Užíváním této stránky souhlasíte s všeobecnými podmínkami.
Tato stránka používá cookies.

Diskuze k článku První reakce: Temná věž od Stephena Kinga

příspěvky 1 - 20 Napsat příspěvek
No vidíš a já tu potřebu měl :)Navíc mi ty "detaily" nepřišly zbytečné. Také jsem psal, že si uvědomuju, že je to komiks a ne další Apokalypsa. Ale i v odlehčeném žánru jsou určité hranice blbosti, přes které se nedovedu přenést.

Nijak jsem ani nerozporoval, že scénář je důležitý. V tom naopak naprosto souhlasím. Jen píšu, že pokud forma naplno pohltí obsah (míněno, ne že zakryje nesmysly, ale že třeba přebije jednodušší příběh), pak s tím nemám sebemenší problém.

Především mě ale Wonder woman vůbec nebavila, přišla mi jako ta nejgeneričtější komiksovka (ostatně úplně stejně nízko mám i prvního Kapitána Ameriku) s nudnou hlavní postavou, špatně natočená a
pak tu byly do očí bijící nesmysly...

Kdežto Artuš mi sednul náramně - to co ty jsi postrádal, toho já měl přehršel...
Výborně zvolená forma, kde prokreslil vše co bylo potřeba, vysvětlil zábavnou formou to co bylo nutné a ještě stihl říct i lecos navíc. Pokud jde o digitální bordel, děláš si z toho srandičky, ale to mi obecně u mnohých filmů taky dost vadí... sem to ale sedlo. Na druhou stranu, je to jeden z těch filmů, který daleko lépe funguje v kině.... doma už mě ta úvodní bitva moc nebavila, ale v kině to fungovalo bezchybně. A že ti scházela prokreslenost některých "důležitých postav" přisuzuju tomu, že chtěl Ritchie trilogii a proto se v tomhle filmu zaměřil jen na to, co bylo pro tenhle příběh nosné.... vše ostatní by jistě dokreslil v dalších dílech...mě to třeba nijak nerušilo, necítil jsem, že bych něco potřeboval dovypravovat.
386908
No vidíš a já tu potřebu měl *:)*Navíc mi ty "detaily" nepřišly zbytečné. Také jsem psal, že si uvědomuju, že je to komiks a ne další Apokalypsa. Ale i v odlehčeném žánru jsou určité hranice blbosti, přes které se nedovedu přenést. Nijak jsem ani nerozporoval, že scénář je důležitý. V tom naopak naprosto souhlasím. Jen píšu, že pokud forma naplno pohltí obsah (míněno, ne že zakryje nesmysly, ale že třeba přebije jednodušší příběh), pak s tím nemám sebemenší problém. Především mě ale Wonder woman vůbec nebavila, přišla mi jako ta nejgeneričtější komiksovka (ostatně úplně stejně nízko mám i prvního Kapitána Ameriku) s nudnou hlavní postavou, špatně natočená a pak tu byly do očí bijící nesmysly... Kdežto Artuš mi sednul náramně - to co ty jsi postrádal, toho já měl přehršel... Výborně zvolená forma, kde prokreslil vše co bylo potřeba, vysvětlil zábavnou formou to co bylo nutné a ještě stihl říct i lecos navíc. Pokud jde o digitální bordel, děláš si z toho srandičky, ale to mi obecně u mnohých filmů taky dost vadí... sem to ale sedlo. Na druhou stranu, je to jeden z těch filmů, který daleko lépe funguje v kině.... doma už mě ta úvodní bitva moc nebavila, ale v kině to fungovalo bezchybně. A že ti scházela prokreslenost některých "důležitých postav" přisuzuju tomu, že chtěl Ritchie trilogii a proto se v tomhle filmu zaměřil jen na to, co bylo pro tenhle příběh nosné.... vše ostatní by jistě dokreslil v dalších dílech...mě to třeba nijak nerušilo, necítil jsem, že bych něco potřeboval dovypravovat.
0 0
reagovat
No jo, no. To není zas takový překvápko, ty trailery vypadaly jako upoutávky na nějakou tuctovou dětskou fantasy. :D
386755
No jo, no. To není zas takový překvápko, ty trailery vypadaly jako upoutávky na nějakou tuctovou dětskou fantasy. *:D*
0 0
reagovat

