Užíváním této stránky souhlasíte s všeobecnými podmínkami.
Tato stránka používá cookies.

MZ VIDEO: Co přijde po digitálních opicích?


ikona
imf
andy serkismz videopán prstenůplaneta opicwarcraft
Malé ohlédnutí za fenoménem motion capture... 

Tři opičí filmy během šesti let nám dokazují, že motion capture definitivně dozrál a je možná i schopen přestoupit z nelidských postav jako jsou autoboti v Transformers, skřeti a draci v Hobitovi nebo maskovaní superhrdinové k pokročilejším experimentům. Schválně se jděte na opičáky ve Válce o planetu opic podívat. Neuvěřitelné detaily v obličeji umožnily Mattu Reevesovi, aby postavil Caesara a jeho smečku do absolutního popředí snímku, ve kterém jsou lidé opravdu tak nějak navíc (ačkoliv jsou díky Woodymu Harrelsonovi nepostradatelnou protiváhou celého příběhu). A za celým tím mainstreamovým motion capture tažením stojí jediný člověk - Andy Serkis. Jako herce ho začíná díky marvelovkám laická veřejnost vnímat až teď - uvidíme ho ve větší roli např. v Black Pantherovi - ale prostřednictvím jiných postav k nám promlouvá už neuvěřitelných sedmnáct let, od prvního Pána prstenů, přes King Konga, kapitána Haddocka v Tintinovi, opičího vůdce Caesara nebo jednoho ze záporáků nové trilogie Star Wars.

Nejnovější MZ video, které trochu zavání rubrikou Filmtech a trochu poctou Serkisovi a lobbingem za nové oscarové kategorie, vám přinášíme v rámci našeho oťukování nových formátů. A taky proto, že MZ Live bude až příští týden a my jsme vás během prázdnin nechtěli nechat čekat na další dávku informací, které sypeme z rukávů. Během pětiminutového povídání ale stihneme probrat i poslední vývoj v motion capture a renderování pomocí různých technologií (koho zajímá víc, může si přečíst můj podstatně delší článek v aktuálním čísle časopisu Level). Dejte nám vědět, jestli vás to bavilo, nebo to na vás bylo příliš technické. Tentokrát konečně hrajeme ve stereu a od příště už se videa snad budou objevovat i na YouTube kanále MovieZone a nikoliv jen na mém. Takže se dobře bavte, podporujte opice i nás (ne nutně v tomhle pořadí) a těšte se na příští MZ Live, kde budeme mluvit mj. o Nolanově Dunkerku.

© copyright 2000 - 2024.
Všechna práva vyhrazena.

Registrace

Nemáte svůj účet? Registrací získáte možnosti:
  1. Komentovat a hodnotit filmy a trailery
  2. Sestavovat si žebříčky oblíbených filmů a trailerů
  3. Soutěžit o filmové i nefilmové ceny
  4. Dostat se na exklusivní filmové projekce a předpremiéry

Zapomenuté heslo

Pokud jste zapomněli vaše heslo nebo vám nedorazil registrační e-mail, vyplňte níže e-mailovou adresu, se kterou jste se zaregistrovali.

Přihlášení


Registrace