Diskuze k článku Vetřelec: Covenant: Recenze

příspěvky 1 - 20 Napsat příspěvek

váš komentář



zrušit
24.05.2017 20:07:16

2/10

Za vizuál a hudbu, tajemnost vzniku vetřelce spláchnuta do hajzlu, tvurci spláchnutí do hajzlu v jedné scéně, teda nemyslím si že to byli ti z Promethea, proč vypadali jinak bydleli v kamenejch chatrčích a mávali lodi s Davidem ? Zůstal androidí prstoklad a parta dementů.... MEH ! 

24.05.2017 10:09:57

fail

Tak včerejší projekce v Imaxu hodně bolela. Tak moc jsem se na tento film těšil, že takový fuckup co jsem dostal, jsem tedy nečekal. První polovina filmu se mi líbila po vylíhnutí, kde to fakt gradovalo a bylo to napínavé, to jsem skoro nedýchal. Ovšem se světlicí to šlo všechno okamžitě do kopru. Chvilku jsem váhal jestli to není Star Wars :) Ach jo, fakt mě to mrzí....Scott, what have you done? 

23.05.2017 22:30:55

Karlos

uplne vsechno ;-)

23.05.2017 22:01:18

duro: A na tom je něco špatně?

23.05.2017 21:04:17

dood: Vidím dobre a skutočne si dal Aliens a Alien 3 na úroveň Promethea?

23.05.2017 20:31:19

Sebareflexia nebude. Alien je tam len preto, aby to zarobilo dosť na to, aby mohol Scott natočiť ešte ďalší film. Ktorý bude znovu o tom istom. Scott bude podľa mňa len ďalej rozvíjať Miltona a Starý zákon vo forme sci-fi hororu. Kto bude znovu očakávať niečo iné, bude znovu sklamaný. A materiálu je tam ešte dosť, ešte sme len vo fáze, keď sa Satan chystá na vojnu s anjelmi. :+

23.05.2017 15:46:14

Nepamatuju si, kdy bych viděl někoho takhle velký a z jádra věci zajímavý projekt tak zmrvit... ano i jiné blockbustery skončí jako hloupé nebo nudné srajdy, ale tohle je bizardní slátanina bez napětí, logiky, poslání, která se tváří jako filozofické pojednání o smyslu života... těch několik málo vteřin s vetřelčími trademarky snad vzniklo a bylo do filmu našponováno jen kvůli tomu, aby se Alien mohl dát do názvu...
K prvnímu Prometheovi jsme byl celkem shovívavý, když už nic jiného, tak rozhodně předevedl několik dechberoucích scén a místy hutnou atmosféru... tady není nic... nechápu, že to vůbec vzniklo... škoda slov... tohle jsem od Ridleyho po Marťanovi nečekal... naopak jsem si byl jistý, že po Prometheovi dojde k nějaké sebereflexi...

22.05.2017 12:32:49

add David:

To ze s nimi nakoniec odleti bolo snad jasne od momentu kedy ho tam nasli. Ale to je presne ono, vsetky twisty okolo jneho boli diktovane tym ze uz tam len sedi a caka ci nahodou niekto nepride. Miesto toho aby sme dostali podstatne zaujimavejsi pribeh tak s to zase zvrhlo na klasiku. Pritom je zrejme, ze David to taha kupredu a tak ci tak by sa z tej planety nejak dostal prec.

22.05.2017 12:04:48

KarelR

IMO by sa to dalo nejako vyriešiť

22.05.2017 11:49:06

pepo

Ono by to nefungovalo ani bez něj, ale takhle už to fakt působí, že má Ridley diváky za totální kretény :D

22.05.2017 11:46:35

S tym nozom to fakt posrali

22.05.2017 11:11:36

Walter a David

Jako ten twist je za mě úplný filmařský dno. Neříkejte mi, že někdo byť na vteřinu věřil, že je to Walter. Vždyť by pak dosavadní děj vůbec nedával smysl, když tam půl hodiny buduje, jak chce David převzít jeho místo, a pak ještě "nenápadně" naznačí, že ten souboj vyhraje díky noži :D

Co se mi naopak líbilo:

Konečně zase jednou finále, kdy "padouch" vyjebe s kladnejma hrdinama. Aspoň něco má na tom filmu koule, a navíc ta boží hudba :+

22.05.2017 11:05:23

Ten twist bol fail hlavne zo Scottovej strany. Keby tam nebol záber na to ako David chytí nožík, to prekvapko by aj fungovalo. Prípadne celý ten súboj mal byť inak postavený. Toto proste Ridleymu ušlo, no

22.05.2017 11:01:20

Pepo> keby som to pisal, tak sa nad tym urcite zamyslim :D ale hlavne by to bolo aspon trochu ine, lebo inac vsetky plot twisty boli tak ocividne ze by to chcelo trochu mindfuck.

