Užíváním této stránky souhlasíte s všeobecnými podmínkami.
Tato stránka používá cookies.

Nejlepší DVD a Blu-ray: Červenec 2017


ikona
KarelR
blu-raydvd
Mark Wahlberg nahání atentátníky, Hugh Jackman se loučí s Wolverinem a Andrew Garfield odhodlaně šíří křesťanství... 

Na přelomu února a března šla letos do kin slušná pálka velkých a očekávaných filmů. Některé se povedly, některé jsou tak tak průměrné, teď se každopádně mrkneme na to, které z nich 4 měsíce po premiéře stojí na nákup na domácím nosiči.

Den patriotů
Vyšlo: 19. července 2017
Cena: 268 Kč (DVD), 448 Kč (Blu-ray)

Peter Berg a Mark Wahlberg to potřetí zkoušejí se skutečnými událostmi. Nejdřív uspěli s akčňákem na Život a na smrt, potom jim propadl (výborný) katastrofický biják Deepwater Horizon a teď dřou finanční bídu s thrillerovým Dnem patriotů. Co se za tímhle názvem skrývá? Fotka níže už vám možná prozradila, že je v centru dění bostonský maraton, na němž v roce 2013 vybouchly dvě bomby. A ačkoliv všichni víme, co se zhruba dělo a jak to dopadlo, filmová verze je i tak napínavá, vcelku děsivá a především má jednu famózní přestřelku s J. K. Simmonsem. Ano, patos je tu na každém kroku, takže kdekdo do pěti minut ohrne nos. Berg má ale i tenhle film hrozně v ruce a za mě se rozhodně jedná o další trefu. (7/10)

 

Logan: Wolverine
Vyšlo: 12. července 2017
Cena: 268 Kč (DVD), 448 Kč (Blu-ray), 628 Kč (2x Blu-ray v Mediabooku), 628 Kč (2x Blu-ray ve Steelbooku)

Čekal jsem velikou pecku, dostal jsem velikou pecku. Logan je vzácným příkladem splněných očekávání, což je hlavně u "značkových" filmů čím dál tím vzácnější úkaz. James Mangold ale obratně poždímal eRko, Hugh Jackman dal do Wolverinea 120% hereckého úsilí a Patrick Stewart... prostě dorazil na plac. Tihle pánové tak zhmotnili emocionálně drtivý westernový výlet, v němž funguje vyřčené i nevyřčené, a když už si říkáte, že by to chtělo trochu akčního vzruchu, obvykle dojde na párání končetin v podání hned dvou adamantiových strojů na zabíjení. Rozlučka s Jackmanovým Loganem je prostě ohromně povedená comicsová slast, jíž si ve speciálních edicích užijete i v černobílé "noirové" verzi. A navíc jde o další důkaz toho, že volné ruce přeci jen nemusí vést do pekel, takže zvedám oba palce nahoru! (9/10)

 

Mlčení
Vyšlo: 5. července 2017
Cena: 268 Kč (DVD), 448 Kč (Blu-ray)

Jak možná víte, z Mlčení se vyklubal brutální propadák. Scorseseho snový projekt stál 40 milionů dolarů a vydělal jen 7, po hitovém Vlkovi z Wall Street to ale v Paramountu snad unesli. Důležitější totiž je, že byla řada náročnějších diváků spokojena a zase jednou šlo do kin něco méně tradičního. Mlčení je dost niterný prožitek, v němž budete trpět hned s několika nešťastníky a naplno vás pohltí svět, který je v dnešní době téměř nepochopitelný. Kdysi však měl svá jasná pravidla, jejichž porušování končilo tak krutě, že byste do něj v DeLoreanu vážně nezavítali. Osobně jsem se zase tolik nevžil do Garfieldova hlavního hrdiny a sem tam se vážně mohlo o maličko zrychlit. Naprosto ale chápu, že Scorsese nechtěl uhnout ze svojí vize, takže mu to nakonec ani moc nemám za zlé. (7/10)

 

Dále v červenci vyšlo: Balerína, John Wick 2, Kráska a zvíře, Kong: Ostrov lebek, LEGO® Batman film, Pes ro(c)ku, Život

Nashle u srpnového přehledu.

© copyright 2000 - 2024.
Všechna práva vyhrazena.

Registrace

Nemáte svůj účet? Registrací získáte možnosti:
  1. Komentovat a hodnotit filmy a trailery
  2. Sestavovat si žebříčky oblíbených filmů a trailerů
  3. Soutěžit o filmové i nefilmové ceny
  4. Dostat se na exklusivní filmové projekce a předpremiéry

Zapomenuté heslo

Pokud jste zapomněli vaše heslo nebo vám nedorazil registrační e-mail, vyplňte níže e-mailovou adresu, se kterou jste se zaregistrovali.

Přihlášení


Registrace