Chermy

Napisal som, ze scenar je vacsinou ta najdolezitejsia cast, nie ze to tak musi byt vzdy. Na mna emocie v Artusovi vobec nefungovali, pretoze Ritchieho daleko viac ako praca s postavami zaujimala freneticka forma a vsetko odbijal skratkami. Vo vysledku sme tak dostali vyborne obsadeneho archetypalneho zaporaka, ale ako celok postavy nemali ziadnu hlbku, ich motivacie boli podavane len tak mimochodom, dosledkom coho mi boli uplne ukradnute. Aby som bol ferovy, Ritchie vzdy kladol o nieco vacsi doraz na formu, ale doposial som s nim v tomto nemal vyraznejsi problem. Artus je natoceny dynamicky a obcas pouziva sikovne rozpravacske postupy, ale to akym sposobom neustale preskakuje dolezite informacie a sceny, mi prislo subjektivne pomerne unavne a v druhej polovici ma to viac-menej stratilo. Mal som z toho dojem nie úplne zvladnuteho kinozostrihu asi tak trikrat dlhsieho materialu a o nejakej prekreslenosti dolezitejsich postav sa neda ani hovorit (carodejnica, Bedivere, Vortigernova sluzka, "Littlefinger"). 

Narozdiel od teba necitim potrebu rozoberat zbytocne detaily a ani nebudem tvrdit, ze je to vylozene nevydareny film. Tak ci tak, WonderWoman sa mi javi ako omnoho inspirativnejsia zalezitost s jasne podanym posolstvom a to aj napriek "pitomym spomalovackam, tomu, ze nema ziadnu formu a ze je to udajne facka do ksichtu logike a hrozam vojny". Nakoniec, v prvom rade je to trochu odhlacene brany komiksovy film a nie nove spracovanie Apokalypsy. Aj ja by som mohol riesit to, akou je Artus fackou do tvare povodnej legendy, ako je nasilu politicky korektny a ako kladie formu nad vsetko ostatne a pritom je to chvilami digitalny bordel, co je oblubena tema na MZ. Ale takym hnidopichom skutocne byt nechcem. ;)
386735
Napisal som, ze scenar je vacsinou ta najdolezitejsia cast, nie ze to tak musi byt vzdy. Na mna emocie v Artusovi vobec nefungovali, pretoze Ritchieho daleko viac ako praca s postavami zaujimala freneticka forma a vsetko odbijal skratkami. Vo vysledku sme tak dostali vyborne obsadeneho archetypalneho zaporaka, ale ako celok postavy nemali ziadnu hlbku, ich motivacie boli podavane len tak mimochodom, dosledkom coho mi boli uplne ukradnute. Aby som bol ferovy, Ritchie vzdy kladol o nieco vacsi doraz na formu, ale doposial som s nim v tomto nemal vyraznejsi problem. Artus je natoceny dynamicky a obcas pouziva sikovne rozpravacske postupy, ale to akym sposobom neustale preskakuje dolezite informacie a sceny, mi prislo subjektivne pomerne unavne a v druhej polovici ma to viac-menej stratilo. Mal som z toho dojem nie úplne zvladnuteho kinozostrihu asi tak trikrat dlhsieho materialu a o nejakej prekreslenosti dolezitejsich postav sa neda ani hovorit (carodejnica, Bedivere, Vortigernova sluzka, "Littlefinger").  Narozdiel od teba necitim potrebu rozoberat zbytocne detaily a ani nebudem tvrdit, ze je to vylozene nevydareny film. Tak ci tak, WonderWoman sa mi javi ako omnoho inspirativnejsia zalezitost s jasne podanym posolstvom a to aj napriek "pitomym spomalovackam, tomu, ze nema ziadnu formu a ze je to udajne facka do ksichtu logike a hrozam vojny". Nakoniec, v prvom rade je to trochu odhlacene brany komiksovy film a nie nove spracovanie Apokalypsy. Aj ja by som mohol riesit to, akou je Artus fackou do tvare povodnej legendy, ako je nasilu politicky korektny a ako kladie formu nad vsetko ostatne a pritom je to chvilami digitalny bordel, co je oblubena tema na MZ. Ale takym hnidopichom skutocne byt nechcem. *;)*
