Užíváním této stránky souhlasíte s všeobecnými podmínkami.
Tato stránka používá cookies.

OMFG: V Sony budou prznit vlastní filmy


ikona
KarelR
sonyspider-man
Hollywood už rozjel hodně podivných a nebezpečných trendů. Tohle je ale vyložená jobovka! 

Pokud čtete témata od Teda (anebo máte dvě oči a trochu se zajímáte o hollywoodské zákulisí), dobře víte, že je na tom filmová odnož Sony dost špatně. Občas sice dostaneme Jump Street, Železná srdce nebo Kapitána Phillipse, jinak jsou ale v Sony experti na zoufalá rozhodnutí, ještě zoufalejší filmařinu a možná úplně nejzoufalejší marketing. Studio, jež nás v posledních letech trápilo Památkáři, Infernem nebo rebootem Krotitelů duchů (a přizabilo RoboCopa, Šmouly a dokonce i Jamese Bonda!), muselo třeba půjčit Spider-Mana Marvelu, protože s ním za boha neumělo zacházet. Člověk by tedy čekal, že se začne trochu sbírat (a třeba něčím potěší své zaměstnance a filmové fanoušky), teď se však děje úplný opak.

Ne, nemluvím o mizerné propagaci Temné věže, prequelu Uncharted, odložení třetích Mizerů, rebootu Resident Evilu ani o rozjíždění pavoučího vesmíru bez Spider-Mana. Řeč je o tom, že Sony oznámilo výrobu "čistých verzí svých celovečeráků", což je bohužel přesně to, co si pod tímhle označením představujete. Jak možná víte, na světě je pár firem, jež přestříhávají eRkové (a PG-13kové!) filmy do PGčkové podoby, aby se na ně mohla dívat úplně celá rodina. Když to hodně přeženu, někdo třeba vezme Šíleného Maxe a překope ho tak důkladně, aby byl stejně neškodný jako animák od Pixaru a mohla si ho "užít" i vaše babička. Z autorského záměru tudíž nezbyde skoro nic, a ačkoliv se některá studia (jmenovitě Disney, Lucasfilm, Foxové a Warneři) s takovými firmami soudí, protože se jim tyhle ořezávací prakticky vůbec nelíbí, zatím se je nikomu nepodařilo vymýtit.

 

Co na to pánové od Sony? Ti samozřejmě všechno pochopili naopak! V rámci úžasné nové akce totiž budou na iTunes, VUDU nebo FandangoNOW nabízet svoje filmy nejen v klasických sestřizích, ale zároveň i v osekaných verzích bez sprostých vtipů, sexu, násilí a vůbec všeho, co by mohlo jen trochu rozrušit desetiletou holčičku. Nikdo pochopitelně nikoho nenutí, aby takové verze oblíbených bijáků sledoval. Už jejich existence je ale padlá na hlavu, protože ignoruje celý filmařský proces, jen aby se dané celovečeráky (nebo spíš jejich vykleštěné pahýly) daly prodat někomu, pro koho nikdy nebyly určené.

Že vás zajímají první oběti téhle řezničiny? V Sony vyrobili veselé instruktážní video a rovnou přihodili seznam filmů, které byly poctěny "úpravami pro širší publikum". Zatím jich je 24, všechny je asi znáte, a pokud jste masochisti, ve vykuchané verzi si odteď můžete sehnat 50x a stále poprvé, Amazing Spider-Mana, Amazing Spider-Mana 2, Battle of the Year, Bratry z donucení, Elysium, Hancocka, Husí kůži, Inferno, Kapitána Phillipse, Krotitele duchů, Krotitele duchů 2, Machry, Machry 2, Moneyball, Pannu nebo orla, Pixely, Rickyho Bobbyho: Nejrychlejšího jezdce, Spider-Mana, Spider-Mana 2, Spider-Mana 3, Tygra a draka, Útok na Bílý dům a Velkého tátu.

Will Ferrell a Adam Sandler zatím mlčí a zřejmě se to jen tak nezmění, protože jim to může vydělat na další baráky. Třeba Seth Rogen už ale stihnul poprosit, aby v Sony nechali na pokoji alespoň jeho filmy (co by proboha zbylo z Buchet a klobás?!), a určitě není posledním tvůrcem, jemuž tahle taktika oficiálně poleze krkem. Filmaři pevně doufají, že se k Sony nepřipojí další studia a půjde jen o hodně mimózní experiment. Za chvíli by se totiž mohlo stát, že se budou "rodinné verze" prodávat televizím místo těch původních (už takhle se řada filmů dočkala osekaných sestřihů pro malou obrazovku), což by vedlo k hromadnému sledování něčeho, co vlastně nevidělo podepsaného režiséra ani z rychlíku.

Komentáře
VŠECHNY KOMENTÁŘE (38)
© copyright 2000 - 2024.
Všechna práva vyhrazena.

Registrace

Nemáte svůj účet? Registrací získáte možnosti:
  1. Komentovat a hodnotit filmy a trailery
  2. Sestavovat si žebříčky oblíbených filmů a trailerů
  3. Soutěžit o filmové i nefilmové ceny
  4. Dostat se na exklusivní filmové projekce a předpremiéry

Zapomenuté heslo

Pokud jste zapomněli vaše heslo nebo vám nedorazil registrační e-mail, vyplňte níže e-mailovou adresu, se kterou jste se zaregistrovali.

Přihlášení


Registrace