neuvěřitelně podráží nohy příběh a jeho epizodické vyprávění, které třeba něco zajímavého načrtne a pak už se k tomu nevracíme, jelikož děj valí dál. A takhle to film udělá asi pětkrát. Filmu chybí jakési vyvrcholení a pointa. Je to škoda, jelikož s lepším scénářem to mohl být velmi dobrý český film, takhle je to fajn film, který stačí jednou vidět. 6/10

20.08.2017 01:46:33

Boha to je blb toto...

19.08.2017 23:39:41

Ty ses vtipnej na urovni IQ 34

19.08.2017 23:28:54

Voříšková ušla naposledy v Bobulích (10 let), ale tam ani nemusela hrát, jinak je fakt hrozná. Ještě nedávno myslel, že je antikoncepčním selháním Karla Voříška, ale pak jsem zjistil, že on je čtverka :D lol

19.08.2017 23:25:39

hm

Pevně doufám, že to bude lepší než Tři bratři. Kniha byla skvělá. Tak uvidíme, ale zázraky nečekám. Na druhou stranu jsem dost zvyklý na módní hejtování Svěráků. I Vratné lahve měly dost špatné recenze, dle mého nezaslouženě.

19.08.2017 20:11:26

Marně přemýšlím, kdo je větší dřevo - Voříšková, nebo Issová z Anděla Páně. Jakákoliv scéna, kde se vyskytla a nedejbože mluvila byla utrpením.
Některý postsynchrony tahali za uši, ale jako i přes nějakou takovou nedějovost mě tohle docela bavilo. Rozhodně to není o tolik horší než Obecná škola, která taky není nějakej majstrštyk. 
7/10 na pohodu. 

18.08.2017 14:08:46

Pokud byste chtěli vidět skutečně poetický film o konfrontaci malého dítěte s druhou světovou válkou, dejte si Pieseň o sivom holubovi, Ivanovo dětství nebo Práče, přičemž ten první by si zde na Moviezone zasloužil řádné docenění.

18.08.2017 13:13:41

5/10

Ten film se hodně snaží o takovou tu milou rozněžněnou českou poetiku,bohužel to sráží nulový děj, epizodičnost navzájem nenavazujících scének, děsivý Ondřej Vetchý a velmi ošklivý postsynchron. Kamera je skvělá a výprava na ten malý budget ucházející. Televizních 5/10

17.08.2017 22:24:41

KarelR

Škoda ;)

17.08.2017 18:37:30

Stranger777

Neviděl jsem a ani to neplánuju :)

17.08.2017 18:15:32

KarelR

Díky, já nad tím přemýšlel vždycky když jsem někde viděl ten plakát.

17.08.2017 17:28:07

Stejně na to zajdu a udělám si vlastní názor ;)

P.S.
KarelR má stejný názor jako zbytek redakce?

17.08.2017 17:16:32

jako kino povinnost

17.08.2017 16:06:06

sirek
Souhlas, loni jsem byl taky dost nadšený z české tvorby, vypadalo to na lepší časy a letos zatim nic... Na Svěráky zajdu, i když první reakce nejen na MZ mé natěšení, že dostaneme další Obecnou školu, v podstatě zmrazily...

17.08.2017 15:07:46

Škoda, Svěrák má na světovou látku a má potenciál oslovit světové publikum - zdařile to našlápl už u Kolji, škoda jen, že potenciální hit Tmavomodrý svět zazdila americká kopírka - Pearl Harbor. 
No, pokud se skutečně odhodlá natočit sci-fi, bude to fajn osvěžení v našich luzích a hájích.
A na to Po strništi bos stejně zajdu - myslím, že každý český film, který není vyloženě odpad, by se měl podpořit, protože jinak by tu vznikaly samý Babovřesky, Kameňáky a stupidní pohádky s pitvořícími se čerty. Letos tedy zatím bída, loni (Hepnarová, Polednice, Masaryk) to kvalitativně u nás bylo na úplně jiný úrovni. Tak snad se ještě dokáže objevit nějaký překvápko, který zároveň kasovně uspěje - naděje upínám k Miladě (i když... vypadá všelijak).

Komentáře
© copyright 2000 - 2017.
Všechna práva vyhrazena.
Hosting zajišťuje: Stable.cz
Kontakty: Technická podpora | Redakce

Registrace

Nemáte svůj účet? Registrací získáte možnosti:
  1. Komentovat a hodnotit filmy a trailery
  2. Sestavovat si žebříčky oblíbených filmů a trailerů
  3. Soutěžit o filmové i nefilmové ceny
  4. Dostat se na exklusivní filmové projekce a předpremiéry

Zapomenuté heslo

Pokud jste zapomněli vaše heslo nebo vám nedorazil registrační e-mail, vyplňte níže e-mailovou adresu, se kterou jste se na MovieZone zaregistrovali.

Přihlášení

Zapomenuté heslo
Přihlašte se jedním kliknutím přes facebook:

Registrace

Nemáte svůj účet? Registrací získate možnosti:
  1. Komentovat a hodnotit filmy a trailery
  2. Sestavovat si žebříčky oblíbených filmů a trailerů
  3. Vytvářet filmové blogy
  4. Soutěžit o filmové i nefilmové ceny
  5. Dostat se na exklusivní filmové projekce a předpremiéry
registrovat se