Chermy
0 0
reagovat
fr3ak; ostatní; ad Artuš: Co ti konkrétně přišlo nelogické? Já se teď nechci hádat, chci prostě vědět, kde ty nelogičnosti vidíš a v čem to z diváka dělá blbce.
Mně to teda nelogické nepřišlo v hlavní lince, je ale pravda, že lehký mišmaš měli s hlavním záporákem. Osobně říkám lehký, protože jeho motivy a charakter byl vykreslen uspokojivě. Hlavní dějová linka díry v ději nemá a logiku dává, jen je "problém", že ho vypráví oním frenetickým tempem a spoustu informací podává paralelně a zhuštěným tempem. Při opakovaných shlédnutích je dějový celek mnohem přehlednější. Detaily, které jsou v rozporu s dobou a žánrem se omlouvají uchopením látky a právě onou formou. Nezapomínejte, že zrovna Artuš využívá formu jako vypravěčský prostředek jako málokterý film posledních let...
386732
fr3ak; ostatní; ad Artuš: Co ti konkrétně přišlo nelogické? Já se teď nechci hádat, chci prostě vědět, kde ty nelogičnosti vidíš a v čem to z diváka dělá blbce. Mně to teda nelogické nepřišlo v hlavní lince, je ale pravda, že lehký mišmaš měli s hlavním záporákem. Osobně říkám lehký, protože jeho motivy a charakter byl vykreslen uspokojivě. Hlavní dějová linka díry v ději nemá a logiku dává, jen je "problém", že ho vypráví oním frenetickým tempem a spoustu informací podává paralelně a zhuštěným tempem. Při opakovaných shlédnutích je dějový celek mnohem přehlednější. Detaily, které jsou v rozporu s dobou a žánrem se omlouvají uchopením látky a právě onou formou. Nezapomínejte, že zrovna Artuš využívá formu jako vypravěčský prostředek jako málokterý film posledních let...
0 0
reagovat
To sa dalo čakať. Vyzera to ako nezaujimava sračka. McConaughey málokedy trafí dobrý blockbuster - Interstellar je pomaly jediný, nie? 
386728
To sa dalo čakať. Vyzera to ako nezaujimava sračka. McConaughey málokedy trafí dobrý blockbuster - Interstellar je pomaly jediný, nie? 
0 0
reagovat
Že by zrovna Artuš trpěl nějakou nelogičností děje, nad rámec obvyklý ve fantasy filmech, to mi teda rozhodně nepřišlo. Asi bych tomu nedal Oscara za scénář, ale pro mě tam všechno fungovalo +/- tak, jak mělo. Daleko víc mi vadil ten digitální kabátek některých scén, zejména v samotném finále.
Jinak i pro mě zatím film roku. A vůbec, v rámci heroické fantasy (ano, konkurence, až na Jacksona, vlastně není, ale stejně) jeden z nejlepších filmů vůbec.
386720
Že by zrovna Artuš trpěl nějakou nelogičností děje, nad rámec obvyklý ve fantasy filmech, to mi teda rozhodně nepřišlo. Asi bych tomu nedal Oscara za scénář, ale pro mě tam všechno fungovalo +/- tak, jak mělo. Daleko víc mi vadil ten digitální kabátek některých scén, zejména v samotném finále. Jinak i pro mě zatím film roku. A vůbec, v rámci heroické fantasy (ano, konkurence, až na Jacksona, vlastně není, ale stejně) jeden z nejlepších filmů vůbec.
0 0
reagovat

M.a.t.t.

