Užíváním této stránky souhlasíte s všeobecnými podmínkami.
Tato stránka používá cookies.

Diskuze k článku Dunkerk: Recenze

příspěvky 141 - 140 Napsat příspěvek

Mierne sklamanie

Pre mňa osobne najslabší Nolan od Batman Begins... ale aj napriek tomu za výborných 8/10. Inak koho by zaujímali reálne fakty vs. Nolanovo spracovanie, tu sa niečo málo o tom dočítate. ;)
385495
Pre mňa osobne najslabší Nolan od Batman Begins... ale aj napriek tomu za výborných 8/10. Inak koho by zaujímali reálne fakty vs. Nolanovo spracovanie, [url=http://www.historyvshollywood.com/reelfaces/dunkirk/]tu[/url] sa niečo málo o tom dočítate. *;)*
Mierne sklamanie
1 0
reagovat

autista

:+ já už jsem taky ze včerejších 7/10 na 6/10 .. ale je to furt lepší, než ještě víc přeceňovaný King Arthur.. a to mám Dark Knight v TOP 3 filmech ever
385490
*:+* já už jsem taky ze včerejších 7/10 na 6/10 .. ale je to furt lepší, než ještě víc přeceňovaný King Arthur.. a to mám Dark Knight v TOP 3 filmech ever
autista
1 0
reagovat

7/10

V kine za 8/10, ale doma si to uz asi nepustim. Nejak to rychle preslo, jede to podobne na drogach jako Mad Max, ale je treba uznat, Mad Max je asi jina liga.

Jinak technicky spicka, herecky take. Nolana je ale skoda na tyhle sracky, nejlepsi je u kvalitniho pribehu. Stale cekame na dalsi The prestige. Jeden z nejlepsich filmu vubec.
385485
V kine za 8/10, ale doma si to uz asi nepustim. Nejak to rychle preslo, jede to podobne na drogach jako Mad Max, ale je treba uznat, Mad Max je asi jina liga. Jinak technicky spicka, herecky take. Nolana je ale skoda na tyhle sracky, nejlepsi je u kvalitniho pribehu. Stale cekame na dalsi The prestige. Jeden z nejlepsich filmu vubec.
7/10
3 0
reagovat

do_Od

Beru, že to nesedne všem, ale tohle mi nedá: "anonymní tisíce vojáků jen staticky stály, nijak na nich nebyl vidět zmar, ani stupňující se hrůza". Tisíce vojáků nečekaně anonymních, ale že by na nich nebyla vidět hrůza a zmar? Já bych teda řekl, že ano (subjektivní), nicméně tady už jsme byli ve stádiu rezignace, kdy jsi jen čekal na to, jestli tě trefí Stuka nebo ne (což bylo dle mého fantasticky uděláno v úvodní scéně bombardování, kdy se vojáci skoro až znuděně vrátí k té čekací naloďovací rutině), aby ti z toho úplně nemrdlo a nešel sis zaplavat... 

Nicméně jo, těchto reakcí čekám čím dál tím víc. Já byl naštěstí zaraženej do sedačky a bál se za každýho komparzistu.
385480
Beru, že to nesedne všem, ale tohle mi nedá: "anonymní tisíce vojáků jen staticky stály, nijak na nich nebyl vidět zmar, ani stupňující se hrůza". Tisíce vojáků nečekaně anonymních, ale že by na nich nebyla vidět hrůza a zmar? Já bych teda řekl, že ano (subjektivní), nicméně tady už jsme byli ve stádiu rezignace, kdy jsi jen čekal na to, jestli tě trefí Stuka nebo ne (což bylo dle mého fantasticky uděláno v úvodní scéně bombardování, kdy se vojáci skoro až znuděně vrátí k té čekací naloďovací rutině), aby ti z toho úplně nemrdlo a nešel sis zaplavat...  Nicméně jo, těchto reakcí čekám čím dál tím víc. Já byl naštěstí zaraženej do sedačky a bál se za každýho komparzistu.
do_Od
1 -1
reagovat
Ani s očekáváním, že jdu na bezdějový film o přežívání, jsem nebyl spokojenej. Intenzita umělá, gradace nulová, zásadní okamžik zabitý rychlým střihem jinam, časové hrátky de facto zbytečné, závěr úplně do ztracena...

