Užíváním této stránky souhlasíte s všeobecnými podmínkami.
Tato stránka používá cookies.

Opustí Ridley Scott vetřelčí ságu?


ikona
KarelR
neill blomkampprometheusridley scottvetřelecvetřelec: covenant
Dozvíme se, jak to dopadlo s Davidem? Anebo se vydáme úplně jinudy? 

Když se Ridley Scott ujal Promethea, těšili jsme se na velký comeback značky, kterou zazdila béčková čtyřka a dvojice pitomých crossoverů s Predátorem. Famózní biják se nakonec nekonal, utržených 403 milionů dolarů ale donutilo Foxy ignorovat ohlasy a odklepnout Scottovi pokračování. Co se dělo dál? Prometheus 2 se převlékl do pravé vetřelčí kůže, diváci se však podruhé obalamutit nenechali. Po slaboučkých ohlasech se tak vydělalo „jen“ 232 milionů a síla značky výrazně ochabla.

Scott proto svoje plány na šest dalších filmů upravil na čtyři a následně začal mluvit o jednom, maximálně o dvou. Ani na to ale zřejmě nedojde, Foxové totiž konečně vytáhli kalkulačku a začínají přemýšlet o tom, že to s vetřelčí ságou zkusí úplně jinak.

 

Ideálním směrem by samozřejmě byla zrušená pětka, v níž by Neill Blomkamp vrátil do hry Ripleyovou v podání Sigourney Weaver. Scott ale tenhle projekt trýznil tak dlouho, až z něj prakticky nic nezbylo, a jeho vzkříšení zní velmi nepravděpodobně.

Jaké jsou alternativy? Jiný režisér, který obratně naváže na Covenanta, kompletní reboot nebo pětka bez Blomkampa. Moc zázračné vyhlídky tedy nemáme a nezbývá než doufat, že se nějakým zázrakem vrátí Neill se Sigourney.

---

Vytáhni v hospodě: Malou náplastí za pátého Vetřelce je Blomkampův dvacetiminutový kraťas Rakka.

© copyright 2000 - 2024.
Všechna práva vyhrazena.

Registrace

Nemáte svůj účet? Registrací získáte možnosti:
  1. Komentovat a hodnotit filmy a trailery
  2. Sestavovat si žebříčky oblíbených filmů a trailerů
  3. Soutěžit o filmové i nefilmové ceny
  4. Dostat se na exklusivní filmové projekce a předpremiéry

Zapomenuté heslo

Pokud jste zapomněli vaše heslo nebo vám nedorazil registrační e-mail, vyplňte níže e-mailovou adresu, se kterou jste se zaregistrovali.

Přihlášení


Registrace