Užíváním této stránky souhlasíte s všeobecnými podmínkami.
Tato stránka používá cookies.

Zemřel představitel Jamese Bonda Roger Moore


ikona
Mr. Hlad
james bondriproger moore
Představitel agenta s povolením zabíjet Roger Moore podlehl rakovině. 

Některým hercům stačí jedna jediná role k tomu, aby se stali nesmrtelnými. A Roger Moore byl bez nejmenších pochyb jedním z nich. Ačkoliv spousta fanoušků Jamese Bonda bude tvrdit, že tím jediným, pravým a nejlepším byl Sean Connery, Roger Moore tuhle postavu ovlivnil minimálně stejně jako on. K Bondovi se dostal díky stylově podobnému seriálu Svatý a zahrál si ho hned sedmkrát. V Žít a nechat zemřít z roku 1973 si vyšlápl na pašeráky drog, o rok později ho čekal střet s Mužem se zlatou zbraní Christopherem Lee, v roce 1977 musel v Agent, který mne miloval spojit síly se sovětskou agentkou a v Moonrakerovi zkusil konkurovat Star Wars. Osmdesátá léta začal s komornějším Jen pro tvé oči, následovala Chobotnička, v níž zabránil invazi Sovětů do západní Evropy, a s diváky se rozloučil Vyhlídkou na vraždu

 

Moore si Bonda naposledy zahrál v roce 1985 a nikdy potom už stín slavné role nepřekročil. Nevypadal však, že by mu to vadilo, jeho Bond totiž do série přinesl nezbytný humor, lehkost a nadhled. Některým fandům to vyhovovalo, jiným ne, ale tak už to chodí a jen pokrytec by tvrdil, že Moore odvedl mizernou práci. Vidět jste ho ale mohli i v jiných filmech, které stojí za pozornost, ať už to byly válečné podívané Divoké husy, Útěk do Atén a Volání na ďábla, komedie Tajný závod nebo lehce bizarní kousky jako režijní debut Jean-Clauda Van Damma The Quest: Souboj cti či zrůdný Spice World. Rodák z Londýna, který by se na podzim dožil devadesáti let, bohužel zemřel po krátkém boji s rakovinou. 

© copyright 2000 - 2024.
Všechna práva vyhrazena.

Registrace

Nemáte svůj účet? Registrací získáte možnosti:
  1. Komentovat a hodnotit filmy a trailery
  2. Sestavovat si žebříčky oblíbených filmů a trailerů
  3. Soutěžit o filmové i nefilmové ceny
  4. Dostat se na exklusivní filmové projekce a předpremiéry

Zapomenuté heslo

Pokud jste zapomněli vaše heslo nebo vám nedorazil registrační e-mail, vyplňte níže e-mailovou adresu, se kterou jste se zaregistrovali.

Přihlášení


Registrace