Ocenil jsem tu velikost, ocenil jsem i herce, akce ve vzduchu mi ale přišla suchá a zbytek se prostě vezl v duchu "hm, ok". A když už se náhodou třeba schylovalo k tomu, že se do filmu prolne napětí, tak se okamžitě střihlo jinam. Nefunkční koncept, žádní hrdinové, na kterých by mi záleželo, anonymní tisíce vojáků jen staticky stály, nijak na nich nebyl vidět zmar, ani stupňující se hrůza, vlastně jedinej důkaz toho, že film směřoval do konce, byl ten Zimmerovskej tikot. Což mi přijde fakt málo.

Dunkirk 6/10, všechny ostatní nolanovky včetně Brouka 9-10/10. Takže tak, no.
385476
Ani s očekáváním, že jdu na bezdějový film o přežívání, jsem nebyl spokojenej. Intenzita umělá, gradace nulová, zásadní okamžik zabitý rychlým střihem jinam, časové hrátky de facto zbytečné, závěr úplně do ztracena... Ocenil jsem tu velikost, ocenil jsem i herce, akce ve vzduchu mi ale přišla suchá a zbytek se prostě vezl v duchu "hm, ok". A když už se náhodou třeba schylovalo k tomu, že se do filmu prolne napětí, tak se okamžitě střihlo jinam. Nefunkční koncept, žádní hrdinové, na kterých by mi záleželo, anonymní tisíce vojáků jen staticky stály, nijak na nich nebyl vidět zmar, ani stupňující se hrůza, vlastně jedinej důkaz toho, že film směřoval do konce, byl ten Zimmerovskej tikot. Což mi přijde fakt málo. Dunkirk 6/10, všechny ostatní nolanovky včetně Brouka 9-10/10. Takže tak, no.
4 0
reagovat
Řekl bych že spousta lidí na to půjde s očekáváním, že jdou na druhého Ryana nebo třeba Hacksaw, ale tohle prostě není klasický válečný film. Takže tu budou dva tábory. Ten první bude Dunkerk  milovat a velebit jaké to je mistrovské dílo a ten druhý tábor to ve velkém zklamání že to není druhý Ryan hejtovat a pak se najde ještě jedna skupina lidí a těm to bude jedno:D Já osobně se řadím do prvního táboru a těším se na opáčku v imaxu. Tam ta intenzita, atmosféra a emoce budou ještě silnější nebo aspoň doufám8)
385472
Řekl bych že spousta lidí na to půjde s očekáváním, že jdou na druhého Ryana nebo třeba Hacksaw, ale tohle prostě není klasický válečný film. Takže tu budou dva tábory. Ten první bude Dunkerk  milovat a velebit jaké to je mistrovské dílo a ten druhý tábor to ve velkém zklamání že to není druhý Ryan hejtovat a pak se najde ještě jedna skupina lidí a těm to bude jedno*:D* Já osobně se řadím do prvního táboru a těším se na opáčku v imaxu. Tam ta intenzita, atmosféra a emoce budou ještě silnější nebo aspoň doufám*8)*
1 0
reagovat