22.05.2017 10:13:08

Will

Mám pocit, že nad tým premýšľaš viac než scenáristi:D

22.05.2017 10:00:49

Ohladom androidov,
myslim si inac, ze na konci nieje uplne David ale skor Davidove vedomie vo Walterovom tele. Ta posledna scena ked sa ho este David snazi zlomit sice konci naznacenym uderom ale imo sa skor Walter rozhodol, ze chce tu moznost.
Druha vec je Walterova ruka, velmi specificke zranenie a ano David zjavne mal cas este zobrat aspon nejake embrya, ale pochybujem ze by si tam macal ruku do kyseliny, prezliekal sa a robil si dodatocne jazvy na tvary. Ajked bez ruky, Walterove telo bolo zjavne ovela lepsie, vratane nejakej schopnosti regeneracie, co by sa Davidovi urcite pacilo, kedze inac od Waltera dostal dost bitku.
A tiez by to vysvetlovalo preco si ani Matka nevsimla, ze to nieje Walter a preco David vedel Walterov kod.

21.05.2017 23:16:00

Sice recenzia vytyka filmu viacere veci ktore vadili aj mne, nemozem suhlasit s tym finalnym, ze to je uplne zly film na vsetkych frontoch. Tam sa to zjavne zvrhlo na total hate.
Mne na tom vadi, ze je to uz siesty krat Whatevermorphs vyvrazdia posadku. Fakt som od toho filmu cakal primarne inu napln. Ked uz sa do toho Ridley pustil tak sa nema spoliehat na klasicke rekvizity. 

21.05.2017 18:04:50

Hele, jako jo, co jsem tak četl, tak souhlasím se všemi výtkami, co se tu objevily. Zatímco v Prometheovi jsem žádnou výraznější demenci postav nezaznamenal, respektive nebrečel jsem, že se dva vystrašení vědci na cizí planetě v cizí lodi ztratí ve spleti chodeb, rozhodně jsem to ale neměl potřebu bránit. Tady ta demence byla očividná a když kapitán ke konci kráčel tam kam kráčel, tak jsem si v kině málem ukroutil hlavu. ALE, děj byl fajn, k prvnímu Vetřelci to mělo co se atmosféry týče relativně blízko, bavila mě akce, bavila mě hlavní postava a David / Walter mi tu vadil míň než v Prometheovi, dostal jsem tedy víceméně to, co se dalo čekat. 

Jestli to je vzhledem ke Scottovi a značce málo, to nedokážu posoudit, protože jsem k ní nikdy takovým způsobem netíhl v prvé řadě. Jako sci-fi slasher s pár filosofickými prvky a docela promakaným lore mi to ale v rámci návštěvy kina v klidu stačí. Vlastně si dám raději tohle než třeba takové Rychle a zběsile. 

Hodnocení série je po tomhle tedy takové:
Alien 10/10
Aliens, Alien 3, Prometheus 7/10
Covenant 6/10

21.05.2017 17:14:50

5,5/10

Tak jsem se dnes dockal - bohuzel. O trosku lepsi nez Prometheus. :o

21.05.2017 15:54:25

Oproti třeba Collideru, kde si nevystačili s jednou recenzí, ale rovnou 2-3 dalšími tématickými články, jak moc velká sračka to vlastně je, se tu kluci ještě drželi :D

Komentáře
© copyright 2000 - 2017.
Všechna práva vyhrazena.
Hosting zajišťuje: Stable.cz
Kontakty: Technická podpora | Redakce

Registrace

Nemáte svůj účet? Registrací získáte možnosti:
  1. Komentovat a hodnotit filmy a trailery
  2. Sestavovat si žebříčky oblíbených filmů a trailerů
  3. Soutěžit o filmové i nefilmové ceny
  4. Dostat se na exklusivní filmové projekce a předpremiéry

Zapomenuté heslo

Pokud jste zapomněli vaše heslo nebo vám nedorazil registrační e-mail, vyplňte níže e-mailovou adresu, se kterou jste se na MovieZone zaregistrovali.

Přihlášení

Zapomenuté heslo
Přihlašte se jedním kliknutím přes facebook:

Registrace

Nemáte svůj účet? Registrací získate možnosti:
  1. Komentovat a hodnotit filmy a trailery
  2. Sestavovat si žebříčky oblíbených filmů a trailerů
  3. Vytvářet filmové blogy
  4. Soutěžit o filmové i nefilmové ceny
  5. Dostat se na exklusivní filmové projekce a předpremiéry
registrovat se