Užíváním této stránky souhlasíte s všeobecnými podmínkami.
Tato stránka používá cookies.

První reakce: Nolanův Dunkerk


ikona
KarelR
christopher nolandunkerkdunkirkprvni reakcetom hardy
Tom Hardy, Kenneth Branagh a Mark Rylance musí spasit stovky tisíc vojáků. A vy to nejspíš potřebujete vidět... 

Dunkerk bez debat patří mezi neojočekávanější filmy roku. Christopher Nolan s ním utíká od sci-fi a zkouší jednoduché válečné drama, které vrací do povědomí Operaci Dynamo z druhé světové války. My si na evakuaci britských vojáků z okupované Francie počkáme až do příštího týdne. Zámořští kritici ale mají za sebou první projekci a... jsou ohromně nadšení!

Na samotné recenze je zatím embargo, z reakcí na Twitteru se ale dá jasně vyčíst, že Nolan zase jede na maximum. Dunkerk je prý čistokrevná ansámblovka, která přebíhá mezi třemi dějovými liniemi (voda, vzduch, pevnina) a žene ji kupředu neúprosné tikání od Hanse Zimmera. Podkres z trailerů tedy nemizí a prý jde o další příklad toho, jak Nolan a Zimmer vzali triviální nápad a proměnili ho v celovečerní zlato.

 

Co se chválí dál? Především fyzická akce, mladí herci (ano, i Harry Styles) a pilotující Tom Hardy, který údajně řekne 10 vět a je za totálního borce. Minimum dialogů se přitom týká i ostatních dějových linií, Dunkerk tak stojí hlavně na tikání a velmi působivých válečných výjevech.

Asi vás nepřekvapí, že všichni jásají nad projekcí v IMAXu a doporučují co největší plátno. Nolanův 107 minut dlouhý thriller je prý povinností pro každého, kdo má rád nefalšované napětí, a zároveň uspokojí i náročnější diváky, jelikož nemá zrovna tradiční vyprávěcí strukturu. Prostě to zní jako další budoucí klasika, u níž bude první projekce akorát rozjezdem. A protože je to zároveň lekce z dějepisu, třeba školáci zajistí i solidní tržby!

© copyright 2000 - 2024.
Všechna práva vyhrazena.

Registrace

Nemáte svůj účet? Registrací získáte možnosti:
  1. Komentovat a hodnotit filmy a trailery
  2. Sestavovat si žebříčky oblíbených filmů a trailerů
  3. Soutěžit o filmové i nefilmové ceny
  4. Dostat se na exklusivní filmové projekce a předpremiéry

Zapomenuté heslo

Pokud jste zapomněli vaše heslo nebo vám nedorazil registrační e-mail, vyplňte níže e-mailovou adresu, se kterou jste se zaregistrovali.

Přihlášení


Registrace