Chermy

To súhlasím, že "intenzita" vystihuje väčšinu tvorby Nolana, ale zatiaľ čo v predošlých filmoch tú intenzitu postupne stupňoval až sa všetko vyhrotilo v závere (Dark Night, Interstellar, Inception), tak Dunkirk ide v jednom intenzívne nastolenom tempe od úplného začiatku do konca (to dedukuješ správne), skôr než by postupne gradoval v priebehu stopáže :)
385468
To súhlasím, že "intenzita" vystihuje väčšinu tvorby Nolana, ale zatiaľ čo v predošlých filmoch tú intenzitu postupne stupňoval až sa všetko vyhrotilo v závere (Dark Night, Interstellar, Inception), tak Dunkirk ide v jednom intenzívne nastolenom tempe od úplného začiatku do konca (to dedukuješ správne), skôr než by postupne gradoval v priebehu stopáže :)
Chermy
1 0
reagovat

chermy

jj - ten film je super, ale až vyčerpávající.
385467
jj - ten film je super, ale až vyčerpávající.
chermy
1 0
reagovat
Já těch 10 klidně dám. Protože se plně shodnu s recenzí a jen dodám, že tu poslední jedničku přidávám vždycky, když mě v kině něco ohromí. Mnoha filmům se to nepovede (naposledy asi Interstellar, Mad Max), Dunkirku se to ale povedlo snad dvojnásob. Byl jsem včera v IMAXu, a i když jsem věděl, že mě čeká z velké části 70 mm film, stejně jsem byl v první scéně naprosto ohromen. Nolan vás nechá pár minut (doslova) v klidu a pak se ozve ohlušující první výstřel, který je snad ještě působivější než obraz.

Postupně na vás začne naléhat Zimmer a vy v podstatě cítíte písek a sůl z pláže, stejně jako beznaděj, rezignovanost a strach místních vojáků. Intenzivních 107 minut audiovizuálního nátlaku, s krásným koncem a naprosto neuvěřitelnou, do detailu vypiplanou produkcí a scenériemi. Nolan to má v ruce a hlavně má neuvěřitelný koule. A Hardy je prostě největší borec momentální herecký scény. 
385465
Já těch 10 klidně dám. Protože se plně shodnu s recenzí a jen dodám, že tu poslední jedničku přidávám vždycky, když mě v kině něco ohromí. Mnoha filmům se to nepovede (naposledy asi Interstellar, Mad Max), Dunkirku se to ale povedlo snad dvojnásob. Byl jsem včera v IMAXu, a i když jsem věděl, že mě čeká z velké části 70 mm film, stejně jsem byl v první scéně naprosto ohromen. Nolan vás nechá pár minut (doslova) v klidu a pak se ozve ohlušující první výstřel, který je snad ještě působivější než obraz. Postupně na vás začne naléhat Zimmer a vy v podstatě cítíte písek a sůl z pláže, stejně jako beznaděj, rezignovanost a strach místních vojáků. Intenzivních 107 minut audiovizuálního nátlaku, s krásným koncem a naprosto neuvěřitelnou, do detailu vypiplanou produkcí a scenériemi. Nolan to má v ruce a hlavně má neuvěřitelný koule. A Hardy je prostě největší borec momentální herecký scény. 
1 -1
reagovat

Cival

Jo, v pohodě, to chápu. Já fakt myslel, že se to bere automaticky ze starejch recenzí. Jako bych nic nepsal...
385464
Jo, v pohodě, to chápu. Já fakt myslel, že se to bere automaticky ze starejch recenzí. Jako bych nic nepsal...
Cival
1 0
reagovat

maddy1111

Já bych řekl, že "intenzita" je přímo definice Nolanova stylu. Někdy od Temného rytíře tomu přišel na chuť... to jak finále začne pulzovat, přestřihávat mezi jednotlivými příběhy a neskutečně gradovat mám pod kůží ještě dnes.... A mám pocit, že od té doby to spolu se Zimmerem vypiloval a jeho filmy na intenzitu tlačí čím dál víc. A jak vás tu tak čtu, došlo to asi do takového extrému, že Dunkerk je už od začátku jedno takové intenzivní finále :) Jsem na to zvědavý... a jestli je to tak, jsem i docela zvědavý, s čím tedy přijde příště.... :D
385466
Já bych řekl, že "intenzita" je přímo definice Nolanova stylu. Někdy od Temného rytíře tomu přišel na chuť... to jak finále začne pulzovat, přestřihávat mezi jednotlivými příběhy a neskutečně gradovat mám pod kůží ještě dnes.... A mám pocit, že od té doby to spolu se Zimmerem vypiloval a jeho filmy na intenzitu tlačí čím dál víc. A jak vás tu tak čtu, došlo to asi do takového extrému, že Dunkerk je už od začátku jedno takové intenzivní finále *:)* Jsem na to zvědavý... a jestli je to tak, jsem i docela zvědavý, s čím tedy přijde příště.... *:D*
maddy1111
1 0
reagovat