Tak zápletku, nebo scénář? :) Troufám si říct,že zápletku mají oba filmy úplně stejně "kvalitní" a smysluplnou... a jestli forma vítězí nad obsahem? A není vcelku jedno co dělá film dobrým? Zkratkovitost Artuše je hodně relativní, protože to kolik informací a děje dokázal zábavnou formou Ritchie vtěsnat do jedné scény je neskutečný.  Přišlo mi, že pak mnoho postav bylo daleko prokreslenějších, než v kdejakým velkofilmu. I emoce pak líp fungujou. Kdežto Wonder woman nemá žádnou formu, jen pitomý zpomalovačky, kdy Gal Gadot vylézá ze zákopů jako by šla na přehlídkové molo.... Pak daleko víc vinikne debilita scénáře, kdy si hodinu s někým povídá na střelecké věži a žádný nacista si jich ani nevšimne. Nevšiml si nikdo ani jakým veleskokem tam přilítla. Je to facka do ksichtu jakékoli logice a hrůzám války... Jasně, je to jen komiks, ale tak špatně natočený, že mě takovýhle ptákoviny vyloženě vytáčely. Stejně jako mi přijde neskutečně směšná jakákoli ukázka na Temnou věž :)
386717
Tak zápletku, nebo scénář? *:)* Troufám si říct,že zápletku mají oba filmy úplně stejně "kvalitní" a smysluplnou... a jestli forma vítězí nad obsahem? A není vcelku jedno co dělá film dobrým? Zkratkovitost Artuše je hodně relativní, protože to kolik informací a děje dokázal zábavnou formou Ritchie vtěsnat do jedné scény je neskutečný.  Přišlo mi, že pak mnoho postav bylo daleko prokreslenějších, než v kdejakým velkofilmu. I emoce pak líp fungujou. Kdežto Wonder woman nemá žádnou formu, jen pitomý zpomalovačky, kdy Gal Gadot vylézá ze zákopů jako by šla na přehlídkové molo.... Pak daleko víc vinikne debilita scénáře, kdy si hodinu s někým povídá na střelecké věži a žádný nacista si jich ani nevšimne. Nevšiml si nikdo ani jakým veleskokem tam přilítla. Je to facka do ksichtu jakékoli logice a hrůzám války... Jasně, je to jen komiks, ale tak špatně natočený, že mě takovýhle ptákoviny vyloženě vytáčely. Stejně jako mi přijde neskutečně směšná jakákoli ukázka na Temnou věž *:)*
M.a.t.t.
0 0
reagovat

Bobby6killer

Nepochopil jsi, nebo jsi nečetl co jsem psal. Takže znovu:
O komplikovanosti scénáře se tady vůbec nebavím. Bavím se o tom, že ten scénář musí dávat smysl. Klidně ať je jednoduchej, ale ať z tebe nedělá blbce.
386713
Nepochopil jsi, nebo jsi nečetl co jsem psal. Takže znovu: O [b]komplikovanosti [/b]scénáře [b]se [/b]tady vůbec [b]nebavím[/b]. Bavím se o tom, že ten scénář musí [b]dávat smysl[/b]. Klidně ať je jednoduchej, ale ať z tebe nedělá blbce.
Bobby6killer
0 0
reagovat

M.a.t.t., fr3eak

Tak třeba pro mě jeden z nejlepších filmů za poslední roky je novej Mad Max. Dokonce si myslím, že by u něj byl nějaký komplikovaný scénář na škodu.
386703
Tak třeba pro mě jeden z nejlepších filmů za poslední roky je novej Mad Max. Dokonce si myslím, že by u něj byl nějaký komplikovaný scénář na škodu.
M.a.t.t., fr3eak
0 0
reagovat
WonderWoman na omnoho kvalitnejsiu a zmyslupnejsiu zapletku ako skratkovity Kral Artus, ktory to zachranuje formou. A kde je napisane, ze scenar je u filmu ta najdolezitejsia cast? Asi to bude tym, ze to tak vacsinou je :))
386701
WonderWoman na omnoho kvalitnejsiu a zmyslupnejsiu zapletku ako skratkovity Kral Artus, ktory to zachranuje formou. A kde je napisane, ze scenar je u filmu ta najdolezitejsia cast? Asi to bude tym, ze to tak vacsinou je *:))*
0 0
reagovat

