Užíváním této stránky souhlasíte s všeobecnými podmínkami.
Tato stránka používá cookies.

Na co do kina: 7 originálních srpnových filmů


ikona
KarelR
atomic blondebarry seal: nebesky gaunercesta casukrizacekloganovi partacipo strnisti boszabijak a bodyguard
Charlize Theron v akci, Tom Cruise za kniplem a Daniel Craig v asi nejšílenější roli svojí kariéry. 

Je před námi poslední letní měsíc a Hollywood to v něm jako tradičně trochu fláká. Na srpen se obvykle házejí film, s nimiž si studia moc neví rady, zároveň je ale nechtějí posílat proti top blockbusterům. Co tam skončilo letos? Pár akčňáků, hvězdně obsazený heist a pár meditativních kousků. Prostě vcelku zajímavý výběr, z něhož snad vypadne alespoň hrstka povedených bijáků.

3. srpna

Atomic Blonde: Bez lítosti

Mr. Hlad právě nasypal Atomic Blonde 4* na ČSFD, takže byl očividně spokojenější než já s Civalem. My jsme totiž dostali průměrné špiónské drama, které je o něco zamotanější, než by mělo, a trčí z něj akorát fenomenální akční scéna na jeden záběr. Charlize si měla společně s fyzičkou a skvostnou stylizací pohlídat i scénář. Takhle totiž její bondovská štace zapadne mnohem dřív, než by asi chtěla.

 

Křižáček

Určitě víte, že Křižáček těžce zabodoval ve Varech, zároveň má ale na ČSFD 55%, takže z něj nebude žádná úspěšná masovka. Už trailer ostatně naznačuje, že Václav Kadrnka netočil film pro masy. A pokud chcete věřit Rimsyho recenzi, většina z vás by ho solidně protrpěla: "Karel Roden cestuje krajinou a snaží se v učesaně stylizovaném středověku najít ztraceného syna. Náročný film, který pro zábavychtivého diváka bude představovat strašlivá muka, ale masochistického fanouška artu potěší vrstevnatostí témat a prostorem k přemýšlení. Vyberte si, na jakou stranu se přidáte."

 

17. srpna

Po strništi bos

Nový film Jana Svěráka má bez debat krásné trailery. Jakmile na mě v kinech zaútočí malebné obrázky s voice-overem Svěráka staršího, skoro bych se vsadil, že se tu rýsuje další nostalgická klasika. V tuhle chvíli ještě nikdo neví, jestli se prequel Obecné školy promění v obrovskou pecku nebo v obrovský průšvih. Už z principu bych si ale přál to první, protože Křižáček letos české diváky očividně nenasytí.

 

Zabiják & bodyguard

Patrick Hughes režíroval Expendables 3 a moc lidí jimi nenadchnul, jeho novinka ale zatím šlape na jedničku. Upoutávky Zabijáka & bodyguarda jsou nahláškované, našlapané akcí a ústřední duo si v nich dává jeden libový moment za druhým. I když je tedy vcelku jasné, že to zas taková hitparáda nebude, zatím se rozhodně těším a doufám, že se na nás řítí malý srpnový zázrak.

 

24. srpna

Barry Seal: Nebeský gauner

OK, rád bych ze sebe dostal něco, co si asi myslíme všichni: Co má sakra znamenat ten název?! Barryho Seala v Česku nikdo nezná a podtitul Nebeský gauner to moc nezachraňuje, takže u nás nová spolupráce Toma Cruise a Douga Limana těžce propadne. Chápu, American Made se nepřekládá zrovna snadno. I tak to ale chtělo něco lepšího, protože by jinak na "nový film od lidí, co natočili boží sci-fi Na hraně zítřka" klidně mohl někdo přijít.

 

31. srpna

Cesta času

Jen Terrence Malick může 40 let chystat film o životním cyklu sluneční soustavy a pak ho dostat do kin. A jen my můžeme být tak škodolibí, abychom na něj ihned poslali Rimsyho, jehož sedmičková recenze končí vzletnými slovy: "Číselné hodnocení v tomhle případě nedává žádný smysl. Nejedná se o dramatický film ani informativní dokument. Malickova báseň je požitkem pro smysly a ztělesněným peklem pro netrpělivého (či ospalého) diváka. Pokud si však chcete vyčlenit chvilku pro své dumavé nitro, vhodnější prostor v kině k tomu momentálně nedostanete."

 

Loganovi parťáci

Channing Tatum, Adam Driver a Daniel Craig vykrádají pod dohledem Stevena Soderbergha závody a američtí kritici jsou z toho nadšení. Loganovi parťáci zatím mají na Rottech 20 recenzí a všechny jsou pozitivní, průměrný rating 8/10 tedy znamená, že by se měl víceméně každý dobře bavit. Trailery jsou samozřejmě až moc divoké a vlastně nevěřím tomu, že nás čeká divácký hit. Pro fandy Soderbergha (a všech jeho parťáků) jsou to ale skvělé zprávy, takže bychom se s létem měli rozloučit ve velkém stylu.

 

Co jste si vybrali ze srpnové nabídky? Pochlubte se v diskuzi a nashle v září!

Komentáře

  • Do této diskuze ještě nikdo nepřispěl, buďte první.
VSTOUPIT
© copyright 2000 - 2024.
Všechna práva vyhrazena.

Registrace

Nemáte svůj účet? Registrací získáte možnosti:
  1. Komentovat a hodnotit filmy a trailery
  2. Sestavovat si žebříčky oblíbených filmů a trailerů
  3. Soutěžit o filmové i nefilmové ceny
  4. Dostat se na exklusivní filmové projekce a předpremiéry

Zapomenuté heslo

Pokud jste zapomněli vaše heslo nebo vám nedorazil registrační e-mail, vyplňte níže e-mailovou adresu, se kterou jste se zaregistrovali.

Přihlášení


Registrace