8/10 - po včerajšej IMAX predpremiére

za mňa 8/10 a viem si predstaviť, že väčšinu divákov film plne neuspokojí ... niežeby to bolo akokoľvek "artové", to rozhodne nie, ale skôr je to taká tá poctivá profesionálna filmárčina, než film, ktorý by sa mal/chcel zapáčiť širokému publiku. Jedno slovo, ktoré Dunkirk vystihuje najviac je "intezita", začne viac menej uprostred tej vojnovej operácie, resp. evakuácie z Dunkirku a absolútne ničomu než udalosti v tomto prístave a priľahlej pláži sa nevenuje. Bez toho, aby ten film mal čoby jedinú odbočku, či už príbehovú alebo dialógovú k čomukoľvek inému alebo jednu nosnú hlavnú postavu (u tých sa zväčša nedozvie divák ani ich meno). Je to proste jedno intenzívne vyobrazenie vojnového konfliktu od začiatku až dokonca, kde počas celej stopáže v pozadí ťukajú hodiny (doslovne!). V jadre stále typický Nolan, ale teraz o dosť odlišný Nolan než sme asi zvyknutí napr. z Interstellaru, Inception, Prestige a podobne, kde sa pracovalo hlavne s príbehom a postavami a nejakým tým prekvapivým vyústením. Tu vo svojej podstate nie sú žiadne postavy, žiaden dej, "iba" vojaci, ktorí sa snažia prežiť ... (ešte raz zdôrazňujem tie úvodzovky " na iba) ;-)
385462
za mňa 8/10 a viem si predstaviť, že väčšinu divákov film plne neuspokojí ... niežeby to bolo akokoľvek "artové", to rozhodne nie, ale skôr je to taká tá poctivá profesionálna filmárčina, než film, ktorý by sa mal/chcel zapáčiť širokému publiku. Jedno slovo, ktoré Dunkirk vystihuje najviac je "intezita", začne viac menej uprostred tej vojnovej operácie, resp. evakuácie z Dunkirku a absolútne ničomu než udalosti v tomto prístave a priľahlej pláži sa nevenuje. Bez toho, aby ten film mal čoby jedinú odbočku, či už príbehovú alebo dialógovú k čomukoľvek inému alebo jednu nosnú hlavnú postavu (u tých sa zväčša nedozvie divák ani ich meno). Je to proste jedno intenzívne vyobrazenie vojnového konfliktu od začiatku až dokonca, kde počas celej stopáže v pozadí ťukajú hodiny (doslovne!). V jadre stále typický Nolan, ale teraz o dosť odlišný Nolan než sme asi zvyknutí napr. z Interstellaru, Inception, Prestige a podobne, kde sa pracovalo hlavne s príbehom a postavami a nejakým tým prekvapivým vyústením. Tu vo svojej podstate nie sú žiadne postavy, žiaden dej, "iba" vojaci, ktorí sa snažia prežiť ... (ešte raz zdôrazňujem tie úvodzovky " na iba) ;-)
8/10 - po včerajšej IMAX predpremiére
2 0
reagovat
Kostěj: Je to ošemetný. A je to trochu orientační. V kině tehdy byl Let určitě za 10, ale od té doby jsem ho vlastně nikdy nezvládl zkouknout celej, v televizi a na DVD to tak dokonale nefunguje, resp. člověk se do toho nežene.