Bobby6killer

Tak pokud ti nevadí, že film nedává smysl, tím líp pro tebe :D

Popravdě ti vlastně závidím, protože pak by se mi líbil Covenant, Marvelovky, Transformers atd...
386700
Tak pokud ti nevadí, že film nedává smysl, tím líp pro tebe *:D* Popravdě ti vlastně závidím, protože pak by se mi líbil Covenant, Marvelovky, Transformers atd...
Bobby6killer
0 0
reagovat
takze tak, ako som predpokladal....king ma vela knih a vela z nich je nevhodnych na sfilmovanie a vela z nich je aj zlych, zial dnes sa pchaju peniaze do tych hroznych, asi ma vela kamosov v produkcnych spolocnostiach.....popravde len blazon mohol ocakavat ze, z toho bude nieco lepsie a len uplny blazon tomu veril po trailery.....elba je podla mna moc precenovany a dakujem bohu, ze nie je bond.....mcconaughey si tymto pocinom pospinil tu seriu skvelych filmov co za posledne roky natocil.....dufam a modlim sa aby TO bolo dobre a radsej nech remakuju jeho dobre horory.....len nie trapnu hmlu.....ako skusat nove knihy, ktore uz ani kvalitou nie su bohvieco
386699
takze tak, ako som predpokladal....king ma vela knih a vela z nich je nevhodnych na sfilmovanie a vela z nich je aj zlych, zial dnes sa pchaju peniaze do tych hroznych, asi ma vela kamosov v produkcnych spolocnostiach.....popravde len blazon mohol ocakavat ze, z toho bude nieco lepsie a len uplny blazon tomu veril po trailery.....elba je podla mna moc precenovany a dakujem bohu, ze nie je bond.....mcconaughey si tymto pocinom pospinil tu seriu skvelych filmov co za posledne roky natocil.....dufam a modlim sa aby TO bolo dobre a radsej nech remakuju jeho dobre horory.....len nie trapnu hmlu.....ako skusat nove knihy, ktore uz ani kvalitou nie su bohvieco
0 0
reagovat

fr3ak

Král Artuš je jeden z nejlepších letošních filmů. Ryzí snová fantasy.

Kdyby je za mořem zajímala i kvalita scénáře, tak nevychválí do nebes Wonder woman, což JE hrozná hovadina.

Jsou to jenom lidi a v kus mají evidentně různý.
386698
Král Artuš je jeden z nejlepších letošních filmů. Ryzí snová fantasy. Kdyby je za mořem zajímala i kvalita scénáře, tak nevychválí do nebes Wonder woman, což JE hrozná hovadina. Jsou to jenom lidi a v kus mají evidentně různý.
fr3ak
0 0
reagovat

fr3ak

Kde je napsáno, že to je ta důležitější část? :D To by mě fakt zajímalo
386696
Kde je napsáno, že to je ta důležitější část? *:D* To by mě fakt zajímalo
fr3ak
0 0
reagovat
"Král Artuš má totiž na Rottenech 4,6/10 a kdo ví, jestli za mořem prostě nehodnotí fantasy obráceně... "