Takže když to pak mám hvězdičkovat v kontextu Dunkerku, nechce se mi to "dávat nad to". Asi jako si myslím, že Tmavomodrej svět je za 10/10, ale neřekl bych, že je to lepší film než Dunkerk. To porovnávání je vachrlatý.
385461
Kostěj: Je to ošemetný. A je to trochu orientační. V kině tehdy byl Let určitě za 10, ale od té doby jsem ho vlastně nikdy nezvládl zkouknout celej, v televizi a na DVD to tak dokonale nefunguje, resp. člověk se do toho nežene. Takže když to pak mám hvězdičkovat v kontextu Dunkerku, nechce se mi to "dávat nad to". Asi jako si myslím, že Tmavomodrej svět je za 10/10, ale neřekl bych, že je to lepší film než Dunkerk. To porovnávání je vachrlatý.
1 0
reagovat
tak united je v telke fakt iba za 9 a nie za 14 ako v kine:D
385459
tak united je v telke fakt iba za 9 a nie za 14 ako v kine*:D*
1 0
reagovat

Chermy

Jo, jako že se to nebere z databáze, ale že to tam autor nahází nakonec po paměti. To je samozřejmě taky možný.
385456
Jo, jako že se to nebere z databáze, ale že to tam autor nahází nakonec po paměti. To je samozřejmě taky možný.
Chermy
1 0
reagovat

Perun

Při sledování filmu asi nebyl recenzentu poskytován orální sex. 
385453
Při sledování filmu asi nebyl recenzentu poskytován orální sex. 
Perun
1 0
reagovat

Kostěj

A nezrcadlí to bodové hodnocení vždy jen aktuální názor recenzenta? Řekl bych, že jen Civalovo opojení Letem 93 trochu ochladlo ;)
385455
A nezrcadlí to bodové hodnocení vždy jen aktuální názor recenzenta? Řekl bych, že jen Civalovo opojení Letem 93 trochu ochladlo *;)*
Kostěj
1 0
reagovat

Joker

JokerVe filmu je odkaz na Jokera. Je namalovaný na bedně uvnitř lodi, když kluci čekají na příliv. Včera jsem si toho náhodou všiml v kině8)
385452
[spoiler]JokerVe filmu je odkaz na Jokera. Je namalovaný na bedně uvnitř lodi, když kluci čekají na příliv. Včera jsem si toho náhodou všiml v kině*8)*[/spoiler]
Joker
1 0
reagovat

Technická

Máte asi nějakou chybku v databázi - United93 dostalo před lety 10/10. Už jsem si chtěl jít brousil kudlu, ale pak jsem si to pro jistotu zkontroloval...
385449
Máte asi nějakou chybku v databázi - United93 dostalo před lety 10/10. Už jsem si chtěl jít brousil kudlu, ale pak jsem si to pro jistotu zkontroloval...
Technická
1 0
reagovat

skvělá recenze

co chybí na tu desítku?
385448
co chybí na tu desítku?
skvělá recenze
1 0
reagovat
© copyright 2000 - 2024.
Všechna práva vyhrazena.

Registrace

Nemáte svůj účet? Registrací získáte možnosti:
  1. Komentovat a hodnotit filmy a trailery
  2. Sestavovat si žebříčky oblíbených filmů a trailerů
  3. Soutěžit o filmové i nefilmové ceny
  4. Dostat se na exklusivní filmové projekce a předpremiéry

Zapomenuté heslo

Pokud jste zapomněli vaše heslo nebo vám nedorazil registrační e-mail, vyplňte níže e-mailovou adresu, se kterou jste se zaregistrovali.

Přihlášení

Zapomenuté heslo
Přihlašte se jedním kliknutím přes facebook:

Registrace

Nemáte svůj účet? Registrací získate možnosti:
  1. Komentovat a hodnotit filmy a trailery
  2. Sestavovat si žebříčky oblíbených filmů a trailerů
  3. Vytvářet filmové blogy
  4. Soutěžit o filmové i nefilmové ceny
  5. Dostat se na exklusivní filmové projekce a předpremiéry
registrovat se