Třeba je za mořem zajímá i kvalita scénáře (což je u filmu jaksi ta důležitější část), protože Artuš je hrozná hovadina. Sice sakra dobře natočená, ale pořád hovadina...
386695
"Král Artuš má totiž na Rottenech 4,6/10 a kdo ví, jestli za mořem prostě nehodnotí fantasy obráceně... " Třeba je za mořem zajímá i kvalita scénáře (což je u filmu jaksi ta důležitější část), protože Artuš je hrozná hovadina. Sice sakra dobře natočená, ale pořád hovadina...
0 0
reagovat
Tak uz jenom ten napad to tocit. A ten casting. Nejde o cernocha, jde o tom ze to nema s knihou spolecneho nic. A hlavne atmosferu. Od zacatku se to tvarilo jako sracka a vypada to ze to neprekvapive sracka je. Dekuji. Ne. Radeji knihu..
386694
Tak uz jenom ten napad to tocit. A ten casting. Nejde o cernocha, jde o tom ze to nema s knihou spolecneho nic. A hlavne atmosferu. Od zacatku se to tvarilo jako sracka a vypada to ze to neprekvapive sracka je. Dekuji. Ne. Radeji knihu..
0 0
reagovat
Tak to vypadá, že to dopadlo ještě hůř, než jsme si mysleli... Ale asi zaslouženě, špatný koncept, Roland Černoch (nic proti Idrisu), špatný scénář atd.... Buď se do této ságy neměli vůbec pouštět a nebo tomu měli dát jinou péči, J. J. Abrams si myslím, že by to zvládnul, i ten Ron Howard nebyla špatná volba. A seriálu po tomhle nevěřim taky, pokud to bude dělat stejný tým... Aspoň že Mr. Mercedes vypadá dobře, nové IT a ten Castle Rock taky docela lákají.
386693
Tak to vypadá, že to dopadlo ještě hůř, než jsme si mysleli... Ale asi zaslouženě, špatný koncept, Roland Černoch (nic proti Idrisu), špatný scénář atd.... Buď se do této ságy neměli vůbec pouštět a nebo tomu měli dát jinou péči, J. J. Abrams si myslím, že by to zvládnul, i ten Ron Howard nebyla špatná volba. A seriálu po tomhle nevěřim taky, pokud to bude dělat stejný tým... Aspoň že Mr. Mercedes vypadá dobře, nové IT a ten Castle Rock taky docela lákají.
0 0
reagovat
Fakt niekto dúfa, že to dopadne ako Artuš? :)
Veď tu sa nekoná žiadne prekvapenie, po tých chabých traileroch sa podobné ohlasy dali očakávať. Navyše to je od Sony .. takže niet o čom. Prepadák aj čo sa týka kvality, aj tržieb zaručený.
Ani seriálu by som nedával veľké nádeje, ak to bude ešte väčší fail v kinách ako sa predpokladá.
386689
Fakt niekto dúfa, že to dopadne ako Artuš? :) Veď tu sa nekoná žiadne prekvapenie, po tých chabých traileroch sa podobné ohlasy dali očakávať. Navyše to je od Sony .. takže niet o čom. Prepadák aj čo sa týka kvality, aj tržieb zaručený. Ani seriálu by som nedával veľké nádeje, ak to bude ešte väčší fail v kinách ako sa predpokladá.
0 0
reagovat
Snad to totálně propadne, všichni to rychle zapomenou a za pár let ohlásí netflix, amazon či HBO seriálový zpracování knižní ságy s Ansonem Mountem v hlavní roli.

Tak jsem se zasnil a zase zpátky na zem :)
386688
Snad to totálně propadne, všichni to rychle zapomenou a za pár let ohlásí netflix, amazon či HBO seriálový zpracování knižní ságy s Ansonem Mountem v hlavní roli. Tak jsem se zasnil a zase zpátky na zem :)
0 0
reagovat
Sony je zkrátka nejlepší studio. :D 
Ti by zkazili i Ordinaci v růžový zahradě. 
386687
Sony je zkrátka nejlepší studio. *:D*  Ti by zkazili i Ordinaci v růžový zahradě. 
0 0
reagovat
Komentáře
© copyright 2000 - 2024.
Všechna práva vyhrazena.

Registrace

Nemáte svůj účet? Registrací získáte možnosti:
  1. Komentovat a hodnotit filmy a trailery
  2. Sestavovat si žebříčky oblíbených filmů a trailerů
  3. Soutěžit o filmové i nefilmové ceny
  4. Dostat se na exklusivní filmové projekce a předpremiéry

Zapomenuté heslo

Pokud jste zapomněli vaše heslo nebo vám nedorazil registrační e-mail, vyplňte níže e-mailovou adresu, se kterou jste se zaregistrovali.

Přihlášení

Zapomenuté heslo
Přihlašte se jedním kliknutím přes facebook:

Registrace

Nemáte svůj účet? Registrací získate možnosti:
  1. Komentovat a hodnotit filmy a trailery
  2. Sestavovat si žebříčky oblíbených filmů a trailerů
  3. Vytvářet filmové blogy
  4. Soutěžit o filmové i nefilmové ceny
  5. Dostat se na exklusivní filmové projekce a předpremiéry
registrovat se